logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BRASSICA OLERACEA VAR ITALICA
Liczba odnalezionych rekordów: 12



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/12
Rok: 2018
Autorzy: Alina Kałużewicz, Maciej Bosiacki, Tomasz Spiżewski
Tytuł: Influence of biostimulants on the content of macro- and micronutrients in broccoli plants exposed to drought stress
Źródło: J. Elem. - 2018, vol. 23, no. 1, s. 287-297, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1644-2296
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 grudnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: Brassica oleracea var. italica ; Ascophyllum nodosum ; nutrients ; amino acids ; water deficit
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.733
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/12
Rok: 2018
Autorzy: Alina Kałużewicz, Tomasz Spiżewski, Włodzimierz Krzesiński, Anna Zaworska
Tytuł: The effect of biostimulants on the yield and quality of broccoli heads during storage
Tytuł równoległy: Wpływ biostymulatorów na plonowanie i jakość róż brokułu w czasie przechowywania
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2018, t. 12, z. 1, s. 45-54, il., bibliogr., abstr., streszcz.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_12_4.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Ogrodnictwo i Architektura Krajobrazu.
Polskie słowa kluczowe: Brassica oleracea var. italica ; aminokwasy ; Ascophyllum nodosum
Angielskie słowa kluczowe: Brassica oleracea var. italica ; amino acids ; Ascophyllum nodosum
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/12
Rok: 2018
Autorzy: Alina Kałużewicz, Monika Gąsecka, Tomasz Spiżewski
Tytuł: The influence of biostimulants on the content of phenolic compounds in broccoli heads during short-term storage at room temperature
Tytuł równoległy: Wpływ biostymulatorów na zawartość związków fenolowych w różach brokułu w czasie krótkotrwałego przechowywania w temperaturze pokojowej
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2018, t. 12, z. 2, s. 131-141, bibliogr., abstr., streszcz.
https://www.npt.up-poznan.net/pub/art_12_11.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Ogrodnictwo i Architektura Krajobrazu.
Polskie słowa kluczowe: Brassica oleracea var. italica ; aminokwasy ; Ascophyllum nodosum
Angielskie słowa kluczowe: Brassica oleracea var. italica ; amino acids ; Ascophyllum nodosum
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/12
Rok: 2017
Autorzy: Alina Kałużewicz, Monika Gąsecka, Tomasz Spiżewski
Tytuł: Influence of biostimulants on phenolic content in broccoli heads directly after harvest and after storage
Źródło: Folia Hortic. - 2017, 29/2, s. 221-230, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0867-1761 e-ISSN: 2083-5965
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 stycznia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: amino acids ; Ascophyllum nodosum ; Brassica oleracea var. italica ; kaempferol ; phenolic acids ; quercetin
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.244
Punktacja MNiSW: 14.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/12
Rok: 2017
Autorzy: Alina Kałużewicz, Włodzimierz Krzesiński, Tomasz Spiżewski, Anna Zaworska
Tytuł: Effect of biostimulants on several physiological characteristics and chlorophyll content in broccoli under drought stress and re-watering
Źródło: Not. Bot. Horti Agrobot. Cluj-Na. - 2017, vol. 45, no. 1, s. 197-202, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0255-965X e-ISSN: 1842-4309
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 lipca 2017].
Angielskie słowa kluczowe: amino acids ; Ascophyllum nodosum ; Brassica oleracea var. italica ; photosynthetic properties ; cultivar
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.648
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/12
Rok: 2016
Autorzy: Alina Kałużewicz, Maciej Bosiacki, Barbara Frąszczak
Tytuł: Mineral composition and the content of phenolic compounds of ten broccoli cultivars
Źródło: J. Elem. - 2016, vol. 21, no. 1, s. 53-65, bibliogr.
p-ISSN: 1644-2296
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 marca 2016].
Angielskie słowa kluczowe: Brassica oleracea var. italica ; macronutrients ; micronutrients ; heavy metals ; cultivar
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.641
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/12
Rok: 2016
Autorzy: Alina Kałużewicz, Jolanta Lisiecka, Monika Gąsecka, Agnieszka Waśkiewicz, Włodzimierz Krzesiński, Tomasz Spiżewski, Barbara Frąszczak
Tytuł: Changes in composition of phenolic compounds and tocopherols in broccoli heads during short-term storage
Tytuł równoległy: Zmiany składu fenoli i tokoferoli w różach brokułu w trakcie krótkotrwałego przechowywania
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2016, R. 23, nr 3 (106), s. 127-139, bibliogr.
p-ISSN: 2451-0769 e-ISSN: 2451-0777
Uwagi: Od numeru 2 (105) 2016 zmiana ISSN [poprzedni ISSN 1425-6959]. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 listopada 2016].
Polskie słowa kluczowe: Brassica oleracea var. italica ; HPLC ; fenole ; tokoferole ; przechowywanie ; temperatura
Angielskie słowa kluczowe: Brassica oleracea var. italica ; HPLC ; phenolics ; tocopherols ; storage ; temperature
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/12
Rok: 2015
Autorzy: Alina Kałużewicz, Jolanta Lisiecka, Tomasz Spiżewski, Włodzimierz Krzesiński, Barbara Frąszczak, Anna Zaworska
Tytuł: Changes of the colour, total sugar content and respiration rate of broccoli heads during short-term storage
Tytuł równoległy: Zmiany barwy, ogólnej zawartości cukrów i tempa oddychania róż brokułu w czasie krótkotrwałego przechowywania
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2015, t. 9, z. 4, art. 56, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_9_56.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Ogrodnictwo.
Angielskie słowa kluczowe: Brassica oleracea var. italica ; storage ; hue value ; respiration rate ; sugars
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
9/12
Rok: 2012
Autorzy: Alina Kałużewicz, Włodzimierz Krzesiński, Mikołaj Knaflewski, Jolanta Lisiecka, Tomasz Spiżewski, Barbara Frąszczak
Tytuł: Broccoli (Brassica oleracea var. italica) head initiation under field conditions
Źródło: Acta Agrobot. - 2012, vol. 65, (2), s. 93-98, il., bibliogr.
p-ISSN: 0065-0951 e-ISSN: 2300-357X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 grudnia 2014].
Angielskie słowa kluczowe: Brassica oleracea var. italica ; head initiation ; temperature
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
10/12
Rok: 2012
Autorzy: Elżbieta Zenkteler, Sławomir Samardakiewicz, Alina Kałużewicz, Mikołaj Knaflewski
Tytuł: Effect of devernalization on the transition from vegetative to prefloral phase of the broccoli (Brassica oleracea var. italica cv. 'Fiesta') shoot meristem
Tytuł równoległy: Wpływ dewernalizacji na przejście merystemu pędu brokuła Brassica oleracea var. italica cv. 'Fiesta' z fazy wegetatywnej w fazę początku kwitnienia
Źródło: Acta Agrobot. - 2012, vol. 65, (1), s. 29-36, il., bibliogr.
p-ISSN: 0065-0951 e-ISSN: 2300-357X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 stycznia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: shoot apical meristem ; broccoli ; transition to flowering ; Brassica oleracea var. italica
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
11/12
Rok: 2012
Autorzy: A. Kałużewicz, A. Gliszczyńska-Świgło, I. Klimczak, J. Lisiecka, B. Tyrakowska, M. Knaflewski
Tytuł: The influence of short-term storage on the content of flavonoids and vitamin C in broccoli
Źródło: Eur. J. Hortic. Sci. - 2012, vol. 77, iss. 3, s. 137-143, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1611-4426 e-ISSN: 1611-4434
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 stycznia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; Brassica oleracea var. italica ; storage
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.381
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
12/12
Rok: 2010
Autorzy: Alina Kałużewicz, Włodzimierz Krzesiński, Mikołaj Knaflewski, Jolanta Lisiecka, Tomasz Spiżewski
Tytuł: The effect of temperature on the broccoli yield and length of the period from head initiation to harvest
Tytuł równoległy: Wpływ temperatury na wielkość plonu brokuła i długość okresu od inicjacji róży do zbioru
Źródło: Acta Sci. Pol., Hortorum Cultus. - 2010, 9 (3), s. 167-174, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0692
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 maja 2014].
Polskie słowa kluczowe: Brassica oleracea var. italica ; warunki wzrostu ; faza generatywna ; terminy zbioru
Angielskie słowa kluczowe: Brassica oleracea var. italica ; growth conditions ; generative phase ; date of harvest
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.547
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP