logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PHAFFIA RHODOZYMA
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2011
Autorzy: Barbara Stachowiak, Anna Gramza-Michałowska, Jacek Nowak, Julita Reguła
Tytuł: Potencjał przeciwutleniający ekstraktów karotenoidów pozyskanych z mutantów drożdży Phaffia rhodozyma w emulsji kwasu linolowego
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2011, t. 92, nr 4, s. 890-893, bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 marca 2016].
Polskie słowa kluczowe: Phaffia rhodozyma ; karotenoidy ; potencjał przeciwutleniający ; emulsja kwasu linolowego
Angielskie słowa kluczowe: Phaffia rhodozyma ; carotenoids ; antioxidant potential ; linoleic acid emulsion
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/5
Rok: 2010
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Barbara Stachowiak
Tytuł: The antioxidant potential of carotenoid extract from Phaffia rhodozyma
Tytuł równoległy: Potencjał przeciwutleniający ekstraktu karotenoidów z drożdży Phaffia rhodozyma
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2010, 9 (2), s. 171-188, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: Phaffia rhodozyma ; karotenoidy ; astaksantyna ; utlenianie tłuszczów ; zdolność wygaszania rodników
Angielskie słowa kluczowe: Phaffia rhodozyma ; carotenoids ; astaxanthin ; lipids oxidation ; radical scavenging activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/5
Rok: 2007
Autorzy: B. Stachowiak, Z. Czarnecki, A. Gramza-Michałowska
Tytuł: The light influence on the carotenogenesis in Phaffia rhodozyma yeast
W: Środowiskowe źródła zagrożeń zdrowotnych / Red. nauk. Adam Kaczor, Andrzej Borzęcki, Maria Iskra.
Adres wydawniczy: Lublin : Katedra i Zakład Higieny Akademii Medycznej im. Prof. F. Skubiszewskiego, 2007
Szczegóły: s. 1066-1070, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-925940-7-9
Angielskie słowa kluczowe: Phaffia rhodozyma ; carotenogenesis ; photoregulated pigmentation
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2006
Autorzy: Barbara Stachowiak, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Wpływ składu podłoża na przebieg hodowli i produkcję astaksantyny przez drożdże Phaffia rhodozyma
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2006, t. 39, supl., s. 27-30, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8-9 czerwca 2006
Polskie słowa kluczowe: hodowla grzybów ; podłoża hodowlane ; drożdże ; Phaffia rhodozyma ; astaksantyna ; biosynteza
Angielskie słowa kluczowe: astaxanthin ; Phaffia rhodozyma ; microbial production of carotenoids
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2006
Autorzy: Barbara Stachowiak, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Drożdże Phaffia rhodozyma jako potencjalne źródło naturalnej astaksantyny
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2006, R. 13, nr 2 (47), s. 17-28, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Polskie słowa kluczowe: barwniki naturalne ; karotenoidy ; astaksantyna ; Phaffia rhodozyma ; drożdże ; wykorzystanie
Angielskie słowa kluczowe: Phaffia rhodozyma ; astaxanthin ; microbial production of carotenoids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP