logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ZABOROWSKA ZOFIA
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2014
Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Anioła, Przemysław Kowalczewski, Krzysztof Przygoński, Zofia Zaborowska, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Type IV resistant starch increases cecum short chain fatty acids level in rats
Źródło: Acta Biochim. Pol. - 2014, vol. 61, no. 1, s. 109-114, bibliogr.
p-ISSN: 0001-527X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 kwietnia 2014].
Angielskie słowa kluczowe: type IV resistant starch ; digestibility ; rats ; short chain fatty acids ; prebiotic
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.153
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/6
Rok: 2012
Autorzy: Zofia Zaborowska, Krzysztof Przygoński, Agnieszka Bilska
Tytuł: Antioxidative effect of thyme (Thymus vulgaris in sunflower oil
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2012, 11 (3), s. 283-291, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: ekstrakt tymianku ; antyoksydanty ; utlenianie ; olej słonecznikowy
Angielskie słowa kluczowe: thyme extract ; antioxidants ; oxidation ; sunflower oil
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/6
Rok: 2011
Autorzy: Elżbieta Wojtowicz, Renata Zawirska-Wojtasiak, Anna Kupka, Zofia Zaborowska
Tytuł: Związki zapachowe surowców tradycyjnej kawy zbożowej
W: Tradycja i nowoczesność w żywności i żywieniu : XL Sesja Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk połączona z obchodami Jubileuszu 50-lecia Wydziału Nauk o Żywności SGGW w Warszawie, Warszawa, 29 czerwca - 1 lipca 2011 / oprac. red. Emilia Janiszewska, Joanna Miselhorn.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2011
Szczegóły: s. 234
ISBN: 978-83-7583-293-8
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2005
Autorzy: Zofia Zaborowska, Waldemar Uchman, Agnieszka Bilska, Henryk Jeleń, Magdalena Rudzińska, Erwin Wąsowicz
Tytuł: Effect of storage on cholesterol oxidation products in the "piwna" and "mortadela" types of sausage
Źródło: Electron. J. Pol. Agric. Univ. [Dokument elektroniczny]. - 2005, vol. 8, iss. 2, art. 14, il., bibliogr.
http://www.ejpau.media.pl/volume8/issue2/art-14.html
e-ISSN: 1505-0297
Uwagi: Topic: Food Science and Technology.
Polskie słowa kluczowe: produkty utleniania cholesterolu ; liczba nadtlenkowa ; liczba kwasowa ; kiełbasy gotowane ; okres przechowywania
Angielskie słowa kluczowe: cholesterol oxidation products ; peroxide value ; acid value ; cooked sausage ; time storage
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/6
Rok: 2004
Autorzy: Zofia Zaborowska, Waldemar Uchman, Agnieszka Bilska, Henryk Jeleń, Magdalena Rudzińska, Erwin Wąsowicz
Tytuł: Effect of storage time on cholesterol oxidation products in metka type sausage
Źródło: Electron. J. Pol. Agric. Univ. [Dokument elektroniczny]. - 2004, vol. 7, iss. 2, art. 7, il., bibliogr.
http://www.ejpau.media.pl/volume7/issue2/food/art-07.html
e-ISSN: 1505-0297
Uwagi: Topic: Food Science and Technology.
Polskie słowa kluczowe: produkty utleniania cholesterolu ; liczba nadtlenkowa ; liczba kwasowa ; metka ; okres przechowywania
Angielskie słowa kluczowe: cholesterol oxidation products ; peroxide value ; acid value ; metka sausage ; time storage
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/6
Rok: 2002
Autorzy: Zofia Zaborowska, Waldemar Uchman, Henryk Jeleń, Magdalena Rudzińska, Erwin Wąsowicz
Tytuł: Cholesterol and cholesterol oxidation products in polish commercial sausages
Źródło: Electron. J. Pol. Agric. Univ. [Dokument elektroniczny]. - 2002, vol. 5, iss. 2, art. 1, il., bibliogr.
http://www.ejpau.media.pl/volume5/issue2/food/art-01.html
e-ISSN: 1505-0297
Uwagi: Topic: Food Science and Technology.
Polskie słowa kluczowe: produkty utleniania cholesterolu ; cholesterol ; wędliny
Angielskie słowa kluczowe: cholesterol oxidation products ; cholesterol ; commercial sausage ; Poland
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP