logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ENTEROBACTERIACEAE
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2017
Autorzy: Ewelina Celińska, Agnieszka Drożdżyńska, Agnieszka Wita, Wojciech Juzwa, Wojciech Białas, Katarzyna Czaczyk, Włodzimierz Grajek
Tytuł: Group II intron-mediated deletion of lactate dehydrogenase gene in an isolated 1, 3-propanediol producer Hafnia alvei AD27
Źródło: Acta Biochim. Pol. - 2017, vol. 64, no. 1, s. 123-133, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0001-527X e-ISSN: 1734-154X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 września 2017].
Angielskie słowa kluczowe: 1,3-propanediol ; gene knock-out ; metabolic engineering ; Enterobacteriaceae ; group II intron ; lactate dehydrogenase
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.239
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2015
Autorzy: Mariola Galbas, Marek Selwet, Andrzej Borkowski, Tomasz Cłapa, Filip Porzucek, Witold Skrzypczak
Tytuł: The antibacterial properties of silage from different varieties of sorghum
Tytuł równoległy: Właściwości antybakteryjne kiszonek z różnych odmian sorgo
Źródło: Folia Pomer. Univ. Technol. Stetin., Agric., Aliment., Pisc., Zootech. - 2015, 322 (36) 4, s. 43-50, il., bibliogr.
p-ISSN: 2081-1284 e-ISSN: 2300-5378
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: Enterobacteriaceae ; Lactobacillus ; sorgo
Angielskie słowa kluczowe: Enterobacteriaceae ; Lactobacillus ; sorghum
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/3
Rok: 2015
Autorzy: Kamila Myszka, Mariola Olkowicz, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Agnieszka K. Olejnik-Schmidt, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: Impact of bacterial quorum sensing system on changes organoleptic markers of storage cabbage
Źródło: J. Microbiol. Biotechnol. Food Sci. - 2015, vol. 4, no. 5, s. 407-411, il., bibliogr.
p-ISSN: 1338-5178
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: quorum sensing ; acylowane laktony homoseryny ; psucie mikrobiologiczne ; Enterobacteriaceae
Angielskie słowa kluczowe: Enterobacteriaceae ; quorum sensing ; acylated homoserine lactones ; microbiological spoilage
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP