logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SZCZEPANIAK OSKAR M
Liczba odnalezionych rekordów: 29



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/29
Rok: 2019
Autorzy: Marta Ligaj, Joanna Kobus-Cisowska, Oskar Szczepaniak, Rafał Ćwikliński, Dariusz Kikut-Ligaj, Anna Mikołajczak-Ratajczak, Mariusz Tichoniuk
Tytuł: Electrochemical detection of DNA nucleobases damage induced by genotoxic compounds
W: 2019 International Conference on Biotechnology and Bioengineering : ICBB2019, Poznań, Poland, September 25th-28th, 2019, Conference program and abstract book.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2019
Szczegóły: s. 33-34
Angielskie słowa kluczowe: electrochemical DNA sensor ; SWV ; DNA sample quality ; genotoxic agents ; oxidative nucleobase damage ; 8-oxyquanine
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/29
Rok: 2019
Autorzy: Oskar Szczepaniak, Marta Ligaj, Joanna Kobus-Cisowska, Marcin Dziedziński, Mariusz Tychoniuk, Monika Przeor, Monika Fedko
Tytuł: The genoprotective role of naringin
W: 2019 International Conference on Biotechnology and Bioengineering : ICBB2019, Poznań, Poland, September 25th-28th, 2019, Conference program and abstract book.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2019
Szczegóły: s. 31-32
Angielskie słowa kluczowe: squarewave voltammetry ; naringin ; DNA ; oxidative stress
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/29
Rok: 2019
Autorzy: Monika Przeor, Ewa Flaczyk, Monika Beszterda, Krystyna Eleonora Szymandera-Buszka, Justyna Piechocka, Dominik Kmiecik, Oskar Szczepaniak, Joanna Kobus-Cisowska, Maciej Jarzębski, Urszula Tylewicz
Tytuł: Air-drying temperature changes the content of the phenolic acids and flavonols in white mulberry (Morus alba L.) leaves
Źródło: Cienc. Rural. - 2019, vol. 49, iss. 11, art. no. e20190489, bibliogr., abstr., res.
p-ISSN: 0103-8478 e-ISSN: 1678-4596
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 listopada 2019].
Angielskie słowa kluczowe: white mulberry leaves ; air-drying temperature ; phenolic acids ; flavonols ; Morus alba
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.553
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/29
Rok: 2019
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Daria Szymanowska, Oskar Marek Szczepaniak, Anna Gramza-Michałowska, Dominik Kmiecik, Bartosz Kulczyński, Piotr Szulc, Paweł Górnaś
Tytuł: Composition of polyphenols of asparagus spears (Asparagus officinalis) and their antioxidant potential
Źródło: Cienc. Rural. - 2019, vol. 49, iss. 4, art. no. e20180863, il., bibliogr., abstr., res.
p-ISSN: 0103-8478 e-ISSN: 1678-4596
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 kwietnia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: asparagus cultivars ; antioxidative activity ; flavonols ; phenolic acids ; polyphenols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.553
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/29
Rok: 2019
Autorzy: Oskar Marek Szczepaniak, Marta Ligaj, Joanna Kobus-Cisowska, Paulina Maciejewska, Mariusz Tichoniuk, Piotr Szulc
Tytuł: Application for novel electrochemical screening of antioxidant potential and phytochemicals in Cornus mas extracts
Źródło: CyTA-J. Food. - 2019, vol. 17, no. 1, s. 781-789, il., bibliogr., abstr., res.
p-ISSN: 1947-6337 e-ISSN: 1947-6345
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 9 października 2019].
Angielskie słowa kluczowe: electrochemical detection ; chlorophylls ; Cornus mas ; antioxidants
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.605
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/29
Rok: 2019
Autorzy: Agnieszka Bilska, Joanna Kobus-Cisowska, Dominik Kmiecik, Bożena Danyluk, Ryszard Kowalski, Daria Szymanowska, Anna Gramza-Michałowska, Oskar Szczepaniak
Tytuł: Cholinesterase inhibitory activity, antioxidative potential and microbial stability of innovative liver pâté fortified with rosemary extract (Rosmarinus officinalis)
Źródło: Electron. J. Biotechnol. [Dokument elektroniczny]. - 2019, vol. 40, s. 22-29, il., bibliogr., abstr.
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0717345819300132
p-ISSN: 0717-3458
Angielskie słowa kluczowe: animal fat ; antioxidants ; cholinesterase ; essential oils ; liver pâté ; peroxide value ; rapeseed oil ; rosemary extract ; Rosmarinus officinalis ; TBARS
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.040
Punktacja MNiSW: 70.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/29
Rok: 2019
Autorzy: Oskar M. Szczepaniak, Joanna Kobus-Cisowska, Weronika Kusek, Monika Przeor
Tytuł: Functional properties of Cornelian cherry (Cornus mas L.): a comprehensive review
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2019, vol. 245, iss. 10, s. 2071-2087, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 września 2019].
Angielskie słowa kluczowe: Cornus mas ; polyphenols ; anthocyanins ; antioxidative activity ; functional foods
Charakt. formalna: PRE
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.056
Punktacja MNiSW: 70.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
8/29
Rok: 2019
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Daria Szymanowska, Paulina Maciejewska, Oskar Szczepaniak, Dominik Kmiecik, Anna Gramza-Michalowska, Bartosz Kulczyński, Judyta Cielecka-Piontek
Tytuł: Enriching novel dark chocolate with Bacillus coagulans as a way to provide beneficial nutrients
Źródło: Food Funct. - 2019, vol. 10, no. 2, s. 997-1006, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2042-6496
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 kwietnia 2019].
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.241
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
9/29
Rok: 2019
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Oskar Szczepaniak, Dominik Kmiecik, Aleksandra Telichowska, Marcin Dziedziński, Anna Brzozowska, Marta Ligaj, Monika Fedko, Daria Szymanowska, Piotr Szulc, Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Impact of Salix viminalis carbon as a bioactive component: developed a new proposal of application in functional bread
Tytuł równoległy: Węgiel aktywny z Salix viminalis jako dodatek bioaktywny: opracowanie nowego zastosowania w pieczywie funkcjonalnym
Źródło: J. Res. Appl. Agric. Eng. - 2019, vol. 64, 3, s. 25-30, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1642-686X
Uwagi: Publikacja przygotowana na 21. Konferencję ROL-EKO w Poznaniu w dniu 10.10.2019 r. - Dostępna również online [Dostęp: 16 października 2019].
Polskie słowa kluczowe: węgiel aktywny ; dodatki bioaktywne ; pieczywo funkcjonalne ; Salix viminalis ; ocena sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: activated carbon ; bioactive components ; functional bread ; Salix viminalis ; sensory evaluation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/29
Rok: 2019
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Oskar Szczepaniak, Marcin Dziedziński, Aleksandra Telichowska, Daria Szymanowska, Piotr Szulc
Tytuł: Innowacje produktowe w przemysle spożywczym jako możliwości pzrewagi konkurencyjnej
W: Konferencja Naukowa "Innowacje w przetwórstwie z wykorzystaniem produktów ekologicznych" : 27-28 wrzesnia 2019 r., Folwark Wąsowo, Książka streszczeń / Red. Barbara Stachowiak.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2019
Szczegóły: S2
ISBN: 978-83-7160-949-7
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/29
Rok: 2019
Autorzy: Paulina Maciejewska, Oskar Szczepaniak, Marcin Dziedziński, Joanna Kobus-Cisowska, Daria Szymanowska-Powałowska
Tytuł: Multifunkcjonalne suplementy diety z kwasem alfa-ketoglutarowym
W: Nauka, technologia i innowacje w żywności i żywieniu : XLIV Konferencja Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, Łódź, 3-4 lipca 2019 r., Komunikaty / Red. Joanna Oracz, Joanna Grzelczyk, Robert Klewicki, Dorota Żyżylewicz.
Adres wydawniczy: Łódź : Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2019
Szczegóły: s. 68
ISBN: 978-83-66287-13-6
Polskie słowa kluczowe: kwas alfa-ketoglutarowy ; suplementy diety ; probiotyki
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/29
Rok: 2019
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Daria Szymanowska, Paulina Maciejewska, Oskar Szczepaniak, Marcin Dziedziński
Tytuł: Ocena możliwości wykorzystania wybranych szczepów probiotycznych do zaprojektowania nowych przekąsek czekoladowych
W: Nauka, technologia i innowacje w żywności i żywieniu : XLIV Konferencja Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, Łódź, 3-4 lipca 2019 r., Komunikaty / Red. Joanna Oracz, Joanna Grzelczyk, Robert Klewicki, Dorota Żyżylewicz.
Adres wydawniczy: Łódź : Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2019
Szczegóły: s. 60
ISBN: 978-83-66287-13-6
Polskie słowa kluczowe: probiotyki ; prebiotyki ; czekolada
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/29
Rok: 2019
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Daria Szymanowska, Paulina Maciejewska, Oskar Szczepaniak, Maciej Dziedziński
Tytuł: Wpływ leżakowania orzechów kokosowych na aktywność enzymatyczną i właściwości fizyko-chemiczne wody kokosowej
W: Nauka, technologia i innowacje w żywności i żywieniu : XLIV Konferencja Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, Łódź, 3-4 lipca 2019 r., Komunikaty / Red. Joanna Oracz, Joanna Grzelczyk, Robert Klewicki, Dorota Żyżylewicz.
Adres wydawniczy: Łódź : Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2019
Szczegóły: s. 50
ISBN: 978-83-66287-13-6
Polskie słowa kluczowe: woda kokosowa ; orzechy kokosowe ; aktywność enzymatyczna
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
14/29
Rok: 2019
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Daria Szymanowska-Powałowska, Oskar Szczepaniak, Dominik Kmiecik, Monika Przeor, Anna Gramza-Michałowska, Judyta Cielecka-Piontek, Małgorzata Smuga-Kogut, Piotr Szulc
Tytuł: Composition and in vitro effects of cultivars of Humulus lupulus L. hops on cholinesterase activity and microbial growth
Źródło: Nutrients. - 2019, vol. 11, 6, art. no. 1377, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2072-6643
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 czerwca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: Humulus lupulus ; flavonols ; antibacterial properties ; radical scavenging
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.171
Punktacja MNiSW: 140.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
15/29
Rok: 2019
Autorzy: Monika Fedko, Dominik Kmiecik, Aleksander Siger, Oskar Szczepaniak, Sylwia Marszałkiewicz
Tytuł: Charakterystyka olejów zimnotłoczonych przed i po ogrzewaniu w cienkiej warstwie
Tytuł równoległy: Characteristics of cold pressed oils before and after heating in thin layer
W: Oleje jadalne - od surowca do zdrowia konsumenta : Konferencja naukowa, Poznań, 12-13 czerwca 2019, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2019
Szczegóły: s. 54-55
Polskie słowa kluczowe: ogrzewanie olejów w cienkiej warstwie ; oleje tłoczone na zimno ; profil kwasów tłuszczowych ; tokoferole ; polimery triacylogliceroli
Angielskie słowa kluczowe: thin-layer heating of oils ; cold pressed oil ; fatty acids profile ; tocopherols ; triacylglycerol polymers
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
16/29
Rok: 2019
Autorzy: Oskar Szczepaniak, Marcin Dziedziński, Joanna Kobus-Cisowska, Piotr Szulc, Daria Szymanowska, Magdalena Sudyka, Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Chmiel (Humulus lupulus L.) jako surowiec o właściwościach prozdrowotnych: aktualny stan wiedzy
Źródło: Tech. Rol. Ogrod. Leś. - 2019, nr 3, s. 9-12, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1732-1719
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 października 2019].
Polskie słowa kluczowe: chmiel zwyczajny ; uprawa roślin ; właściwości funkcjonalne
Angielskie słowa kluczowe: hops ; cultivation ; functional properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
17/29
Rok: 2019
Autorzy: Oskar Szczepaniak, Marcin Dziedziński, Daria Szymanowska, Piotr Szulc, Dorota Bielec, Joanna Kobus-Cisowska
Tytuł: Uprawa szparaga (Asparagus officialis L.) jako surowca o właściwościach funkcjonalnych. Cz. 1, Charakterystyka towaroznawcza
Źródło: Tech. Rol. Ogrod. Leś. - 2019, nr 2, s. 2-6, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1732-1719
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 lipca 2019].
Polskie słowa kluczowe: szparag ; Asparagus officinalis ; uprawa roślin ; odmiany roślin ; zastosowanie
Angielskie słowa kluczowe: Asparagus officinalis ; cultivation ; varieties ; harvest ; application ; cooking
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
18/29
Rok: 2019
Autorzy: Marcin Dziedziński, Oskar Szczepaniak, Daria Szymanowska, Piotr Szulc, Dorota Bielec, Joanna Kobus-Cisowska
Tytuł: Uprawa szparaga (Asparagus officialis L.) jako surowca o właściwościach funkcjonalnych. Cz. 2, Charakterystyka żywieniowa
Źródło: Tech. Rol. Ogrod. Leś. - 2019, nr 3, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1732-1719
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 października 2019].
Polskie słowa kluczowe: Asparagus officialis ; uprawa roślin ; właściwości odżywcze ; polifenole
Angielskie słowa kluczowe: Asparagus officialis ; cultivation ; nutritional properties ; polyphenols
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
19/29
Rok: 2019
Autorzy: Oskar Marek Szczepaniak, Joanna Kobus-Cisowska, Monika Fedko, Paulina Maciejewska
Tytuł: Wpływ odmiany na wybrane wskaźniki fizykochemiczne wodnych ekstraktów owoców derenia jadalnego
W: VI Ogólnopolska Konferencja Młodych Naukowców "Przyroda - Las - Technologia" : Poznań, 5 kwietnia 2019, Abstrakty.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], [2019]
Szczegóły: s. 57
ISBN: 978-83-7160-927-5
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
20/29
Rok: 2019
Autorzy: Monika Przeor, Maciej Dziedziński, Oskar Szczepaniak, Joanna Kobus-Cisowska, Marta Ligaj, Daria Szymanowska, Piotr Szulc, Dominik Kmiecik
Tytuł: Ocena możliwości wykorzystania nasion konopii siewnej Cannabis sativa jako składnika batonów owocowo-zbożowych decydującego o potencjale przeciwutleniającym
W: XXIV Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej PTTŻ; VII International Session of Young Scientific Staff "Żywność - wczoraj, dziś i na zdrowe jutro" : Olsztyn, 23-24 maja 2019 r.
Adres wydawniczy: [Olsztyn] : [b.w.], 2019
Szczegóły: s. 81
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
21/29
Rok: 2019
Autorzy: Oskar Marek Szczepaniak, Joanna Kobus-Cisowska, Monika Fedko, Dominik Kmiecik
Tytuł: Wpływ odmiany derenia jadalnego (Cornus mas L.) na skład pestki i zawartość wybranych fitozwiązków
W: XXIV Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej PTTŻ; VII International Session of Young Scientific Staff "Żywność - wczoraj, dziś i na zdrowe jutro" : Olsztyn, 23-24 maja 2019 r.
Adres wydawniczy: [Olsztyn] : [b.w.], 2019
Szczegóły: s. 96
Polskie słowa kluczowe: dereń jadalny ; Cornus mas ; amigdalina ; kwasy tłuszczowe ; aktywność antyoksydacyjna
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
22/29
Rok: 2019
Autorzy: Monika Fedko, Dominik Kmiecik, Aleksander Siger, Oskar Szczepaniak
Tytuł: Wpływ ogrzewania w cienkiej warstwie olejów zimnotłoczonych na ich skład chemiczny
W: XXIV Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej PTTŻ; VII International Session of Young Scientific Staff "Żywność - wczoraj, dziś i na zdrowe jutro" : Olsztyn, 23-24 maja 2019 r.
Adres wydawniczy: [Olsztyn] : [b.w.], 2019
Szczegóły: s. 25
Polskie słowa kluczowe: oleje tłoczone na zimno ; polimery triacylogliceroli ; kwasy tłuszcowe ; tokoferole
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
23/29
Rok: 2018
Autorzy: Oskar Marek Szczepaniak, Joanna Kobus-Cisowska
Tytuł: Parametry fizyczne owoców wybranych odmian derenia jadalnego (Cornus mas L.) oraz widma UV-VIS ich ekstraktów [*]
W: I Ogólnopolska Konferencja "Biotechnologia Niejedno Ma Imię", Książka abstraktów / Red. Karolina Buszka Karolina Czuba Klaudia Ogłoszka Krzysztof Szubiczuk.
Adres wydawniczy: Poznań : [Uniwersytet Przyrodniczy], 2018
Szczegóły: s. 45
Polskie słowa kluczowe: dereń jadalny ; Cornus mas ; owoce derenia ; widmo UV-VIS ; gęstość nasypowa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
24/29
Rok: 2018
Autorzy: Oskar Marek Szczepaniak, Joanna Kobus-Cisowska
Tytuł: Durian (Durio zibethinus M.) - wartość odżywcza i związki aromatyczne
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2018, t. 12, z. 2, s. 143-151, il., bibliogr., streszcz., abstr.
https://www.npt.up-poznan.net/pub/art_12_12.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: Durio zibethinus ; związki zapachowe ; składniki odżywcze
Angielskie słowa kluczowe: Durio zibethinus ; aroma compounds ; nutrients
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
25/29
Rok: 2018
Autorzy: Oskar Szczepaniak, Joanna Kobus-Cisowska, Daria Szymanowska-Powałowska
Tytuł: Gama polimerów
Źródło: Packag. Pol. - 2018, 10, s. 42-43, il.
p-ISSN: 1509-1767
Polskie słowa kluczowe: opakowania ; tworzywa sztuczne ; polimery
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
26/29
Rok: 2018
Autorzy: Oskar Szczepaniak, Joanna Kobus-Cisowska, Piotr Flaczyk
Tytuł: Wśród opakowań aktywnych
Źródło: Packag. Pol. - 2018, 9, s. 78-80, il.
p-ISSN: 1509-1767
Polskie słowa kluczowe: opakowania aktywne ; tworzywa sztuczne ; kuchenki mikrofalowe
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
27/29
Rok: 2018
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Marzena Bueschke, Anna Gramza-Michałowska, Oskar Szczepaniak, Joanna Kobus-Cisowska
Tytuł: Kształtowanie nowych cech produktów w wyniku odwadniania osmotycznego
Źródło: Przem. Spoż. - 2018, t. 72, 8, s. 50, 52-53, bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0033-250X e-ISSN: 2449-996X
Polskie słowa kluczowe: odwadnianie osmotyczne ; związki bioaktywne ; wzbogacanie żywności
Angielskie słowa kluczowe: osmotic dehydration ; bioactive compounds ; food fortification
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
28/29
Rok: 2018
Autorzy: Grzegorz Marciniak, Joanna Kobus-Cisowska, Oskar Szczepaniak, Daria Szymanowska-Powałowska
Tytuł: Customers' expectations for fortified food, as a way of development for novel fried cheese enriched in calcium
W: Relationships on food markets - two perspectives : International scientific conference, Poznań, November 23rd, 2018, Book of abstracts / Ed. by Monika Wojcieszak.
Adres wydawniczy: Poznań : Publishing House of Poznań University of Life Sciences, 2018
Szczegóły: s. 45-46
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
29/29
Rok: 2018
Autorzy: Daria Szymanowska-Powałowska, Joanna Kobus-Cisowska, Oskar Szczepaniak, Krystyna Szymandera-Buszka, Przemysław Leśniewski
Tytuł: Customers's expectation to novel food, as a way of new product development for bread spreading containing fruits with Chia seeds
W: Relationships on food markets - two perspectives : International scientific conference, Poznań, November 23rd, 2018, Book of abstracts / Ed. by Monika Wojcieszak.
Adres wydawniczy: Poznań : Publishing House of Poznań University of Life Sciences, 2018
Szczegóły: s. 68-69
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP