logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ZIELIŃSKA JOANNA
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2019
Autorzy: Katarzyna Kowalska, Anna Olejnik, Joanna Zielińska, Mariola Olkowicz
Tytuł: Inhibitory effects of lingonberry (Vaccinium vitis-idaea L.) fruit extract on obesity-induced inflammation in 3T3-L1 adipocytes and RAW 264.7 macrophages
Źródło: J. Funct. Foods. - 2019, vol. 54, s. 371-380, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1756-4646
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 marca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: obesity ; inflammation ; reactive oxygen species ; adipokines ; 3T3-L1 adipocytes ; macrophages
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.197
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2017
Autorzy: Joanna Zielińska, Katarzyna Kowalska, Anna Olejnik
Tytuł: Ocena potencjału antyadipogennego ekstraktu z owoców czarnego bzu (Sambucus nigra L.) z wykorzystaniem modelu komórkowego 3T3-L1
W: Wpływ Młodych Naukowców na Osiągnięcia Polskiej Nauki : Edycja X, Kraków 14.01.2017 oraz Poznań 21.01.2017, Materiały konferencyjne - Streszczenia wystąpień cz. 2 / Oprac. Marcin Kuczera, Krzysztof Piech.
Adres wydawniczy: Kraków : Creativetime, 2017
Szczegóły: s. 152
ISBN: 978-83-63058-68-5
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2017
Autorzy: Joanna Zielińska, Katarzyna Kowalska, Anna Olejnik
Tytuł: Aktywność antyapidogenna ekstraktów z owoców jagodowych
W: Żywność dla Przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Materiały Konferencji Naukowej, Wroclaw, 4-5 lipca 2017 r.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2017
Szczegóły: s. 37
ISBN: 978-83-7717-265-0
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP