logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: DNA
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2019
Autorzy: Oskar Szczepaniak, Marta Ligaj, Joanna Kobus-Cisowska, Marcin Dziedziński, Mariusz Tychoniuk, Monika Przeor, Monika Fedko
Tytuł: The genoprotective role of naringin
W: 2019 International Conference on Biotechnology and Bioengineering : ICBB2019, Poznań, Poland, September 25th-28th, 2019, Conference program and abstract book.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2019
Szczegóły: s. 31-32
Angielskie słowa kluczowe: squarewave voltammetry ; naringin ; DNA ; oxidative stress
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/4
Rok: 2013
Autorzy: Magdalena Montowska
Tytuł: Proteins and peptides in the authentication of meat and meat products
W: Food Authentication Using Bioorganic Molecules / Ed. Stefano Sforza.
Adres wydawniczy: Lancaster [Pensylwania] : DEStech Publications, Inc., 2013
Szczegóły: s. 75-102, il., bibliogr.
ISBN: 978-1-60595-045-7
Liczba arkuszy: 3,0
Angielskie słowa kluczowe: meat ; authentication ; markers ; species identification ; undeclared animal and plant components proteins ; peptides ; DNA
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2011
Autorzy: A. Spychaj, M. Szalata, R. Słomski, E. Pospiech
Tytuł: Identification of pork from meat of other species employing the cytochrome oxidase subunit I
W: Proceedings of the 5th International Conference on the Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław, 19-20 September 2011.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
Szczegóły: s. 169
ISBN: 978-83-7717-070-0
Polskie słowa kluczowe: oksydaza cytochromowa podjednostki I ; mięso wieprzowe ; identyfikacja ; DNA
Angielskie słowa kluczowe: cytochrome oxidase subunit I ; pork meat ; identification ; DNA
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 1997
Autorzy: Przemysław Nuc, Katarzyna Nuc, Zofia Szweykowska-Kulińska, Jerzy Pawełkiewicz
Tytuł: Nucleotide sequence of nuclear tRNAGly genes and tRNA Gly pseudogenes from yellow lupin (Lupinus luteus): Experssion of the tRNAGly genes in vitro and in vivo
Źródło: Acta Biochim. Pol. - 1997, vol. 44, no. 2, s. 259-274, il., bibliogr.
p-ISSN: 0001-527X
Polskie słowa kluczowe: łubin żółty ; Lupinus luteus ; glicyna ; geny ; tRNA ; sekwencja nukleotydowa ; ekspresja genów
Angielskie słowa kluczowe: gene expression ; gene organization ; tRNA gene ; yellow lupin ; glycine ; plant material ; Lupinus luteus ; DNA ; nucleotide sequence ; pseudogene
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP