logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: NMR
Liczba odnalezionych rekordów: 13



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/13
Rok: 2018
Autorzy: Adam Choma, Katarzyna Nowak, Iwona Komaniecka, Adam Waśko, Małgorzata Pleszczyńska, Marek Siwulski, Adrian Wiater
Tytuł: Chemical characterization of alkali-soluble polysaccharides isolated from a Boletus edulis (Bull.) fruiting body and their potential for heavy metalbiosorption
Źródło: Food Chem. - 2018, vol. 266, 15 November, s. 329-334, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 czerwca 2018].
Angielskie słowa kluczowe: alkali-soluble polysaccharide ; Boletus edulis ; NMR ; spectroscopy ; biosorption
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 5.399
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/13
Rok: 2018
Autorzy: D. Cais-Sokolińska, P. Bierzuńska, Ł. K. Kaczyński, H. M. Baranowska, J. Tomaszewska-Gras
Tytuł: Stability of texture, meltability and water mobility model of pizza-style cheeses from goat's milk
Źródło: J. Food Eng. - 2018, vol. 222, s. 226-236, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0260-8774
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 listopada 2017].
Angielskie słowa kluczowe: goat cheese ; meltability ; baking ; texture ; NMR ; differential scanning calorimetry
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.197
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/13
Rok: 2017
Autorzy: Hanna Maria Baranowska, Jolanta Tomaszewska-Gras, Dorota Cais-Sokolińska, Paulina Bierzuńska, Łukasz K. Kaczyński
Tytuł: Water mobility and thermal properties of smoked soft cheese
Źródło: Mljekarstvo. - 2017, vol. 67, 3, s. 188-196, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0026-704X e-ISSN: 1846-4025
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 lipca 2017].
Angielskie słowa kluczowe: cheese ; NMR ; water activity ; differential scanning calorimetry
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.529
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/13
Rok: 2013
Autorzy: Jerzy Stangierski, Ryszard Rezler, Hanna Maria Baranowska, Stefan Poliszko
Tytuł: Effect of enzymatic modification on frozen chicken surimi
Źródło: Czech J. Food Sci. - 2013, vol. 31, no. 2, s. 203-210, il., bibliogr.
p-ISSN: 1212-1800 e-ISSN: 1805-9317
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 listopada 2013].
Angielskie słowa kluczowe: transglutaminase ; texture ; rheological ; NMR ; water activity ; DSC
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.741
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/13
Rok: 2013
Autorzy: Barbara Moniuszko-Szajwaj, Łukasz Pecio, Mariusz Kowalczyk, Ana M. Simonet, Francisco A. Macias, Małgorzata Szumacher-Strabel, Adam Cieślak, Wiesław Oleszek, Anna Stochmal
Tytuł: New triterpenoid saponins from the roots of Saponaria officinalis
Źródło: Nat. Prod. Commun. - 2013, vol. 8, iss. 12, s. 1687-1690, bibliogr.
p-ISSN: 1934-578X
Angielskie słowa kluczowe: Saponaria officinalis ; Caryophyllaceae ; triterpenoid saponins ; NMR
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.924
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
6/13
Rok: 2013
Autorzy: Tomasz Szablewski, Hanna Baranowska, Renata Cegielska-Radziejewska
Tytuł: Application of low-field nuclear magnetic resonance [NMR] to assess the egg white quality
Tytuł równoległy: Zastosowanie niskopolowego magnetycznego rezonansu jądrowego [NMR] do oceny jakości białka jaj
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 168-169
Polskie słowa kluczowe: NMR ; jaja ; jednostki Haugha
Angielskie słowa kluczowe: NMR ; eggs ; Haugh units
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
7/13
Rok: 2013
Autorzy: Ryszard Rezler, Hanna M. Baranowska
Tytuł: Właściwości reologiczne i zdolność wiązania wody przez stabilizowane skrobią ziemniaczaną emulsje typu tłuszcz w wodzie
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2013, R. 20, nr 1(86), s. 81-91, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 listopada 2013].
Polskie słowa kluczowe: aktywność wody ; emulsja ; NMR ; reologia ; skrobia
Angielskie słowa kluczowe: water activity ; emulsions ; NMR ; rheology ; starch
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.311
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/13
Rok: 2012
Autorzy: Jerzy Stangierski, Ryszard Rezler, Hanna Maria Baranowska, Stefan Poliszko
Tytuł: Effect of enzymatic modification on chicken surimi
Źródło: Czech J. Food Sci. - 2012, vol. 30, no. 5, s. 404-411, il., bibliogr.
p-ISSN: 1212-1800 e-ISSN: 1805-9317
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 marca 2014].
Angielskie słowa kluczowe: transglutaminase ; texture ; rheology ; NMR ; water activity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.685
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/13
Rok: 2010
Autorzy: Hanna Gajewska-Szczerbal, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Water holding properties in pork longissimus dorsi muscle due to two different injection techniques
Źródło: Fleischwirtsch. Int. - 2010, vol. 25, 3, s. 56-59, il.
p-ISSN: 0179-2415
Angielskie słowa kluczowe: muscles ; curing technique ; water ; water activity ; NMR
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
10/13
Rok: 2010
Autorzy: Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Temperaturowe właściwości farszów mięsnych badane techniką NMR
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2010, t. 4, z. 2, art. 13, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_4_13.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: dynamika molekularna ; farsz ; NMR ; tłuszcz
Angielskie słowa kluczowe: molecular dynamics ; forcemeat ; NMR ; fat
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/13
Rok: 2009
Autorzy: H. M. Baranowska, R. Rezler, J. Stangierski
Tytuł: Temperaturowe właściwości białek drobiowych badane techniką low-field NMR
Tytuł równoległy: Temperature properties of poultry proteins examined using the low-field NMR
W: XXI Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PO WPSA : "Nauka praktyce drobiarskiej - praktyka drobiarska nauce", Wrocław - Szklarska Poręba, Poland, 7-9.09.2009.
Adres wydawniczy: Wrocław : DD Dobra Drukarnia, 2009
Szczegóły: s. 205-206
ISBN: 978-83-929472-3-3
Polskie słowa kluczowe: transglutaminaza ; MRJ ; białka drobiowe
Angielskie słowa kluczowe: MTG ; NMR ; poultry proteins
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
12/13
Rok: 2004
Autorzy: Hanna M. Baranowska, Ryszard Rezler, Stefan Poliszko, Włodzimierz Dolata, Elżbieta Piotrowska, Michał Piątek
Tytuł: Starch as a functional addition in meat batters
W: Starch : from starch containig sources to isolation of starches and their applications / Ed. Vladimir P. Yuryev, Piotr Tomasik and Heiz Ruck.
Adres wydawniczy: New York : Nova Science Publishers, 2004
Szczegóły: s. 115-123, il., bibliogr.
ISBN: 1-59454-014-4
Polskie słowa kluczowe: dodatki do żywności ; dodatki funkcjonalne ; skrobia ; sprężystość ; lepkość ; metody badań ; magnetyczny rezonans jądrowy
Angielskie słowa kluczowe: starch ; NMR ; elasticity modulus ; viscosity
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
13/13
Rok: 2003
Autorzy: Stefan Poliszko, Ryszard Rezler, Hanna Maria Baranowska, Danuta Klimek-Poliszko
Tytuł: Rheological and water binding properties of a 'fat in water' emulsion stabilized by starch
Tytuł równoległy: Właściwości reologiczne i zdolność wiązania wody emulsji typu tłuszcz w wodzie stabilizowanych skrobią
Źródło: Acta Agrophys. - 2003, vol. 2, 2 (96), s. 397-405, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1234-4125
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 czerwca 2017].
Polskie słowa kluczowe: emulsja typu tłuszcz w wodzie ; DMA ; MRJ ; aktywność wody
Angielskie słowa kluczowe: fat-in-water-emulsion ; DMA ; NMR ; water activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP