logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SACCHAROMYCES CEREVISIAE
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2017
Autorzy: Sylwia Grochowska, Włodzimierz Nowak, Małgorzata Lasik-Kurdyś, Robert Mikuła, Jacek Nowak
Tytuł: Wpływ drożdży Saccharomyces cerevisiae na wzrost i fermentację in vitro Selenomonas ruminantium i Megasphaera elsdenii
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2017, t. 13, nr 3, s. 9-22, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1733-7305
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 31 października 2017].
Polskie słowa kluczowe: Saccharomyces cerevisiae ; żywe kultury drożdży ; Megasphaera elsdenii ; Selemonas ruminantium ; wzrost bakterii ; fermentacja ; badania in vitro
Angielskie słowa kluczowe: Saccharomyces cerevisiae ; live yeast culture ; Megasphaera elsdenii ; Selenomonas ruminantium ; bacterial growth ; fermentation ; in vitro
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/7
Rok: 2015
Autorzy: Adrian Czerniak, Piotr Kubiak, Wojciech Białas, Tomasz Jankowski
Tytuł: Improvement of oxidative stability of menhaden fish oil by microencapsulation within biocapsules formed of yeast cells
Źródło: J. Food Eng. - 2015, vol. 167, pt. A, s. 2-11, il., bibliogr.
p-ISSN: 0260-8774
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: drożdże ; mikrokapsułkowanie ; olej rybny
Angielskie słowa kluczowe: fish oil ; microencapsulation ; Saccharomyces cerevisiae ; encapsulation efficiency ; oxidative stability
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.199
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/7
Rok: 2013
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Katarzyna Szambelan, Małgorzata Lasik, Henryk Jeleń, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Use of Saccharomyces cerevisiae and Zymomonas mobilis for bioethanol production from sugar beet pulp and raw juice
Źródło: Afr. J. Biotechnol. - 2013, vol. 12 (18), s. 2464-2470, bibliogr.
p-ISSN: 1684-5315
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 grudnia 2013].
Angielskie słowa kluczowe: sugar beet roots ; raw juice ; fermentation ; bioethanol ; Saccharomyces cerevisiae ; Zymomonas mobilis
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/7
Rok: 2013
Autorzy: Adrian Czerniak, Tomasz Jankowski
Tytuł: Mikrokapsułkowanie α-tokoferolu wewnątrz komórek drożdży Saccharomyces cerevisiae
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2013, R. 21, nr 6 (91), s. 151-164, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: przeciwutleniacze ; mikrokapsułkowanie ; witamina E ; Saccharomyces cerevisiae ; RSM
Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; vitamin E ; Saccharomyces cerevisiae ; microencapsulation ; RSM
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.311
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/7
Rok: 2009
Autorzy: Agnieszka Drożdżyńska, Daria Szymanowska, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: Optymalizacja procesu ekstrakcji trehalozy z komórek drożdży i określenie parametrów jej oznaczania techniką HPLC
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2009, R. 16, nr 5 (66), s. 30-42, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 czerwca 2019].
Polskie słowa kluczowe: trehaloza ; HPLC ; Saccharomyces cerevisiae
Angielskie słowa kluczowe: HPLC ; trehalose ; Saccharomyces cerevisiae
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/7
Rok: 2008
Autorzy: Włodzimierz Grajek, Daria Szymanowska
Tytuł: Stresy środowiskowe działające na drożdże Saccharomyces cerevisiae w procesie fermentacji etanolowej
Źródło: Biotechnologia. - 2008, 3 (82), s. 46-63, bibliogr.
p-ISSN: 0860-7796
Polskie słowa kluczowe: drożdże ; Saccharomyces cerevisiae ; fermentacja etanolowa ; stresy ; stres osmotyczny ; stres cieplny ; stres etanolowy ; stres oksydacyjny ; deficyt pokarmu ; stres mechaniczny ; stres wieloczynnikowy
Angielskie słowa kluczowe: yeast ; Saccharomyces cerevisiae ; osmotic stress ; heat stress ; oxidative stress ; ethanol stress ; cell response ; ethanol ; fermentation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
7/7
Rok: 2004
Autorzy: Andrzej Guranowski, Anabel de Diego, Antonio Sillero, Maria Antonia Gunther Sillero
Tytuł: Uridine 5'-polyphosphates (p4U and p5U) and uridine(5')polyphospho(5')nucleosides (UpnNs) can be synthesized by UTP:glucose-1-phosphate uridylyltransferase from Saccharomyces cerevisiae
Źródło: FEBS Lett. - 2004, 561, 1/3, il., bibliogr.
p-ISSN: 0014-5793
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line w ramach konsorcjum wydawnictwa Elsevier [Dostęp: 24 maja 2011].
Angielskie słowa kluczowe: UTP:glucose-1-phosphate uridylyltransferase ; UDP-glucose ; uridine polyphosphate ; uridine-oligophospho-nucleoside ; Dinucleosidepolyphosphate ; Saccharomyces cerevisiae
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.843
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP