logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: AEDA
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2018
Autorzy: Monika Kosowska, Małgorzata A. Majcher, Henryk H. Jeleń, Teresa Fortuna
Tytuł: Key aroma compounds in smoked cooked loin
Źródło: J. Agric. Food Chem. - 2018, 66 (14), s. 3683-3690, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0021-8561 e-ISSN: 1520-5118
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 września 2018].
Angielskie słowa kluczowe: smoked cooked loin ; aroma-active compounds ; AEDA ; OAV ; GC × GC
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.571
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2013
Autorzy: Henryk Jeleń, Małgorzata Majcher, Alexandra Ginja, Maciej Kuligowski
Tytuł: Determination of compounds responsible for tempeh aroma
Źródło: Food Chem. - 2013, vol. 141, iss. 1, s. 459-465, il., bibliogr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 lutego 2014].
Angielskie słowa kluczowe: tempeh ; AEDA ; aroma analysis ; flavour ; gas chromatography-olfactometry GC-O ; odour activity values OAV ; gas chromatography/mass spectrometry ; GC/MS
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.259
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/4
Rok: 2013
Autorzy: Małgorzata A. Majcher, Dorota Klensporf-Pawlik, Mariusz Dziadas, Henryk H. Jeleń
Tytuł: Identification of aroma active compounds of cereal coffee brew and its roasted ingredients
Źródło: J. Agric. Food Chem. - 2013, 61 (11), s. 2648-2654, il., bibliogr.
p-ISSN: 0021-8561
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 grudnia 2013].
Angielskie słowa kluczowe: cereal coffee brew ; 2-furfurylthiol ; aroma active compounds ; roasting ; AEDA ; OAV ; GCxGC
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.107
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/4
Rok: 2011
Autorzy: Małgorzata A. Majcher, Henryk H. Jeleń
Tytuł: Key odorants of oscypek, a traditional Polish ewe's milk cheese
Źródło: J. Agric. Food Chem. - 2011, 59 (9), s. 4932-4937, il., bibliogr.
p-ISSN: 0021-8561
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 marca 2016].
Angielskie słowa kluczowe: smoked ewe's milk cheese ; key odorants ; phenols ; AEDA
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.823
Punktacja MNiSW: 32.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP