logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: GC MS
Liczba odnalezionych rekordów: 9



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/9
Rok: 2017
Autorzy: Barbara Swarcewicz, Aneta Sawikowska, Łukasz Marczak, Magdalena Łuczak, Danuta Ciesiołka, Karolina Krystkowiak, Anetta Kuczyńska, Mariola Piślewska-Bednarek, Paweł Krajewski, Maciej Stobiecki
Tytuł: Effect of drought stress on metabolite contents in barley recombinant inbred line population revealed by untargeted GC-MS profiling
Źródło: Acta Physiol. Plant. - 2017, vol. 39, no. 8, art. 158, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-5881 e-ISSN: 1861-1664
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 grudnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: abiotic stress ; drought ; GC/MS ; Hordeum vulgare ; metabolomics ; primary and secondary metabolites ; recombinant inbred lines
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.438
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/9
Rok: 2014
Autorzy: Anna Grygier, Kamila Myszka, Małgorzata Majcher
Tytuł: Analysis of production capacity of industrially useful volatile compounds by Geotrichum candidum
W: Food Science Horizon 2014 : 19th Conference of Young Researchers Sections of Polish Society of Food Technologists, 3rd International Conference, 7-9 May 2014, Warsaw, Poland, Book of abstracts / Ed. by Bartosz Kruszewski.
Adres wydawniczy: [Warszawa] : [b.w.], [2014]
Szczegóły: s. 73
Angielskie słowa kluczowe: Geotrichum candidum MK01 ; 2-phenylethanol ; GC/MS
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/9
Rok: 2014
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak, Elżbieta Wojtowicz
Tytuł: GC/MS, GC/O and sensory aroma analysis of novel components for chicory coffee
Źródło: Nat. Volatiles Essent. Oils. - 2014, vol. 1, Spec. Iss., s. 218
p-ISSN: 2148-9637
Uwagi: 45th International Symposium on Essential Oils: 07-10 September 2014, Istanbul, ISEO Abstracts.
Polskie słowa kluczowe: kawa zbożowa ; aromat ; chromatografia gazowa ; spektroskopia masowa
Angielskie słowa kluczowe: chicory coffee ; aroma ; GC/MS ; GC/O
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/9
Rok: 2013
Autorzy: Agata Stachowiak-Wencek, Włodzimierz Prądzyński
Tytuł: The effect of temperature on the emission of volatile organic compounds from furniture coatings
Tytuł równoległy: Wpływ temperatury na emisję lotnych związków organicznych z powłok meblarskich
Źródło: Ann. Warsaw Univ. Life Sci. - SGGW, For. Wood Technol. - 2013, no. 84, s. 310-314, il., bibliogr.
p-ISSN: 1898-5912
Angielskie słowa kluczowe: VOC ; lacquer coatings ; the effect of temperature ; chamber tests ; GC/MS
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
5/9
Rok: 2013
Autorzy: Henryk Jeleń, Małgorzata Majcher, Alexandra Ginja, Maciej Kuligowski
Tytuł: Determination of compounds responsible for tempeh aroma
Źródło: Food Chem. - 2013, vol. 141, iss. 1, s. 459-465, il., bibliogr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 lutego 2014].
Angielskie słowa kluczowe: tempeh ; AEDA ; aroma analysis ; flavour ; gas chromatography-olfactometry GC-O ; odour activity values OAV ; gas chromatography/mass spectrometry ; GC/MS
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.259
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/9
Rok: 2013
Autorzy: Elżbieta Wojtowicz, Renata Zawirska-Wojtasiak, Janusz Adamiec, Mariusz Pacyński, Krzysztof Przygoński
Tytuł: Aroma of decontaminated leaf and fruit spices
Źródło: J. Essent. Oil Bear. Plants. - 2013, vol. 16, no. 3, s. 393-403, bibliogr.
p-ISSN: 0972-060X e-ISSN: 0976-5026
Angielskie słowa kluczowe: spices ; aroma ; decontamination process ; GC/MS ; SPME/GC ; GC/O
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
7/9
Rok: 2011
Autorzy: Mariusz Dziadas, Henryk Jeleń
Tytuł: Influence of glycosidases addition on selected monoterpenes contents in musts and white wines from two grape varieties grown in Poland
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2011, 10 (1), s. 7-17, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: białe wino ; glikozydy ; monoterpeny ; SPE ; GC/MS
Angielskie słowa kluczowe: white wines ; glycosides ; monoterpenes ; SPE ; GC/MS
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/9
Rok: 2009
Autorzy: R. Zawirska-Wojtasiak, M. Gośliński, M. Szwacka, J. Gajc-Wolska, S. Mildner-Szkudlarz
Tytuł: Aroma evaluation of transgenic, thaumatin II-producing cucumber fruits
Źródło: J. Food Sci. - 2009, vol. 74, no. 3, s. 204-210, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-1147 e-ISSN: 1750-3841
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 czerwca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: cucumber fruit aroma ; Cucumis sativus ; distillation ; SPME ; electronic nose ; GC/MS ; thaumatin II ; transgenic lines
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.601
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
9/9
Rok: 2004
Autorzy: Erwin Wąsowicz, Anna Gramza, Marzanna Hęś, Henryk H. Jeleń, Józef Korczak, Maria Małecka, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Magdalena Rudzińska, Urszula Samotyja, Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Oxidation of lipids in food
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2004, vol. 13/54, SI 1, s. 87-97, bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: A monograph from the project "The methodological bases of the evaluation of the quality and safety of the generation foods" (PBZ-KBN-020/P06/1999). - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 sierpnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: lipid oxidation ; prooxidants ; antioxidants ; sterols ; vitamins ; sensory properties ; health ; gas chromatography ; electronic nose ; chemometrics ; GC/MS
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP