logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: DSC
Liczba odnalezionych rekordów: 12



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/12
Rok: 2018
Autorzy: Grażyna Neunert, Jolanta Tomaszewska-Gras, Przemysław Siejak, Zuzanna Pietralik, Maciej Kozak, Krzysztof Polewski
Tytuł: Disruptive effect of tocopherol oxalate on DPPC liposome structure: DSC, SAXS, and fluorescence anisotropy studies
Źródło: Chem. Phys. Lipids. - 2018, vol. 216, s. 104-113, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0009-3084
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 października 2018].
Angielskie słowa kluczowe: phospholipid phase transitions ; DSC ; SAXS ; DPH fluorescence anisotropy ; bilayer ; interlamellar distance ; multilamellar vesicles
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.766
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/12
Rok: 2016
Autorzy: Jolanta Tomaszewska-Gras
Tytuł: Rapid quantitative determination of butter adulteration with palm oil using the DSC technique
Źródło: Food Contr. - 2016, vol. 60, s. 629-635, il., bibliogr.
p-ISSN: 0956-7135
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 stycznia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: butter ; adulteration ; palm oil ; melting curve ; differential scanning calorimetry ; DSC ; multiple linear regression
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.496
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/12
Rok: 2016
Autorzy: J. Tomaszewska-Gras
Tytuł: Multivariate analysis of seasonal variation in the composition and thermal properties of butterfat with an emphasis on authenticity assessment
Źródło: Grasas Aceites. - 2016, vol. 67, no. 4, e167, il., bibliogr.
p-ISSN: 0017-3495 e-ISSN: 1988-4214
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 7 grudnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: butter ; DSC ; fatty acids ; melting properties ; PCA ; triacylglycerols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.910
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/12
Rok: 2016
Autorzy: Piotr Konieczny, Jolanta Tomaszewska-Gras, Wojciech Andrzejewski, Beata Mikołajczak, Maria Urbańska, Jan Mazurkiewicz, Jerzy Stangierski
Tytuł: DSC and electrophoretic studies on protein denaturation of Anodonta woodiana (Lea, 1834)
Źródło: J. Therm. Anal. Calorim. - 2016, vol. 126, 1, s. 69-75, il., bibliogr.
p-ISSN: 1388-6150 e-ISSN: 1588-2926
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 9 listopada 2016].
Angielskie słowa kluczowe: mussel ; Anodonta woodiana ; thermal stability ; DSC ; SDS-PAGE
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.953
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/12
Rok: 2016
Autorzy: Jolanta Tomaszewska-Gras
Tytuł: DSC coupled with PCA as a tool for butter authenticity assessment
Źródło: J. Therm. Anal. Calorim. - 2016, vol. 126, 1, s. 61-68, il., bibliogr.
p-ISSN: 1388-6150 e-ISSN: 1588-2926
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 9 listopada 2016].
Angielskie słowa kluczowe: milk fat ; authenticity ; palm oil ; melting ; crystallization ; DSC ; Principal Component Analysis
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.953
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/12
Rok: 2014
Autorzy: Radosław Mirski, Dorota Dziurka, Dorota Dukarska, Rafał Czarnecki, Grzegorz Cofta
Tytuł: The influence of microfungi on physicomechanical properties of particleboards
Źródło: BioResources. [Dokument elektroniczny]. - 2014, 9 (4), s. 6329-6339, il., bibliogr.
http://www.ncsu.edu/bioresources/BioRes_09/BioRes_09_4_6329_Mirska_Influence_Microfungi_Physicomechan_Particleboards_5943.pdf
e-ISSN: 1930-2126
Polskie słowa kluczowe: różnicowa kalorymetria skaningowa ; właściwości mechaniczne ; grzyby ; płyty wiórowe ; SEM
Angielskie słowa kluczowe: DSC ; mechanical properties ; microfungi ; particleboard ; SEM
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.425
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/12
Rok: 2014
Autorzy: Jolanta Tomaszewska-Gras
Tytuł: Wpływ wybranych czynników na dokładność oznaczenia parametrów termodynamicznych tłuszczu kakaowego przy użyciu różnicowej kalorymetrii skaningowej DSC
Źródło: Zesz. Probl. Post. Nauk Rol. - 2014, z. 576, s. 173-183, il., bibliogr.
p-ISSN: 0084-5477
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: tłuszcz kakaowy ; topnienie ; krystalizacja ; różnicowa kalorymetria skaningowa ; dokładność
Angielskie słowa kluczowe: cacao fat ; melting ; crystallization ; DSC ; accuracy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/12
Rok: 2014
Autorzy: Jolanta Tomaszewska-Gras
Tytuł: Wpływ prędkości schładzania tłuszczu mlecznego na proces krystalizacji zawartych w nim triacylogliceroli
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2014, R. 21, nr 4 (95), s. 97-107, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 grudnia 2013].
Polskie słowa kluczowe: tłuszcz mleczny ; prędkość schładzania ; profile krystalizacji ; frakcje tłuszczowe ; polimorfizm ; różnicowa kalorymetria skaningowa
Angielskie słowa kluczowe: milk fat ; cooling rate ; crystallization profiles ; fat fractions ; polymorphism ; DSC
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
9/12
Rok: 2013
Autorzy: Jerzy Stangierski, Ryszard Rezler, Hanna Maria Baranowska, Stefan Poliszko
Tytuł: Effect of enzymatic modification on frozen chicken surimi
Źródło: Czech J. Food Sci. - 2013, vol. 31, no. 2, s. 203-210, il., bibliogr.
p-ISSN: 1212-1800 e-ISSN: 1805-9317
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 listopada 2013].
Angielskie słowa kluczowe: transglutaminase ; texture ; rheological ; NMR ; water activity ; DSC
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.741
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/12
Rok: 2013
Autorzy: Jolanta Tomaszewska-Gras
Tytuł: Melting and crystallization DSC profiles of milk fat depending on selected factors
Źródło: J. Therm. Anal. Calorim. - 2013, vol. 113, 1, s. 199-208, il., bibliogr.
p-ISSN: 1388-6150 e-ISSN: 1588-2926
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 21 października 2013].
Angielskie słowa kluczowe: milk fat ; melting ; crystallization ; DSC
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.206
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
11/12
Rok: 2013
Autorzy: Agnieszka Makowska, Artur Szwengiel, Jolanta Tomaszewska-Gras, Piotr Kubiak
Tytuł: The characteristics and the structure of starch isolated from the triticale grain
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2013, vol. 63, Book of Abstracts, s. 64
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: Food Structure and Functionality: Conference - 15 years later: Stare Jabłonki, 23-26 June, 2013: Book of Abstracts.
Angielskie słowa kluczowe: starch ; triticale ; RVA ; DSC ; HPSEC analysis
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
12/12
Rok: 2005
Autorzy: Henryk Kasprzyk, Kinga Wichłacz, Sławomir Borysiak
Tytuł: The study of gamma-irradiated pine wood by differential scaning calorimetry (DCS)
Tytuł równoległy: Badania drewna napromieniowanego promieniami gamma metodą różnicowej kalorymetrii skaningowej (DSC)
Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Drew. - 2005, 40 (368), s. 15-21, il., bibliogr.
p-ISSN: 1506-4034
Polskie słowa kluczowe: promieniowanie gamma ; drewno sosnowe ; drewno napromieniowane ; właściwości ; metody badań ; różnicowa kalorymetria skaningowa
Angielskie słowa kluczowe: DSC ; irradiated pine wood ; gamma-radiation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP