logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: TWARDOWSKI TOMASZ
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2016
Autorzy: Magdalena Zielińska-Dawidziak, Halina Staniek, Ewelina Król, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Tomasz Twardowski
Tytuł: Legume seeds and cereal grain's capacity to accumulate iron while sprouting in order to obtain food fortificat
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2016, 15 (3), s. 333-338, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 października 2016].
Angielskie słowa kluczowe: legume seeds ; iron accumulation ; wheat grain ; plant tolerance
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/7
Rok: 2015
Autorzy: Magdalena Zielińska-Dawidziak, Tomasz Twardowski
Opis patentowy. Polska, 218747 B1
Tytuł wynalazku: Sposób wytwarzania kompozycji o podwyższonej zawartości ferrytyny roślinnej i innych form żelaza, kompozycja i jej zastosowanie do wytwarzania preparatu do suplementowania diety człowieka
Właœciciel: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań; Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk, Poznań, Polska
Zgłoszenie: 388379, 24.06.2009. 03.01.2011 BUP 01/11
Ogłoszenie: 30.01.2015 WUP 01/15
Charakt. formalna: PT
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
3/7
Rok: 2012
Autorzy: Magdalena Zielińska-Dawidziak, Iwona Hertig, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Halina Staniek, Krzysztof W. Nowak, Tomasz Twardowski
Tytuł: Study on iron availability from prepared soybean sprouts using an iron-deficient rat model
Źródło: Food Chem. - 2012, vol. 135, iss. 4, s. 2622-2627, il., bibliogr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostep: 12 sierpnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: kiełki ; ferrytyna ; źródło żelaza
Angielskie słowa kluczowe: biofortification ; sprouted seeds ; ferritin ; food supplementation ; iron sources
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.334
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/7
Rok: 2010
Autorzy: Magdalena Zielinska-Dawidziak, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Tomasz Twardowski
Tytuł: Wpływ jonów Fe+ działających na kiełkujace nasiona soi, lucerny oraz ziarniaki pszenicy na zawartość cukrów redukujacych
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2010, t. 4, z. 2, art. 27, bibliogr., streszcz., abstr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_4_27.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: skrobia ; cukry redukujące ; kiełki ; soja ; pszenica ; lucerna
Angielskie słowa kluczowe: starch ; reducing sugar ; sprouts ; soy bean ; wheat ; alfalfa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/7
Rok: 2009
Autorzy: Magdalena Zielińska-Dawidziak, Halina Staniek, Tomasz Twardowski
Tytuł: Zmiany zawartości żelaza w roslinach kiełkujących w hodowlach hydroponicznych z FeS04
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2009, R. 36, nr 2, s. 499-505, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: żelazo ; kiełki ; nasiona soi ; nasiona lucerny ; ziarniaki pszenicy
Angielskie słowa kluczowe: iron ; sprouts ; soya been seeds ; alfalfa seeds ; wheat grain
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
6/7
Rok: 2008
Autorzy: Magdalena Zielinska-Dawidziak, Tomasz Twardowski
Tytuł: Zmiany w zawartości białka pod wpływem działania jonów żelaza na kiełkujące nasiona soi, lucerny oraz ziarniaki pszenicy
W: Metody fizyczne diagnostyki surowców roślinnych i produktów spożywczych / pod red. Bohdana Dobrzańskiego jr., Stanisława Grundasa, Rafała Rybczyńskiego.
Adres wydawniczy: Lublin : Polska Akademia Nauk. Komitet Agrofizyki ; Wydawnictwo Naukowe FRNA, 2008
Szczegóły: s. 117-128, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-60489-08-6
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/7
Rok: 2008
Autorzy: Magdalena Zielińska-Dawidziak, Agnieszka Makowska, Tomasz Twardowski
Tytuł: Chemiczne i biochemiczne właściwości kiełków soi, pszenicy i lucerny otrzymywanych w hodowlach hydroponicznych w warunkach stresu abiotycznego
W: Nowe trendy w agrofizyce / Red. nauk. Bohdan Dobrzański jr., Stanisław Grundas, Stanisław Nawrocki, Rafał Rybczyński.
Adres wydawniczy: Lublin : Fundacja Rozwoju Nauk Agrofizycznych, 2008
Szczegóły: s. 149-150, il.
ISBN: 978-83-60489-07-9
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP