logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ZABIELSKI JAN
Liczba odnalezionych rekordów: 28



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/28
Rok: 2016
Autorzy: Agata Lasik, Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Łukasz Tomczyk, Jan Zabielski
Tytuł: Zastosowanie mikrobiologii prognostycznnej do oceny bezpieczeństwa żywności
W: Bezpieczeństwo żywności w łańcuchu żywnościowym [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Grażyna Lewandowicz, Agnieszka Makowska.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 41-49, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-833-9
Liczba arkuszy: 0,50
Polskie słowa kluczowe: bezpieczeństwo żywności ; prognozowanie ; mikrobiologia ; żywność
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/28
Rok: 2016
Autorzy: Agata Lasik, Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Łukasz Tomczyk, Jan Zabielski
Tytuł: Wykorzystanie mikrobiologii prognostycznej dla oceny bezpieczeństwa mikrobiologicznego wyrobów mięsnych
W: II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej", Poznań 5. lutego 2016, Materiały konferencyjne / Red. Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Wielkopolska; Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, 2016
Szczegóły: s. 31
Polskie słowa kluczowe: bezpieczeństwo żywności ; prognozowanie mikrobiologiczne ; wyroby mięsne
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/28
Rok: 2015
Autorzy: Anna Kaczmarek, Renata Cegielska-Radziejewska, Tomasz Szablewski, Jan Zabielski
Tytuł: TBARS and microbial growth predicative models of pork sausage stored at different temperatures
Źródło: Czech J. Food Sci. - 2015, vol. 33, no. 4, s. 320-325, il., bibliogr.
p-ISSN: 1212-1800
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: utlenianie tłuszczu ; jakość mikrobiologiczna ; równanie Arrheniusa ; TBARS ; model pierwiastkowy
Angielskie słowa kluczowe: lipid oxidation ; microbiological quality ; Arrhenius equation ; square root model ; TBARS
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.728
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/28
Rok: 2013
Autorzy: Jerzy Stangierski, Jan Zabielski, Bożena Grześ
Tytuł: Modification of functional quality of raw myofibril preparation obtained from water-washed mechanically recovered chicken meat
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2013, vol. 236, iss. 3, s. 449-458, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 listopada 2013].
Angielskie słowa kluczowe: poultry surimi ; functional properties ; transglutaminase ; modification
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.387
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/28
Rok: 2013
Autorzy: Dorota Weiss, Anna Kaczmarek, Jan Zabielski
Tytuł: Ser topiony - wady technologiczne i przechowalnicze
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2013, t. 7, z. 3, art. 49, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_7_49.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: ser topiony ; topienie ; reakcja Maillarda ; konsystencja
Angielskie słowa kluczowe: processed cheese ; melting ; Maillard reaction ; consistency
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/28
Rok: 2010
Autorzy: Anna Kaczmarek, Jacek Kijowski, Jan Zabielski, Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Paweł Kwiatkowski
Tytuł: Szacowanie wpływu temperatury przechowywania na jakość sensoryczną nietrwałych wyrobów mięsnych na przykładzie wędliny pasztetowej
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2010, t. 4, z. 3, art. 39, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_4_39.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: jakość ; wędliny ; pasztetowa ; model czasowo-temperaturowy typu Arrheniusa ; prognozowanie przydatności do spożycia
Angielskie słowa kluczowe: quality ; smoked liver sausage ; Arrhenius type time-temperature model ; shelf-life modelling
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/28
Rok: 2009
Autorzy: Renata Cegielska-Radziejewska, Grzegorz Leśnierowski, Jacek Kijowski, Tomasz Szablewski, Jan Zabielski
Tytuł: Effects of treatment with lysozyme and its polymers on the microflora and sensory properties of chilled chicken breast muscles
Źródło: Bull. Vet. Inst. Pulawy. - 2009, vol. 53, no. 3, s. 455-461, il., bibliogr.
p-ISSN: 0042-4870 e-ISSN: 2300-3235
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: mięso drobiowe ; lizozym ; aktywność bakteriostatyczna
Angielskie słowa kluczowe: poultry meat ; lysozyme ; bacteriostatic activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.218
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/28
Rok: 2009
Autorzy: Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Anna Kaczmarek, Jan Zabielski
Tytuł: Prognozowanie bezpiecznego okresu trwałości farszu do produkcji pasztetu
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2009, t. 3, z. 4, art. 124, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_3_124.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: farsz ; pH ; patogeny ; prognozowanie mikrobiologiczne
Angielskie słowa kluczowe: liver pate ; pH ; pathogens ; predictive microbiology
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/28
Rok: 2009
Autorzy: Anna Kaczmarek, Jacek Kijowski, Jan Zabielski, Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska
Tytuł: Modelowanie przechowalniczych zmian jakości sensorycznej nietrwałych wyrobów mięsnych przy wykorzystaniu funkcji czasowo-temperaturowej Arrheniusa na przykładzie wędliny pasztetowej
W: Postęp w wytwarzaniu i ocenie żywności : XXXIX Sesja Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Poznań, 29.06 - 01.07.2009.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, [2009]
Szczegóły: s. 107-108
Polskie słowa kluczowe: ocena sensoryczna ; model Arrheniusa ; trwałość wędlin
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/28
Rok: 2009
Autorzy: Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Anna Kaczmarek, Jan Zabielski, Jacek Kijowski
Tytuł: Prognozowanie bezpiecznego okresu trwałości farszu do produkcji pasztetu
W: Postęp w wytwarzaniu i ocenie żywności : XXXIX Sesja Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Poznań, 29.06 - 01.07.2009.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, [2009]
Szczegóły: s. 108
Polskie słowa kluczowe: farsz ; pH ; patogeny
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/28
Rok: 2008
Autorzy: Anna Kaczmarek, Jan Zabielski, Jakub Łuczak, Tomasz Szablewski
Tytuł: Analiza procesu pakowania kawy z zastosowaniem technik statystycznego sterowania procesem
Tytuł równoległy: Analysis of coffee packaging process using statistical process control techniques
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2008, t. 13, nr 4, s. 19-26, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600 e-ISSN: 2392-1765
Polskie słowa kluczowe: Statystyczne Sterowanie Procesem ; pakowanie
Angielskie słowa kluczowe: Statistical Process Control ; packing
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
12/28
Rok: 2008
Autorzy: Renata Cegielska-Radziejewska, Barbara Tycner, Jacek Kijowski, Jan Zabielski, Tomasz Szablewski
Tytuł: Quality and shelf life of chilled, preparated map poultry meat products
Źródło: Bull. Vet. Inst. Pulawy. - 2008, vol. 52, no. 4, s. 603-609, il, bibliogr.
p-ISSN: 0042-4870 e-ISSN: 2300-3235
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: mięso drobiowe ; pakowanie w zmodyfikowanej atmosferze ; utrwalanie żywności
Angielskie słowa kluczowe: poultry meat ; modified atmosphere packaging ; food preservation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.337
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
13/28
Rok: 2008
Autorzy: Jan Zabielski, Wiktor Wysłouch, Jacek Kijowski
Tytuł: Analiza czynników istotnych dla skutecznego zarządzania bezpieczeństwem i jakością w wybranych procesach produkcji żywności pochodzenia zwierzęcego
W: Kontrola zagrożeń żywności auditowanym i certyfikowanym systemem ISO 22000/HACCP / pod red. Jacka Kijowskiego i Renaty Cegielskiej-Radziejewskiej.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 uaktual. i poszerz.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2008
Szczegóły: s. 88-106, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-514-7
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
14/28
Rok: 2008
Autorzy: Piotr Zielonka, Jan Zabielski
Tytuł: Stan jakości mikrobiologicznej i fizykochemicznej oraz bezpieczeństwa żywności w kraju w świetle badań Państwowej Inspekcji Sanitarnej
W: Kontrola zagrożeń żywności auditowanym i certyfikowanym systemem ISO 22000/HACCP / pod red. Jacka Kijowskiego i Renaty Cegielskiej-Radziejewskiej.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 uaktual. i poszerz.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2008
Szczegóły: s. 78-87, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-514-7
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
15/28
Rok: 2007
Autorzy: Jerzy Stangierski, Jan Zabielski, Jacek Kijowski
Tytuł: Enzymatic modification of selected functional properties of myofibril preparation obtained from mechanically recovered poultry meat
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2007, vol. 226, iss. 1, s. 233-237, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: myofibril preparation ; transglutaminase ; thiol groups ; functional properties
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.159
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
16/28
Rok: 2006
Autorzy: Piotr Konieczny, Karolina Błażejewska, Jan Zabielski
Tytuł: Cukier brązowy jako składnik modyfikujący cechy sensoryczne fermentowanych kiełbas surowych
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2006, t. 39, supl., s. 265-268, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8-9 czerwca 2006
Polskie słowa kluczowe: wędliny surowe fermentowane ; właściwości sensoryczne ; modyfikacja ; modyfikatory ; cukier brązowy
Angielskie słowa kluczowe: salami raw sausages ; brown sugar ; sensory properties
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
17/28
Rok: 2006
Autorzy: Maria Jaszewska, Wiesława Kalka, Jan Zabielski
Tytuł: Wpływ przechowywania na konsystencję zbożowych produktów śniadaniowych zanurzonych w mleku
W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
Szczegóły: s. 261
ISBN: 83-7421-075
Polskie słowa kluczowe: produkty śniadaniowe ; produkty zbożowe ; przechowywanie ; konsystencja ; chrupkość
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
18/28
Rok: 2006
Autorzy: Wiesława Kalka, Maria Jaszewska, Jan Zabielski
Tytuł: Zmiany wyróżników jakości ekstraktów kaw zbożowych w zróżnicowanych warunkach przechowywania
W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
Szczegóły: s. 263
ISBN: 83-7421-075
Polskie słowa kluczowe: kawa zbożowa ; ekstrakty kawy ; jakość ; przechowywanie ; warunki przechowywania ; zmiany jakościowe
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
19/28
Rok: 2006
Autorzy: Jan Zabielski, Wiktor Wysłouch, Jacek Kijowski
Tytuł: Analiza czynników istotnych dla skutecznego zarządzania bezpieczeństwem i jakością w wybranych procesach produkcji żywności pochodzenia zwierzęcego
W: HACCP, ISO 22000 - zagrożenia żywności, funkcjonowanie, auditowanie i certyfikowanie systemu / pod red. Jacka Kijowskiego i Renaty Cegielskiej-Radziejewskiej.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2006
Szczegóły: s. 72-90, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-442-3
Polskie słowa kluczowe: żywność ; bezpieczeństwo żywności ; system HACCP ; żywność pochodzenia zwierzęcego ; produkcja żywności ; zagrożenia mikrobiologiczne ; zagrożenia chemiczne ; procesy technologiczne ; kontrola jakości
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
20/28
Rok: 2006
Autorzy: Piotr Zielonka, Jan Zabielski
Tytuł: Stan jakości mikrobiologicznej i fizykochemicznej oraz bezpieczeństwa żywności w kraju w świetle badań Państwowej Inspekcji Sanitarnej
W: HACCP, ISO 22000 - zagrożenia żywności, funkcjonowanie, auditowanie i certyfikowanie systemu / pod red. Jacka Kijowskiego i Renaty Cegielskiej-Radziejewskiej.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2006
Szczegóły: s. 62-71, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-442-3
Polskie słowa kluczowe: Państwowa Inspekcja Sanitarna ; badania naukowe ; bezpieczeństwo żywności ; żywność ; jakość mikrobiologiczna ; jakość fizyczna ; Polska
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
21/28
Rok: 2006
Autorzy: Piotr Konieczny, Karolina Błażejewska, Jan Zabielski
Tytuł: Cukier brązowy jako składnik modyfikujący cechy sensoryczne fermentowanych wędlin surowych
W: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8 - 9 czerwca 2006 : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Komitet Organizacyjny Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", [2006]
Szczegóły: s. 65
Polskie słowa kluczowe: wędliny surowe fermentowane ; właściwości sensoryczne ; modyfikacja ; modyfikatory ; cukier brązowy
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
22/28
Rok: 2005
Autorzy: Maria Jaszewska, Wiesława Kalka, Jan Zabielski
Tytuł: Możliwości prognozowania trwałości zbożowych produktów śniadaniowych
W: Technologia i Biotechnologia Żywności - teraźniejszość i przyszłość : XXXVI Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Szczecin, 13-14 września 2005, Streszczenia referatów i doniesień.
Adres wydawniczy: Szczecin : Akademia Rolnicza, 2005
Szczegóły: s. 144
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
23/28
Rok: 2005
Autorzy: Wiesława Kalka, Maria Jaszewska, Jan Zabielski
Tytuł: Stabilność jakości koncentratów napojów w warunkach przechowywania
W: Technologia i Biotechnologia Żywności - teraźniejszość i przyszłość : XXXVI Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Szczecin, 13-14 września 2005, Streszczenia referatów i doniesień.
Adres wydawniczy: Szczecin : Akademia Rolnicza, 2005
Szczegóły: s. 145
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
24/28
Rok: 2004
Autorzy: Jan Zabielski, Alicja Jaworska-Piasecka, Jerzy Stangierski
Tytuł: Instrumental evaluation of colour changes in broiler breast and thigh muscles after irradiation treatment
Tytuł równoległy: Instrumentalna ocena zmian barwy mięśni piersiowych i udowych kurcząt brojlerów po zabiegu napromieniania
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2004, vol. 13/54, no. 3, s. 285-289, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: irradiation ; chicken meat ; colour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
25/28
Rok: 2003
Autorzy: Jerzy R. Warchalewski, Romualda Dolińska, Jan Zabielski, Ewa Klockiewicz-Kamińska
Tytuł: Chemical composition and biological activity of oat seeds new lines in relation to agro-environmental factors in 1997-1999
Tytuł równoległy: Skład chemiczny i aktywności biologiczne ziarna owsa nowych rodów w odniesieniu do warunków glebowo-klimatycznych w latach 1997-1999
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2003, 2 (1), s. 5-20, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Acta Scientiarum Polonorum, Technologia Alimentaria"
Polskie słowa kluczowe: zboża ; uprawa roślin ; warunki glebowe ; warunki klimatyczne ; owies ; rody hodowlane ; ziarno ; skład chemiczny ; białka rozpuszczalne ; aktywność biologiczna
Angielskie słowa kluczowe: oat ; grain ; agro-environmental condition ; chemical composition ; extractable protein ; biological activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
26/28
Rok: 2002
Autorzy: Alicja Jaworska-Piasecka, Marek Gogolewski, Jan Zabielski
Tytuł: Badania wpływu beta-karotenu na poziom tokoferoli w próbach smalcu wieprzowego
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2002, R. 9, nr 4 (33), s. 61-70, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Polskie słowa kluczowe: smalec wieprzowy ; tokoferole ; triacyloglicerole ; przeciwutleniacze ; beta-karoten ; alfa-tokoferol ; delta-tokoferol
Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; beta-carotene ; alpha-tocopherol ; delta-tocopherol
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
27/28
Rok: 2001
Autorzy: Romualda Dolińska, Ewa Klockiewicz-Kamińska, Jan Zabielski, Jerzy R. Warchalewski
Tytuł: Charakterystyka technologiczna pierwszego pokolenia ziarna pszenicy poddanego promieniowaniu gamma przed wysianiem
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2001, R. 8, nr 4 (29), s. 23-35, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Polskie słowa kluczowe: zboża ; stymulacja przedsiewna ; promieniowanie gamma ; pszenica ; ziarno ; właściwości chemiczne ; właściwości reologiczne ; mąka pszenna ; wartość wypiekowa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
28/28
Rok: 1984
Autorzy: Jan Zabielski, Józef Gracz, Włodzimierz Fiszer
Tytuł: Założenia radiometrycznej oceny efektywności mycia opakowań blaszanych
Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Żywn. - 1984, 15 (157), s. 17-29, il., bibliogr., abstr., rez.
p-ISSN: 0137-1762
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP