logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: JERUSALEM ARTICHOKE
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2016
Autorzy: Mikołaj Wawrzyniak, Artur Szwengiel, Marta Stelmach-Mardach, Roman Hołubowicz
Tytuł: Effects of chlorocholine chloride (CCC) on plant height and inulin content in Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.)
Źródło: Bull. Univ. Agric. Sci. Vet. Med. Cluj-Na., Hortic. - 2016, vol. 73, no. 2, s. 210-216, il., bibliogr.
p-ISSN: 1843-5254 e-ISSN: 1843-5394
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 grudnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: chlorocholine chloride ; Jerusalem artichoke ; inulin
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/7
Rok: 2016
Autorzy: Anna Gałczyńska, J. Wang, M. Wawrzyniak, A. Szwengiel, Roman Hołubowicz
Tytuł: Effect of chlorocholine chloride (CCC) on the height of the plants, its selected stem cells size changes and bulb's inulin content of Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.)
W: Proceedings of the 5th International Scientific Horticulture Conference : Slovak University of Agriculture in Nitra, 21-23 September 2016 / Ed. Miroslav Šlosár.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie pdf.
Adres wydawniczy: Nitra : Slovak University of Agriculture, 2016
Szczegóły: s. 15-21, il., bibliogr.
ISBN: 978-80-552-1571-6
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 24 stycznia 2017].
Polskie słowa kluczowe: chlorek chlorocholiny ; topinambur ; retardanty wzrostu ; inulina
Angielskie słowa kluczowe: chlorocholine chloride ; Jerusalem artichoke ; growth retardants ; inulin
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/7
Rok: 2006
Autorzy: Katarzyna Szambelan, Jacek Nowak
Tytuł: Acidc and enzymatic hydrolysis of Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) tubers for further ethanol production
Źródło: Electron. J. Pol. Agric. Univ. [Dokument elektroniczny]. - 2006, vol. 9, iss. 4, art. 38, il., bibliogr., abstr.
http://www.ejpau.media.pl/volume9/issue4/art-38.html
e-ISSN: 1505-0297
Uwagi: Topic: Food Science and Technology
Angielskie słowa kluczowe: acid hydrolysis ; enzymatic hydrolysis ; ethanol ; inulin ; Jerusalem artichoke
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/7
Rok: 2005
Autorzy: K. Szambelan, J. Nowak, H. Jeleń
Tytuł: The composition of Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) spirits obtained from fermentation with bacteria and yeasts
Źródło: Eng. Life Sci. - 2005, vol. 5, iss. 1, s. 68-71, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1618-0240 e-ISSN: 1618-2863
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: Jerusalem artichoke ; spirits analysis ; bacterium ; yeast
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/7
Rok: 2004
Autorzy: Katarzyna Szambelan, Jacek Nowak, Krystyna J. Chraplewska
Tytuł: Comparison of bacterial and yeast ethanol fermentation yield from Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) tubers pulp and juices
Tytuł równoległy: Porównanie wydajności etanolu z bulw i soków z bulw topinamburu (Helianthus tuberosus L.) po zastosowaniu bakterii i drożdży
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2004, 3 (1), s. 45-53, bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1644-0730
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 kwietnia 2017].
Polskie słowa kluczowe: topinambur ; hydroliza inuliny ; bakterie ; drożdże ; wydajność etanolu
Angielskie słowa kluczowe: Jerusalem artichoke ; inulin hydrolysis ; bacterium ; yeasts ; ethanol yield
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/7
Rok: 2004
Autorzy: Katarzyna Szambelan, Jacek Nowak, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Use of Zymomonas mobilis and Saccharomyces cerevisiae mixed with Kluyveromyces fragilis for improved ethanol production from Jerusalem artichoke tubers
Źródło: Biotechnol. Lett. - 2004, vol. 26, iss. 10, s. 845-848, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0141-5492 e-ISSN: 1573-6776
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 sierpnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: bacterium ; ethanol yield ; Jerusalem artichoke ; mixed culture ; yeasts
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.849
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/7
Rok: 2003
Autorzy: Katarzyna Szambelan, Krystyna J. Chraplewska
Tytuł: The influence of selected microorganisms on ethanol yield from Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) tubers
Tytuł równoległy: Wpływ wybranych drobnoustrojîw na wydajnośc alkoholu etylowego z bulw topinamburu (Helianthus tuberosus L.)
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2003, vol. 12/53, no. 2, s. 49-52, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 sierpnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: Jerusalem artichoke ; Zymomonas mobilis ; distillery yeast ; ethanol yield
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP