logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PCR-DGGE
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2019
Autorzy: Marta Bednarek, Artur Szwengiel, Ana Belén Florez, Zbigniew Czarnecki, Baltasar Mayo
Tytuł: Effect of different starter cultures on chemical and microbial parameters of buckwheat honey fermentation
Źródło: Food Microbiol. - 2019, vol. 82, September, s. 294-302, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0740-0020 e-ISSN: 1095-9998
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 marca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: mead ; honey ; traditional fermentation ; PCR-DGGE ; microbiota
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.089
Punktacja MNiSW: 140.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2017
Autorzy: Tomasz Rychlik, Artur Szwengiel, Marta Bednarek, Edna F. Arcuri, Didier Montet, Baltasar Mayo, Jacek Nowak, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Application of the PCR-DGGE technique to the fungal community of traditional Wielkopolska fried ripened curd cheese to determine its PGI authenticity
Źródło: Food Contr. - 2017, vol. 73, Part B, s. 1074-1081, il., bibliogr.
p-ISSN: 0956-7135
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 grudnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: fried cheese ; PCR-DGGE ; PGI ; fungi
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.667
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/4
Rok: 2015
Autorzy: Marta Bednarek, Artur Szwengiel, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Identification of microbiota and physical and chemical properties of mead
W: Food - Quality and Perspectives : XX Conference of Young Researches - IVth International Session, 14-15 of May 2015, Rzeszów, Book of abstracts.
Adres wydawniczy: Rzeszów : [b.w.], 2015
Szczegóły: s. 23
Polskie słowa kluczowe: miód pitny ; pochodzenie geograficzne ; metoda HPLC-MS ; metoda PCR-DGGE
Angielskie słowa kluczowe: mead ; geographical origin ; HPLC-MS ; PCR-DGGE
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 2013
Autorzy: Edna F. Arcuri, Aly F. El Sheikha, Tomasz Rychlik, Isabelle Piro-Metayer, Didier Montet
Tytuł: Determination of cheese origin by using 16S rDNA fingerprinting of bacteria communities by PCR-DGGE : Preliminary application to traditional Minas cheese
Źródło: Food Contr. - 2013, vol. 30, iss. 1, s. 1-6, il., bibliogr.
p-ISSN: 0956-7135
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 grudnia 2013].
Angielskie słowa kluczowe: traditional minas chees ; PCR-DGGE ; 16S rDNA fingerprintin ; traceability ; geographical origin
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.819
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP