logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: FRAP
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2017
Autorzy: Dorota Klensporf-Pawlik, Małgorzata Majcher, Katarzyna Frąckowiak
Tytuł: Evaluation of the effect of roasted constituents on the antioxidant activity of cereal coffee
Tytuł równoległy: Ocena wpływu prażonych składników na aktywność przeciwutleniającą kawy zbożowej
Źródło: Towarozn. Probl. Jakości. - 2017, 1 (50), s. 128-134, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1733-747X
Polskie słowa kluczowe: substytuty kawy ; aktywność przeciwutleniająca ; FRAP
Angielskie słowa kluczowe: cereal coffee ; antioxidant activity ; FRAP
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/5
Rok: 2016
Autorzy: Marcin Ożarowski, Radosław Kujawski, Przemysław Mikołajczak, Agnieszka Gryszczyńska, Aurelia Pietrowiak, Wojciech Białas, Justyna Baraniak, Małgorzata Górska-Paukszta, Waldemar Buchwald, Bogdan Kędzia, Anna Krajewska-Patan, Agnieszka Seremak-Mrozikiewicz
Tytuł: Comparison of antioxidant activities of fractionated extracts from seedlings and herb of Chelidonium majus L. using DPPH, ABTS and FRAP methods
Tytuł równoległy: Porównanie działania antyoksydacyjnego frakcjonowanych wyciągów z siewek i ziela Chelidonium majus L. przy użyciu metod DPPH, ABTS i FRAP
Źródło: Herba Pol. - 2016, vol. 62, no. 4, s. 22-38, bibliogr.
p-ISSN: 0018-0599
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 lutego 2017].
Polskie słowa kluczowe: Chelidonium majus ; glistnik jaskółcze ziele ; wyciąg ziołowy ; aktywność antyoksydacyjna ; DPPH ; ABTS ; FRAP ; analiza fitochemiczna ; alkaloidy ; flawonoidy ; analiza statystyczna
Angielskie słowa kluczowe: Chelidonium majus ; greater celandine ; herbal extract ; antioxidant activity ; DPPH ; ABTS ; FRAP ; phytochemical analysis ; alkaloids ; flavonoids ; statistical analysis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 14.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/5
Rok: 2015
Autorzy: Radosław Dembczyński, Wojciech Białas, Anna Olejnik, Przemysław Kowalczewski, Agnieszka Drożdżyńska, Tomasz Jankowski
Tytuł: Pozyskiwanie antocyjanów z owoców aronii, czarnego bzu, czarnej porzeczki i korzenia czarnej marchwi metodą ekstrakcji
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2015, R. 22, nr 5 (102), s. 165-181, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostepna również online [Dostęp: 20 września 2016].
Polskie słowa kluczowe: antocyjany ; ekstrakcja ; właściwości przeciwutleniające ; ABTS+ ; FRAP
Angielskie słowa kluczowe: anthocyanins ; extraction ; antioxidant properties ; ABTS+ ; FRAP
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/5
Rok: 2011
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Julita Reguła, Barbara Stachowiak, Brabara Musioł
Tytuł: Ocena zmian wskaźników potencjału przeciwutleniającego wybranych warzyw poddanych obróbce technologicznej
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2011, t. 92, nr 4, s. 855-858, il., bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: surówki warzywne ; przeciwutleniacze ; ABTS+ ; DPPH ; FRAP ; siła redukująca
Angielskie słowa kluczowe: vegetable salads ; antioxidants ; ABTS+ ; DPPH ; FRAP ; reducing power
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/5
Rok: 2008
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Zyta Abramowski, Eduardo Jovel, Marzanna Hęś
Tytuł: Antioxidant potential of herbs extracts and impact on HepG2 cells viability
Tytuł równoległy: Potencjał przeciwutleniajacy ekstraktów ziołowych oraz wpływ na przeżywalność komórek HepG2
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2008, 7 (4), s. 61-72, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: zioła ; ekstrakty roślinne ; cytotoksyczność ; komórki HepG2 ; FRAP
Angielskie słowa kluczowe: herbs ; plant extracts ; cytotoxicity ; HepG2 cells ; FRAP ; radicals
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP