logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: TSS
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2015
Autorzy: Grzegorz P. Łysiak, Wojciech Antkowiak
Tytuł: Quality features of parthenocarpic pears collected from trees grown on different rootstocks
Tytuł równoległy: Cechy jakościowe gruszek partokapicznych zebranych z drzew rosnących na różnych podkładkach
Źródło: Acta Sci. Pol., Hortorum Cultus. - 2015, 14 (5), s. 69-82, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0692
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: jędrność ; masa owoców ; barwa owoców ; TSS ; indeks skrobiowy ; indeks Streifa
Angielskie słowa kluczowe: firmness ; fruit mass ; skin colour ; TSS ; Starch Index ; Streif index
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.583
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/3
Rok: 2012
Autorzy: Grzegorz Łysiak
Tytuł: The base colour of fruit as an indicator of optimum harvest date for two apple cultivars (Malus domestica Borkh.)
Tytuł równoległy: Ocena przydatności barwy podstawowej skórki jako wskaźnika wyznaczania dojrzałości zbiorczej dwóch odmian jabłek (Malus domestica Borkh.)
Źródło: Folia Hortic. - 2012, 24/1, s. 81-89, il., bibliogr.
p-ISSN: 0867-1761 e-ISSN: 2083-5965
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 kwietnia 2015].
Liczba znaków: 29600
Polskie słowa kluczowe: kwasowość ; zawartość ekstraktu ; dojrzałość owoców ; kąt HUE ; zdolność przechowalnicza ; jabłka
Angielskie słowa kluczowe: acidity ; CIE Lab ; firmness ; Hueab angle ; fruit ripening ; TSS ; storability ; apple
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/3
Rok: 2010
Autorzy: Grzegorz Łysiak, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Quality of plum fruits after storage dependend of quality parameters during harvest
Tytuł równoległy: Jakość owoców śliwy po przechowywaniu w zależności od parametrów jakościowych w czasie zbioru
Źródło: Ecol. Chem. Eng. A. - 2010, vol. 17, no. 10, 1361-1367, il., bibliogr.
p-ISSN: 1898-6188 e-ISSN: 2084-4530
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 kwietnia 2015].
Liczba znaków: 16870
Polskie słowa kluczowe: śliwki ; przechowywanie ; zawartość ekstraktu ; jędrność ; optymalna data zbioru ; barwa owoców
Angielskie słowa kluczowe: plum ; cold storage, ; TSS ; firmness ; optimum harvest date ; colour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP