logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: STEFANIAK SZYMON
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2019
Autorzy: Katarzyna Nuc, Szymon Stefaniak, Łukasz Wolko, Małgorzata Pietrowska-Borek, Sławomir Borek
Tytuł: Analiza transkryptomiczna osi zarodkowych łubinu białego (Lupinus albus L.) i łubinu andyjskiego (Lupinus mutabilis Sweet) kultywowanych in vitro w różnych warunkach odżywienia węglowego i azotowego
Tytuł równoległy: Transcriptomic analysis of the embryo axes of white lupin (Lupinus albus L.) and Andean lupin (Lupinus mutabilis Sweet) cultured in vitro under various carbon and nitrogen nutrition
W: 58. Zjazd Polskiego Towarzystwa Botanicznego : Botanika bez granic, Kraków, 1-7 lipca (July) 2019, Streszczenia Referatów i Plakatów / Red. Ludwik Frey.
Adres wydawniczy: Kraków : Instytut Botaniki im. W. Szafera Polskiej Akademii Nauk, 2019
Szczegóły: s. 64
ISBN:
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 lipca 2019].
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/6
Rok: 2019
Autorzy: Ewelina Ratajczak, Katarzyna Nuc, Szymon Stefaniak, Małgorzata Pietrowska-Borek, Sławomir Borek
Tytuł: Changes in lipid compounds content during an enhancing autophagy in cells of embryo axes of lupin germinating seeds
W: 9th Conference of the Polish Society of Experimental Plant Biology : 9-12 September 2019, Toruń.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Polish Society of Experimental Plant Biology, 2019
Szczegóły: s. 39, bibliogr.
ISBN: 978-83-945148-6-0
Angielskie słowa kluczowe: asparagine ; peroxisome ; sugar starvation ; transcriptomic analysis
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/6
Rok: 2019
Autorzy: Katarzyna Nuc, Szymon Stefaniak, Łukasz Wolko, Małgorzata Pietrowska-Borek, Sławomir Borek
Tytuł: Regulatory role of asparagine in autophagy in cells of embryo axes of lupin germinating seeds - a transcriptomic approach
W: 9th Conference of the Polish Society of Experimental Plant Biology : 9-12 September 2019, Toruń.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Polish Society of Experimental Plant Biology, 2019
Szczegóły: s. 45, bibliogr.
ISBN: 978-83-945148-6-0
Angielskie słowa kluczowe: ATG proteins ; autophagic bodies ; hydrolases ; sugar starvation
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2019
Autorzy: Szymon Stefaniak, Katarzyna Nuc, Łukasz Wolko, Małgorzata Pietrowska-Borek, Sławomir Borek
Tytuł: Transkryptomiczne podejście w badaniach regulatorowej roli asparaginy w przebiegu autofagii w komórkach osi zarodkowych łubinu (Lupinus spp)
W: II Ogólnopolska Konferencja "Biotechnologia Niejedno Ma Imię" : 23-24 listopada 2019, Książka abstraktów / Red. Małgorzata Pietrowska-Borek, Karolina Buszka, Aleksandra Grzanka.
Adres wydawniczy: Poznań : [Uniwersytet Przyrodniczy], 2019
Szczegóły: s. 45
ISBN: 978-83-943832-3-7
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 2019
Autorzy: Sławomir Borek, Szymon Stefaniak, Jan Śliwiński, Małgorzata Garnczarska, Małgorzata Pietrowska-Borek
Tytuł: Autophagic machinery of plant peroxisomes
Źródło: Int. J. Mol. Sci. - 2019, vol. 20, iss. 19, art. no. 4754, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1661-6596 e-ISSN: 1422-0067
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 października 2019].
Angielskie słowa kluczowe: ATG proteins ; macropexophagy ; peroxins ; pexophagy
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.183
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/6
Rok: 2016
Autorzy: Katarzyna Waszkowiak, Krystyna Szymandera-Buszka, Anna Jędrusek-Golińska, Szymon Stefaniak
Tytuł: Świadomość żywieniowa a wybory dotyczące żywności bioaktywnej diabetyków zamieszkałych w Poznaniu
W: Żywność dla świadomego konsumenta [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Krzysztof Melski, Dorota Walkowiak-Tomczak.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 35-44, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-838-4
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: cukrzyca typu 1 ; czynniki determinujące zakup ; żywność bioaktywna ; składniki bioaktywne ; wiedza żywieniowa
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP