logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SDS-PAGE
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2016
Autorzy: Marzena Zając, Krystyna Palka, Beata Mikołajczak, Edward Pospiech
Tytuł: The effect of muscle type and time of storage on myofibrillar protein proportion in beef
Źródło: Ann. Anim. Sci. - 2016, vol. 16, no. 2, s. 585-600, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402 e-ISSN: 2300-8733
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 listopada 2016].
Polskie słowa kluczowe: białka miofibrylarne ; mięśnie wołowe
Angielskie słowa kluczowe: myofibrillar proteins ; bovine muscles ; ageing ; SDS-PAGE
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.731
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/8
Rok: 2016
Autorzy: Piotr Konieczny, Jolanta Tomaszewska-Gras, Wojciech Andrzejewski, Beata Mikołajczak, Maria Urbańska, Jan Mazurkiewicz, Jerzy Stangierski
Tytuł: DSC and electrophoretic studies on protein denaturation of Anodonta woodiana (Lea, 1834)
Źródło: J. Therm. Anal. Calorim. - 2016, vol. 126, 1, s. 69-75, il., bibliogr.
p-ISSN: 1388-6150 e-ISSN: 1588-2926
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 9 listopada 2016].
Angielskie słowa kluczowe: mussel ; Anodonta woodiana ; thermal stability ; DSC ; SDS-PAGE
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.953
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/8
Rok: 2010
Autorzy: Agnieszka Iwanowska, Ewa Iwańska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Edward Pospiech, Stanisław Rosochacki, Edyta Juszczuk-Kubiak, Andrzej Łyczyński
Tytuł: Changes in proteins and tenderness of meat from young bulls of four breeds at three ages over 10 days of cold storage
Tytuł równoległy: Zmiany zachodzące w białkach i kruchości młodej wołowiny zależnie od rasy i wieku ubijanych zwierząt
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2010, vol. 28, no. 1, s. 13-25, il., bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: wołowina ; kruchość ; białka miofibrylarne ; proteoliza ; SDS-PAGE ; immunoblotting
Angielskie słowa kluczowe: beef ; tenderness ; myofibrillar proteins ; proteolysis ; SDS-PAGE ; immunoblotting
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.386
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/8
Rok: 2008
Autorzy: Ewa Iwańska, Edward Pospiech, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Andrzej Łyczyński
Tytuł: Impact of protein changes in porcine meat on its tenderness
Tytuł równoległy: Wpływ przemian białek mięsa świń na jego kruchość
W: Book of abstracts of the 3rd International Symposium : "Safe food. Plant production, animal production, management", September 18-20, 2008, Bydgoszcz, Poland.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Bydgoszcz University of Technology and Life Sciences Press, 2008
Szczegóły: s. 101
ISBN: 978-83-61314-24-0
Angielskie słowa kluczowe: meat proteins ; SDS-PAGE ; pork quality ; glycolysis ; tenderness
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/8
Rok: 2008
Autorzy: Agnieszka Iwanowska, Ewa Iwańska, Bożena Grześ, Edward Pospiech, Stanisław Rosochacki, Andrzej Łyczyński, Beata Mikołajczak, Grażyna Czyżak-Runowska, Ewa Rzosińska
Tytuł: Protein proteolysis and meat tenderness of young slaughter bulls of different breed and age
Tytuł równoległy: Proteoliza białek a kruchość mięsa młodego bydła rzeźnego zróżnicowanego pod względem rasy i wieku
W: Book of abstracts of the 3rd International Symposium : "Safe food. Plant production, animal production, management", September 18-20, 2008, Bydgoszcz, Poland.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Bydgoszcz University of Technology and Life Sciences Press, 2008
Szczegóły: s. 40
ISBN: 978-83-61314-24-0
Angielskie słowa kluczowe: myofibrillar proteins ; proteolysis ; SDS-PAGE ; immunoblotting ; tenderness
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
6/8
Rok: 2007
Autorzy: Magdalena Montowska, Edward Pospiech
Tytuł: Species identification of meat by electrophoretic methods
Tytuł równoległy: Identyfikacja gatunkowa mięsa metodami elektroforetycznymi
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2007, 6 (1), s. 5-16, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: IEF ; SDS-PAGE ; identyfikacja gatunkowa
Angielskie słowa kluczowe: IEF ; SDS-PAGE ; species identification
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/8
Rok: 2007
Autorzy: Magdalena Montowska, Justyna Knaflewska, Edward Pospiech
Tytuł: Comparison of extraction methods of muscle tissue proteins
Tytuł równoległy: Porównanie metod ekstrakcji białek tkanki mięśniowej
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2007, vol. 57, no. 4 (B), s.397-401, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Angielskie słowa kluczowe: muscle tissue protein ; phenol extraction ; CHAPS extraction ; centrifuge drip ; electrophoresis ; SDS-PAGE
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
8/8
Rok: 2005
Autorzy: Beata Mikołajczak, Edward Pospiech, Marion Lewis-Greaser, Ewa Iwańska, Bożena Grześ, Andrzej Łyczyński
Tytuł: Low molecular weight proteins from centrifugal drip as marker of meat tenderness
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2005, no. 2, s. 127-130, il., bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: Quality and meat present situation and perspectives in its improvement
Angielskie słowa kluczowe: meat quality ; proteins ; troponin T ; SDS-PAGE
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP