logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: TBA
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2016
Autorzy: Romualda Danków, Joanna Teichert, Jan Pikul, Natalia Osten-Sacken, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Cholesterol i produkty jego utleniania w liofilizatach mleka klaczy i kumysu
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2016, t. 10, z. 1, art. 11, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_10_11.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: liofilizacja ; mleko klaczy ; kumys ; oksysterole ; cholesterol ; TBA ; indeks bieli
Angielskie słowa kluczowe: freeze-drying ; mare milk ; kumiss ; oxysterols ; cholesterol ; TBA ; white index
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2008
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Barbara Stachowiak
Tytuł: Potencjał przeciwutleniający ekstraktów karotenoidów z komórek Rhodotorula sp. w emulsji kwasu linolowego
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2008, t. 41, nr 3, s. 298-302, il., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Polskie słowa kluczowe: emulsja kwasu linolowego ; karotenoidy ; Rhodotorula ; dieny sprzężone ; aldehyd malonowy ; TBA
Angielskie słowa kluczowe: linoleic acid emulsion ; carotenoids ; Rhodotorula ; conjugated dienes ; malondialdehyde ; TBA
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2003
Autorzy: Anna Gramza, Józef Korczak
Tytuł: Czy CLA chroni tluszcz w ukladach in vitro?
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2003, R. 30, nr 3/4, s. 1050-1054, il., bibliogr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: CLA ; kwas linolowy ; emulsje tłuszczowe ; nadtlenki ; TBA
Angielskie słowa kluczowe: CLA ; linoleic acid ; adipose emulsion ; peroxides ; TBA
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 1997
Autorzy: Jan Pikul, Katarzyna Hołownia, Renata Cegielska-Radziejewska, Jacek Kijowski
Tytuł: Jakość i trwałość peklowanych smażonych zanurzeniowo przetworów z mięsa drobiu pakowanych w zmodyfikowanej atmosferze i przechowywanych w warunkach chłodniczych
Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Żywn. - 1997, 21 (298), s. 25-35, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1762
Angielskie słowa kluczowe: poultry meat products ; packaging ; modifed atmosphere ; TBA ; shelf-life
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP