logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: WIĘCKOWICZ MICHAŁ
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2012
Autorzy: Anna Sip, Michał Więckowicz, Agnieszka Olejnik-Schmidt, Włodzimierz Grajek
Tytuł: Anti-Listeria activity of lactic acid bacteria isolated from golka, a regional cheese produced in Poland
Źródło: Food Contr. - 2012, vol. 26, iss. 1, s. 117-124, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0956-7135
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 kwietnia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: golka ; lactic acid bacteria ; anti-Listeria activity ; bacteriocins ; PCR
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.738
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/5
Rok: 2011
Autorzy: Anna Sip, Agnieszka Olejnik-Schmidt, Michał Więckowicz, Mariola Olkowicz, Włodzimierz Grajek
Tytuł: Listeriobójcza aktywność mikroflory oscypków
W: Tradycja i nowoczesność w żywności i żywieniu : XL Sesja Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk połączona z obchodami Jubileuszu 50-lecia Wydziału Nauk o Żywności SGGW w Warszawie, Warszawa, 29 czerwca - 1 lipca 2011 / oprac. red. Emilia Janiszewska, Joanna Miselhorn.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2011
Szczegóły: s. 211
ISBN: 978-83-7583-293-8
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/5
Rok: 2009
Autorzy: Anna Sip, Michał Więckowicz, Maria Krasowska
Tytuł: Charakterystyka listeriobójczych bakteriocyn klasy IIa bakterii fermentacji mlekowej
Źródło: Biotechnologia. - 2009, 3 (86), s. 111-128, il., bibliogr.
p-ISSN: 0860-7796
Polskie słowa kluczowe: bakterie fermentacji mlekowej ; bakteriocyny klasy IIa ; właściwości fizykochemiczne ; biosynteza ; mechanizm działania ; aktywność bakteriobójcza
Angielskie słowa kluczowe: antilisterial bacteriocins ; lactic acid bacteria ; class IIa bacteriocins
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2009
Autorzy: Anna Sip, Maria Krasowska, Michał Więckowicz
Tytuł: Zastosowanie bakteriocyn klasy IIa bakterii fermentacji mlekowej
Źródło: Biotechnologia. - 2009, 3 (86), s. 129-147, bibliogr.
p-ISSN: 0860-7796
Polskie słowa kluczowe: skażenie żywności ; bakterie ; Listeria monocytogenes ; inaktywacja ; bakteriocyny klasy IIa ; bakterie fermentacji mlekowej ; wykorzystanie ; aktywność bakteriobójcza
Angielskie słowa kluczowe: antilisterial bacteriocins ; Listeria monocytogenes ; lactic acid bacteria ; antilisterial activity ; class IIa bacteriocins ; biopreservation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2009
Autorzy: Michał Więckowicz
Tytuł: Molekularne metody identyfikacji mikroorganizmów w złożonych ekosystemach
Źródło: Postępy Mikrobiol. - 2009, t. 48, z. 1, s. 67-73, bibliogr.
p-ISSN: 0079-4252
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Postępy Mikrobiologii"
Polskie słowa kluczowe: mikrobiologia ; mikroorganizmy ; identyfikacja ; techniki biologii molekularnej ; DNA rybosomalny ; technika FISH ; metoda PCR-TGG/DGGE ; metoda T-RFLP ; metoda RISA ; metoda ARDNA
Angielskie słowa kluczowe: microorganisms ; identification ; rDNA ; FISH ; PCR-TGGE/DGGE ; ARDNA ; T-RFLP ; RISA
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.108
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP