logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: 1H NMR
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2019
Autorzy: Przemysław Łukasz Kowalczewski, Katarzyna Walkowiak, Łukasz Masewicz, Olga Bartczak, Jacek Lewandowicz, Piotr Kubiak, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Gluten-free bread with cricket powder - mechanical properties and molecular water dynamics in dough and ready product
Źródło: Foods. - 2019, vol. 8, iss. 7, art. 240, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2304-8158
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 4 lipca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: gluten-free bread ; edible insects ; protein enrichment ; rheology ; texture ; 1H NMR ; water behavior ; water activity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.011
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2019
Autorzy: Przemysław Łukasz Kowalczewski, Katarzyna Walkowiak, Łukasz Masewicz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Low field NMR studies of wheat bread enriched with potato juice during staling
Źródło: Open Agric. - 2019, vol. 4, iss. 1, s. 426-430, bibliogr., abstr.
e-ISSN: 2391-9531
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 lipca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: bread staling ; potato juice ; 1H NMR ; water activity ; water behavior ; water dynamics
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Inne bazy podające opis:
  • Web of Science Core Collection - Emerging Sources Citation Index

    Adres url:
    DOI:
    3/3
    Rok: 2017
    Autorzy: Agnieszka Makowska, Hanna Maria Baranowska, Jan Michniewicz, Sylwia Chudy, Przemysław Łukasz Kowalczewski
    Tytuł: Triticale extrudates - changes of macrostructure, mechanical properties and molecular water dynamics during hydration
    Źródło: J. Cereal Sci. - 2017, vol. 74, s. 250-255, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 0733-5210
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 kwietnia 2017].
    Angielskie słowa kluczowe: extrusion ; hydration ; 1H NMR ; relaxation time
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.302
    Punktacja MNiSW: 35.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP