logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SZCZECHOWIAK JOANNA
Liczba odnalezionych rekordów: 15



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/15
Rok: 2018
Autorzy: Joanna Szczechowiak, Katarzyna Szkudelska, Małgorzata Szumacher-Strabel, Sławomir Sadkowski, Kinga Gwozdz, Mohamed El-Sherbiny, Martyna Kozłowska, Victor Rodriguez, Adam Cieslak
Tytuł: Blood hormones, metabolic parameters and fatty acid proportion in dairy cows fed condensed tannins and oils blend
Źródło: Ann. Anim. Sci. - 2018, vol. 18, no. 1, s. 155-166, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1642-3402 e-ISSN: 2300-8733
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 lutego 2018].
Polskie słowa kluczowe: przeżuwacze ; taniny ; olej ; krew
Angielskie słowa kluczowe: ruminants ; condensed tannin, ; oil ; blood
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.515
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/15
Rok: 2016
Autorzy: J. Szczechowiak, M. Szumacher-Strabel, M. El-Sherbiny, E. Pers-Kamczyc, P. Pawlak, A. Cieslak
Tytuł: Rumen fermentation, methane concentration and fatty acid proportion in the rumen and milk of dairy cows fed condensed tannin and/or fish-soybean oils blend
Źródło: Anim. Feed Sci. Tech. - 2016, vol. 216, s. 93-107, il., bibliogr.
p-ISSN: 0377-8401
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: taniny ; oleje ; żwacz
Angielskie słowa kluczowe: tannins ; oil ; rumen ; milk ; unsaturated fatty acids ; gene expression
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.755
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/15
Rok: 2016
Autorzy: Joanna Szczechowiak, Małgorzata Szumacher-Strabel, Mohamed El-Sherbiny, Magdalena Bryszak, Anna Stochmal, Adam Cieslak
Tytuł: Effect of dietary supplementation with Saponaria officinalis root on rumen and milk fatty acid proportion in dairy cattle
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2016, vol. 34, no. 3, s. 221-232, il., bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 grudnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: dairy cows ; fatty acid ; rumen and milk ; saponins
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.725
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/15
Rok: 2016
Autorzy: K. Szkudelska, M. Szumacher-Strabel, J. Szczechowiak, M. Bryszak, E. Pers-Kamczyc, A. Stochmal, A. Cieślak
Tytuł: The effect of triterpenoid saponins from Saponaria officinalis on some blood hormones, metabolic parameters and fatty acid composition in dairy cows
Źródło: J. Agric. Sci. - 2016, vol. 154, iss. 3, s. 532-541, bibliogr.
p-ISSN: 0021-8596 e-ISSN: 1469-5146
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.291
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
5/15
Rok: 2016
Autorzy: M. El-Sherbiny, A. Cieslak, J. Szczechowiak, P. Kołodziejski, P. Szulc, M. Szumacher-Strabel
Tytuł: Effect of nanoemulsified oils addition on rumen fermentation and fatty acid proportion in a rumen simulation technique
Źródło: J. Anim. Feed Sci. - 2016, vol. 25, no. 2, s. 116-124, bibliogr.
p-ISSN: 1230-1388
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lipca 2016].
Angielskie słowa kluczowe: nanoemulsion ; fish oil ; soyabean oil ; unsaturated fatty acids ; in vitro ; rumen ; RUSITEC
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.024
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/15
Rok: 2016
Autorzy: M. El-Sherbiny, A. Cieslak, E. Pers-Kamczyc, J. Szczechowiak, D. Kowalczyk, M. Szumacher-Strabel
Tytuł: Short communication: A nanoemulsified form of oil blends positively affects the fatty acid proportion in ruminal batch cultures
Źródło: J. Dairy Sci. - 2016, vol. 99, iss. 1, s. 399-407, bibliogr.
p-ISSN: 0022-0302
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 stycznia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: rumen ; batch culture ; nanoemulsion ; oil blend ; unsaturated fatty acid
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.474
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/15
Rok: 2016
Autorzy: Magdalena Bryszak, Adam Cieślak, Bronisław Borys, Małgorzata Szumacher-Strabel, Joanna Szczechowiak, Paulina Szulc
Tytuł: Wpływ rodzaju zielonki i komponentów oleistych w dawce pokarmowej na poziom emisji metanu u jagniąt
W: LXXXI Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego "Innowacyjność nauk o zwierzętach w XXI wieku" : Warszawa, 21-23 września 2016 roku, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Warszawa : [b.w.], 2016
Szczegóły: s. 91
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/15
Rok: 2015
Autorzy: Adam Cieślak, Mohamed El-Sherbiny, Joanna Szczechowiak, Dorota Kowalczyk, Emilia Pers-Kamczyc, Magdalena Bryszak, Paulina Szulc, Artur Jóźwik, Małgorzata Szumacher-Strabel
Tytuł: Rapeseed and fish oil mixtures supplied at low dose can modulate milk fatty acid composition without affecting rumen fermentation and productive parameters in dairy cows
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2015, vol. 33, no. 4, s. 357-371, bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 czerwca 2016].
Angielskie słowa kluczowe: conjugated linoleic acid ; fish oil ; milk ; rapeseed oil ; unsaturated fatty acids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.623
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/15
Rok: 2014
Autorzy: A. Cieslak, P. Zmora, A. Stochmal, L. Pecio, W. Oleszek, E. Pers-Kamczyc, J. Szczechowiak, A. Nowak, M. Szumacher-Strabel
Tytuł: Rumen antimethanogenic effect of Saponaria officinalis L. phytochemicals in vitro
Źródło: J. Agric. Sci. - 2014, vol. 152, iss. 6, s. 981-993, il., bibliogr.
p-ISSN: 0021-8596 e-ISSN: 1469-5146
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.157
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
10/15
Rok: 2013
Autorzy: Joanna Szczechowiak, Małgorzata Szumacher-Strabel, Anna Stochmal, Magdalena Nadolna, Emilia Pers-Kamczyc, Agnieszka Nowak, Mariusz Kowalczyk, Adam Cieślak
Tytuł: Effect of Saponaria officinalis L. or Panax ginseng C.A. Meyer triterpenoid saponins on ruminal fermentation in vitro
Tytuł równoległy: Wpływ saponin triterpenowych Saponaria officinalis L. lub Panax ginseng C.A. na przemiany zachodzące w żwaczu w warunkach in vitro
Źródło: Ann. Anim. Sci. - 2013, vol. 13, no. 4, s. 815-827, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 maja 2014].
Angielskie słowa kluczowe: triterpenoid saponins ; ruminal fermentation ; volatile fatty acids ; in vitro
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.419
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
11/15
Rok: 2013
Autorzy: Adam Cieslak, Marek Stanisz, Jacek Wojtowski, Emilia Pers-Kamczyc, Joanna Szczechowiak, Mohamed El-Sherbiny, Malgorzata Szumacher-Strabel
Tytuł: Camelina sativa affects the fatty acid contents in M. longissimus muscle of lambs
Źródło: Eur. J. Lipid Sci. Technol. - 2013, vol. 115, 11, s. 1258-1265, bibliogr.
p-ISSN: 1438-7697 e-ISSN: 1438-9312
Uwagi: Special Issue: EuroFedLipid Highlights 2013. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 marca 2014].
Angielskie słowa kluczowe: Camelina sativa ; conjugated isomers ; fatty acids ; meat ; ruminants
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.033
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
12/15
Rok: 2012
Autorzy: Marta Cieślik, Agnieszka Nowak, Joanna Szczechowiak
Tytuł: Krowa a biogazownia
Źródło: Bydło. - 2012, 9, s. 60-61
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: fermentacja metanowa ; biogazownie ; żwacz
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/15
Rok: 2012
Autorzy: Agnieszka Nowak, Paweł Zmora, Joanna Szczechowiak, Marta Cieślik
Tytuł: Aktywne składniki roślinne - lekarstwo na globalne ocieplenie?
Źródło: Ekonatura. - 2012, nr 8 (105), s. 16-17, il.
p-ISSN: 1731-6944
Polskie słowa kluczowe: emisja gazów cieplarnianych ; fitoczynniki ; zwierzęta przeżuwające
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
14/15
Rok: 2012
Autorzy: A. Cieślak, P. Zmora, J. Szczechowiak, A. Nowak, E. Pers-Kamczyc, M. Stanisz, J. Wójtowski, M. Szumacher-Strabel
Tytuł: Wpływ dodatku makuchu z Camelina sativa na fermentację w żwaczu u rosnących jagniąt
Tytuł równoległy: Effect of Camelina sativa cake on rumen parameters of growing lambs
W: Zastosowanie lnu i inuliny w żywieniu i żywności. Współczesne tendencje w produkcji żywności na tle wymogów zrównoważonego rozwoju obszarów wiejskich : Lublin-Susiec, 30.05.-01.06.2012, Monografie i streszczenia prac / Pod red. Anny Czech i Renaty Klebaniuk.
Adres wydawniczy: Dzierdziówka : Stowarzyszenie Rozwoju Regionalnego i Lokalnego PROGRESS, 2012
Seria: Studia Regionalne i Lokalne Polski Południowo-Wschodniej ; t. 9
Szczegóły: s. 134-135, bibliogr.
ISBN: 978-83-927698-6-6
Uwagi: Międzynarodowa konferencja nt. Współczesne tendencje w żywieniu zwierząt na tle wymogów zrównoważonego rozwoju obszarów wiejskich.
Polskie słowa kluczowe: rośliny oleiste ; przeżuwacze ; kwasy tłuszczowe
Angielskie słowa kluczowe: oil plants ; ruminants ; fatty acids
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
15/15
Rok: 2011
Autorzy: Paweł Zmora, Agnieszka Nowak, Joanna Szczechowiak
Tytuł: Sztuczna krowa i inne metody i inne metody badania dodatków paszowych
Źródło: Bydło. - 2011, nr 6, s. 14-17, il.
p-ISSN: 1895-2801
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP