logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: LACTOCOCCUS LACTIS
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2017
Autorzy: M. Archacka, M. Rozanska, M. Rogodzinska, A. Olejnik
Tytuł: Survival of microencapsulated Lactococcus lactis in different wall materials and temperatures during storage
W: 6th International Conference for Young Researchers : Multidirectional Research in Agriculture, Forestry and Technology, 24-25 April 2017, Krakow, Book of abstracts.
Adres wydawniczy: Kraków : PhD Student Council of the University of Agriculture in Krakow, 2017
Szczegóły: s. 115
Angielskie słowa kluczowe: spray drying ; freeze-drying ; microencapsulation ; Lactococcus lactis ; probiotic bacteria ; survival
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/4
Rok: 2017
Autorzy: Sutanate Saelao, Suppasil Maneerat, Sireewan Kaewsuwan, Hanitra Rabesona, Yvan Choiset, Thomas Haertlé, Jean Marc Chobert
Tytuł: Inhibition of Staphylococcus aureus in vitro by bacteriocinogenic Lactococcus lactis KTH0-1S isolated from Thai fermented shrimp (Kung-som) and safety evaluation
Źródło: Arch. Microbiol. - 2017, vol. 199, iss. 4, s. 551-562, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0302-8933
Uwagi: Publikacja posiada status online first [Dostęp: 25 stycznia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: Staphylococcus aureus ; Lactococcus lactis ; nisin Z ; inhibition ; Kung-som
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.607
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/4
Rok: 2017
Autorzy: Marta Archacka, Wojciech Białas, Radosław Dembczyński, Michalina Rogodzińska, Tomasz Jankowski
Tytuł: Viability of Lactococcus lactis in different protectants during freeze drying
W: CER Comparative European Research 2017 : Proceedings, Research Track of the 7th Biannual CER Comparative European Research Conference March 29-31, 2017 London. iss. 1 / Ed. by Michael McGreevy, Robert Rita.
Adres wydawniczy: London : Sciemcee Publishing, 2017
Szczegóły: s. 70-73, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 978-0-9935191-4-7
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 lipca 2017].
Angielskie słowa kluczowe: freeze drying ; microencapsulation ; Lactococcus lactis ; probiotic bacteria ; viability
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/4
Rok: 2010
Autorzy: Marcin T. Schmidt, Agnieszka K. Olejnik-Schmidt, Adam Zaręba, Marek Pezacki, Iwona Wojewoda, Włodzimierz Grajek
Tytuł: Induction of loci mutation during Lactococcus lactis spontaneous conversion to bacteriophage-insensitive phenotype
Źródło: Food Biotechnol. - 2010, vol. 24, iss. 4, s. 332-348, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0890-5436
Angielskie słowa kluczowe: mutation ; spontaneous; ; phage ; sk1 ; Lactococcus lactis
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.600
Punktacja MNiSW: 27.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP