logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: TBARS
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2019
Autorzy: Agnieszka Bilska, Joanna Kobus-Cisowska, Dominik Kmiecik, Bożena Danyluk, Ryszard Kowalski, Daria Szymanowska, Anna Gramza-Michałowska, Oskar Szczepaniak
Tytuł: Cholinesterase inhibitory activity, antioxidative potential and microbial stability of innovative liver pâté fortified with rosemary extract (Rosmarinus officinalis)
Źródło: Electron. J. Biotechnol. [Dokument elektroniczny]. - 2019, vol. 40, s. 22-29, il., bibliogr., abstr.
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0717345819300132
p-ISSN: 0717-3458
Angielskie słowa kluczowe: animal fat ; antioxidants ; cholinesterase ; essential oils ; liver pâté ; peroxide value ; rapeseed oil ; rosemary extract ; Rosmarinus officinalis ; TBARS
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.040
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/6
Rok: 2015
Autorzy: Anna Kaczmarek, Renata Cegielska-Radziejewska, Tomasz Szablewski, Jan Zabielski
Tytuł: TBARS and microbial growth predicative models of pork sausage stored at different temperatures
Źródło: Czech J. Food Sci. - 2015, vol. 33, no. 4, s. 320-325, il., bibliogr.
p-ISSN: 1212-1800
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: utlenianie tłuszczu ; jakość mikrobiologiczna ; równanie Arrheniusa ; TBARS ; model pierwiastkowy
Angielskie słowa kluczowe: lipid oxidation ; microbiological quality ; Arrhenius equation ; square root model ; TBARS
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.728
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/6
Rok: 2014
Autorzy: Agnieszka Bilska, Ryszard Kowalski, Agata Kalinowska
Tytuł: Zmiany lipidów w wędlinach podrobowych typu pasztetowa z dodatkiem oleju
Źródło: Med. Weter. - 2014, vol. 70, nr 4, s. 232-236, il., bibliogr.
p-ISSN: 0025-8628
Angielskie słowa kluczowe: liver susage ; liver pate ; acid number ; peroxide value ; TBARS
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.218
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2013
Autorzy: W. Szczurek, B. Szymczyk, A. Arczewska-Włosek, D. Józefiak, M. N. Alloui
Tytuł: The effects of dietary whey protein concentrate level on performance, selected intestinal tract and blood parameters, and thiobarbituric acid reactive substances in the liver and breast meat of broiler chickens
Źródło: J. Anim. Feed Sci. - 2013, vol. 22, no. 4, s. 342-353, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-1388
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 maja 2014].
Angielskie słowa kluczowe: broilers ; whey protein concentrate ; feeding ; performance ; blood ; TBARS ; intestinal pH ; protein digestibility
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.591
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/6
Rok: 2012
Autorzy: Agnieszka Bilska, Bożena Danyluk, Ryszard Kowalski
Tytuł: The effect of an addition of sodium chloride and sodium triphosphate on fat oxidation products in cold stored beef
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2012, 11 (1), s. 27-36, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: mięso wołowe ; pakowanie próżniowe ; liczba nadtlenkowa ; TBARS
Angielskie słowa kluczowe: beef ; vacuum packaging ; peroxide value ; TBARS
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/6
Rok: 2005
Autorzy: Marzanna Hęś, Józef Korczak, Danuta Górecka, Anna Gramza, Anna Jędrusek-Golińska
Tytuł: Stopień oddziaływania produktów utleniania tłuszczu na zmiany ilościowe dostępnej lizyny i metioniny w układach modelowych o zróżnicowanym odczynie środowiska
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2005, t. 38, supl., s. 455-460, il., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Żywność, żywienie - nowe wyzwania", Białystok, 23-24 czerwca 2005
Polskie słowa kluczowe: lizyna ; metionina ; nadtlenki ; TBARS ; odczyn środowiska
Angielskie słowa kluczowe: lysine ; methionine ; hydroperoxides ; TBARS ; reaction environment
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP