logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ZIÓŁKOWSKA ANGELIKA
Liczba odnalezionych rekordów: 10



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/10
Rok: 2016
Autorzy: Angelika Ziółkowska, Erwin Wąsowicz, Henryk H. Jeleń
Tytuł: Differentiation of wines according to grape variety and geographical origin based on volatiles profiling using SPME-MS and SPME-GC/MS methods
Źródło: Food Chem. - 2016, vol. 213, 15 December, s. 714-720, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 marca 2017].
Angielskie słowa kluczowe: SPME-MS ; SPME-GC/MS ; wine ; authentication ; volatiles
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.529
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/10
Rok: 2012
Autorzy: Angelika Ziółkowska, Henryk Jeleń
Tytuł: Differentiation of raw spirits of rye, corn and potato using chromatographic profiles of volatile compounds
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2012, vol. 92, iss. 13, s. 2630-2637, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-5142 e-ISSN: 1097-0010
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 grudnia 2017]
Angielskie słowa kluczowe: SPME ; GC ; raw spirits ; authentication ; traceability ; volatiles
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.759
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/10
Rok: 2012
Autorzy: Angelika Ziółkowska, Patrycja Komolka
Tytuł: Konduktancyjna metoda pomiaru wilgotności skrobi ziemniaczanej na wyjściu suszarki pneumatycznej
Źródło: Postępy Tech. Przetw. Spoż. - 2012, t. 22/40, nr 1, s. 39-42, il., bibliogr.
p-ISSN: 0867-793X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 listopada 2017].
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/10
Rok: 2011
Autorzy: Angelika Ziółkowska, Henryk H. Jeleń
Tytuł: Wykorzystanie techniki SPME-GC-MS do różnicowania win białych różnego pochodzenia surowcowego i terytorialnego
W: ewolucj@ żywności : XVI Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Olsztyn, 12-13 maja 2011.
Adres wydawniczy: [Olsztyn] : [Uniwersytet Warmińsko-Mazurski], [2011]
Szczegóły: s. 91
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/10
Rok: 2011
Autorzy: Angelika Ziółkowska, Patrycja Janus
Tytuł: Elektryczna metoda pomiaru wilgotności skrobii ziemniaczanej na wyjściu suszarki pneumatycznej
Źródło: Pomiar. Autom. Kontr. - 2011, vol. 57, nr 7, s. 705-708, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0032-4140
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: rezystancja ; wilgotność ; skrobia ziemniaczana ; suszenie ; suszarka pneumatyczna ; krochmalnictwo
Angielskie słowa kluczowe: resistance ; moisture ; potato starch ; drying ; pneumatic dryer ; starch manufacture
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/10
Rok: 2010
Autorzy: Angelika Ziółkowska, Henryk H. Jeleń
Tytuł: Dobór parametrów ekstrakcji związków lotnych win czerwonych analizowanych techniką SPME-GC-MS
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2010, t. 15, nr 3, s. 19-23, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
7/10
Rok: 2010
Autorzy: Angelika Ziółkowska, Jacek Kijowski
Tytuł: Identyfikacja wybranych artykułów mięsnych
W: Jakość i prozdrowotne cechy żywności : XV Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Wrocław, 20-21 maja 2010.
Adres wydawniczy: [Wrocław] : [Uniwersytet Przyrodniczy], [2010]
Szczegóły: s. 100
ISBN: 978-83-923549-4-9
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/10
Rok: 2010
Autorzy: Angelika Ziółkowska, Henryk Jeleń
Tytuł: Wykorzystanie techniki SPME-GC/MS i SPME-MS w połączeniu z analizą dyskryminacyjną do identyfikacji pochodzenia spirytusów surowych
W: Jakość i prozdrowotne cechy żywności : XV Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Wrocław, 20-21 maja 2010.
Adres wydawniczy: [Wrocław] : [Uniwersytet Przyrodniczy], [2010]
Szczegóły: s. 149
ISBN: 978-83-923549-4-9
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/10
Rok: 2009
Autorzy: Patrycja Janus, Angelika Ziółkowska
Tytuł: Z krainy ziemniaka. Produkcja chipsów ziemniaczanych
Źródło: Bezp. Hig. Żywn. - 2009, nr 7 (72), s. 48-49, il.
p-ISSN: 1643-4714
Polskie słowa kluczowe: chipsy ziemniaczane ; produkcja
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/10
Rok: 2009
Autorzy: Patrycja Janus, Angelika Ziółkowska
Tytuł: Zużycie energii w procesie smażenia chipsów ziemniaczanych
Źródło: Postępy Tech. Przetw. Spoż. - 2009, t. 19/34, nr 1, s. 57-60, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0867-793X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 grudnia 2017].
Polskie słowa kluczowe: chipsy ziemniaczane ; smażenie ; energia
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP