logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: WÓJTOWSKI J
Liczba odnalezionych rekordów: 101



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/101
Rok: 2019
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Jacek Wójtowski, Jan Pikul, Romualda Danków, Małgorzata Majcher, Joanna Teichert, Emilia Bagnicka
Tytuł: The effect of unsaturated fatty acid concentration on the aroma profile of goat's milk
Źródło: Ann. Anim. Sci. - 2019, vol. 19, no. 2, s. 483-498, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1642-3402 e-ISSN: 2300-8733
Polskie słowa kluczowe: mleko kozie ; profil związków lotnych ; nienasycone kwasy tłuszczowe ; próg wyczuwalności zapachu
Angielskie słowa kluczowe: goat milk ; volatile compound profile ; unsaturated fatty acids ; odor threshold values
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.018
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/101
Rok: 2019
Autorzy: Jakub Cieślak, Lukasz Wodas, Alicja Borowska, Piotr Pawlak, Grazyna Czyzak-Runowska, Jacek Wojtowski, Kamila Puppel, Beata Kuczynska, Mariusz Mackowski
Tytuł: 5'-flanking variants of equine casein genes (CSN1S1, CSN1S2, CSN2, CSN3) and their relationship with gene expression and milk composition
Źródło: J. Appl. Genet. - 2019, vol. 60, no. 1, s. 71-78, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1234-1983 e-ISSN: 2190-3883
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 marca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: equine milk ; casein genes ; polymorphism ; gene expression ; milk composition
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.756
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/101
Rok: 2019
Autorzy: Jolanta Wawrzyniak, Łukasz K. Kaczyński, Dorota Cais-Sokolińska, Jacek Wójtowski
Tytuł: Mathematical modelling of ethanol production as a function of temperature during lactic-alcoholic fermentation of goat's milk after hydrolysis and transgalactosylation of lactose
Źródło: Measurement. - 2019, vol. 135, March 2019, s. 287-294, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0263-2241
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 grudnia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: ethanol ; kefir ; goat milk ; mathematical modelling ; lactose-free ; galactooligosaccharides
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.218
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/101
Rok: 2018
Autorzy: Ł. Wodas, M. Maćkowski, A. Borowska, P. Pawlak, K Puppel, B. Kuczyńska, G. Czyżak-Runowska, J. Wójtowski, J. Cieślak
Tytuł: 5'-flanking variants of the equine α-lactalbumin (LALBA) gene - relationship with gene expression and mare's milk composition
Źródło: J. Anim. Feed Sci. - 2018, vol. 27, no. 4, s. 317-326, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1230-1388
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: mare ; milk ; polymorphism ; gene expression ; whey protein
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.900
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/101
Rok: 2018
Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Jacek Wójtowski, Alicja Niewiadomska, Maria Markiewicz-Kęszycka
Tytuł: Quality of fresh and stored mares' milk
Źródło: Mljekarstvo. - 2018, vol. 68, 2, s. 108-115, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0026-704X e-ISSN: 1846-4025
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 kwietnia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: mares' milk ; refrigeration ; freezing, ; shelf life ; microbiology
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.529
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/101
Rok: 2017
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Jacek Wójtowski, Jan Pikul, Małgorzata Lasik-Kurdyś
Tytuł: Analysis of metabolic activity of lactic acid bacteria and yeast in model kefirs made from goat's milk and mixtures of goat's milk with mare's milk based on changes in electrical conductivity and impedance
Źródło: Mljekarstvo. - 2017, vol. 67, 4, s. 277-282, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0026-704X e-ISSN: 1846-4025
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 października 2017].
Polskie słowa kluczowe: przewodność elektryczna ; mleko kozie ; mleko klaczy
Angielskie słowa kluczowe: conductivity ; electrical impedance ; goat milk ; mare's milk
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.529
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/101
Rok: 2016
Autorzy: Sylwia Bielińska-Nowak, Maria Kęszycka-Markiewicz, Jacek Wójtowski
Tytuł: Budynki inwentarskie i pomieszczenia dla kóz
W: Hodowla, chów i użytkowanie kóz / Pod red. Jacka Wójtowskiego.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 uaktual. popr.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2016
Szczegóły: s. 353-364, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-828-5
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/101
Rok: 2016
Autorzy: Jacek Wójtowski
Tytuł: Gospodarcze znaczenie hodowli kóz na świecie
W: Hodowla, chów i użytkowanie kóz / Pod red. Jacka Wójtowskiego.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 uaktual. popr.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2016
Szczegóły: s. 25-34, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-828-5
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/101
Rok: 2016
Autorzy: Roman Niżnikowski, Jacek Wójtowski
Tytuł: Pastwiskowe żywienie kóz
W: Hodowla, chów i użytkowanie kóz / Pod red. Jacka Wójtowskiego.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 uaktual. popr.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2016
Szczegóły: s. 143-148, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-828-5
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/101
Rok: 2016
Autorzy: Maria Kęszycka-Markiewicz, Jacek Wójtowski
Tytuł: Pielęgnacja kóz
W: Hodowla, chów i użytkowanie kóz / Pod red. Jacka Wójtowskiego.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 uaktual. popr.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2016
Szczegóły: s. 343-352, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-828-5
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/101
Rok: 2016
Autorzy: Thomas Stumpf, Christian Brüne, Jacek Wójtowski
Tytuł: Pielęgnacja krajobrazu
W: Hodowla, chów i użytkowanie kóz / Pod red. Jacka Wójtowskiego.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 uaktual. popr.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2016
Szczegóły: s. 149-156, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-828-5
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/101
Rok: 2016
Autorzy: Jacek Wójtowski
Tytuł: Pochodzenie i udomowienie kóz
W: Hodowla, chów i użytkowanie kóz / Pod red. Jacka Wójtowskiego.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 uaktual. popr.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2016
Szczegóły: s. 19-24, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-828-5
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/101
Rok: 2016
Autorzy: Przemysław Hińca, Jacek Wójtowski
Tytuł: Pozaeuropejskie rasy kóz
W: Hodowla, chów i użytkowanie kóz / Pod red. Jacka Wójtowskiego.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 uaktual. popr.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2016
Szczegóły: s. 57-63, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-828-5
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
14/101
Rok: 2016
Autorzy: Jacek Wójtowski, Sylwia Bielińska-Nowak
Tytuł: Przydatność mleka koziego do przetwórstwa
W: Hodowla, chów i użytkowanie kóz / Pod red. Jacka Wójtowskiego.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 uaktual. popr.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2016
Szczegóły: s. 189-207, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-828-5
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
15/101
Rok: 2016
Autorzy: Jacek Wójtowski
Tytuł: Rasy kóz utrzymywanych w Europie
W: Hodowla, chów i użytkowanie kóz / Pod red. Jacka Wójtowskiego.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 uaktual. popr.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2016
Szczegóły: s. 43-55, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-828-5
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
16/101
Rok: 2016
Autorzy: Piotr Ślósarz, Jacek Wójtowski
Tytuł: Rozród
W: Hodowla, chów i użytkowanie kóz / Pod red. Jacka Wójtowskiego.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 uaktual. popr.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2016
Szczegóły: s. 65-93, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-828-5
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
17/101
Rok: 2016
Autorzy: Jacek Wójtowski
Tytuł: Użytkowanie mleczne kóz
W: Hodowla, chów i użytkowanie kóz / Pod red. Jacka Wójtowskiego.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 uaktual. popr.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2016
Szczegóły: s. 157-187, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-828-5
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
18/101
Rok: 2016
Autorzy: Jacek Wójtowski
Tytuł: Użytkowanie wełniste i puchowe
W: Hodowla, chów i użytkowanie kóz / Pod red. Jacka Wójtowskiego.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 uaktual. popr.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2016
Szczegóły: s. 221-236, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-828-5
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
19/101
Rok: 2016
Autorzy: Sylwia Bielińska-Nowak, Jacek Wójtowski
Tytuł: Zachowanie się kóz
W: Hodowla, chów i użytkowanie kóz / Pod red. Jacka Wójtowskiego.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 uaktual. popr.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2016
Szczegóły: s. 335-341, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-828-5
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
20/101
Rok: 2016
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Jacek Wójtowski, Jan Pikul
Tytuł: Lactose hydrolysis and lactase activity in fermented mixtures containing mare's, cow's, sheep's and goat's milk
Źródło: Int. J. Food Sci. Technol. - 2016, vol. 51, iss. 9, s. 2140-2148, il., bibliogr.
p-ISSN: 0950-5423
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 lutego 2017].
Angielskie słowa kluczowe: fermented mixture ; hydrolysis ; lactose ; mare's milk
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.640
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
21/101
Rok: 2016
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Jacek Wójtowski, Jan Pikul, Anna Dobrzańska
Tytuł: An attempt at the specification of common cleanliness limits for abiotic surfaces in dairy processing plants based on ATP bioluminescence
Źródło: J. Food Saf. Food Qual. - 2016, vol. 67, no. 1, s. 12-16, il., bibliogr.
p-ISSN: 0003-925X
Polskie słowa kluczowe: ATP ; bioluminescencja ; mleczarstwo
Angielskie słowa kluczowe: bioluminescence ; cleanliness ; ATP ; monitoring ; dairy
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.062
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
22/101
Rok: 2016
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Jacek Wójtowski, Jan Pikul
Tytuł: Rheological, texture and sensory properties of kefir from mare's milk and its mixtures with goat and sheep milk
Źródło: Mljekarstvo. - 2016, vol. 66, 4, s. 272-281, il., bibliogr.
p-ISSN: 0026-704X e-ISSN: 1846-4025
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 lutego 2017].
Angielskie słowa kluczowe: mares ; goat ; sheep ; milk ; kefir
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.631
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
23/101
Rok: 2016
Tytuł: Hodowla, chów i użytkowanie kóz / Pod red. Jacka Wójtowskiego
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 uaktual. popr.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2016. - 429 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 978-83-7160-828-5
Liczba arkuszy: 37,6
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
24/101
Rok: 2015
Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Janusz Wojtczak, Andrzej Łyczyński, Jacek Wójtowski, Maria Markiewicz-Kęszycka, Daniel Stanisławski, Marek Babicz
Tytuł: Meat quality of crossbred porkers without the gene RYR1Tdepending on slaughter weight
Źródło: Asian Australas. J. Anim. Sci. - 2015, vol. 28, no. 3, s. 398-404, il., bibliogr.
p-ISSN: 1011-2367 e-ISSN: 1976-5517
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 września 2015].
Angielskie słowa kluczowe: acid meat ; cross-breeds ; PSE ; RYR1Tgene ; slaughter ; weight
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.756
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
25/101
Rok: 2015
Autorzy: R. Danków, J. Pikul, J. Wójtowski, D. Cais-Sokolińska, J. Teichert, E. Bagnicka, A. Cieślak, M. Szumacher-Strabel
Tytuł: The effect of supplementation with gold of pleasure (Camelina sativa) cake on the fatty acid profile of ewe milk and yoghurt produced from it
Źródło: J. Anim. Feed Sci. - 2015, vol. 24, no. 3, s. 193-202, bibliogr.
p-ISSN: 1230-1388
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 stycznia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: sheep ; Camelina sativa ; milk ; yoghurt ; fatty acids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.511
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
26/101
Rok: 2015
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Jacek Wójtowski, Jan Pikul, Romualda Danków, Małgorzata Majcher, Joanna Teichert, Emilia Bagnicka
Tytuł: Formation of volatile compounds in kefir made of goat and sheep milk with high polyunsaturated fatty acid content
Źródło: J. Dairy Sci. - 2015, vol. 98, iss. 10, s. 6692-6705, bibliogr.
p-ISSN: 0022-0302
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 październik 2015].
Polskie słowa kluczowe: mleko kozie ; mleko owcze
Angielskie słowa kluczowe: goat milk ; sheep's milk ; fermentation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.408
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
27/101
Rok: 2015
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Jan Pikul, Jacek Wójtowski, Romualda Danków, Joanna Teichert, Grażyna Czyżak-Runowska, Emilia Bagnicka
Tytuł: Evaluation of quality of kefir from milk obtained from goats supplemented with a diet rich in bioactiv compounds
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2015, vol. 95, iss. 6, s. 1343-1349, bibliogr.
p-ISSN: 0022-5142 e-ISSN: 1097-0010
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 czerwca 2015].
Angielskie słowa kluczowe: goat ; milk ; kefir ; false flax ; Camelina sativa ; fatty acids
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.076
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
28/101
Rok: 2015
Autorzy: Maria Markiewicz-Kęszycka, Grażyna Czyżak-Runowska, Jacek Wójtowski, Artur Jóźwik, Radosław Pankiewicz, Bogusława Łęska, Józef Krzyżewski, Nina Strzałkowska, Joanna Marchewka, Emilia Bagnicka
Tytuł: Influence of stage of lactation and year season on composition of mares' colostrum and milk and method and time of storage on vitamin C content in mares' milk
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2015, vol. 95, iss. 11, s. 2279-2286, bibliogr.
p-ISSN: 0022-5142 e-ISSN: 1097-0010
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 października 2015].
Polskie słowa kluczowe: mleko klaczy ; skład chemiczny ; faza laktacji
Angielskie słowa kluczowe: mares' milk ; chemical composition ; stage of lactation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.076
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
29/101
Rok: 2015
Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Jacek Wójtowski, Sylwia Bielińska-Nowak, Marian Pietrzak
Tytuł: Cechy fizykochemiczne sera oraz serwatki z mleka owczego
W: Obecne i przyszłościowe wykorzystanie ras owiec wytworzonych w Polsce po II wojnie światowej : Konferencja naukowa: poświęcona pamięci Profesora Zdzisława Śliwy, twórcy nowych ras owiec, w 20. rocznicę śmierci, Poznań, 24-25 czerwca 2015 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : [Uniwersytet Przyrodniczy], 2015
Szczegóły: s. 57
Polskie słowa kluczowe: mleko owcze ; sery owcze ; serwatka ; właściwości fizykochemiczne
Angielskie słowa kluczowe: sheep's milk ; sheep's cheese ; whey ; physicochemical properties
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
30/101
Rok: 2015
Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Jacek Wójtowski, Sylwia Bielińska-Nowak
Tytuł: Skład podstawowy, jakość mikrobiologiczna oraz zawartość witaminy C w mleku owczym w zależności od metody utrwalania
W: Obecne i przyszłościowe wykorzystanie ras owiec wytworzonych w Polsce po II wojnie światowej : Konferencja naukowa: poświęcona pamięci Profesora Zdzisława Śliwy, twórcy nowych ras owiec, w 20. rocznicę śmierci, Poznań, 24-25 czerwca 2015 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : [Uniwersytet Przyrodniczy], 2015
Szczegóły: s. 58
Polskie słowa kluczowe: mleko owcze ; witamina C
Angielskie słowa kluczowe: sheep's milk ; vitamin C
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
31/101
Rok: 2015
Autorzy: Sylwia Bielińska-Nowak, Grażyna Czyżak-Runowska, Jacek Wójtowski, Emilia Bagnicka
Tytuł: Wybrane cechy fizyko-chemiczne siary owczej w zależności od czsu pobrania
W: Obecne i przyszłościowe wykorzystanie ras owiec wytworzonych w Polsce po II wojnie światowej : Konferencja naukowa: poświęcona pamięci Profesora Zdzisława Śliwy, twórcy nowych ras owiec, w 20. rocznicę śmierci, Poznań, 24-25 czerwca 2015 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : [Uniwersytet Przyrodniczy], 2015
Szczegóły: s. 55
Polskie słowa kluczowe: owce ; siara
Angielskie słowa kluczowe: sheep ; colostrum
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
32/101
Rok: 2014
Autorzy: J. Pikul, R. Danków, D. Cais-Sokolińska, J. Wójtowski, J. Teichert
Tytuł: Charakterystyka jakości kefiru wytworzonego z mleka kóz żywionych paszą suplementowaną DDGS
W: Biożywność : Konferencja naukowa: Innowacyjne linie produktów spożywczych pochodzenia roślinnego i zwierzęcego o właściwościach prozdrowotnych - oferta dla przemysłu, POLAGRAFOOD 2014, Poznań, 29-30.09.2014.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 65-68, bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: mleko kozie ; składniki bioaktywne ; kefir ; jakość
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
33/101
Rok: 2014
Autorzy: J. Pikul, R. Danków, D. Cais-Sokolińska, J. Wójtowski, J. Teichert
Tytuł: Ocena jakości sera podpuszczkowego solankowego otrzymanego z mleka kóz paszą suplementowaną makuchem z lnianki
W: Biożywność : Konferencja naukowa: Innowacyjne linie produktów spożywczych pochodzenia roślinnego i zwierzęcego o właściwościach prozdrowotnych - oferta dla przemysłu, POLAGRAFOOD 2014, Poznań, 29-30.09.2014.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 61-64, bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: mleko kozie ; składniki bioaktywne ; sery podpuszczkowe ; ser podpuszczkowy solankowy ; jakość
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
34/101
Rok: 2014
Autorzy: Jacek Wójtowski, Jan Pikul, Adam Cieślak, Małgorzata Szumacher-Strabel, Romualda Danków, Dorota Cais-Sokolińska, Grażyna Czyżak-Runowska, Joanna Teichert
Tytuł: Produkcja mleka owczego i koziego o podwyższonej zawartości składników bioaktywnych
W: Biożywność : Konferencja naukowa: Innowacyjne linie produktów spożywczych pochodzenia roślinnego i zwierzęcego o właściwościach prozdrowotnych - oferta dla przemysłu, POLAGRAFOOD 2014, Poznań, 29-30.09.2014.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 20-30, il., bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: owce ; kozy ; mleko ; lnianka ; DDGS ; MUFA ; PUFA ; CLA
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
35/101
Rok: 2014
Autorzy: J. Pikul, J. Wójtowski, R. Danków, J. Teichert, D. Cais-Sokolińska, E. Bagnicka
Tytuł: Functional drink from goat milk with increased contents of unsaturated fatty acids
W: ERCG 2014 - European Regional Conference on Goats : 7-13 April 2014, Debrecen - Hungary, Oradea - Romania, Program, Abstracts.
Adres wydawniczy: [b. m.] : [b. w.], [2014]
Szczegóły: s. 128
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
36/101
Rok: 2014
Autorzy: J. Pikul, J. Wójtowski, R. Danków, J. Teichert, D. Cais-Sokolińska, E. Bagnicka
Tytuł: White acid-rennet cheese from goat milk with increased contents of bioactive components
W: ERCG 2014 - European Regional Conference on Goats : 7-13 April 2014, Debrecen - Hungary, Oradea - Romania, Program, Abstracts.
Adres wydawniczy: [b. m.] : [b. w.], [2014]
Szczegóły: s. 129
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
37/101
Rok: 2014
Autorzy: Sławomir Nowicki, Piotr Przysiecki, Aneta Filistowicz, Andrzej Potkański, Andrzej Filistowicz, Jacek Wójtowski
Tytuł: The effect of different fat sources in the diet on the composition of adipose tissue in arctic foxes (Alopex lagopus L.)
Źródło: Folia Biol.-Kraków. - 2014, vol. 62, no. 2, s. 127-133, bibliogr.
p-ISSN: 0015-5497 e-ISSN: 1734-9168
Polskie słowa kluczowe: lis polarny ; profil kwasów tłuszczowych
Angielskie słowa kluczowe: arctic fox ; reserve fat ; fatty acid profile ; Alopex lagopus
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.882
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
38/101
Rok: 2014
Autorzy: Maria Markiewicz-Kęszycka, Jacek Wójtowski, Grażyna Czyżak-Runowska, Beata Kuczyńska, Kamila Puppel, Józef Krzyżewski, Nina Strzałkowska, Artur Jóźwik, Emilia Bagnicka
Tytuł: Concentration of selected fatty acids, fat-soluble vitamins and β-carotene in late lactation mares' milk
Źródło: Int. Dairy J. - 2014, vol. 38, iss. 1, s. 31-36, bibliogr.
p-ISSN: 0958-6946 e-ISSN: 1879-0143
Polskie słowa kluczowe: klacz ; mleko klaczy
Angielskie słowa kluczowe: organic dairy ; physiological aspects ; cholesterol content ; nursing mares ; bovine milk ; breast milk ; fish oil ; supplementation ; linseed ; profiles
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.008
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
39/101
Rok: 2014
Autorzy: R. Steppa, K. Szkudelska, J. Wójtowski, M. Stanisz, M. Szumacher-Strabel, G. Czyżak-Runowska, A. Cieślak, M. Markiewicz-Kęszycka, M. Pietrzak
Tytuł: The metabolic profile of growing lambs fed diets rich in unsaturated fatty acids
Źródło: J. Anim. Physiol. Anim. Nutr. - 2014, vol. 98, iss. 5, s. 914-920, bibliogr.
p-ISSN: 0931-2439 e-ISSN: 1439-0396
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 listopada 2014].
Polskie słowa kluczowe: owce ; hormony ; kwasy tłuszczowe ; profil metaboliczny ; żywienie zwierząt
Angielskie słowa kluczowe: lambs ; hormone ; fatty acids ; metabolic profile ; feeding
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.406
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
40/101
Rok: 2014
Autorzy: Jan Pikul, Jacek Wójtowski, Romualda Danków, Joanna Teichert, Grażyna Czyżak-Runowska, Dorota Cais-Sokolińska, Adam Cieślak, Małgorzata Szumacher-Strabel, Emilia Bagnicka
Tytuł: The effect of false flax (Camelina sativa) cake dietary supplementation in dairy goats on fatty acid profile of kefir
Źródło: Small Ruminant Res. - 2014, vol. 122, 1/3, s. 44-49, il., bibliogr.
p-ISSN: 0921-4488
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 października 2014].
Angielskie słowa kluczowe: goats ; nutrition ; false cake ; Camelina sativa ; milk ; kefir ; fatty acids
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.125
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
41/101
Rok: 2013
Autorzy: J. Pikul, R. Danków, D. Cais-Sokolińska, J. Wójtowski, J. Teichert
Tytuł: Nowe produkty wytworzone z mleka krowiego o podwyższonej zawartości składników bioaktywnych
W: Biożywność - innowacyjne, funkcjonalne produkty pochodzenia zwierzęcego : Ogólnopolska Konferencja Naukowa, Poznań, 25 września 2013 r..
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2013
Szczegóły: s. 145-147, bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: mleko krowie ; składniki bioaktywne ; produkty mleczne ; jakość
Charakt. formalna: PKN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
42/101
Rok: 2013
Autorzy: J. Pikul, J. Wójtowski, R. Danków, J. Teichert, G. Czyżak-Runowska, A. Cieślak, M. Szumacher-Strabel
Tytuł: Profil kwasów tłuszczowych kefiru z mleka kóz żywionych suplementem makucha z lnianki (Camelina sativa)
W: Biożywność - innowacyjne, funkcjonalne produkty pochodzenia zwierzęcego : Ogólnopolska Konferencja Naukowa, Poznań, 25 września 2013 r..
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2013
Szczegóły: s. 152-153, bibliogr.
Charakt. formalna: PKN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
43/101
Rok: 2013
Autorzy: Jacek Wójtowski, Jan Pikul, Adam Cieślak, Grażyna Czyżak-Runowska, Małgorzata Szumacher-Strabel, Romualda Danków, Marek Stanisz, Sylwia Bielińska
Tytuł: Suplementy dawek pokarmowych małych przeżuwaczy podwyższające zawartość składników bioaktywnych mleka
W: Biożywność - innowacyjne, funkcjonalne produkty pochodzenia zwierzęcego : Ogólnopolska Konferencja Naukowa, Poznań, 25 września 2013 r..
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2013
Szczegóły: s. 39-49, bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: owce ; kozy ; mleko owcze ; mleko kozie ; lnianka ; wywar zbożowy suszony ; nienasycone kwasy tłuszczowe ; sprzężony kwas linolowy
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
44/101
Rok: 2013
Autorzy: J. Pikul, R. Danków, D. Cais-Sokolińska, J. Wójtowski, J. Teichert
Tytuł: Wybrane cechy jakościowe jogurtu i sera podpuszczkowego wytworzonych z mleka owczego o podwyższonej zawartości składników bioaktywnych
W: Biożywność - innowacyjne, funkcjonalne produkty pochodzenia zwierzęcego : Ogólnopolska Konferencja Naukowa, Poznań, 25 września 2013 r..
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2013
Szczegóły: s. 85-88, bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: mleko owcze ; składniki bioaktywne ; jogurty ; sery podpuszczkowe ; jakość
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
45/101
Rok: 2013
Autorzy: Maria Markiewicz-Kęszycka, Grażyna Czyżak-Runowska, Paulina Lipińska, Jacek Wójtowski
Tytuł: Fatty acid profile of milk - a review
Źródło: Bull. Vet. Inst. Pulawy. - 2013, vol. 57, no. 2, s. 135-139, bibliogr.
p-ISSN: 0042-4870 e-ISSN: 2300-3235
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line [Dostęp: 10 marca 2014].
Angielskie słowa kluczowe: ruminants ; milk ; fatty acids ; diet ; human
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.365
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
46/101
Rok: 2013
Autorzy: Adam Cieslak, Marek Stanisz, Jacek Wojtowski, Emilia Pers-Kamczyc, Joanna Szczechowiak, Mohamed El-Sherbiny, Malgorzata Szumacher-Strabel
Tytuł: Camelina sativa affects the fatty acid contents in M. longissimus muscle of lambs
Źródło: Eur. J. Lipid Sci. Technol. - 2013, vol. 115, 11, s. 1258-1265, bibliogr.
p-ISSN: 1438-7697 e-ISSN: 1438-9312
Uwagi: Special Issue: EuroFedLipid Highlights 2013. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 marca 2014].
Angielskie słowa kluczowe: Camelina sativa ; conjugated isomers ; fatty acids ; meat ; ruminants
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.033
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
47/101
Rok: 2013
Autorzy: J. Pikul, J. Wójtowski, R. Danków, J. Teichert, G. Czyżak-Runowska, A. Cieślak, M. Szumacher-Strabel
Tytuł: The effect DDGS supplemented diet on fatty acid profile in acid-renned goat cheese
W: Goat milk quality : Regional IGA Conference 2013 in Tromsø, Norway, Abstracts.
Szczegóły: s. 39
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
48/101
Rok: 2013
Autorzy: J. Pikul, J. Wójtowski, R. Danków, J. Teichert, G. Czyżak-Runowska, A. Cieślak, M. Szumacher-Strabel
Tytuł: The effect of false cake (Camelina sativia) diet supplementation in dairy goats of fatty acid profile of kefir
W: Goat milk quality : Regional IGA Conference 2013 in Tromsø, Norway, Abstracts.
Szczegóły: s. 53
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
49/101
Rok: 2013
Autorzy: Sylwia Bielińska-Nowak, Jacek Wójtowski
Tytuł: Budynki inwentarskie i pomieszczenia dla kóz
W: Hodowla, chów i użytkowanie kóz / Pod red. Jacka Wójtowskiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2013
Szczegóły: s. 349-360, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-687-8
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
50/101
Rok: 2013
Autorzy: Jacek Wójtowski
Tytuł: Gospodarcze znaczenie hodowli kóz na świecie
W: Hodowla, chów i użytkowanie kóz / Pod red. Jacka Wójtowskiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2013
Szczegóły: s. 23-32, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-687-8
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
51/101
Rok: 2013
Autorzy: Roman Niżnikowski, Jacek Wójtowski
Tytuł: Pastwiskowe żywienie kóz
W: Hodowla, chów i użytkowanie kóz / Pod red. Jacka Wójtowskiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2013
Szczegóły: s. 141-146, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-687-8
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
52/101
Rok: 2013
Autorzy: Maria Kęszycka-Markiewicz, Jacek Wójtowski
Tytuł: Pielęgnacja kóz
W: Hodowla, chów i użytkowanie kóz / Pod red. Jacka Wójtowskiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2013
Szczegóły: s. 339-348, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-687-8
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
53/101
Rok: 2013
Autorzy: Thomas Stumpf, Christian Brüne, Jacek Wójtowski
Tytuł: Pielęgnacja krajobrazu
W: Hodowla, chów i użytkowanie kóz / Pod red. Jacka Wójtowskiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2013
Szczegóły: s. 147-154, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-687-8
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
54/101
Rok: 2013
Autorzy: Jacek Wójtowski
Tytuł: Pochodzenie i udomowienie kóz
W: Hodowla, chów i użytkowanie kóz / Pod red. Jacka Wójtowskiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2013
Szczegóły: s. 17-22, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-687-8
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
55/101
Rok: 2013
Autorzy: Przemysław Hińca, Jacek Wójtowski
Tytuł: Pozaeuropejskie rasy kóz
W: Hodowla, chów i użytkowanie kóz / Pod red. Jacka Wójtowskiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2013
Szczegóły: s. 55-61, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-687-8
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
56/101
Rok: 2013
Autorzy: Jacek Wójtowski, Sylwia Bielińska-Nowak
Tytuł: Przydatność mleka koziego do przetwórstwa
W: Hodowla, chów i użytkowanie kóz / Pod red. Jacka Wójtowskiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2013
Szczegóły: s. 187-205, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-687-8
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
57/101
Rok: 2013
Autorzy: Jacek Wójtowski
Tytuł: Rasy kóz utrzymywanych w Europie
W: Hodowla, chów i użytkowanie kóz / Pod red. Jacka Wójtowskiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2013
Szczegóły: s. 41-53, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-687-8
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
58/101
Rok: 2013
Autorzy: Piotr Ślósarz, Jacek Wójtowski
Tytuł: Rozród
W: Hodowla, chów i użytkowanie kóz / Pod red. Jacka Wójtowskiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2013
Szczegóły: s. 63-91, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-687-8
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
59/101
Rok: 2013
Autorzy: Jacek Wójtowski
Tytuł: Użytkowanie mleczne kóz
W: Hodowla, chów i użytkowanie kóz / Pod red. Jacka Wójtowskiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2013
Szczegóły: s. 155-185, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-687-8
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
60/101
Rok: 2013
Autorzy: Jacek Wójtowski
Tytuł: Użytkowanie wełniste i puchowe
W: Hodowla, chów i użytkowanie kóz / Pod red. Jacka Wójtowskiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2013
Szczegóły: s. 219-234, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-687-8
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
61/101
Rok: 2013
Autorzy: Jacek Wójtowski
Tytuł: Wstęp
W: Hodowla, chów i użytkowanie kóz / Pod red. Jacka Wójtowskiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2013
Szczegóły: s. 15-16
ISBN: 978-83-7160-687-8
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
62/101
Rok: 2013
Autorzy: Sylwia Bielińska-Nowak, Jacek Wójtowski
Tytuł: Zachowanie się kóz
W: Hodowla, chów i użytkowanie kóz / Pod red. Jacka Wójtowskiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2013
Szczegóły: s. 331-337, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-687-8
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
63/101
Rok: 2013
Autorzy: Maria Markiewicz-Kęszycka, Jacek Wójtowski, Beata Kuczyńska, Kamila Puppel, Grażyna Czyżak-Runowska, Emilia Bagnicka, Nina Strzałkowska, Artur Jóźwik, Józef Krzyżewski
Tytuł: Chemical composition and whey protein fraction of late lactation mares' milk
Źródło: Int. Dairy J. - 2013, vol. 31, iss. 2, s. 62-64, bibliogr.
p-ISSN: 0958-6946
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 11 marca 2014].
Angielskie słowa kluczowe: entropy ; genetic markers ; mutual information ; prolificacy ; sheep
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.297
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
64/101
Rok: 2013
Tytuł: Hodowla, chów i użytkowanie kóz / Pod red. Jacka Wójtowskiego
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2013. - 426 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 978-83-7160-687-8
Liczba arkuszy: 37,3
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
65/101
Rok: 2012
Autorzy: Marek Stanisz, Jacek Wójtowski
Tytuł: Ocena sensoryczna mleka owczego przez studentów
W: LXXVII Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego "Zootechnika - przeszłość, teraźniejszość i przyszłość" : 10-12 września 2012, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Polskie Towarzystwo Zootechniczne im. Michała Oczapowskiego, 2012
Szczegóły: s. 142
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
66/101
Rok: 2012
Autorzy: Ryszard Steppa, Katarzyna Szkudelska, Marek Stanisz, Jacek Wójtowski
Tytuł: Profil metaboliczny tuczonych jagniąt
W: LXXVII Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego "Zootechnika - przeszłość, teraźniejszość i przyszłość" : 10-12 września 2012, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Polskie Towarzystwo Zootechniczne im. Michała Oczapowskiego, 2012
Szczegóły: s. 144
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
67/101
Rok: 2012
Autorzy: Marek Stanisz, Piotr Ślósarz, Ryszard Steppa, Jacek Wójtowski
Tytuł: Wpływ zastosowania makuchu z Camelina sativa i suszonego wywaru zbożowego na wartość rzeźną jagniąt
W: LXXVII Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego "Zootechnika - przeszłość, teraźniejszość i przyszłość" : 10-12 września 2012, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Polskie Towarzystwo Zootechniczne im. Michała Oczapowskiego, 2012
Szczegóły: s. 141
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
68/101
Rok: 2012
Autorzy: Sylwia Bielińska-Nowak, Jacek Wójtowski, Piotr Ślósarz, Maria Markiewicz-Kęszycka
Tytuł: Budowa morfologiczna sutka owiec a jakość mikrobiologiczna ich mleka
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2012, t. 6, z. 4, art. 67, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_6_67.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Zootechnika.
Polskie słowa kluczowe: owce ; ultrasonografia ; strzyki ; wymiona ; mleko ; jakość mikrobiologiczna
Angielskie słowa kluczowe: sheep ; ultrasonography ; teat ; udder ; milk ; microbiological quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
69/101
Rok: 2012
Autorzy: Sylwia Bielińska-Nowak, Jacek Wojtowski, Piotr Ślósarz, Maria Markiewicz-Kęszycka
Tytuł: Budowa morfologiczna sutka owiec a poziom wydajności ich mleka
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2012, t. 6, z. 4, art. 68, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_6_68.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Zootechnika.
Polskie słowa kluczowe: owce ; ultrasonografia ; strzyki ; wymiona ; wydajność mleka
Angielskie słowa kluczowe: sheep ; ultrasonography ; teat ; udder ; milk yield
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
70/101
Rok: 2012
Autorzy: A. Cieślak, P. Zmora, J. Szczechowiak, A. Nowak, E. Pers-Kamczyc, M. Stanisz, J. Wójtowski, M. Szumacher-Strabel
Tytuł: Wpływ dodatku makuchu z Camelina sativa na fermentację w żwaczu u rosnących jagniąt
Tytuł równoległy: Effect of Camelina sativa cake on rumen parameters of growing lambs
W: Zastosowanie lnu i inuliny w żywieniu i żywności. Współczesne tendencje w produkcji żywności na tle wymogów zrównoważonego rozwoju obszarów wiejskich : Lublin-Susiec, 30.05.-01.06.2012, Monografie i streszczenia prac / Pod red. Anny Czech i Renaty Klebaniuk.
Adres wydawniczy: Dzierdziówka : Stowarzyszenie Rozwoju Regionalnego i Lokalnego PROGRESS, 2012
Seria: Studia Regionalne i Lokalne Polski Południowo-Wschodniej ; t. 9
Szczegóły: s. 134-135, bibliogr.
ISBN: 978-83-927698-6-6
Uwagi: Międzynarodowa konferencja nt. Współczesne tendencje w żywieniu zwierząt na tle wymogów zrównoważonego rozwoju obszarów wiejskich.
Polskie słowa kluczowe: rośliny oleiste ; przeżuwacze ; kwasy tłuszczowe
Angielskie słowa kluczowe: oil plants ; ruminants ; fatty acids
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
71/101
Rok: 2011
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Małgorzata Majcher, Jan Pikul, Sylwia Bielińska, Marian Czauderna, Jacek Wójtowski
Tytuł: The effect of Camelina sativa cake diet supplementation on sensory and volatile profiles of ewe's milk
Źródło: Afr. J. Biotechnol. - 2011, vol. 10 (37), s. 7245-7252
p-ISSN: 1684-5315
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "African Journal of Biotechnology" [Dostęp: 15 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: mleko owcze ; analiza sensoryczna ; smak ; związki lotne ; czynniki żywieniowe ; lnicznik siewny ; Camelina sativa
Angielskie słowa kluczowe: sheep's milk ; sensory analysis ; flavor analysis ; volatiles in milk
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
72/101
Rok: 2011
Autorzy: Maria Markiewicz-Kęszycka, Grażyna Czyżak-Runowska, E. Poławska, Artur Jóźwik, Sylwia Bielińska, Joanna Marchewka, Jacek Wójtowski
Tytuł: Jakość mleka klaczy oraz zmiany wybranych składników chemicznych w zależności od metody przechowywania mleka
W: Genetyczne i środowiskowe możliwości dostosowania wartości rzeźnej i jakości mięsa u zwierząt do wymagań konsumentów : Lublin - Zwierzyniec, 7-9 września 2011.
Adres wydawniczy: [Lublin] : [b.w.], 2011
Szczegóły: s. 19-20
Polskie słowa kluczowe: mleko klaczy ; jakość higieniczna ; skład podstawowy ; witamina C ; cholesterol
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
73/101
Rok: 2011
Autorzy: Sylwia Bielińska, Jacek Wójtowski, Maria Markiewicz-Kęszycka, Piotr Ślósarz, Andrzej Łyczyński, Grażyna Czyżak-Runowska
Tytuł: Zależność budowy morfologicznej sutka monitorowanego techniką USG z jakością cytologiczną i mikrobiologiczną mleka owiec
W: Genetyczne i środowiskowe możliwości dostosowania wartości rzeźnej i jakości mięsa u zwierząt do wymagań konsumentów : Lublin - Zwierzyniec, 7-9 września 2011.
Adres wydawniczy: [Lublin] : [b.w.], 2011
Szczegóły: s. 27-28
Polskie słowa kluczowe: budowa morfologiczna sutka ; mleko owcze ; jakość cytologiczna ; jakość mikrobiologiczna
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
74/101
Rok: 2011
Autorzy: Malgorzata Szumacher-Strabel, Adam Cieślak, Paweł Zmora, Emilia Pers-Kamczyc, Sylwia Bielińska, Marek Stanisz, Jacek Wójtowski
Tytuł: Camelina sativa cake improved unsaturated fatty acids in ewe's milk
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2011, vol. 91, iss. 11, s. 2031-2037, bibliogr.
p-ISSN: 0022-5142 e-ISSN: 1097-0010
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 lutego 2016].
Angielskie słowa kluczowe: Camelina sativa ; ovine milk ; fatty acids ; conjugated isomers of linoleic acid
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.436
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
75/101
Rok: 2011
Autorzy: A. Wolc, E. Barczak, J. Wójtowski, P. Ślósarz, T. Szwaczkowski
Tytuł: Genetic parameters of body weight in sheep estimated via random regression and multi-trait animal models
Źródło: Small Ruminant Res. - 2011, vol. 100, 1, s. 15-18, il., bibliogr.
p-ISSN: 0921-4488
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 lutego 2016].
Angielskie słowa kluczowe: Polish sheep ; body weight ; heritability ; random regression ; multitrait animal model
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.295
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
76/101
Rok: 2010
Autorzy: Piotr Ślósarz, Jacek Wójtowski, Sylwia Bielińska, Anna Frąckowiak, Agnieszka Ludwiczak, Józef Krzyżewski, Emilia Bagnicka, Nina Strzałkowska
Tytuł: Machine induced changes of caprine teats diagnosed by ultrasonography
Źródło: Afr. J. Biotechnol. - 2010, vol. 9 (50), s. 8698-8703, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1684-5315
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 grudnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: goat ; teat reaction ; machine milking ; ultrasonography
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.573
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
77/101
Rok: 2010
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Jan Pikul, Jacek Wójtowski
Tytuł: Use of Bioluminescence in the Assessment of the Degree of Cleanliness of Milk Tanks in Goat Milk Processing Plants [*]
Źródło: Arch. Lebensmittelhyg. - 2010, 61, s. 75-79
p-ISSN: 0003-925X
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.333
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
78/101
Rok: 2009
Autorzy: R. Steppa, J. Wójtowski, Sylwia Bielińska, Maria Kęszycka
Tytuł: Effect of transferrin and haemoglobin polymorphism on hygienic quality of milk in sheep
Źródło: Zuchtungskunde. - 2009, vol. 81, iss. 2, s. 125-132, bibliogr., abstr., Zsfassung.
p-ISSN: 0044-5401
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 lutego 2018].
Angielskie słowa kluczowe: transferrin ; haemoglobin ; genetic markers ; sheep milk
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.266
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
79/101
Rok: 2008
Autorzy: Adam Gut, Jacek Wójtowski, Marek Stanisz, Piotr Ślósarz
Tytuł: Dairy performance of new Polish milk sheep
Tytuł równoległy: Użytkowość mleczna nowej polskiej owcy mlecznej
Źródło: Ann. Anim. Sci. - 2008, vol. 8, no. 4, s. 411-415, bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 września 2018].
Angielskie słowa kluczowe: milk sheep ; dairy performance ; milk yield potential
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
80/101
Rok: 2008
Autorzy: Jan Pikul, Jacek Wójtowski, Romualda Danków, Beata Kuczyńska, Jacek Łojek
Tytuł: Fat content and fatty acids profile of colostrum and milk of primitive Konik horses Equus caballus gmelini Ant. during six months of lactation
Źródło: J. Dairy Res. - 2008, vol. 75, iss. 3, s. 302-309, bibliogr.
p-ISSN: 0022-0299
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line [Dostęp: 19 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: konik polski ; klacze ; okres laktacji ; mleko klaczy ; siara ; zawartość tłuszczu ; profil kwasów tłuszczowych
Angielskie słowa kluczowe: mare ; colostrum ; mare milk ; lactation stage ; fat content ; fatty acids profile
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.437
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
81/101
Rok: 2008
Autorzy: Jan Pikul, Jacek Wójtowski
Tytuł: Fat and cholesterol content and fatty acid composition of mares' colostrums and milk during five lactation months
Źródło: Livest. Sci. - 2008, vol. 113, iss. 2/3, s. 285-290, bibliogr.
p-ISSN: 1871-1413 e-ISSN: 1878-0490
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line [Dostęp: 19 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: konie wielkopolskie ; klacze ; okres laktacji ; mleko klaczy ; siara ; zawartość tłuszczu ; zawartość cholesterolu ; profil kwasów tłuszczowych
Angielskie słowa kluczowe: mare ; colostrum ; mare milk ; lactation stage ; cholesterol ; fatty acids ; fat content
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.091
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
82/101
Rok: 2007
Autorzy: Roman Niżnikowski, Dominik Popielarczyk, Ewa Strzelec, Jacek Wójtowski, Romualda Danków, Jan Pikul, Wojciech Gosławski, Beata Kuczyńska
Tytuł: Skład chemiczny siary owczej w czasie pierwszych 6 godzin laktacji oraz wpływ jej pozyskiwania na wybrane wskaźniki użytkowości jagniąt
Źródło: Med. Weter. - 2007, vol. 63, nr 2, s. 224-227, il., bibliogr.
p-ISSN: 0025-8628
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Medycyna Weterynaryjna"
Polskie słowa kluczowe: owce ; laktacja ; początkowy okres laktacji ; siara ; skład chemiczny ; pozyskiwanie siary ; jagnięta ; wzrost zwierząt ; rozwój zwierząt ; wyniki odchowu
Angielskie słowa kluczowe: sheep ; lactation ; colostrum ; chemical composition
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
83/101
Rok: 2007
Autorzy: Ewa Sell, Tomasz Szwaczkowski, Jacek Wójtowski
Tytuł: Doskonalenie cech reprodukcyjnych owiec
Źródło: Prz. Hod. - 2007, R. 75, 5, s. 18-20, bibliogr.
p-ISSN: 0137-4214
Polskie słowa kluczowe: cechy reprodukcyjne ; plenność ; owce ; hodowla zwierząt
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 0.500
Praca afiliowana przez UP
84/101
Rok: 2007
Autorzy: Piotr Ślósarz, Jacek Wójtowski
Tytuł: Metody intensyfikacji rozrodu kóz
Źródło: Wiad. Zootech. - 2007, R. 45, nr 1/2 (252/253), s. 5-14, il., bibliogr.
p-ISSN: 1731-8068
Polskie słowa kluczowe: kozy ; rozród zwierząt ; intensyfikacja ; sterowanie rozrodem ; inseminacja ; synchronizacja rui ; pozyskiwanie zarodków ; transfer zarodków
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
85/101
Rok: 2006
Autorzy: Roman Niżnikowski, Dominik Popielarczyk, Ewa Strzelec, Jacek Wójtowski, Romualda Danków, Jan Pikul, Wojciech Gosławski, Beata Kuczyńska
Tytuł: The effect of early colostrum collection on selected performance traits in sheep
Źródło: Arch. Tierz.-Arch. Anim. Breed. - 2006, vol. 49, spec. iss., s. 226-230, il.,bibliogr.
p-ISSN: 0003-9438
Uwagi: Tytuł zeszytu: International Symposium "The Strategies of Animal Production in the Aspect of Environment Protection", Lublin, Poland, 1st - 2nd June 2006
Polskie słowa kluczowe: owce ; siara ; oddziaływanie na zwierzęta ; jagnięta ; wzrost zwierząt ; odchów zwierząt
Angielskie słowa kluczowe: sheep ; colostrum ; collection ; lamb nursing ; growth
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.518
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
86/101
Rok: 2006
Autorzy: Romualda Danków, Jacek Wójtowski, Jan Pikul, Roman Niżnikowski, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Effect of lactation on the hygiene quality and some milk physiochemical traits of the Wielkopolska mares
Źródło: Arch. Tierz.-Arch. Anim. Breed. - 2006, vol. 49, spec. iss., s. 201-206, il., bibliogr.
p-ISSN: 0003-9438
Uwagi: Tytuł zeszytu: International Symposium "The Strategies of Animal Production in the Aspect of Environment Protection", Lublin, Poland, 1st - 2nd June 2006
Polskie słowa kluczowe: klacze ; laktacja ; mleko klaczy ; jakość higieniczna ; liczba komórek somatycznych ; ogólna liczba drobnoustrojów ; właściwości fizykochemiczne
Angielskie słowa kluczowe: mare ; milk ; somatic cell ; total microorganism count ; physicochemical properties
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.518
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
87/101
Rok: 2006
Autorzy: Romualda Danków, Jan Pikul, Jacek Wójtowski, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Effect of packaging systems on the quality and self-life of the Rokpol type mould cheese from goat milk
Źródło: Arch. Tierz.-Arch. Anim. Breed. - 2006, vol. 49, spec. iss., s. 214-218, bibliogr.
p-ISSN: 0003-9438
Uwagi: Tytuł zeszytu: International Symposium "The Strategies of Animal Production in the Aspect of Environment Protection", Lublin, Poland, 1st - 2nd June 2006
Polskie słowa kluczowe: mleko kozie ; produkty mleczne ; ser pleśniowy ; ser Rokpol ; systemy pakowania ; jakość
Angielskie słowa kluczowe: goat ; milk ; mould cheese ; packaging systems ; quality
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.518
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
88/101
Rok: 2006
Autorzy: Tomasz Szwaczkowski, Jacek Wójtowski, Elżbieta Stanisławska, Adam Gut
Tytuł: Estimates of maternal genetic and permanent environmental effects in sheep
Źródło: Arch. Tierz.-Arch. Anim. Breed. - 2006, vol. 49, spec. iss., s. 186-192, il., bibliogr.
p-ISSN: 0003-9438
Uwagi: Tytuł zeszytu: International Symposium "The Strategies of Animal Production in the Aspect of Environment Protection", Lublin, Poland, 1st - 2nd June 2006
Polskie słowa kluczowe: owce ; jagnięta ; wzrost zwierząt ; efekt matczyny ; czynniki środowiskowe ; analiza wariancji ; metoda REML
Angielskie słowa kluczowe: maternal effects ; lamb weights ; variance components ; REML method
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.518
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
89/101
Rok: 2006
Autorzy: Jacek Wójtowski, Piotr Ślósarz, Sylwia Bielińska, Sławomir Nowicki, Adam Gut, Romualda Danków
Tytuł: Ultrasound image of morphological changes of teat end in sheep caused by machine milking
Źródło: Arch. Tierz.-Arch. Anim. Breed. - 2006, vol. 49, spec. iss., s. 231-237, il.,bibliogr.
p-ISSN: 0003-9438
Uwagi: Tytuł zeszytu: International Symposium "The Strategies of Animal Production in the Aspect of Environment Protection", Lublin, Poland, 1st - 2nd June 2006
Polskie słowa kluczowe: owce ; dój mechaniczny ; strzyki ; zmiany morfologiczne ; metody badań ; ultrasonografia
Angielskie słowa kluczowe: sheep ; teat ; machine milking ; ultrasonography
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.518
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
90/101
Rok: 2006
Tytuł: International Symposium "The Strategies of Animal Production in the Aspect of Environmental Protection" : Lublin, Poland 1st - 2nd June 2006 / ed. by Jacek Wójtowski and Dorothea Golish
Adres wydawniczy: Dummerstorf : Forschungsinstitut für die Biologie landwirtschaftlicher Nutztiere, 2006. - s. 157-371 : il., bibliogr. ; 24 cm
Seria: Archiv für Tierzucht, 0003-9438, vol. 49, spec. iss.
Polskie słowa kluczowe: produkcja zwierzęca ; aspekty ekologiczne ; ochrona środowiska ; konferencja ; Lublin konferencja
Angielskie słowa kluczowe: animal production ; environment protection
Charakt. formalna: ZM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
91/101
Rok: 2005
Autorzy: S. Bielińska, J. Wójtowski, P. Ślósarz
Tytuł: Ultrasound examinations of udder morphology in ruminants
W: Polish-German seminar on "Modern approaches to animal breeding" : Poznań, November 17-18, 2005.
Adres wydawniczy: Poznań : Branch of Polish Animal Production Society, 2005
Szczegóły: s. 25
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
92/101
Rok: 2005
Autorzy: Jacek Wójtowski, Romualda Danków, Ryszard Skrzypek, Marcin T. Górecki, Sylwia Bielińska
Tytuł: Mikrobiologiczna jakośc mleka koziego w zależności od pory roku, wielkości stada i metody schładzania
Źródło: Rocz. Nauk. Zootech., Supl. - 2005, z. 21, s. 135-138, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1657
Uwagi: Tytuł zeszytu: Systemy produkcji małych przezuwaczy a wytwarzanie delikatesowej żywności.
Polskie słowa kluczowe: mleko kozie ; ogólna liczba drobnoustrojów ; metody chłodzenia
Angielskie słowa kluczowe: goat milk ; bacteria count ; refrigeration method
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
93/101
Rok: 2004
Autorzy: Piotr Ślósarz, Adam Gut, Marek Stanisz, Ryszard Steppa, Jacek Wójtowski, Romualda Danków
Tytuł: Assessment of intramuscular fat content in the longissimus dorsi muscle in live lambs on the basis of ultrasound image
Źródło: Arch. Tierz.-Arch. Anim. Breed. - 2004, vol. 47, spec. iss., s. 344-350, bibliogr., abstr., Zsfassung.
p-ISSN: 0003-9438
Uwagi: International symposium Breeding and Husbandry of Small Ruminants in Terms of National Production Potential and Market Requirements, Warsaw, 25th-27th November 2004.
Angielskie słowa kluczowe: sheep ; ultrasonography ; image analysis ; intramuscular fat
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Praca afiliowana przez UP
94/101
Rok: 2004
Autorzy: Jacek Wójtowski, Romualda Danków, Adam Gut, Jan Pikul, Piotr Ślósarz, Marek Stanisz, Ryszard Steppa
Tytuł: Fettsäurenzusammensetzung und Cholesteringehalt im Schaf- und Ziegenmilchfett im Laufe der Laktation
Tytuł równoległy: Fatty acid composition and cholesterol content of sheep and goat milk fat during lactation
Źródło: Arch. Tierz.-Arch. Anim. Breed. - 2004, vol. 47, spec. iss., s. 299-308, il., bibliogr., abstr., Zsfassung.
p-ISSN: 0003-9438
Uwagi: International symposium Breeding and Husbandry of Small Ruminants in Terms of National Production Potential and Market Requirements, Warsaw, 25th-27th November 2004.
Angielskie słowa kluczowe: sheep ; goat ; milk ; fatty acid composition ; cholesterol
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Praca afiliowana przez UP
95/101
Rok: 2001
Autorzy: Jacek Wójtowski, Adam Gut, Piotr Ślósarz, Krzysztof Moliński
Tytuł: A comparison of alternatives of milk recording schemes for dairy sheep
Źródło: Arch. Tierz.-Arch. Anim. Breed. - 2001, vol. 44, 3, s. 297-303, bibliogr., abstr., Zsfassung.
p-ISSN: 0003-9438
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 lipca 2018].
Angielskie słowa kluczowe: sheep ; milk recording ; milk composition
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.227
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
96/101
Rok: 2000
Autorzy: Adam Gut, Jacek Wójtowski, Romualda Danków
Tytuł: Możliwości zwiększenia produkcji i przerobu mleka owiec w Polsce
W: Szanse polskiego owczarstwa w świetle przesłań tradycji i współczesnych oczekiwań konsumentów : Materiały Konferencji Naukowo-Technicznej, Inowrocław, 19-20 października 2000.
Adres wydawniczy: Kraków : Instytut Zootechniki, 2000
Szczegóły: s. 18
ISBN: 83-88253-25-5
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
97/101
Rok: 2000
Autorzy: Romualda Danków, Jacek Wójtowski, Jan Pikul
Tytuł: Wpływ kultur starterowych na poziom związków aromatyzujących i wolnych kwasów tłuszczowych w jogurtach i biojogurtach z mleka owczego
W: Szanse polskiego owczarstwa w świetle przesłań tradycji i współczesnych oczekiwań konsumentów : Materiały Konferencji Naukowo-Technicznej, Inowrocław, 19-20 października 2000.
Adres wydawniczy: Kraków : Instytut Zootechniki, 2000
Szczegóły: s. 70
ISBN: 83-88253-25-5
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
98/101
Rok: 2000
Autorzy: Romualda Danków, Jacek Wójtowski, Jan Pikul
Tytuł: Wpływ przechowywania na zmiany cech fizykochemicznych serów feta, dojrzewającego i bundzu otrzymanych z mleka owczego normalnego i jego koncentratu uzyskanego w procesie ultrafiltracji
W: Szanse polskiego owczarstwa w świetle przesłań tradycji i współczesnych oczekiwań konsumentów : Materiały Konferencji Naukowo-Technicznej, Inowrocław, 19-20 października 2000.
Adres wydawniczy: Kraków : Instytut Zootechniki, 2000
Szczegóły: s. 71
ISBN: 83-88253-25-5
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
99/101
Rok: 1998
Autorzy: Jacek Wójtowski, Adam Gut, Marcin Tadeusz Górecki
Tytuł: Poziom użytkowości wełnistej owiec linii syntetycznych użytkowanych mlecznie
W: Aktualne problemy oraz znaczenie użytkowania wełnistego owiec w warunkach gospodarki rynkowej.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 1998
Seria: Zeszyty Naukowe ; 2/1998
Szczegóły: s. 30-34, bibliogr., abstr.
ISBN: 83-00-03182-0
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
100/101
Rok: 1994
Autorzy: Jacek Wójtowski
Tytuł: Owce moga być dojone nie tylko w górach
Źródło: Pol. Zwierz. Gospod. - 1994, R. 2, nr 3, s. 15-16, il.
p-ISSN: 1231-1561
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
101/101
Rok: 1990
Autorzy: Jacek Wójtowski, Marek Stanisz
Tytuł: Owce plenno-mięsne zwiększają dochodowość
Źródło: Porad. Gospod. - 1990, 13, s. 14
p-ISSN: 0137-6780
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP