logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ZDUŃCZYK Z
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2016
Autorzy: A. Zaworska, M. Kasprowicz-Potocka, A. Frankiewicz, Z. Zduńczyk, J. Juśkiewicz
Tytuł: Effects of fermentation of narrow-leafed lupine (L. angustifolius) seeds on their chemical composition and physiological parameters in rats
Źródło: J. Anim. Feed Sci. - 2016, vol. 25, no. 4, s. 326-334, bibliogr.
p-ISSN: 1230-1388
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 stycznia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: lupine ; fermentation ; yeast ; bacteria ; intestinal parameters ; rats
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.024
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/5
Rok: 2015
Autorzy: Z. Zduńczyk, J. Jankowski, S. Kaczmarek, J. Juśkiewicz
Tytuł: Determinants and effects of postileal fermentation in broilers and turkeys. Part 1, Gut microbiota composition and its modulation by feed additives
Źródło: Worlds Poultry Sci. J. - 2015, vol. 71, iss. 1, s. 37-48, il., bibliogr.
p-ISSN: 0043-9339 e-ISSN: 1743-4777
Polskie słowa kluczowe: indyki ; kurczęta ; fermentacja
Angielskie słowa kluczowe: turkeys ; chickens ; fermentation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.974
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/5
Rok: 2015
Autorzy: Z. Zduńczyk, J. Jankowski, S. Kaczmarek, J. Juśkiewicz
Tytuł: Determinants and effects of postileal fermentation in broilers and turkeys. Part 2, Cereal fibre and SBM substitutes
Źródło: Worlds Poultry Sci. J. - 2015, vol. 71, iss. 1, s. 49-58, il., bibliogr.
p-ISSN: 0043-9339 e-ISSN: 1743-4777
Polskie słowa kluczowe: brojlery kurze ; indyki ; fermentacja
Angielskie słowa kluczowe: broiler chickens ; turkeys ; fermentation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.974
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
4/5
Rok: 2014
Autorzy: Z. Zduńczyk, J. Jankowski, A. Rutkowski, E. Sosnowska, A. Drazbo, P. Zdunczyk, J. Juskiewicz
Tytuł: The composition and enzymatic activity of gut microbiota in laying hens fed diets supplemented with blue lupine seeds
Źródło: Anim. Feed Sci. Tech. - 2014, vol. 191, s. 57-66, bibliogr.
p-ISSN: 0377-8401
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: mikroflora jelita ślepego ; fermentacja ; kury nioski
Angielskie słowa kluczowe: laying hens ; cecal microbiota ; growth ; intestinal ferentation ; blue lupine seeds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.997
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/5
Rok: 2014
Autorzy: Aleksandra Drażbo, D. Mikulski, Z. Zduńczyk, Beata Szmatowicz, A. Rutkowski, J. Jankowski
Tytuł: Fatty acid composition, physicochemical and sensory properties of eggs from laying hens fed diets containing blue lupine seeds
Źródło: Eur. Poult. Sci. - 2014, vol. 78, bibliogr.
e-ISSN: 1612-9199
Uwagi: Opublikowano: 25.08.2014
Polskie słowa kluczowe: kury nioski ; łubin niebieski ; jaja ; cechy jakościowe
Angielskie słowa kluczowe: laying hens ; blue lupine ; nutrition ; egg quality ; yolk color
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP