logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: FAGOPYRUM ESCULENTUM
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2019
Autorzy: Grażyna Podolska, Danuta Górecka, Hamman Russel, Krzysztof Dziedzic, Edyta Boguszewska
Tytuł: Abiotic stress affects the yield and nutrients of buckwheat grains
Źródło: Zemdirbyste. - 2019, vol. 106, no. 3, s. 233-240, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1392-3196 e-ISSN: 2335-8947
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 sierpnia 2019].
Polskie słowa kluczowe: substancje bioaktywne ; clomazone ; Fagopyrum esculentum ; metazachlor ; kwas 2-metylo-4-chlorofenoksyoctowy (MCPA) ; fitotoksyczność
Angielskie słowa kluczowe: active substance ; clomazone ; Fagopyrum esculentum ; metazachlor ; 2-methyl-4-chlorophenoxyacetic acid (MCPA) ; phytotoxicity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.020
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2015
Autorzy: Krzysztof Dziedzic, Danuta Górecka, Artur Szwengiel, Anna Olejnik, Joanna Rychlik, Jarosław Walkowiak
Tytuł: Anticancer effect of in vitro digested buckwheat products (Fagopyrum esculentum Moench) on HT-29 human colon cancer celi line
W: Buckwheat in Europe - History, Culture, Gastronomy and Nutrition : European Regional IBRA Meeting, 10th - 12th December 2015, National Museum of Natural History Luxembourg, Book of Abstracts / Chrstian Ries, Christian Zewen, Ivan Kreft.
Adres wydawniczy: Luxembourg : National Museum of Natural History Luxembourg, 2015
Szczegóły: s. 10
Angielskie słowa kluczowe: Fagopyrum esculentum ; in vivo digestion ; polyphenols ; flavonoids ; thiamine ; amino acids
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2015
Autorzy: Krzysztof Dziedzic, Danuta Górecka, Aurellie Marques, Magdalena Rudzińska, Grażyna Podolska
Tytuł: Content of phytosterols in raw and roasted buckwheat groats and by-products
Źródło: Czech J. Food Sci. - 2015, vol. 33, no. 5, s. 424-430, il., bibliogr.
p-ISSN: 1212-1800 e-ISSN: 1805-9317
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 października 2015].
Polskie słowa kluczowe: Fagopyrum esculentum ; ziarniaki ; produkty uboczne ; łuska ; prażenie ; procesy technologiczne
Angielskie słowa kluczowe: Fagopyrum esculentum ; grains ; by-products ; hull ; roasting ; technological process
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.728
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP