logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: DMA
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2016
Autorzy: Ryszard Rezler
Tytuł: Właściwości mechaniczno-reologiczne i teksturowe układów skrobiowo-tłuszczowych
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2016. - 102 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 978-83-7160-841-4
Uwagi: Rozprawy Naukowe. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ISSN 1896-1894, 484
Liczba arkuszy: 7,3
Polskie słowa kluczowe: DMA ; emulsja ; reologia ; skrobia modyfikowana ; tekstura ; tłuszcz zwierzęcy ; żel skrobiowy
Angielskie słowa kluczowe: animal fat ; DMA ; emulsion ; modified starch ; rheology ; starch gel ; texture
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
2/5
Rok: 2011
Autorzy: Ryszard Rezler
Tytuł: Application of the technique of oscillation rheometry : Investigation on meat raw materials and products
Źródło: Fleischwirtsch. Int. - 2011, vol. 26, 5, s. 66-69, il., bibliogr.
p-ISSN: 0179-2415
Angielskie słowa kluczowe: DMA ; oscillation rheometry ; starch ; ham muscles ; meat batters ; surimi
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/5
Rok: 2010
Autorzy: Ryszard Rezler
Tytuł: Effect of Akoroma fats on mechanical and texture properties of comminuted sausages of various water content
Źródło: Fleischwirtsch. Int. China - 2010, 1, s. 58-61, il.
Angielskie słowa kluczowe: DMA ; rheology ; plant fat ; texture ; elasticity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: CHI
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2009
Autorzy: Ryszard Rezler
Tytuł: Effect of Akoroma fats on mechanical and texture properties of comminuted sausages of various water content
Źródło: Fleischwirtsch. Int. - 2009, vol. 24, 4, s. 44-47, il.
p-ISSN: 0179-2415
Angielskie słowa kluczowe: DMA ; rheology ; plant fat ; texture ; elasticity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2003
Autorzy: Stefan Poliszko, Ryszard Rezler, Hanna Maria Baranowska, Danuta Klimek-Poliszko
Tytuł: Rheological and water binding properties of a 'fat in water' emulsion stabilized by starch
Tytuł równoległy: Właściwości reologiczne i zdolność wiązania wody emulsji typu tłuszcz w wodzie stabilizowanych skrobią
Źródło: Acta Agrophys. - 2003, vol. 2, 2 (96), s. 397-405, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1234-4125
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 czerwca 2017].
Polskie słowa kluczowe: emulsja typu tłuszcz w wodzie ; DMA ; MRJ ; aktywność wody
Angielskie słowa kluczowe: fat-in-water-emulsion ; DMA ; NMR ; water activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP