logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SZUDERA-KOŃCZAL KAMILA
Liczba odnalezionych rekordów: 13



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/13
Rok: 2019
Autorzy: K. Szudera-Konczal, M. A. Majcher, K. Myszka, K. Kubiak, A. Tomczak
Tytuł: Biosynthesis of aroma compounds from buttermilk and whey by Galactomyces geotrichum mold
W: 2nd Food Chemistry Conference: Shaping the future of food quality, safety, nutrition and health : 17-19 September 2019, Seville, Spain.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie pdf.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [Elsevier], 2019
Szczegóły: [P1.2.18]
Angielskie słowa kluczowe: aroma ; key odorants ; biosynthesis ; Galactomyces geotrichum
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/13
Rok: 2019
Autorzy: M. A. Majcher, D. Olszak, A. Makowska, K. Szudera-Konczal, D. Piasecka-Kwiatkowska, H. Jelen
Tytuł: Sensory, rheology and aroma profiles of low-gluten pumpernickel bread
W: 2nd Food Chemistry Conference: Shaping the future of food quality, safety, nutrition and health : 17-19 September 2019, Seville, Spain.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie pdf.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [Elsevier], 2019
Szczegóły: [P3.1.16]
Angielskie słowa kluczowe: pumpernickel ; aroma compounds ; low-gluten ; GS/MS
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/13
Rok: 2019
Autorzy: Katarzyna Leja, Kamila Szudera-Kończal, Ewa Świtała, Wojciech Juzwa, Przemysław Łukasz Kowalczewski, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: The influence of selected plant essential oils on morphological and physiological characteristics in Pseudomonas Orientalis
Źródło: Foods. - 2019, vol. 8, iss. 7, art. 277, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2304-8158
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 23 lipca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: antibacterial activity ; antibacterial mode of action ; plant essential oils ; Pseudomonas orientalis isolates
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.011
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/13
Rok: 2019
Autorzy: Katarzyna Leja, Kamila Szudera-Kończal, Kamila Myszka, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: Antibacterial effect of natural oils - an opportunityto solve the problem of antibiotic resistanceon the example of Pseudomonas spp.
Tytuł równoległy: Przeciwdrobnoustrojowa aktywność olejków eterycznych szansą rozwiązania problemu antybiotykoodporności na przykładzie bakterii Ppseudomonas spp
Źródło: Postępy Mikrobiol. - 2019, t. 5, z. 2, s. 177-190, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0079-4252
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 lipca 2019].
Polskie słowa kluczowe: aktywność przeciwdrobnoustrojowa ; oporność na antybiotyki ; roślinne olejki eteryczne ; Pseudomonas
Angielskie słowa kluczowe: antibacterial activity ; antibiotic resistance ; plants essential oils ; Pseudomonas
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.298
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/13
Rok: 2019
Autorzy: Katarzyna Leja, Kamila Szudera-Kończal, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: Zagrożenia związane z obecnością w żywności bakterii z rodzaju Clostridium
Źródło: Przem. Spoż. - 2019, t. 73, 3, s. 10-12, 14-15, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0033-250X e-ISSN: 2449-996X
Polskie słowa kluczowe: bezpieczeństwo żywności ; Clostridium ; Clostridium botulinum ; patogeny w żywnośći
Angielskie słowa kluczowe: food safety ; Clostridium ; Clostridium botulinum ; food pathogen
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
6/13
Rok: 2018
Autorzy: Ewa Świtała, Kamila Szudera-Kończal, Katarzyna Leja
Tytuł: Najpopularniejsze substancje bioaktywne w olejkach eterycznych
Źródło: Ekonatura. - 2018, nr 8 (178), s. 5-6, il.
p-ISSN: 1731-6944
Polskie słowa kluczowe: olejki eteryczne ; związki bioaktywne ; aktywność przeciwdrobnoustrojowa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/13
Rok: 2018
Autorzy: Ewa Świtała, Kamila Szudera-Kończal, Katarzyna Leja
Tytuł: Nanocząstki w kosmetykach
Źródło: Ekonatura. - 2018, nr 6 (175), s. 19, il.
p-ISSN: 1731-6944
Polskie słowa kluczowe: nanocząstki ; kosmetyki
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/13
Rok: 2018
Autorzy: Kamila Szudera, Ewa Świtała, Katarzyna Leja
Tytuł: Potencjał aplikacyjny olejków eterycznych. Część 1, Olejki o aromacie cytrusowym
Źródło: Ekonatura. - 2018, nr 1 (170), s. 9-10, il.
p-ISSN: 1731-6944
Polskie słowa kluczowe: olejki eteryczne ; olejki cytrusowe ; zastosowanie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/13
Rok: 2018
Autorzy: Kamila Szudera, Ewa Świtała, Katarzyna Leja
Tytuł: Potencjał aplikacyjny olejków eterycznych. Część 2, Olejki z roślin przyprawowych
Źródło: Ekonatura. - 2018, nr 2 (171), s. 5-7, il.
p-ISSN: 1731-6944
Polskie słowa kluczowe: olejki eteryczne ; olejki z roślin przyprawowych ; zastosowanie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/13
Rok: 2018
Autorzy: Kamila Szudera, Ewa Świtała, Katarzyna Leja
Tytuł: Potencjał aplikacyjny olejków eterycznych. Część 3, Olejek z dziurawca zwyczajnego (Hypericum perforatum L.)
Źródło: Ekonatura. - 2018, nr 3 (172), s. 10-11, il.
p-ISSN: 1731-6944
Polskie słowa kluczowe: olejki eteryczne ; dziurawiec zwyczajny ; Hypericum perforatum ; zastosowanie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/13
Rok: 2018
Autorzy: Kamila Szudera-Kończal, Ewa Świtała, Katarzyna Leja
Tytuł: Rośliny olejkowe w żywności, lekach i kosmetykach
Źródło: Ekonatura. - 2018, nr 4 (173), s. 19-21, il.
p-ISSN: 1731-6944
Polskie słowa kluczowe: olejki eteryczne ; wykorzystanie ; żywność ; leki ; kosmetyki
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/13
Rok: 2018
Autorzy: Kamila Szudera, Katarzyna Leja, Kamila Myszka
Tytuł: An influence of selected essential oils on bacteria Pseudomonas orientalis
Źródło: MicroMedicine. - 2018, vol. 6, Suppl. 1, s. 29
e-ISSN: 2449-8947
Uwagi: Zeszyt zawiera materiały z Ogólnopolskiej konferencji naukowej "Pod Mikroskopem" IV edycja "Drobnoustroje Codziennym Wyzwaniem Dla Mikrobiologa", Poznań 12 marzec 2018. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 kwietnia 2018].
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
13/13
Rok: 2017
Autorzy: Kamila Szudera, Katarzyna Leja
Tytuł: Przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające działania szałwii (Salvia officinalis) i tymianku (Thymus vulgaris L.)
Źródło: Ekonatura. - 2017, nr 11 (168), s. 6-7, il.
p-ISSN: 1731-6944
Polskie słowa kluczowe: szałwia ; tymianek ; aktywność przeciwdrobnoustrojowa ; aktywność przeciwutleniająca
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP