logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: STRZAŁKOWSKA NINA
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2018
Autorzy: Artur Jóźwik, Nina Strzałkowska, Joanna Marchewka, Olaf Horbańczuk, Małgorzata Szumacher-Strabel, Adam Cieślak, Maciej Gogulski, Agnieszka Kamińska, Monika Micalczuk, Małgorzata Łysek-Gładysińska, Atanas G. Atanasov
Tytuł: The activity of glycosidases in turkey muscles as influenced by the form and level of Cu, Zn, Mn dietary supplementation
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2018, vol. 36, no. 3, s. 297-310, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 stycznia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: glycosidases ; nanoparticles ; nutrition ; supplementation ; turkey meat
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.710
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/6
Rok: 2018
Autorzy: Artur Jóźwik, Joanna Marchewka, Nina Strzałkowska, Jarosław Olav Horbańczuk, Małgorzata Szumacher-Strabel, Adam Cieślak, Paulina Lipińska-Palka, Damian Józefiak, Agnieszka Kamińska, Atanas G. Atanasov
Tytuł: The effect of different levels of Cu, Zn and Mn nanoparticles in hen turkey diet on the activity of aminopeptidases
Źródło: Molecules. - 2018, vol. 23, iss. 5, art. 1150, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1420-3049
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 31 lipca 2018].
Polskie słowa kluczowe: nanocząstki ; indyki ; aminopeptydazy
Angielskie słowa kluczowe: nanoparticles ; turkeys ; aminopeptidases ; poultry meat ; nutrition ; supplementation ; lysosomal enzymes
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.098
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/6
Rok: 2015
Autorzy: Maria Markiewicz-Kęszycka, Grażyna Czyżak-Runowska, Jacek Wójtowski, Artur Jóźwik, Radosław Pankiewicz, Bogusława Łęska, Józef Krzyżewski, Nina Strzałkowska, Joanna Marchewka, Emilia Bagnicka
Tytuł: Influence of stage of lactation and year season on composition of mares' colostrum and milk and method and time of storage on vitamin C content in mares' milk
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2015, vol. 95, iss. 11, s. 2279-2286, bibliogr.
p-ISSN: 0022-5142 e-ISSN: 1097-0010
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 października 2015].
Polskie słowa kluczowe: mleko klaczy ; skład chemiczny ; faza laktacji
Angielskie słowa kluczowe: mares' milk ; chemical composition ; stage of lactation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.076
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
4/6
Rok: 2014
Autorzy: Maria Markiewicz-Kęszycka, Jacek Wójtowski, Grażyna Czyżak-Runowska, Beata Kuczyńska, Kamila Puppel, Józef Krzyżewski, Nina Strzałkowska, Artur Jóźwik, Emilia Bagnicka
Tytuł: Concentration of selected fatty acids, fat-soluble vitamins and β-carotene in late lactation mares' milk
Źródło: Int. Dairy J. - 2014, vol. 38, iss. 1, s. 31-36, bibliogr.
p-ISSN: 0958-6946 e-ISSN: 1879-0143
Polskie słowa kluczowe: klacz ; mleko klaczy
Angielskie słowa kluczowe: organic dairy ; physiological aspects ; cholesterol content ; nursing mares ; bovine milk ; breast milk ; fish oil ; supplementation ; linseed ; profiles
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.008
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/6
Rok: 2013
Autorzy: Maria Markiewicz-Kęszycka, Jacek Wójtowski, Beata Kuczyńska, Kamila Puppel, Grażyna Czyżak-Runowska, Emilia Bagnicka, Nina Strzałkowska, Artur Jóźwik, Józef Krzyżewski
Tytuł: Chemical composition and whey protein fraction of late lactation mares' milk
Źródło: Int. Dairy J. - 2013, vol. 31, iss. 2, s. 62-64, bibliogr.
p-ISSN: 0958-6946
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 11 marca 2014].
Angielskie słowa kluczowe: entropy ; genetic markers ; mutual information ; prolificacy ; sheep
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.297
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/6
Rok: 2010
Autorzy: Piotr Ślósarz, Jacek Wójtowski, Sylwia Bielińska, Anna Frąckowiak, Agnieszka Ludwiczak, Józef Krzyżewski, Emilia Bagnicka, Nina Strzałkowska
Tytuł: Machine induced changes of caprine teats diagnosed by ultrasonography
Źródło: Afr. J. Biotechnol. - 2010, vol. 9 (50), s. 8698-8703, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1684-5315
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 grudnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: goat ; teat reaction ; machine milking ; ultrasonography
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.573
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP