logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ZAWIRSKA-WOJTASIAK R
Liczba odnalezionych rekordów: 60



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/60
Rok: 2019
Autorzy: Sylwia Mildner-Szkudlarz, Maria Różańska, Paulina Piechowska, Agnieszka Waśkiewicz, Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Effects of polyphenols on volatile profile and acrylamide formation in a model wheat bread system
Źródło: Food Chem. - 2019, vol. 297, 1 November 2019, 125008, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 czerwca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: phenolic compounds ; bread ; acrylamide ; GC-MS ; Maillard reaction ; lipid oxidation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 5.399
Punktacja MNiSW: 140.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/60
Rok: 2019
Autorzy: Paulina Piechowska, Renata Zawirska-Wojtasiak, Sylwia Mildner-Szkudlarz
Tytuł: Bioactive β-carbolines in food: A review
Źródło: Nutrients. - 2019, vol. 11, 4, art. no. 814, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2072-6643
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 maja 2019].
Angielskie słowa kluczowe: beta-carbolines ; food ; norman ; harman ; neuroactivity ; neurodegenerative diseases
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.171
Punktacja MNiSW: 140.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/60
Rok: 2018
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak, Paulina Piechowska, Elżbieta Wojtowicz, Krzysztof Przygoński, Sylwia Mildner-Szkudlarz
Tytuł: Bioactivity of coffee substitute
W: FAT 2018: Euro-Global Conference on Food Science, Agronomy and Technology : Theme: Current Trends and Future Perspectives in the Food Sector: From novel concepts to industrial applications, September 20-22, 2018, Rome, Italy.
Adres wydawniczy: Rome : [b.w.], 2018
Szczegóły: s. 46
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/60
Rok: 2018
Autorzy: S. Mildner-Szkudlarz, R. Zawirska-Wojtasiak, A. Siger, M. Różańska, E. Wojtowicz
Tytuł: Natural compounds from grape by-products enhance nutritive value and reduce formation of CML in model muffins
W: FAT 2018: Euro-Global Conference on Food Science, Agronomy and Technology : Theme: Current Trends and Future Perspectives in the Food Sector: From novel concepts to industrial applications, September 20-22, 2018, Rome, Italy.
Adres wydawniczy: Rome : [b.w.], 2018
Szczegóły: s. 55
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/60
Rok: 2018
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak, Paulina Piechowska, Elżbieta Wojtowicz, Krzysztof Przygoński, Sylwia Mildner-Szkudlarz
Tytuł: Bioactivity of selected materials for coffee substitute
Źródło: PloS One. [Dokument elektroniczny]. - 2018, vol. 13, iss. 11, e0206762, il., bibliogr., abstr.
https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0206762
p-ISSN: 1932-6203
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.766
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/60
Rok: 2017
Autorzy: Sylwia Mildner-Szkudlarz, Aleksander Siger, Artur Szwengiel, Krzysztof Przygoński, Elżbieta Wojtowicz, Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Phenolic compounds reduce formation of Nε-(carboxymethyl)lysine and pyrazines formed by Maillard reactions in a model bread system
Źródło: Food Chem. - 2017, vol. 231, 15 September, s. 175-184, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: phenolic compounds ; bread ; Nε-(carboxymethyl)lysine (CML) ; available lysine losses ; pyrazines
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.946
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/60
Rok: 2017
Autorzy: Elżbieta Wojtowicz, Aldona Krupska, Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Antioxidant activity and free radicals of roasted herbal materials
Źródło: Herba Pol. - 2017, vol. 63, no. 2, s. 34-41, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0018-0599
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 stycznia 2018].
Polskie słowa kluczowe: zioła ; rokitnik ; jarząb pospolity ; lubczyk ogrodowy ; mniszek lekarski ; proces prażenia ; własności antyoksydacyjne ; wolne rodniki
Angielskie słowa kluczowe: herbs ; sea buckthorn fruits ; rowanberry ; lovage roots ; dandelion roots ; roasting process ; antioxidant activity ; free radicals
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 14.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/60
Rok: 2017
Autorzy: Katarzyna Seidler-Łożykowska, Renata Zawirska-Wojtasiak, Elżbieta Wojtanowicz, Jan Bocianowski
Tytuł: Essential oil content and its composition in herb of lemon balm (Melissa officinalis L.) breeding strains
Źródło: J. Essent. Oil Res. - 2017, vol. 29, no. 4, s. 351-356, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1041-2905 e-ISSN: 2163-8152
Angielskie słowa kluczowe: Melissa officinalis ; essential oil ; main compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.007
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
9/60
Rok: 2016
Autorzy: Barbara Frąszczak, Monika Gąsecka, Anna Golcz, Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: The effect of radiation of LED modules on the growth of dill (Anethum graveolens L.)
Źródło: Open Life Sci. - 2016, vol. 11, iss. 1, s. 61-70, il., bibliogr.
p-ISSN: 2391-5412
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 maja 2016].
Angielskie słowa kluczowe: light quality ; LEDs ; physiological indices ; essential oils ; photosynthetic rate (Pn) ; stomatal conductance (gs) ; macro-micronutrients
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.448
Punktacja MNiSW: 14.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
10/60
Rok: 2015
Autorzy: Barbara Frąszczak, Monika Gąsecka, Anna Golcz, Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: The chemical composition of lemon balm and basil plants grown under different light conditions
Tytuł równoległy: Skład chemiczny roślin melisy i bazylii uprawianych w zróżnicowanych warunkach świetlnych
Źródło: Acta Sci. Pol., Hortorum Cultus. - 2015, vol. 14 (4), s. 93-104, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0692
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: bazylia pospolita ; melisa lekarska
Angielskie słowa kluczowe: fluorescent lamps ; LED modules ; phytochemicals ; Ocimum basilicum ; Melissa officinalis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.583
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/60
Rok: 2015
Autorzy: Elżbieta Wojtowicz, Renata Zawirska-Wojtasiak, Krzysztof Przygoński, Sylwia Mildner-Szkudlarz
Tytuł: Bioactive beta-carbolines norharman and harman in traditional and novel raw materials for chicory coffee
Źródło: Food Chem. - 2015, vol. 175, 15 May, s. 280-283, bibliogr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 kwietnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: beta-karboliny ; kawa zbożowa ; surowce
Angielskie słowa kluczowe: beta-carbolines ; norharman ; harman ; raw materials ; chicory coffee
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.052
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
12/60
Rok: 2015
Autorzy: Mariusz Pacyński, Renata Zawirska-Wojtasiak, Sylwia Mildner-Szkudlarz
Tytuł: Improving the aroma of gluten-free bread
Źródło: LWT-Food Sci. Technol. - 2015, vol. 63, iss. 1, s. 706-713, il., bibliogr.
p-ISSN: 0023-6438
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: aromat chleba ; chleb bezglutenowy ; związki lotne ; jakość sensoryczna ; prekursory aromatu
Angielskie słowa kluczowe: bread aroma ; gluten-free bread ; volatiles ; sensory quality ; aroma precursors
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.711
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
13/60
Rok: 2015
Autorzy: Janusz Adamiec, Elżbieta Wojtowicz, Renata Zawirska-Wojtasiak
Opis patentowy. Polska, 220336 B1
Tytuł wynalazku: Sposób wytwarzania mikrokapsułek tymolu
Właœciciel: Politechnika Łódzka, Łódź; Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego, Warszawa; Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań, Polska
Zgłoszenie: 402399, 09.01.2013. 21.07.2014 BUP 15/14
Ogłoszenie: 30.10.2015 WUP 10/15
Charakt. formalna: PT
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
14/60
Rok: 2014
Autorzy: Barbara Frąszczak, Anna Golcz, Renata Zawirska-Wojtasiak, Beata Janowska
Tytuł: Growth rate of sweet basil and lemon balm plants grown under fluorescent lamps and led modules
Tytuł równoległy: Dynamika wzrostu roślin bazylii pospolitej i melisy lekarskiej uprawianej pod lampami fluorescencyjnymi i diodami
Źródło: Acta Sci. Pol., Hortorum Cultus. - 2014, 13 (2), s. 3-13, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0692
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 kwietnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: bazylia pospolita ; melisa lekarska ; FL - lampy fluorescencyjne ; LED - moduły ledowe ; źródła światła
Angielskie słowa kluczowe: Ocimum basilicum ; Melissa officinalis ; FL ; LED ; light sources
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.552
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
15/60
Rok: 2014
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak, Elżbieta Wojtowicz, Krzysztof Przygoński, Mariola Olkowicz
Tytuł: Chlorogenic acid in raw materials for the production of chicory coffee
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2014, vol. 94, iss. 10, s. 2118-2123, bibliogr.
e-ISSN: 1097-0010
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 listopada 2014].
Polskie słowa kluczowe: kwas chlorogenowy ; kawa zbożowa ; aromat ; prażenie ; surowce
Angielskie słowa kluczowe: chlorogenic acid ; chicory coffee ; aroma ; roasting ; raw materials
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.714
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
16/60
Rok: 2014
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak, Elżbieta Wojtowicz, Katarzyna Seidler-Łożykowska, Nativ Dudai
Tytuł: Determination of lemon balm (Melissa ofifinalis L.) volatiles composition by different methods
Źródło: Nat. Volatiles Essent. Oils. - 2014, vol. 1, Iss. Spec., s. 219
p-ISSN: 2148-9637
Uwagi: 45th International Symposium on Essential Oils: 07-10 September 2014, Istanbul, ISEO Abstracts.
Polskie słowa kluczowe: melisa lekarska ; związki lotne ; metody oznaczania
Angielskie słowa kluczowe: lemon balm ; volatiles ; different methods
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
17/60
Rok: 2014
Autorzy: Elżbieta Wojtowicz, Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Estimation of odour active compounds of coriander after decontamination by GC/MS, SPME/GC and GC/O
Źródło: Nat. Volatiles Essent. Oils. - 2014, vol. 1, Spec. Iss., s. 105
p-ISSN: 2148-9637
Uwagi: 45th International Symposium on Essential Oils: 07-10 September 2014, Istanbul, ISEO Abstracts.
Polskie słowa kluczowe: kolendra ; dekontaminacja ; odoranty
Angielskie słowa kluczowe: coriander ; decontamination ; odorants
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
18/60
Rok: 2014
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak, Elżbieta Wojtowicz
Tytuł: GC/MS, GC/O and sensory aroma analysis of novel components for chicory coffee
Źródło: Nat. Volatiles Essent. Oils. - 2014, vol. 1, Spec. Iss., s. 218
p-ISSN: 2148-9637
Uwagi: 45th International Symposium on Essential Oils: 07-10 September 2014, Istanbul, ISEO Abstracts.
Polskie słowa kluczowe: kawa zbożowa ; aromat ; chromatografia gazowa ; spektroskopia masowa
Angielskie słowa kluczowe: chicory coffee ; aroma ; GC/MS ; GC/O
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
19/60
Rok: 2013
Autorzy: Elżbieta Wojtowicz, Renata Zawirska-Wojtasiak, Janusz Adamiec, Mariusz Pacyński, Krzysztof Przygoński
Tytuł: Aroma of decontaminated leaf and fruit spices
Źródło: J. Essent. Oil Bear. Plants. - 2013, vol. 16, no. 3, s. 393-403, bibliogr.
p-ISSN: 0972-060X e-ISSN: 0976-5026
Angielskie słowa kluczowe: spices ; aroma ; decontamination process ; GC/MS ; SPME/GC ; GC/O
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
20/60
Rok: 2013
Autorzy: Sylwia Mildner-Szkudlarz, Joanna Bajerska, Renata Zawirska, Danuta Górecka
Tytuł: White grape pomace as a source of dietary fibre and polyphenols and its effect on physical and nutraceutical characteristics of wheat biscuits
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2013, vol. 93, iss. 2, s. 389-395, bibliogr.
p-ISSN: 0022-5142
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 listopada 2013].
Angielskie słowa kluczowe: white grape pomace ; wheat biscuits ; farinograph ; phenolic compounds ; dietary fibre ; texture analysis ; antioxidants ; sensory
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.879
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
21/60
Rok: 2013
Autorzy: Mariusz Pacyński, Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Smak i zapach pieczywa
Źródło: Prz. Piek. Cukier. - 2013, R. 61, 1, s. 4-5, il.
p-ISSN: 0033-2313
Polskie słowa kluczowe: chleb ; aromaty spożywcze ; zapach ; smak
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
22/60
Rok: 2012
Autorzy: Maria Szwacka, Wojciech Burza, Renata Zawirska-Wojtasiak, Michał Gośliński, Aleksandra Twardowska, Janina Gajc-Wolska, Iwona Kosieradzka, Nałgorzata Kiełkiewicz
Tytuł: Genetically modified crops expressing 35S-thaumatin II transgene: sensory properties and food safety aspects
Źródło: Compr. Rev. Food. Sci. Food Saf. - 2012, vol. 11, iss. 2, s. 174-186, il., bibliogr.
p-ISSN: 1541-4337
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lutego 2016].
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 5.053
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
23/60
Rok: 2012
Autorzy: Elżbieta Wojtowicz, Renata Zawirska-Wojtasiak, Janusz Adamiec
Tytuł: Sposób na zapewnienie wysokiej jakości aromatu naturalnych przypraw liściastych
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2012, t. 6, z. 2, art. 36, il, bibliogr., streszcz., abstr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_6_36.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: przyprawy ; dekontaminacja ; aromat ; mikrokapsułkowanie ; SPME/GC ; olfaktometria ; ocena sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: spices ; decontamination ; aroma ; microencapsulation ; SPME/GC ; olfactometry ; sensory analysis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
24/60
Rok: 2011
Autorzy: Michał Gośliński, Mariusz Dziadas, Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Zastosowanie ekstrakcji do fazy stałej w analizie lotnych związków zapachowych ogórka
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2011, t. 16, nr 1, s. 79-82, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 listopada 2017].
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
25/60
Rok: 2011
Autorzy: Sylwia Mildner-Szkudlarz, Renata Zawirska-Wojtasiak, Artur Szwengiel, Mariusz Pacyński
Tytuł: Use of grape by-product as a source of dietary fibre and phenolic compounds in sourdough mixed rye bread
Źródło: Int. J. Food Sci. Technol. - 2011, vol. 6, iss. 7, s. 1485-1493, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0950-5423
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 sierpnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: dietary fibre ; grape by-products ; phenolic compounds ; sourdough mixed rye bread ; texture analysis ; volatile compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.259
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
26/60
Rok: 2011
Autorzy: Henryk H. Jeleń, Małgorzata Majcher, Mariusz Dziadas, Renata Zawirska-Wojtasiak, Katarzyna Czaczyk, Erwin Wąsowicz
Tytuł: Volatile compounds responsible for aroma of Jutrzenka liquer wine
Źródło: J. Chromatogr. A. - 2011, vol. 1218, iss. 42, s. 7566-7573, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0021-9673
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 listopada 2017].
Angielskie słowa kluczowe: wine ; Jutrzenka grapes ; liquer wine ; GC-O ; GC × GC-ToF-MS ; key odorants
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.531
Punktacja MNiSW: 32.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
27/60
Rok: 2011
Autorzy: Sylwia Mildner-Szkudlarz, Renata Zawirska-Wojtasiak, Joanna Bajerska
Tytuł: The fate of volatile markers of baking process during the storage of bakery foods
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2011, vol. 61, Suppl.1, s. 122
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: EuroFoodChem XVI Translating food chemistry into health benefits: Conference Proceedings Gdańsk 6th-8th July, 2011. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 listopada 2017].
Angielskie słowa kluczowe: volatile compounds ; oxidation ; biscuits ; antioxidants
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
28/60
Rok: 2011
Autorzy: Sylwia Mildner-Szkudlarz, Joanna Bajerska, Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Use of white grape pomace as a source of dietary fibre and polyphenols in biscuits
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2011, vol. 61, Suppl.1, s. 103
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: EuroFoodChem XVI Translating food chemistry into health benefits: Conference Proceedings Gdańsk 6th-8th July, 2011. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 listopada 2017].
Angielskie słowa kluczowe: biscuits ; phenolic compounds ; dietary fibre ; sensory analysis ; texture analysis
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
29/60
Rok: 2011
Autorzy: Elżbieta Wojtowicz, Renata Zawirska-Wojtasiak, Janusz Adamiec
Tytuł: Sposób na zapewnienie wysokiej jakości aromatu naturalnych przypraw liściastych
W: Tradycja i nowoczesność w żywności i żywieniu : XL Sesja Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk połączona z obchodami Jubileuszu 50-lecia Wydziału Nauk o Żywności SGGW w Warszawie, Warszawa, 29 czerwca - 1 lipca 2011 / oprac. red. Emilia Janiszewska, Joanna Miselhorn.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2011
Szczegóły: s. 235
ISBN: 978-83-7583-293-8
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
30/60
Rok: 2011
Autorzy: Elżbieta Wojtowicz, Renata Zawirska-Wojtasiak, Anna Kupka, Zofia Zaborowska
Tytuł: Związki zapachowe surowców tradycyjnej kawy zbożowej
W: Tradycja i nowoczesność w żywności i żywieniu : XL Sesja Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk połączona z obchodami Jubileuszu 50-lecia Wydziału Nauk o Żywności SGGW w Warszawie, Warszawa, 29 czerwca - 1 lipca 2011 / oprac. red. Emilia Janiszewska, Joanna Miselhorn.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2011
Szczegóły: s. 234
ISBN: 978-83-7583-293-8
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
31/60
Rok: 2010
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak, Sylwia Mildner-Szkudlarz
Tytuł: From the human nose to artificial olfaction
Źródło: Agro Food Ind. Hi-Tech. - 2010, vol. 21, no. 5, s. 38-43, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1722-6996
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.238
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
32/60
Rok: 2010
Autorzy: Mariusz Pacyński, Renata Zawirska-Wojtasiak, Agnieszka Strulak
Tytuł: Wykorzystanie mikroekstrakcji do fazy stałej (SPME) w analizie aromatu chleba bezglutenowego
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2010, t. 15, nr 3, s. 113-119, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
33/60
Rok: 2010
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Erwin Wąsowicz, Mariusz Pacyński
Tytuł: Gas chromatography, sensory analysis and electronic nose in the evaluation of black cumin (Nigella sativa L.) aroma quality
Tytuł równoległy: Chromatografia gazowa, analiza sensoryczna i nos elektroniczny w ocenie aromatu czarnuszki (Nigella sativa L.)
Źródło: Herba Pol. - 2010, vol. 56, no. 4, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0018-0599
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 czerwca 2019].
Polskie słowa kluczowe: czarnuszka ; aromat ; związki kluczowe ; analiza sensoryczna, ; nos elektroniczny
Angielskie słowa kluczowe: black cumin ; aroma ; key compounds ; sensory analysis ; electronic nos
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
34/60
Rok: 2010
Autorzy: Sylwia Mildner-Szkudlarz, Renata Zawirska-Wojtasiak, Michał Gośliński
Tytuł: Phenolic compounds from winemaking waste and its antioxidant activity towards oxidation of rapeseed oil
Źródło: Int. J. Food Sci. Technol. - 2010, vol. 45, iss. 11, s. 2272-2280, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0950-5423
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 czerwca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; grape marc ; lipid oxidation ; phenolic compounds ; volatile compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.223
Punktacja MNiSW: 27.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
35/60
Rok: 2010
Autorzy: Mariusz Pacyński, Renata Zawirska-Wojtasiak, Sylwia Mildner-Szkudlarz
Tytuł: Opracowanie parametrów analizy związków lotnych chleba za pomocą mikroekstrakcji do fazy stacjonarnej
W: Jakość i prozdrowotne cechy żywności : XV Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Wrocław, 20-21 maja 2010.
Adres wydawniczy: [Wrocław] : [Uniwersytet Przyrodniczy], [2010]
Szczegóły: s. 144
ISBN: 978-83-923549-4-9
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
36/60
Rok: 2010
Autorzy: Michał Gośliński, Renata Zawirska-Wojtasiak, Maciej Kuligowski
Tytuł: Oznaczanie enzymów odpowiedzialnych za powstawanie głównych odorantów owoców ogórka
W: Jakość i prozdrowotne cechy żywności : XV Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Wrocław, 20-21 maja 2010.
Adres wydawniczy: [Wrocław] : [Uniwersytet Przyrodniczy], [2010]
Szczegóły: s. 141
ISBN: 978-83-923549-4-9
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
37/60
Rok: 2009
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak, Marek Siwulski, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Erwin Wąsowicz
Tytuł: Studies on the aroma of different species and strains of Pleurotus measured by GC/MS, sensory analysis and electronic nose
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2009, 8 (1), s. 47-61, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 czerwca 2019].
Polskie słowa kluczowe: Pleurotus aromat ; 1-okten-3-ol ; chiralność ; ocena sensoryczna ; nos elektroniczny
Angielskie słowa kluczowe: Pleurotus aroma ; 1-octen-3-ol ; chirality ; sensory testing ; electronic nose
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
38/60
Rok: 2009
Autorzy: R. Zawirska-Wojtasiak, M. Gośliński, M. Szwacka, J. Gajc-Wolska, S. Mildner-Szkudlarz
Tytuł: Aroma evaluation of transgenic, thaumatin II-producing cucumber fruits
Źródło: J. Food Sci. - 2009, vol. 74, no. 3, s. 204-210, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-1147 e-ISSN: 1750-3841
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 czerwca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: cucumber fruit aroma ; Cucumis sativus ; distillation ; SPME ; electronic nose ; GC/MS ; thaumatin II ; transgenic lines
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.601
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
39/60
Rok: 2009
Autorzy: S. Mildner-Szkudlarz, R. Zawirska-Wojtasiak, W. Obuchowski, M. Gośliński
Tytuł: Evaluation of antioxidant activity of green tea extract and its effect on the biscuits lipid fraction oxidative stability
Źródło: J. Food Sci. - 2009, vol. 74, no. 8, s. 362-370, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-1147 e-ISSN: 1750-3841
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 czerwca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; biscuits ; lipid oxidation ; sensory profile analysis ; volatile compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.601
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
40/60
Rok: 2009
Autorzy: Eleonora Lampart-Szczapa, Piotr Konieczny, Izabela Kossowska, Małgorzata Nogala-Kałucka, Renata Zawirska-Wojtasiak, Anna Hoffmann
Tytuł: Właściwości sensoryczne a zawartość tanin w fermentowanych i ekstrudowanych preparatów łubinowych
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2009, R. 16, nr 4 (65), il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 stycznia 2018].
Polskie słowa kluczowe: nasiona łubinu ; fermentacja mlekowa ; ekstruzja ; taniny
Angielskie słowa kluczowe: lupin seeds ; lactic acid fermentation, ; extrusion, ; tannins
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
41/60
Rok: 2008
Autorzy: Sylwia Mildner-Szkudlarz, Henryk H. Jeleń, Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: The use of electronic and human nose for monitoring rapeseed oil autoxidation
Źródło: Eur. J. Lipid Sci. Technol. - 2008, vol. 110, 1, s. 61-72, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-7697 e-ISSN: 1438-9312
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 czerwca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: electronic nose ; sensory profile analysis ; rapeseed oil ; lipid oxidation ; shelf life
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.354
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
42/60
Rok: 2007
Autorzy: Sylwia Mildner-Szkudlarz, Renata Zawirska-Wojtasiak, Józef Korczak, Henryk H. Jeleń
Tytuł: A comparison of human and electronic nose responses to flavour of various food products of different degree of lipids oxidation
Tytuł równoległy: Porównanie analizy sensorycznej i elektronicznego nosa do oceny zapachu produktów o różnym stopniu utleniania lipidów
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2007, vol. 57, no. 2, s. 195-202, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 czerwca 2018].
Angielskie słowa kluczowe: electronic nose ; sensory profile analysis ; Principal Component Analysis ; partial least squares analysis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
43/60
Rok: 2007
Autorzy: Elżbieta Wojtowicz, Renata Zawirska-Wojtasiak, Krzysztof Przygoński
Tytuł: Influence of steam water sterilization process on the content of volatile aroma compounds in marjoram (Origanum majorana L.) estimated with GC/MS and GC/O
Tytuł równoległy: Wpływ sterylizacji parą na zawartość lotnych związków zapachowych majeranku (Origanum majorana L.) oceniany metodami GC/MS i GC/O
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2007, vol. 57, no. 3 (A), s. 151-155, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Polskie słowa kluczowe: rośliny przyprawowe ; sterylizacja parą wodną ; majeranek ; Origanum majorana ; olejki eteryczne ; metody badań ; chromatografia gazowa ; spektrometria masowa ; olfaktometria ; analiza sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: marjoram ; Origanum majorana ; volatile aromatic compounds ; sterilization ; mass spectrometry ; gas chromatography ; olfactometry ; sensory analysis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
44/60
Rok: 2007
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Substancje generujące wrażenia zmysłowe
W: Zmysły a jakość żywności i żywienia / pod red. Jana Gawęckiego i Niny Baryłko-Pikielnej.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2007
Szczegóły: s. 57-73, il.
ISBN: 978-83-7160-448-5
Polskie słowa kluczowe: człowiek ; wrażenia zmysłowe ; smak ; zapach ; barwa ; substancje generujące wrażenia zmysłowe ; żywność
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
45/60
Rok: 2006
Autorzy: Elżbieta Wojtowicz, Renata Zawirska-Wojtasiak, Krzysztof Przygoński
Tytuł: Wpływ procesu sterylizacji parą wodną na zawartość związków lotnych zapachowych w tymianku (Thymus vulgaris L.) oceniany metodą GC/MS
W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
Szczegóły: s. 233
ISBN: 83-7421-075
Polskie słowa kluczowe: przyprawy ; tymianek ; Thymus vulgaris ; zanieczyszczenia mikrobiologiczne ; sterylizacja parą wodną ; olejki eteryczne ; zawartość olejków eterycznych ; metody badań
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
46/60
Rok: 2006
Autorzy: M. Gumienna, R. Zawirska-Wojtasiak, A. Piotrowska-Cyplik, Z. Czarnecki
Tytuł: The use of waste fat substrate for biosynthesis of surface active compounds
Źródło: Pol. J. Environ. Stud. - 2006, vol. 15, no. 2b, part 4, s. 1118-1122, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-1485
Angielskie słowa kluczowe: biosurfactants ; bioremediation ; yeasts ; waste fat substrate
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.353
Praca afiliowana przez UP
47/60
Rok: 2006
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Identyczne z naturalnymi czy nieidentyczne?
Źródło: Przem. Spoż. - 2006, t. 60, 5, s. 18, 20-21
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: przemysł spożywczy ; żywność ; produkcja żywności ; dodatki do żywności ; dodatki funkcjonalne ; zastosowanie ; prawo żywnościowe ; substancje syntetyczne ; chiralność ; racematy ; związki zapachowe ; barwniki spożywcze
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
48/60
Rok: 2005
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak, Włodzimierz Dolata
Tytuł: Substancje aromatyzujące w przemyśle mięsnym
Źródło: Mag. Przem. Mięs. - 2005, nr 8/9, s. 28-29, il.
p-ISSN: 1643-7306
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Magazyn Przemysłu Mięsnego"
Polskie słowa kluczowe: przemysł mięsny ; przetwory mięsne ; smakowitość ; dodatki do żywności ; przyprawy roślinne ; zanieczyszczenia mikrobiologiczne ; aromaty spożywcze ; olejki eteryczne ; ekstrakcja nadkrytyczna ; czystość mikrobiologiczna ; substancje sypkie ; aromaty naturalne ; wyciągi roślinne ; przyprawy ; przepisy prawne ; ustawy ; Ustawa o ogólnym bezpieczeństwie produktów
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
49/60
Rok: 2005
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Naturalne a syntetyczne aromaty, barwniki i konserwanty (stan i perspektywy)
W: Naturalne dodatki do żywności / Praca zbior. pod red. prof. dr Antoniego Rutkowskiego.
Adres wydawniczy: Konin : Polska Izba Dodatków do Żywności, 2005
Szczegóły: s. 39-58, il., bibliogr.
ISBN: 83-921373-1-3
Polskie słowa kluczowe: dodatki do żywności ; aromaty naturalne ; aromaty syntetyczne ; konserwanty ; przeciwutleniacze naturalne ; przeciwutleniacze syntetyczne ; barwniki naturalne ; barwniki sztuczne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
50/60
Rok: 2005
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Aromaty, barwniki, konserwanty perspektywy stosowania
Źródło: Przem. Spoż. - 2005, t. 59, 4, s. 2-10
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: przemysł spożywczy ; dodatki do żywności ; aromaty spożywcze ; prawo żywnościowe ; konserwanty ; przeciwutleniacze ; barwniki spożywcze ; dawki dopuszczalne ; zastosowanie ; perspektywy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
51/60
Rok: 2005
Autorzy: Elżbieta Wojtowicz, Renata Zawirska-Wojtasiak, Krzysztof Przygoński
Tytuł: Zmiany zawartości związków lotnych majeranku pod wpływem procesu sterylizacji oznaczane metodą GC/MS
W: Technologia i Biotechnologia Żywności - teraźniejszość i przyszłość : XXXVI Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Szczecin, 13-14 września 2005, Streszczenia referatów i doniesień.
Adres wydawniczy: Szczecin : Akademia Rolnicza, 2005
Szczegóły: s. 191
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
52/60
Rok: 2004
Autorzy: Erwin Wąsowicz, Anna Gramza, Marzanna Hęś, Henryk H. Jeleń, Józef Korczak, Maria Małecka, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Magdalena Rudzińska, Urszula Samotyja, Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Oxidation of lipids in food
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2004, vol. 13/54, SI 1, s. 87-97, bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: A monograph from the project "The methodological bases of the evaluation of the quality and safety of the generation foods" (PBZ-KBN-020/P06/1999). - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 sierpnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: lipid oxidation ; prooxidants ; antioxidants ; sterols ; vitamins ; sensory properties ; health ; gas chromatography ; electronic nose ; chemometrics ; GC/MS
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
53/60
Rok: 2004
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Aromaty naturalne i syntetyczne - problem klasyfikacji i kontroli
W: Smak i aromat w żywności i napojach / Praca zbior. pod red. prof. dr Antoniego Rutkowskiego.
Adres wydawniczy: Konin : Polska Izba Dodatków do Żywności, 2004
Szczegóły: s. 47-56, il., bibliogr.
ISBN: 83-921372-0-5
Polskie słowa kluczowe: dodatki do żywności ; aromaty naturalne ; aromaty syntetyczne ; klasyfikacja ; kontrola jakości
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
54/60
Rok: 2003
Autorzy: Eleonora Lampart-Szczapa, Jozef Korczak, Malgorzata Nogala-Kalucka, Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Antioxidant properties of lupin seed products
Źródło: Food Chem. - 2003, vol. 83, iss. 2, s. 279-285, bibliogr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line w ramach konsorcjum wydawnictwa Elsevier
Polskie słowa kluczowe: łubin ; nasiona ; tokoferole ; taniny ; właściwości przeciwutleniające ; napromieniowanie
Angielskie słowa kluczowe: lupin ; tocopherols ; tannins ; antioxidant activity ; irradiation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.204
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
55/60
Rok: 2003
Autorzy: Sylwia Mildner-Szkudlarz, Henryk H. Jeleń, Renata Zawirska-Wojtasiak, Erwin Wąsowicz
Tytuł: Application of headspace-solid phase microextraction and multivariate analysis for plant oils differentiation
Źródło: Food Chem. - 2003, vol. 83, iss. 4, s. 512-522, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 czerwca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: plant oils ; rancidity ; SPME ; MVA ; PCA ; chemometrics
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.204
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
56/60
Rok: 2003
Autorzy: Sylwia Mildner-Szkudlarz, Renata Zawirska-Wojtasiak, Anna Gramza, Henryk H. Jeleń, Józef Korczak, Erwin Wąsowicz
Tytuł: Use of electronic nose and sensory profile method for the evaluation of antioxidants efficiency added to sunflower oil
W: Międzynarodowe Warsztaty "Methodology of the novel food evaluation" : Olsztyn, 24-25 kwietnia 2003.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2003]
Szczegóły: [1 s.]
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
57/60
Rok: 2003
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Renata Zawirska-Wojtasiak, Maria Czarnecka, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Effect of fat substrate on extracellular lipolytic activity of Candida bombicola ATCC 22214
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2003, vol. 12/53, no. 3, s. 15-20, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 lutego 2016].
Angielskie słowa kluczowe: lipolytic activity ; biosurfactants ; Candida bombicola ; lipases
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
58/60
Rok: 1998
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak, Erwin Wąsowicz
Tytuł: Analiza składu enancjomerów w olejku eterycznym z nasion kopru
W: Procesy technologiczne a jakość żywności : XXIX Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Olsztyn, 21-23 września 1998 r, Streszczenia referatów i doniesień naukowych.
Adres wydawniczy: Olsztyn : Akademia Rolniczo-Techniczna, 1998
Szczegóły: s. 519-520, bibliogr.
ISBN: 83-87443-65-4
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
59/60
Rok: 1995
Autorzy: Eleonora Lampart-Szczapa, Malgorzata Nogala-Kalucka, Marek Gogolewski, Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Charakterystyka frakcji lipidowej wybranych odmian łubinu
Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Żywn. - 1995, 19, cz. 1 (270), s. 9-15, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1762
Angielskie słowa kluczowe: lupin ; L.luteus ; L.albus ; lipid ; nutrional value
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
60/60
Rok: 1994
Autorzy: E. Lampart-Szczapa, M. Nogala-Kałucka, M. Gogolewski, R. Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Wartość odżywcza olejów niektórych polskich odmian łubinu słodkiego
W: Łubin - Białko - Ekologia : I Ogólnopolska Konferencja Naukowa, Poznań, 29 listopada 1993.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Łubinowe, 1994
Szczegóły: s. 156-160
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP