logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: DMTA
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2009
Autorzy: R. Rezler, H. M. Baranowska, J. Stangierski
Tytuł: Termoreologiczne właściwości białek drobiowych z dodatkiem transglutaminazy
Tytuł równoległy: Thermo-rheological properties of poultry proteins supplemented with transglutaminases
W: XXI Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PO WPSA : "Nauka praktyce drobiarskiej - praktyka drobiarska nauce", Wrocław - Szklarska Poręba, Poland, 7-9.09.2009.
Adres wydawniczy: Wrocław : DD Dobra Drukarnia, 2009
Szczegóły: s. 207-208
ISBN: 978-83-929472-3-3
Polskie słowa kluczowe: DMTA ; MTG ; surimi
Angielskie słowa kluczowe: DMTA ; MTG ; surimi
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
2/3
Rok: 2004
Autorzy: Ryszard Rezler, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Rheological and water binding properties of fat in aqueous emulsions stabilised with starch
W: Starch progress in structural studies, modifications and applications / Ed. Piotr Tomasik, Vladimir P. Yuryev, Eric Bertoft.
Adres wydawniczy: Kraków : Polish Society of Food Technologists. Małopolska Branch, 2004
Szczegóły: s. 225-233, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 83-902699-4-5
Angielskie słowa kluczowe: fat tissue ; wheat starch gel ; activation energy ; DMTA ; NMR low field
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2004
Autorzy: Hanna Maria Baranowska, Ryszard Rezler, Stefan Poliszko
Tytuł: Starch - water - fat blend properties investigated by dynamical-mechanical-thermal analysis (DMTA) and nuclear magnetic resonance (NMR) techniques
W: Starch progress in structural studies, modifications and applications / Ed. Piotr Tomasik, Vladimir P. Yuryev, Eric Bertoft.
Adres wydawniczy: Kraków : Polish Society of Food Technologists. Małopolska Branch, 2004
Szczegóły: s. 157-163, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 83-902699-4-5
Angielskie słowa kluczowe: DMTA ; fat ; NMR low field ; wheat starch
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP