logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ZIELIŃSKA PAULINA
Liczba odnalezionych rekordów: 10



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/10
Rok: 2018
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska, Magdalena Zielińska-Dawidziak, Paulina Zielińska, Ryszard Kowalski, Dorota Piasecka-Kwiatkowska
Tytuł: Are frankfurter sausages safe for cekiac patients? Consumer awareness versus analytical results
W: Meat in technology and human nutrition under its working title Meat as a functional and pro-healthy part of our diet : V International Scientific Conference, Poznań - Tarnowo Podgórne, June 27-29, 2018, Abstracts of plenary lectures & poster presentations.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2018
Szczegóły: s. 52
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/10
Rok: 2016
Autorzy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Magdalena Zielińska-Dawidziak, Paulina Zielińska, Agata Zemleduch-Barylska
Tytuł: Ocena bezpieczeństwa wybranych produktów spożywczych dla osób z alergią pokarmową
W: II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej", Poznań 5. lutego 2016, Materiały konferencyjne / Red. Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Wielkopolska; Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, 2016
Szczegóły: s. 41
Polskie słowa kluczowe: soja ; alergeny ; ekstrakcja ; detekcja
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/10
Rok: 2016
Autorzy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Paulina Zielińska, Marta Burzyńska
Tytuł: Alergenne właściwości wybranych dolnośląskich nektarowych miodów i pyłków kwiatowych
W: Rola procesów technologicznych w kształtowaniu jakości żywności / Red. Aleksandra Duda-Chodak, Dorota Najgebauer-Lejko, Iwona Drożdż, Tomasz Tarko.
Adres wydawniczy: Kraków : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności, 2016
Szczegóły: s. 297-307, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-937001-6-5
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 listopada 2016].
Liczba arkuszy: 0,5
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/10
Rok: 2016
Autorzy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Paulina Zielińska, Marta Burzyńska
Tytuł: Alergenne właściwości wybranych dolnośląskich miodów i pyłków kwiatowych
W: Żywność a innowacje : XII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku", Kraków, 22-23 września 2016 r., Komunikaty / Red. Iwona Dróżdż, Aleksandra Chuda-Chodak, Tomasz Tarko, Dorota Najgebauer-Lejko, Lukasz Byczynski.
Adres wydawniczy: Kraków : Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 2016
Szczegóły: s. 49
ISBN: 978-83-937001-7-2
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/10
Rok: 2016
Autorzy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Paulina Zielińska, Aneta Graczyk, Magdalena Zielińska-Dawidziak
Tytuł: Wpływ metody ekstrakcji na wyniki oznaczenia antygenowych właściwości wybranych nasion roślin strączkowych
W: Żywność a innowacje : XII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku", Kraków, 22-23 września 2016 r., Komunikaty / Red. Iwona Dróżdż, Aleksandra Chuda-Chodak, Tomasz Tarko, Dorota Najgebauer-Lejko, Lukasz Byczynski.
Adres wydawniczy: Kraków : Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 2016
Szczegóły: s. 192, bibliogr.
ISBN: 978-83-937001-7-2
Polskie słowa kluczowe: rośliny strączkowe ; alergeny
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/10
Rok: 2016
Autorzy: Aneta Graczyk, Paulina Zielińska, Marta Burzyńska, Dorota Piasecka-Kwiatkowska
Tytuł: Amino acid composition of selected honey and pollen from Lower Silesia region
W: Żywność od A do Z = Food from A to Z : XXI Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej, V International Session of Young Scientific Staff, 12-13 maja 2016 Łódź, Polska / Red. i proj. okł. Lidia Mielcarz, Alicja Malik, Michał Kurczewski.
Adres wydawniczy: Łódź : [Politechnika Łódzka], 2016
Szczegóły: s. 75-76, bibliogr.
ISBN: 978-83-912026-8-5
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
7/10
Rok: 2016
Autorzy: Paulina Zielińska, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Magdalena Zielińska-Dawidziak
Tytuł: Analytical problems associated with detection of soy allergens in meat products
W: Żywność od A do Z = Food from A to Z : XXI Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej, V International Session of Young Scientific Staff, 12-13 maja 2016 Łódź, Polska / Red. i proj. okł. Lidia Mielcarz, Alicja Malik, Michał Kurczewski.
Adres wydawniczy: Łódź : [Politechnika Łódzka], 2016
Szczegóły: s. 39
ISBN: 978-83-912026-8-5
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
8/10
Rok: 2016
Autorzy: Aneta Graczyk, Paulina Zielińska, Marta Burzyńska, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Eleonora Lampart-Szczapa
Tytuł: Cross-reactivity of soy or peanuts allergens and proteins from seeds of Lupinus angustifolius L. new cultivars
W: Żywność od A do Z = Food from A to Z : XXI Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej, V International Session of Young Scientific Staff, 12-13 maja 2016 Łódź, Polska / Red. i proj. okł. Lidia Mielcarz, Alicja Malik, Michał Kurczewski.
Adres wydawniczy: Łódź : [Politechnika Łódzka], 2016
Szczegóły: s. 73-74, bibliogr.
ISBN: 978-83-912026-8-5
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
9/10
Rok: 2016
Autorzy: Paulina Zielińska, Marta Burzyńska, Dorota Piasecka-Kwiatkowska
Tytuł: Protein pattern of selected honey and pollen from Lover Silesia region
W: Żywność od A do Z = Food from A to Z : XXI Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej, V International Session of Young Scientific Staff, 12-13 maja 2016 Łódź, Polska / Red. i proj. okł. Lidia Mielcarz, Alicja Malik, Michał Kurczewski.
Adres wydawniczy: Łódź : [Politechnika Łódzka], 2016
Szczegóły: s. 91, bibliogr.
ISBN: 978-83-912026-8-5
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
10/10
Rok: 2015
Autorzy: Paulina Zielińska
Tytuł: Problemy analityczne w detekcji alergenów w żywności
W: Dni Doktoranta 2015 : Konferencja Naukowa, Poznań, 12-13 listopada 2015.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2015
Szczegóły: s. 83
ISBN: 978-83-7160-825-4
Polskie słowa kluczowe: alergeny ; ekstrakcja ; ELISA ; PCR
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP