logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: UCHMAN WALDEMAR
Liczba odnalezionych rekordów: 15



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/15
Rok: 2008
Tytuł: Substancje dodatkowe w przetwórstwie mięsa / Pod red. Waldemara Uchmana
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 uzup. i poszerz.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2008. - 320 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 978-83-7160-497-3
Liczba arkuszy: 23,0
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/15
Rok: 2006
Autorzy: Piotr Konieczny, Waldemar Uchman, Piotr Komorowski
Tytuł: Działania związane z wprowadzaniem na rynek nowych produktów spożywczych
W: Towaroznawstwo produktów spożywczych / Pod red. Ewy Flaczyk, Danuty Góreckiej i Józefa Korczaka.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2006
Szczegóły: s. 474-490, il., bibliogr.
ISBN: 83-7160-430-0
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/15
Rok: 2005
Autorzy: Magdalena Rudzińska, Waldemar Uchman, Erwin Wąsowicz
Tytuł: Plant sterols in food technology
Tytuł równoległy: Sterole roślinne w technologii żywności
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2005, 4 (1), s. 147-156, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Acta Scientiarum Polonorum, Technologia Alimentaria"
Polskie słowa kluczowe: fitosterole ; oksyfitosterole ; oleje roślinne ; produkcja ; smażenie ; żywność
Angielskie słowa kluczowe: phytosterols ; oxyphytosterols ; plant oils ; production ; frying process ; food
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/15
Rok: 2005
Autorzy: Zofia Zaborowska, Waldemar Uchman, Agnieszka Bilska, Henryk Jeleń, Magdalena Rudzińska, Erwin Wąsowicz
Tytuł: Effect of storage on cholesterol oxidation products in the "piwna" and "mortadela" types of sausage
Źródło: Electron. J. Pol. Agric. Univ. [Dokument elektroniczny]. - 2005, vol. 8, iss. 2, art. 14, il., bibliogr.
http://www.ejpau.media.pl/volume8/issue2/art-14.html
e-ISSN: 1505-0297
Uwagi: Topic: Food Science and Technology.
Polskie słowa kluczowe: produkty utleniania cholesterolu ; liczba nadtlenkowa ; liczba kwasowa ; kiełbasy gotowane ; okres przechowywania
Angielskie słowa kluczowe: cholesterol oxidation products ; peroxide value ; acid value ; cooked sausage ; time storage
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/15
Rok: 2004
Autorzy: Zofia Zaborowska, Waldemar Uchman, Agnieszka Bilska, Henryk Jeleń, Magdalena Rudzińska, Erwin Wąsowicz
Tytuł: Effect of storage time on cholesterol oxidation products in metka type sausage
Źródło: Electron. J. Pol. Agric. Univ. [Dokument elektroniczny]. - 2004, vol. 7, iss. 2, art. 7, il., bibliogr.
http://www.ejpau.media.pl/volume7/issue2/food/art-07.html
e-ISSN: 1505-0297
Uwagi: Topic: Food Science and Technology.
Polskie słowa kluczowe: produkty utleniania cholesterolu ; liczba nadtlenkowa ; liczba kwasowa ; metka ; okres przechowywania
Angielskie słowa kluczowe: cholesterol oxidation products ; peroxide value ; acid value ; metka sausage ; time storage
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/15
Rok: 2002
Autorzy: Zofia Zaborowska, Waldemar Uchman, Henryk Jeleń, Magdalena Rudzińska, Erwin Wąsowicz
Tytuł: Cholesterol and cholesterol oxidation products in polish commercial sausages
Źródło: Electron. J. Pol. Agric. Univ. [Dokument elektroniczny]. - 2002, vol. 5, iss. 2, art. 1, il., bibliogr.
http://www.ejpau.media.pl/volume5/issue2/food/art-01.html
e-ISSN: 1505-0297
Uwagi: Topic: Food Science and Technology.
Polskie słowa kluczowe: produkty utleniania cholesterolu ; cholesterol ; wędliny
Angielskie słowa kluczowe: cholesterol oxidation products ; cholesterol ; commercial sausage ; Poland
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/15
Rok: 2001
Autorzy: R. Cegielska-Radziejewska, J. Kijowski, P. Konieczny, J. Stangierski, W. Uchman
Tytuł: Żywność wygodna - wybrane surowce zwierzęce
W: Jakość i marketing w przemyśle spożywczym oraz żywność wygodna : Konferencje Naukowe Korporacji Producentów Żywności 1999-2001 / Oprac. red. Józef Mozio.
Adres wydawniczy: Poznań : P. W. "Interfound", 2001
Szczegóły: s. 77-97, bibliogr.
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/15
Rok: 1999
Autorzy: Waldemar Uchman, Piotr Komorowski
Tytuł: Pomiar bioluminescencji bakteryjnej jako wskaźnik biotoksyczności ścieków
Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Żywn. - 1999, 23 (314), s. 41-47, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1762
Angielskie słowa kluczowe: bioluminescence ; wastewater of food processing ; Vibrio fischeri
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/15
Rok: 1999
Autorzy: Krystyna Krysztofiak, Piotr Konieczny, Leszek Wybraniec, Waldemar Uchman
Tytuł: Próba zastosowania aparatu SPECTRO-PEN do szybkiej oceny barwy szynki wysoko wydajnej
Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Żywn. - 1999, 23 (314), s. 67-74, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1762
Angielskie słowa kluczowe: meat products ; quality ; colour evaluation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/15
Rok: 1998
Autorzy: Bożena Danyluk, Waldemar Uchman
Tytuł: Możliwość zastosowania skrobi ziemniaczanej do obniżenia aktywności wody konserw mięsnych
Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Żywn. - 1998, 22 (306), s. 13-18, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1762
Angielskie słowa kluczowe: water activity ; canned meat ; sensoric quality ; microbiology
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/15
Rok: 1998
Autorzy: Sławomir Kosicki, Waldemar Uchman
Tytuł: Zastosowanie spektroskopii odbiciowej w zakresie bliskiej podczerwieni (NIR) do oznaczania tłuszczu w koncentratach obiadowych
Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Żywn. - 1998, 22 (306), s. 41-48, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1762
Angielskie słowa kluczowe: near infrared reflectance method ; fat determination
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/15
Rok: 1997
Autorzy: Bożena Danyluk, Jan Pyrcz, Waldemar Uchman, Ryszard Kowalski
Tytuł: Próba sterowania aktywnością wody konserwy typu "turystyczna"
Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Żywn. - 1997, 21 (298), s. 11-17, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1762
Angielskie słowa kluczowe: water activity ; cenned meat ; consumer quality ; microbiology
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/15
Rok: 1997
Autorzy: Jan Pyrcz, Waldemar Uchman, Ryszard Kowalski, Elżbieta Szwszuła
Tytuł: Przydatność livexu białego w technologii produkcji krwistych wędlin podrobowych typu "kaszanka"
Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Żywn. - 1997, 21 (298), s. 19-24, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1762
Angielskie słowa kluczowe: blood plasma ; livex ; blood sausage ; scraple ; sensoric quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
14/15
Rok: 1996
Autorzy: Piotr Konieczny, Ryszard Kowalski, Jan Pyrcz, Waldemar Uchman
Tytuł: Wędliny surowe / Pr. zbior. pod red. Jana Pyrcza
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej, 1996. - 65 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 83-7160-039-9
Polskie słowa kluczowe: wędliny surowe ; technologia produkcji
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
15/15
Rok: 1995
Autorzy: Antoni Przybył, Maria Madziar, Waldemar Uchman
Tytuł: Badania nad zastosowaniem preparowanej szczeciny świńskiej w żywieniu pstraga tęczowego (Oncorhynchus mykiss). 1, Optymalizacja składu i technologia wytwarzania pasz narybkowych dla pstrąga tęczowego
Źródło: Rocz. AR Pozn., Zootech. - 1995, 47 (272), s. 125-135, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1770
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP