logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: RANCIMAT
Liczba odnalezionych rekordów: 9



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/9
Rok: 2016
Autorzy: Marianna Raczyk, Edyta Popis, Bartosz Kruszewski, Katarzyna Ratusz, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Physicochemical quality and oxidative stability of linseed (Linum usitatissimum) and camelina (Camelina sativa) cold-pressed oils from retail outlets
Źródło: Eur. J. Lipid Sci. Technol. - 2016, vol. 118, 5, s. 834-839, bibliogr.
p-ISSN: 1438-7697 e-ISSN: 1438-9312
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 maja 2016].
Angielskie słowa kluczowe: camelina oil ; linseed oil ; oxidative stability ; PDSC ; Rancimat
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.145
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/9
Rok: 2012
Autorzy: Dominik Kmiecik, Anna Gramza-Michałowska, Magdalena Filipczuk, Magdalena Człapka-Matyasik, Joanna Kobus-Cisowska, Józef Korczak
Tytuł: Selected fruit extracts as source of potential antioxidants in lipid systems
W: Proceedings. Science and Technology Innovation for Healthy Cereals and Oils : 14th ICC Cereal and Bread Congress and Forum on Fats and Oils, August 6-9, 2012, Beijing, China.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2012]
Szczegóły: s. 289
Angielskie słowa kluczowe: fruits ; polyphenols ; Rancimat ; Oxidograph ; oven test ; antioxidant activity
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/9
Rok: 2011
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka, Aleksander Siger, Krzysztof Dwiecki
Tytuł: Charakterystyka aromatyzowanych oliw extra virgin pod kątem stabilności oksydacyjnej
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2011, t. 92, nr 4, s. 852-854, il., bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 kwietnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: oliwa extra virgin ; tokoferole ; Rancimat
Angielskie słowa kluczowe: virgin olive oil ; tocopherols ; Rancimat
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/9
Rok: 2008
Autorzy: A. Gramza-Michałowska, J. Korczak
Tytuł: Rapeseed oil enriched with tea extracts oxidative stability
W: Advances in analysis and technology of rapeseed oil : Monograph / Ed.in-Chief Edward Szłyk.
Adres wydawniczy: Toruń : Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, 2008
Szczegóły: s. 55-61, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-231-2294-4
Polskie słowa kluczowe: olej rzepakowy ; stabilność oksydacyjna ; przeciwutleniacze ; herbata czarna ; herbata zielona ; herbata biała ; herbata żółta ; herbata czerwona ; Yerba mate ; test Rancimat ; test Oxidograph
Angielskie słowa kluczowe: tea ; antioxidants ; rapeseed oil ; Rancimat ; Oxidograph
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/9
Rok: 2007
Autorzy: Anna Gramza-Michalowska, Jozef Korczak, Julita Regula
Tytuł: Use of plant extracts in summer and winter season butter oxidative stability improvement
Źródło: Asia Pac. J. Clin. Nutr. - 2007, vol. 16, suppl. 1, s. 85-88, bibliogr.
p-ISSN: 0964-7058
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 sierpnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: tea leaves ; Camellia sinensis ; tea extracts ; polyphenols ; butter ; Rancimat ; Oxidograph ; lipid stability
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.180
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/9
Rok: 2006
Autorzy: Anna Gramza, Santosh Khokhar, Shihikura Yoko, Anna Gliszczyńska-Swiglo, Marzanna Hes, Jozef Korczak
Tytuł: Antioxidant activity of tea extracts in lipids and correlation with polyphenol content
Źródło: Eur. J. Lipid Sci. Technol. - 2006, vol. 108, 4, s. 351-362, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-7697 e-ISSN: 1438-9312
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 sierpnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: tea extracts ; polyphenols ; catechins ; antioxidant activity ; lipids ; Rancimat
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.184
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/9
Rok: 2006
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska, Józef Korczak, Wojciech Białas, Marzanna Hęś, Anna Gramza
Tytuł: Ocena właściwości przeciwutleniających hydrolizatów białkowych śruty rzepakowej w wybranych testach
Źródło: Rośl. Oleiste. - 2006, t. 27, z. 1, s. 107-117, il., bibliogr.
p-ISSN: 1233-8273
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: śruta rzepakowa ; hydroliza kwasowa ; hydrolizaty białkowe ; właściwości przeciwutleniające ; Rancimat ; Oxidograph
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed meal ; acid hydrolysis ; protein hydrolysates ; antioxidant activity ; Rancimat ; Oxidograph
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/9
Rok: 2004
Autorzy: A. Gramza, J. Korczak, M. Hęś, A. Jędrusek-Golińska
Tytuł: Tea extracts influence on catalytical properties of Fe2+ in lipids
Źródło: Pol. J. Environ. Stud. - 2004, vol. 13, suppl. 2, part 1, s. 143-146, bibliogr.
p-ISSN: 1230-1485
Uwagi: Tytuł zeszytu: Hygienic and Environmental Health Determinants.
Angielskie słowa kluczowe: tea extracts ; chelating activity ; Fe2+ ; antioxidant activity ; lipid oxidation ; Rancimat
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.366
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
9/9
Rok: 2004
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka, Józef Korczak, Eleonora Lampart-Szczapa, Małgorzata Dratwia, Aleksander Siger
Tytuł: Ocena aktywności przeciwutleniającej w układach modelowych triacylogliceroli oleju rzepakowego z podwójną kompozycja przeciwutleniaczy w warunkach testów przyspieszonych
W: Postępy w technologii tłuszczów roślinnych : XII międzynarodowa konferencja naukowa, Piešt'any, Słowacja, 31 maja - 02 czerwca 2004.
Adres wydawniczy: Warszawa : Instytut Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego, 2004
Szczegóły: s. 184-193, bibliogr.
ISBN: 83-909061-7-1
Polskie słowa kluczowe: triacyloglicerole ; przeciwutleniacze ; test Rancimat ; test Oxidograph
Angielskie słowa kluczowe: triacylglicerols ; antioxidants ; Rancimat ; Oxidograph
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP