logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: TOMCZAK E
Liczba odnalezionych rekordów: 9



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/9
Rok: 2005
Autorzy: Barbara Górna, Jacek Nowak, Ewa Tomczak
Tytuł: Ocena możliwości biodegradacji ścieków przemysłu mleczarskiego przez wybrane szczepy osadu czynnego przy użyciu bioreaktorów laboratoryjnych
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2005, t. 10, nr 1, s. 65-74, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Zeszyt zawiera materiały: IV seminarium (cz. 2.) "Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów i w analityce", Poznań, 25-26 listopada 2004 r.
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/9
Rok: 2004
Autorzy: B. Górna, E. Tomczak, J. Nowak
Tytuł: Charakterystyka zdolności biodegradacji ścieku przez wybrane szczepy mikroorganizmów mleczarskiego osadu czynnego
W: Żywność - aspekty technologiczne i prozdrowotne : XXXV Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Łódź, 21-22 IX 2004.
Adres wydawniczy: Łódź : Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej ; Oddział Łódzki Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 2004
Szczegóły: s. 247-248
ISBN: 83-912026-5-8
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/9
Rok: 2003
Autorzy: K. Trojanowska, J. Baumgart, Z. Libudzisz, K. Czaczyk, E. Ołtuszak, J. Polak, M. Szczęsna, E. Tomczak, M. Wiewiórkowska, A. Sip, D. Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Zastosowanie szybkich metod mikrobiologicznych i sond genetycznych w analizie żywności
W: Metody pomiarów i kontroli jakości w przemyśle spożywczym i biotechnologii / Pod red. Mieczysława Jankiewicza i Zenona Kędziora.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2003
Szczegóły: s. 325-408, il., bibliogr.
ISBN: 83-7160-317-7
Polskie słowa kluczowe: analiza żywności ; metody badań ; metody mikrobiologiczne ; sondy genetyczne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/9
Rok: 2002
Autorzy: Ewa Tomczak, Jacek Nowak
Tytuł: Ocena właściwości fermentacyjnych kultur mieszanych i monokultur wyizolowanych z mleczarskich osadów czynnych
W: Nauka o żywności : Osiągnięcia i perspektywy : XXXIII Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Lublin, 10-11 września 2002, Streszczenia wykładów i komunikatów.
Adres wydawniczy: Lublin : Wydawnictwo Akademii Rolniczej, 2002
Szczegóły: s. 234
ISBN: 83-917658-0-6
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/9
Rok: 2001
Autorzy: Ewa Tomczak, Jacek Nowak, Barbara Godlewska
Tytuł: Microbiological characteristic of dairy activated sludge
W: 3rd International Conference of PHD Students : University of Miscolc, Hungary, 13-19 August 2001, Natural Science.
Adres wydawniczy: Miscolc : University of Miskolc, Inovation and Technology Transfer Centre, 2001
Szczegóły: s. 319-325, il., bibliogr.
ISBN: 963-661-480-6
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
6/9
Rok: 2001
Autorzy: K. Trojanowska, J. Baumgart, Z. Libudzisz, K. Czaczyk, E. Ołtuszak, J. Polak, M. Szczęsna, E. Tomczak, M. Wiewiórkowska, A. Sip, D. Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Zastosowanie szybkich metod mikrobiologicznych i sond genetycznych w analizie żywności
W: Metody pomiarów i kontroli jakości w przemyśle spożywczym i biotechnologii / Pod red. Mieczysława Jankiewicza i Zenona Kędziora.
Adres wydawniczy: Poznań : Akademia Rolnicza im. Augusta Cieszkowskiego Wydział Technologii Żywności, 2001
Szczegóły: s. 345-436, il., bibliogr.
ISBN: 83-909277-6-4
Polskie słowa kluczowe: analiza żywności ; metody badań ; metody mikrobiologiczne ; sondy genetyczne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/9
Rok: 1999
Autorzy: Michał Piasecki, Ewa Tomczak
Tytuł: Wpływ parametrów procesu oczyszczania ścieków na aktywność proteolityczną osadów czynnych nadmiernych z biologicznych oczyszczalni ścieków mleczarskich
Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Żywn. - 1999, 23 (314), s. 49-58, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1762
Angielskie słowa kluczowe: excess active sludge ; proteolytic activity ; dairy wastewater ; ecological effect
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/9
Rok: 1998
Autorzy: Ewa Tomczak
Tytuł: Badania nad aktywnością proteolityczną w osadach czynnych nadmiernych w zależności od parametrów procesu biologicznego oczyszczania ścieków mleczarskich
W: Procesy technologiczne a jakość żywności : XXIX Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Olsztyn, 21-23 września 1998 r, Streszczenia referatów i doniesień naukowych.
Adres wydawniczy: Olsztyn : Akademia Rolniczo-Techniczna, 1998
Szczegóły: s. 122-123
ISBN: 83-87443-65-4
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/9
Rok: 1998
Autorzy: Michał Piasecki, Ewa Tomczak
Tytuł: Ocena możliwości wykorzystania osadów czynnych nadmiernych z biologicznych oczyszczalni ścieków
W: Procesy technologiczne a jakość żywności : XXIX Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Olsztyn, 21-23 września 1998 r, Streszczenia referatów i doniesień naukowych.
Adres wydawniczy: Olsztyn : Akademia Rolniczo-Techniczna, 1998
Szczegóły: s. 237-238
ISBN: 83-87443-65-4
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP