logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SZCZEPANIAK BARBARA
Liczba odnalezionych rekordów: 14



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/14
Rok: 2010
Autorzy: Barbara Szczepaniak, Anna Jędrusek-Golińska, Krystyna Szymandera-Buszka
Tytuł: Badanie wrażliwości sensorycznej osób przewidzianych do wykonywania analiz
W: Towaroznawstwo wybranych produktów spożywczych : Przewodnik do ćwiczeń / Pod red. Ewy Flaczyk i Józefa Korczaka.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 poszerz. uzup.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2010
Szczegóły: s. 7-22
ISBN: 978-83-7160-604-5
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/14
Rok: 2007
Autorzy: Ewa Flaczyk, Barbara Szczepaniak
Tytuł: Sztuka kulinarna a percepcja jakości sensorycznej potraw
W: Zmysły a jakość żywności i żywienia / pod red. Jana Gawęckiego i Niny Baryłko-Pikielnej.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2007
Szczegóły: s. 129-141, il.
ISBN: 978-83-7160-448-5
Polskie słowa kluczowe: potrawy ; jakość sensoryczna ; percepcja ; sztuka kulinarna
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/14
Rok: 2006
Autorzy: Barbara Szczepaniak, Włodzimierz Dolata, Elżbieta Piotrowska, Magdalena Nalewaj
Tytuł: Jakość sensoryczna wędlin drobno rozdrobnionych z częściową wymianą tłuszczu skrobią ziemniaczaną i pszenną
W: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8 - 9 czerwca 2006 : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Komitet Organizacyjny Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", [2006]
Szczegóły: s. 120
Polskie słowa kluczowe: wędliny drobno rozdrobnione ; zamienniki tłuszczu ; skrobia pszenna ; skrobia ziemniaczana ; właściwości sensoryczne
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/14
Rok: 2006
Autorzy: Włodzimierz Dolata, Elżbieta Piotrowska, Barbara Szczepaniak, Joanna Margol
Tytuł: Wpływ zróżnicowanej zamiany tłuszczu zmodyfikowaną skrobią pszenną na jakość wędlin drobno rozdrobnionych
W: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8 - 9 czerwca 2006 : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Komitet Organizacyjny Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", [2006]
Szczegóły: s. 108
Polskie słowa kluczowe: wędliny drobno rozdrobnione ; zamienniki tłuszczu ; skrobia pszenna
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/14
Rok: 2006
Autorzy: Barbara Szczepaniak, Anna Jędrusek-Golińska, Krystyna Szymandera-Buszka
Tytuł: Analiza sensoryczna w ocenie jakości produktów spożywczych
W: Towaroznawstwo produktów spożywczych / Pod red. Ewy Flaczyk, Danuty Góreckiej i Józefa Korczaka.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2006
Szczegóły: s. 22-38, bibliogr.
ISBN: 83-7160-430-0
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/14
Rok: 2005
Autorzy: Elżbieta Piotrowska, Włodzimierz Dolata, Hanna Maria Baranowska, Ryszard Rezler, Barbara Szczepaniak
Tytuł: Wpływ częściowej wymiany tłuszczu błonnikiem pokarmowym na teksturę i cechy sensoryczne wędlin drobno rozdrobnionych
Źródło: Inż. Rol. - 2005, R. 9, 11 (71), s. 383-392, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1429-7264
Polskie słowa kluczowe: błonnik pokarmowy ; wędliny drobno rozdrobnione ; właściwości fizykochemiczne ; jakość sensoryczna ; tekstura
Angielskie słowa kluczowe: nutritive cellulose ; minced sausages ; physico-chemical properties ; sensory qualities ; texture
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
7/14
Rok: 2005
Autorzy: Ewa Flaczyk, Joanna Kobus, Magdalena Rudzińska, Krystyna Buszka, Danuta Górecka, Barbara Szczepaniak, Józef Korczak
Tytuł: Badania nad jakością i trwałością oliwy "extra virgin" dostępnej w handlu detalicznym
Źródło: Rośl. Oleiste. - 2005, t. 26, z. 2, s. 621-630, il., bibliogr.
p-ISSN: 1233-8273
Polskie słowa kluczowe: oliwa z oliwek ; jakość ; trwałość ; stabilność oksydacyjna
Angielskie słowa kluczowe: olive oil ; quality indexes ; oxidative stability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
8/14
Rok: 2005
Autorzy: Ewa Flaczyk, Joanna Kobus, Magdalena Rudzińska, Krystyna Buszka, Danuta Górecka, Barbara Szczepaniak, Józef Korczak
Tytuł: Badania nad jakością i trwałością oliwy "extra virgin" dostępnej w handlu detalicznym
Źródło: Rośl. Oleiste. - 2005, t. 26, z. 2, s. 621-630, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1233-8273 e-ISSN: 2084-5057
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 czerwca 2018].
Polskie słowa kluczowe: oliwa z oliwek ; wskaźniki jakościowe ; stabilność oksydacyjna
Angielskie słowa kluczowe: olive oil ; quality indexes ; oxidative stability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/14
Rok: 2005
Autorzy: Ewa Flaczyk, Magdalena Rudzińska, Krystyna Buszka, Danuta Górecka, Barbara Szczepaniak, Joanna Kobus, Józef Korczak
Tytuł: Ocena jakości świeżej oliwy "extra virgin" dostępnej w handlu detalicznym
W: Rośliny oleiste : XXVII Konferencja Naukowa, Poznań, 12-13.04.2005, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, 2005
Szczegóły: s. 180-181
Polskie słowa kluczowe: oliwa z oliwek ; jakość ; trwałość ; ocena sensoryczna
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
10/14
Rok: 2005
Autorzy: Ewa Flaczyk, Barbara Szczepaniak, Danuta Górecka, Joanna Kobus
Tytuł: Ocena spożycia żywności typu "light" przez osoby starsze [*]
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2005, R. 32, supl. 1, cz. 2, s. 1030-1034, bibliogr.
p-ISSN: 0209-164X
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/14
Rok: 2004
Autorzy: Ewa Flaczyk, Magdalena Rudzińska, Danuta Górecka, Barbara Szczepaniak, Sławomir Klimczak, Józef Korczak
Tytuł: Ocena wybranych wskaźników jakościowych przechowywanej oliwy "extra virgin"
Źródło: Rośl. Oleiste. - 2004, t. 25, z. 1, s. 213-224, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1233-8273 e-ISSN: 2084-5057
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 czerwca 2018].
Polskie słowa kluczowe: przechowywanie oliwy ; wskaźniki jakościowe ; stabilność oksydatywna
Angielskie słowa kluczowe: storage of olive ; quality indexes ; oxidative stability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
12/14
Rok: 2004
Autorzy: Barbara Szczepaniak, Anna Jędrusek-Golińska, Krystyna Szymandera-Buszka
Tytuł: Badanie wrażliwości sensorycznej osób przewidzianych do wykonywania analiz
W: Towaroznawstwo wybranych produktów spożywczych : Przewodnik do ćwiczeń / Pod red. Ewy Flaczyk i Józefa Korczaka.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akdemii Rolniczej, 2004
Szczegóły: s. 7-22
ISBN: 83-7160-361-4
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/14
Rok: 2002
Autorzy: Barbara Szczepaniak, Danuta Górecka, Anna Jędrusek-Golińska
Tytuł: Nutritional preferences among children at pre-school age
Tytuł równoległy: Upodobania żywieniowe dzieci w wieku przedszkolnym
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2002, 1 (2), s. 101-107, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1644-0730
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 maja 2019].
Polskie słowa kluczowe: dzieci przedszkolne ; nawyki żywieniowe ; preferencje
Angielskie słowa kluczowe: pre-school children ; preferences ; nutritional habits
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
14/14
Rok: 1983
Autorzy: Barbara Dzierżyńska-Cybulko, Edward Pospiech, Hanna Gajewska-Szczerbal, Krystyna Dolata, Barbara Szczepaniak, Wojciech Chalcarz
Tytuł: Ocena przetworów z mięsa buhajków żywionych paszą z łąk i pastwisk nawożonych gnojowicą
Źródło: Rocz. AR Pozn., Rol. - 1983, 26 (142), s. 37-57, il., bibliogr., abstr., rez.
p-ISSN: 0137-1754
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP