logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: WOJDYŁO ANETA
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2017
Autorzy: Anna Michalska, Aneta Wojdyło, Grzegorz P. Łysiak, Krzysztof Lech, Adam Figiel
Tytuł: Functional relationships between phytochemicals and drying conditions during the processing of blackcurrant pomace into powders
Źródło: Adv. Powder Technol. - 2017, vol. 28, iss. 5, s. 1340-1348, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0921-8831
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 marca 2018].
Polskie słowa kluczowe: porzeczka czarna ; wytłoki ; suszenie konwekcyjne ; suszenie mikrofalowo-próżniowe ; związki biologicznie
Angielskie słowa kluczowe: Ribes ; by-products ; convective drying and microwave vacuum drying ; bioactive compounds ; functional relations
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.943
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2017
Autorzy: Anna Michalska, Aneta Wojdyło, Krzysztof Lech, Grzegorz P. Łysiak, Adam Figiel
Tytuł: Effect of different drying techniques on physical properties, total polyphenols and antioxidant capacity of blackcurrant pomace powders
Źródło: LWT-Food Sci. Technol. - 2017, vol. 78, Part C, s. 114-121, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0023-6438
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 marca 2018].
Polskie słowa kluczowe: porzeczka czarna ; wytłoki ; suszenie ; aktywność wodna
Angielskie słowa kluczowe: Ribes ; pomace ; drying ; water activity ; functional relation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.129
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/4
Rok: 2016
Autorzy: Anna Michalska, Aneta Wojdyło, Krzysztof Lech, Grzegorz P. Łysiak, Adam Figiel
Tytuł: Physicochemical properties of whole fruit plum powders obtained using different drying technologies
Źródło: Food Chem. - 2016, vol. 207, 15 September, s. 223-232, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 marca 2017].
Angielskie słowa kluczowe: Prunus domestica ; convective drying ; microwave drying ; combined drying ; hydroxymethylfurfural
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.529
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/4
Rok: 2015
Autorzy: Mirosława Teleszko, Aneta Wojdyło, Magdalena Rudzińska, Jan Oszmiański, Tomasz Golis
Tytuł: Analysis of lipophilic and hydrophilic bioactive compounds content in sea buckthorn (Hippophaë rhamnoides L.) berries
Źródło: J. Agric. Food Chem. - 2015, 63 (16), s. 4120-4129, il., bibliogr.
p-ISSN: 0021-8561 e-ISSN: 1520-5118
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: żmijowiec ; substancje aktywne ; phytosterols
Angielskie słowa kluczowe: sea buckthorn ; bioactive compounds ; phytosterols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.857
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP