logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ZIELKE MAŁGORZATA
Liczba odnalezionych rekordów: 14



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/14
Rok: 2008
Autorzy: Małgorzata Zielke
Tytuł: Zapotrzebowanie na wodę i ocena jej pobrania
W: Woda w żywieniu i jej źródła / Pod red. Anny Brzozowskiej i Jana Gawęckiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2008
Seria: Biblioteczka Olimpiady Wiedzy o Żywieniu ; z. 8
Szczegóły: s. 39-48
ISBN: 978-83-7160-506-2
Polskie słowa kluczowe: człowiek ; zapotrzebowanie na wodę ; niemowlęta ; dzieci ; kobiety ciężarne ; kobiety karmiące ; ludzie starsi ; sportowcy ; osoby pracujące fizycznie ; pobranie wody
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/14
Rok: 2008
Autorzy: Małgorzata Zielke
Tytuł: Zapotrzebowanie na wodę i ocena jej pobrania
W: Woda w żywieniu i jej źródła / Pod red. Anny Brzozowskiej i Jana Gawęckiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2008
Szczegóły: s. 39-48
ISBN: 978-83-7160-486-7
Polskie słowa kluczowe: człowiek ; zapotrzebowanie na wodę ; niemowlęta ; dzieci ; kobiety ciężarne ; kobiety karmiące ; ludzie starsi ; sportowcy ; osoby pracujące fizycznie ; pobranie wody
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/14
Rok: 2007
Autorzy: Julita Reguła, Małgorzata Zielke, Jan Jeszka, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Nutritive value of diets and nutritional status in girls and boys ages 12-15 years from region Wielkopolska
Tytuł równoległy: Wartość odżywcza racji pokarmowych i stan odżywienia dziewcząt i chłopców w wieku 12-15 lat z województwa wielkopolskiego
W: Środowiskowe źródła zagrożeń zdrowotnych : II Międzynarodowe Sympozjum Naukowe, 26 - 28 kwietnia 2007, Nałęczów. Tom 2.
Adres wydawniczy: Lublin : Wydawnictwo Polihymnia, 2007
Szczegóły: s. 298
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/14
Rok: 2007
Autorzy: Małgorzata Zielke, Jan Gawęcki
Tytuł: Przyczyny zróżnicowanej sprawności sensorycznej ludzi
W: Zmysły a jakość żywności i żywienia / pod red. Jana Gawęckiego i Niny Baryłko-Pikielnej.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2007
Szczegóły: s. 45-55, il.
ISBN: 978-83-7160-448-5
Polskie słowa kluczowe: człowiek ; zmysły ; sprawność sensoryczna ; zróżnicowanie
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/14
Rok: 2007
Autorzy: Małgorzata Zielke, Julita Reguła
Tytuł: Sposób żywienia i aktywność fizyczna w wskaźniki antropometryczne chorych na cukrzycę typu 2
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2007, R. 34, nr 3/4, s. 1132-1137, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: cukrzyca ; cukrzyca typu 2 ; sposób żywienia ; parametry antropometryczne
Angielskie słowa kluczowe: diabetes ; type 2 diabetes ; nutritional value od diets ; antropometric measures
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
6/14
Rok: 2007
Autorzy: Julita Reguła, Małgorzata Zielke
Tytuł: Styl życia i preferencje pokarmowe dzieci i młodzieży otyłej w porównaniu z osobami o prawidłowych wskaźnikach rozwoju somatycznego
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2007, R. 34, nr 3/4, s. 961-964, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: dzieci ; młodzież ; otyłość ; preferencje pokarmowe
Angielskie słowa kluczowe: children ; adolescent ; obesity ; food preferences
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
7/14
Rok: 2006
Autorzy: Julita Reguła, Monika Kowalewska, Anna Gramza, Jacek Anioła, Małgorzata Zielke
Tytuł: Content determination of the sweeteners content in chosen food products preferred by obesity persons, diabetics and young healthy people and the assessment of its intake
Tytuł równoległy: Oznaczenie zawartości wybranych substancji intensywnie słodzących w produktach spożywczych preferowanych przez osoby otyłe, chore na cukrzycę i młodzież oraz szacowanie wielkości ich spożycia
W: Międzynarodowe Nałęczowskie Sympozjum Naukowe: Środowiskowe źródła zagrożeń zdrowotnych : Nałęczów, 25-27 maja 2006.
Adres wydawniczy: [Lublin] : [Akademia Medyczna], 2006
Szczegóły: s. 302
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
8/14
Rok: 2006
Autorzy: J. Reguła, M. Kowalewska, A. Gramza, J. Anioła, M. Zielke
Tytuł: Determination of contents of selected intensive artificial sweeteners used in foodstuffs preferred by obese patients, diabetics and young people and estimation of their intake
Źródło: Pol. J. Environ. Stud. - 2006, vol. 15, no. 2a, s. 674-577, bibliogr.
p-ISSN: 1230-1485
Angielskie słowa kluczowe: aspartame ; acesulphame-K ; saccharine ; foodstuffs ; diabetics
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.353
Praca afiliowana przez UP
9/14
Rok: 2006
Autorzy: Małgorzata Zielke, Jan Jeszka
Tytuł: Współczesne metody oceny pobrania wody
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2006, R. 33, nr 3, s. 248-256, bibliogr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; dieta ; składniki pokarmowe ; woda ; pobranie wody ; ocena ; spożycie żywności ; zapotrzebowanie na wodę
Angielskie słowa kluczowe: water intake ; diuretic effect ; deuterium elimination method ; metabolic water ; water requirements
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/14
Rok: 2004
Autorzy: Joanna Bajerska-Jarzębowska, Jan Jeszka, Magdalena Człapka-Matyasik, Małgorzata Zielke
Tytuł: Sposób żywienia, parametry antropometryczne stanu odżywienia i wydolność fizyczna wybranej grupy studentów
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2004, R. 11, nr 3 (40) supl., s. 9-17, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Polskie słowa kluczowe: studenci ; sposób żywienia ; parametry antropometryczne ; stan odżywienia ; wydolność fizyczna
Angielskie słowa kluczowe: students ; physical performance ; nutritional status ; nutritional habits ; body composition
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
11/14
Rok: 2002
Autorzy: Jan Gawęcki, Małgorzata Zielke
Tytuł: Witaminy w pytaniach i odpowiedziach
W: Witaminy / Pr. zbior. pod red. Jana Gawęckiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2002
Szczegóły: s. 99-105
ISBN: 83-7160-261-8
Polskie słowa kluczowe: witaminy
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/14
Rok: 2000
Autorzy: Małgorzata Zielke, Jan Gawęcki
Tytuł: Porównanie preferencji pokarmowych osób starszych i osób młodych
W: Konsument żywności i jego zachowania rynkowe : Ogólnopolska konferencja naukowa, Warszawa, 12-13.10.2000 / Red. Nauk. Krystyna Gutkowska, Irena Ozimek.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2000
Szczegóły: s. 498-502, bibliogr.
ISBN: 83-7244-144-8
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/14
Rok: 2000
Autorzy: Jan Gawęcki, Małgorzata Zielke
Tytuł: Witaminy w pytaniach i odpowiedziach
W: Witaminy / Pr. zbior. pod red. Jana Gawęckiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2000
Seria: Biblioteczka Olimpiady Wiedzy o Żywieniu ; z. 5
Szczegóły: s. 99-105
ISBN: 83-7160-215-4
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
14/14
Rok: 1997
Autorzy: Małgorzata Zielke, Jan Gawęcki
Tytuł: Testy i pytania sprawdzające
W: Białka w żywności i zywieniu / Pr. zbior. pod red. Jana Gawęckiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 1997
Seria: Biblioteczka Olimpiady Wiedzy o Żywieniu ; z. 2
Szczegóły: s. 103-107
ISBN: 83-7160-085-2
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP