logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SPME
Liczba odnalezionych rekordów: 10



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/10
Rok: 2018
Autorzy: Anna Gracka, Małgorzata Majcher, Eliška Kludská, Jaromír Hradecký, Jana Hajšlova, Henryk H. Jeleń
Tytuł: Storage-induced changes in volatile compounds in argan oils obtained from raw and roasted kernels
Źródło: J. Am. Oil Chem. Soc. - 2018, vol. 95, iss. 12, s. 1475-1485, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0003-021X e-ISSN: 1558-9331
Angielskie słowa kluczowe: GC-HRToF-MS ; SPME ; multivariate analysis ; flavoromics ; argan oil
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.720
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/10
Rok: 2015
Autorzy: Anna Grygier, Małgorzata Majcher, Kamila Myszka
Tytuł: Analysis of the ability to form 2-phenylethyl alcohol by Galactomyces geotrichum MK017
Tytuł równoległy: Analiza zdolności produkcji 2-fenyloetanolu przez Galactomyces geotrichum MK017
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2015, R. 22, nr 3 (100), s. 74-83, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: Galactomyces geotrichum ; 2-fenyloetanol ; GC-MS ; SPME
Angielskie słowa kluczowe: Galactomyces geotrichum ; 2-phenylethyl alcohol ; GC-MS ; SPME
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/10
Rok: 2013
Autorzy: Henryk H. Jeleń, Mariusz Dziadas, Małgorzata Majcher
Tytuł: Different headspace solid phase microextraction - Gas chromatography/mass spectrometry approaches to haloanisoles analysis in wine
Źródło: J. Chromatogr. A. - 2013, vol. 1313, s. 185-193, il., bibliogr.
p-ISSN: 0021-9673
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 stycznia 2014].
Angielskie słowa kluczowe: haloanisoles ; 2,4,6-TCA ; wine ; SPME ; GC × GC ; MS/MS
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.258
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/10
Rok: 2012
Autorzy: Angelika Ziółkowska, Henryk Jeleń
Tytuł: Differentiation of raw spirits of rye, corn and potato using chromatographic profiles of volatile compounds
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2012, vol. 92, iss. 13, s. 2630-2637, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-5142 e-ISSN: 1097-0010
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 grudnia 2017]
Angielskie słowa kluczowe: SPME ; GC ; raw spirits ; authentication ; traceability ; volatiles
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.759
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/10
Rok: 2011
Autorzy: Małgorzata A. Majcher, Kamila Goderska, Jan Pikul, Henryk H. Jeleń
Tytuł: Changes in volatile, sensory and microbial profiles during preparation of smoked ewe cheese
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2011, vol. 91, iss. 8, s. 1416-1423, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line [Dostęp: 15 lutego 2012].
Polskie słowa kluczowe: sery owcze ; wędzenie ; ser oscypek ; właściwości sensoryczne ; smak ; związki lotne ; metody badań
Angielskie słowa kluczowe: ewe cheese ; smoking ; volatile compounds ; SPME ; GS/TOFMS
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.436
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/10
Rok: 2009
Autorzy: M. Majcher, H. H. Jeleń
Tytuł: Comparison of suitability of SPME, SAFE and SDE methods for isolation of flavor compounds from extruded potato snacks
Źródło: J. Food Compos. Anal. - 2009, vol. 22, iss. 6, s. 606-612, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0889-1575
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 grudnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: extruded potato snack ; odor-active compound isolation ; flavor ; extraction methods ; SPME ; SAFE ; SDE ; GCO ; food composition ; food analysis
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.423
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/10
Rok: 2009
Autorzy: R. Zawirska-Wojtasiak, M. Gośliński, M. Szwacka, J. Gajc-Wolska, S. Mildner-Szkudlarz
Tytuł: Aroma evaluation of transgenic, thaumatin II-producing cucumber fruits
Źródło: J. Food Sci. - 2009, vol. 74, no. 3, s. 204-210, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-1147 e-ISSN: 1750-3841
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 czerwca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: cucumber fruit aroma ; Cucumis sativus ; distillation ; SPME ; electronic nose ; GC/MS ; thaumatin II ; transgenic lines
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.601
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/10
Rok: 2005
Autorzy: Dorota Klensporf, Henryk Jeleń
Tytuł: Analysis of volatile aldehydes in oat flakes by SPME-GC/MS
Tytuł równoległy: Oznaczanie lotnych aldehydów w płatkach owsianych metodą SPME-GC/MS
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2005, vol. 14/55, no. 4, s. 389-395, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Polskie słowa kluczowe: płatki owsiane ; nienasycone kwasy tłuszczowe ; utlenianie ; związki lotne ; aldehydy ; oznaczanie ; SPME
Angielskie słowa kluczowe: volatile aldehydes ; oat flakes ; SPME
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
9/10
Rok: 2004
Autorzy: Henryk Jeleń, Agata Dąbrowska, Dorota Klensporf, Jacek Nawrocki, Erwin Wąsowicz
Tytuł: Determination of C3-C10 aliphatic aldehydes using PFBHA derivatization and Solid Phase Microextraction (SPME). Application to the analysis of beer
Źródło: Chem. Anal. - 2004, vol. 49, no. 6, s. 869-880, il., bibliogr.
p-ISSN: 0009-2223
Polskie słowa kluczowe: piwo ; analiza chemiczna ; aldehydy ; derywatyzacja ; PFBHA ; SPME
Angielskie słowa kluczowe: aldehyde ; derivatization methods ; PFBHA ; SPME ; beer analysis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
10/10
Rok: 2003
Autorzy: Sylwia Mildner-Szkudlarz, Henryk H. Jeleń, Renata Zawirska-Wojtasiak, Erwin Wąsowicz
Tytuł: Application of headspace-solid phase microextraction and multivariate analysis for plant oils differentiation
Źródło: Food Chem. - 2003, vol. 83, iss. 4, s. 512-522, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 czerwca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: plant oils ; rancidity ; SPME ; MVA ; PCA ; chemometrics
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.204
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP