logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: TELICHOWSKA ALEKSANDRA
Liczba odnalezionych rekordów: 10



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/10
Rok: 2020
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Piotr Szulc, Oskar Szczepaniak, Marcin Dziedziński, Daria Szymanowska, Krystyna Szymandera-Buszka, Elżbieta Goryńska-Goldmann, Michał Gazdecki, Aleksandra Telichowska, Marta Ligaj
Tytuł: Variability of Hordeum vulgare L. Cultivars in yield, antioxidant potential, and cholinesterase inhibitory activity
Źródło: Sustainability. - 2020, vol. 12, iss. 5, art. 1938, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2071-1050
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 marca 2020].
Angielskie słowa kluczowe: Hordeum vulgare ; functional food ; cholinesterases inhibitors
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.592
Punktacja MNiSW: 70.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
Adres url:
DOI:
2/10
Rok: 2019
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Aleksandra Telichowska
Tytuł: Przyprawy, które rozgrzeją nas zimą [*]
Źródło: Food Forum. - 2019, nr 6 (34), s. 102-106, il., bibliogr., streszcz.
p-ISSN: 2299-6346
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/10
Rok: 2019
Autorzy: Aleksandra Telichowska, Marlena Baranowska, Marcin Dziedziński, Oskar Szczepaniak, Joanna Kobus-Cisowska
Tytuł: Carakterystyka liści czeremchy amerykańskiej (Prunus serotina L.) oraz czeremchy zwyczajnej (Prunus padus L.) jako potencjalnego źródła związków aktywnych w preparatach farmaceutycznych
W: II Ogólnopolska Konferencja "Biotechnologia Niejedno Ma Imię" : 23-24 listopada 2019, Książka abstraktów / Red. Małgorzata Pietrowska-Borek, Karolina Buszka, Aleksandra Grzanka.
Adres wydawniczy: Poznań : [Uniwersytet Przyrodniczy], 2019
Szczegóły: s. 65
ISBN: 978-83-943832-3-7
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/10
Rok: 2019
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Oskar Szczepaniak, Dominik Kmiecik, Aleksandra Telichowska, Marcin Dziedziński, Anna Brzozowska, Marta Ligaj, Monika Fedko, Daria Szymanowska, Piotr Szulc, Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Impact of Salix viminalis carbon as a bioactive component: developed a new proposal of application in functional bread
Tytuł równoległy: Węgiel aktywny z Salix viminalis jako dodatek bioaktywny: opracowanie nowego zastosowania w pieczywie funkcjonalnym
Źródło: J. Res. Appl. Agric. Eng. - 2019, vol. 64, 3, s. 25-30, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1642-686X
Uwagi: Publikacja przygotowana na 21. Konferencję ROL-EKO w Poznaniu w dniu 10.10.2019 r. - Dostępna również online [Dostęp: 16 października 2019].
Polskie słowa kluczowe: węgiel aktywny ; dodatki bioaktywne ; pieczywo funkcjonalne ; Salix viminalis ; ocena sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: activated carbon ; bioactive components ; functional bread ; Salix viminalis ; sensory evaluation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/10
Rok: 2019
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Oskar Szczepaniak, Marcin Dziedziński, Aleksandra Telichowska, Daria Szymanowska, Piotr Szulc
Tytuł: Innowacje produktowe w przemysle spożywczym jako możliwości pzrewagi konkurencyjnej
W: Konferencja Naukowa "Innowacje w przetwórstwie z wykorzystaniem produktów ekologicznych" : 27-28 wrzesnia 2019 r., Folwark Wąsowo, Książka streszczeń / Red. Barbara Stachowiak.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2019
Szczegóły: S2
ISBN: 978-83-7160-949-7
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/10
Rok: 2019
Autorzy: Aleksandra Telichowska, Joanna Kobus-Cisowska
Tytuł: Możliwości wykorzystania składników roślinnych jako składników bioaktywnych w profilaktyce Alzheimera
Źródło: Naturoterap. Prakt. - 2019/2020, 6(16), s. 72-76, il., bibliogr.
p-ISSN: 2544-0594
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/10
Rok: 2019
Autorzy: Aleksandra Telichowska, Marcin Dziedziński, Oskar Szczepaniak, Joanna Kobus-Cisowska
Tytuł: Charakterystyka czeremchy (Prunus) pozyskanej z ekosystemów naturalnych
Źródło: Tech. Rol. Ogrod. Leś. - 2019, nr 5, s. 17-21, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1732-1719
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 stycznia 2020].
Polskie słowa kluczowe: czeremcha zwyczajna ; Prunus padus ; owoce ; liście ; kora ; właściwości ; przemysł spożywczy ; przemysł farmaceutyczny ; technologia żywności
Angielskie słowa kluczowe: bird cherry ; Prunus padus ; fruits ; leaves ; bark ; properties ; food industry ; pharmaceutical industry ; food technology
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/10
Rok: 2019
Autorzy: Szymon Byczkiewicz, Joanna Kobus-Cisowska, Piotr Szulc, Aleksandra Telichowska, Oskar Szczepaniak, Marcin Dziedziński
Tytuł: Pigwowiec japoński (Chaenomeles japonica L.) jako surowiec o właściwościach prozdrowotnych - aktualny stan wiedzy
Źródło: Tech. Rol. Ogrod. Leś. - 2019, nr 5, s. 22-25, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1732-1719
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 stycznia 2020].
Polskie słowa kluczowe: pigwowiec japoński ; Chaenomeles japonica ; związki bioaktywne ; właściwości funkcjonalne
Angielskie słowa kluczowe: Japanese quince ; Chaenomeles japonica ; bioactive compounds ; functional properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/10
Rok: 2019
Autorzy: Aleksandra Telichowska, Marcin Dziedziński, Oskar Szczepaniak, Joanna Kobus-Cisowska
Tytuł: Właściwości czeremchy (Prunus) pozyskanej z ekosystemów naturalnych
Źródło: Tech. Rol. Ogrod. Leś. - 2019, nr 5, s. 17-21, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1732-1719
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 marca 2020].
Polskie słowa kluczowe: czeremcha zwyczajna ; Prunus padus ; owoce ; liście ; kora ; właściwości ; przemysł spożywczy ; przemysł farmaceutyczny ; technologia żywności
Angielskie słowa kluczowe: bird cherry ; Prunus padus ; fruits ; leaves ; bark ; properties ; food industry ; pharmaceutical industry ; food technology
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/10
Rok: 2019
Autorzy: Piotr Szulc, Daniel Krauklis, Weronika Baldys, Aleksandra Telichowska
Tytuł: Wpływ rzędowej aplikacji nawozu NP na krzewienie roślin kukurydzy (Zea mays L.)
Źródło: Tech. Rol. Ogrod. Leś. - 2019, nr 5, s. 10-12, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1732-1719
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 stycznia 2020].
Polskie słowa kluczowe: kukurydza ; głębokość nawożenia ; krzewienie
Angielskie słowa kluczowe: maize ; fertilization depth ; tillering
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP