logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: STEFAŃSKA DOROTA
Liczba odnalezionych rekordów: 16



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/16
Rok: 2018
Autorzy: Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Bożena Danyluk, Anita Spychaj, Dorota Stefańska, Bożena Grześ, Edward Pospiech
Tytuł: An analysis of the quality of beef burgers with different content of non-meat proteins
W: Meat in technology and human nutrition under its working title Meat as a functional and pro-healthy part of our diet : V International Scientific Conference, Poznań - Tarnowo Podgórne, June 27-29, 2018, Abstracts of plenary lectures & poster presentations.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2018
Szczegóły: s. 63
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/16
Rok: 2018
Autorzy: Beata Mikołajczak, Jolanta Tomaszewska-Gras, Ewa Iwańska, Dorota Stefańska, Bożena Danyluk
Tytuł: Measuring the state of water binding and protein stability in beef burgers by means of differential scanning calorimetry
W: Meat in technology and human nutrition under its working title Meat as a functional and pro-healthy part of our diet : V International Scientific Conference, Poznań - Tarnowo Podgórne, June 27-29, 2018, Abstracts of plenary lectures & poster presentations.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2018
Szczegóły: s. 62
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/16
Rok: 2009
Autorzy: S. J. Rosochacki, E. Pospiech, A. Łyczyński, E. Juszczuk-Kubiak, A. Iwanowska, B. Mikołajczak, D. Stefańska, B. Grześ, E. Iwańska, G. Runowska, E. Rzosińska
Tytuł: Polimorfizm i ekspresja genów warunkujących przemiany poubojowe zachodzące w tkance mięśniowej i wpływające na wybrane właściwości mięsa u bydła
W: Genomika funkcjonalna komórek mięśniowych oraz polimorfizm sekwencji regulatorowych genów związanych z cechami ilościowymi i jakościowymi mięsa bydła i świń : III Sympozjum Sprawozdawcze Projektu zamawianego PBZ-KBN-113/P06/2005, Instytut Genetyki i Hodowli Zwierząt Polskiej Akademii Nauk, Jastrzębiec, 26 - 27 stycznia 2009.
Adres wydawniczy: [Jastrzębiec] : [b.w.], 2009
Szczegóły: s. 47-49
Charakt. formalna: PDN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/16
Rok: 2009
Autorzy: S. J. Rosochacki, E. Pospiech, A. Łyczyński, E. Juszczuk-Kubiak, B. Mikołajczak, D. Stefańska, B. Grześ, E. Iwańska, A. Iwanowska, J. Połoszynowicz, M. Zimowiska, T. Sakowski, K. Wicińska, G. Runowska, E. Rzosińska
Tytuł: Wpływ polimorfizmu genów na przemiany poubojowe zachodzące w mięśniach i na wybrane właściwości mięsa bydła różnych ras
W: Genomika funkcjonalna komórek mięśniowych oraz polimorfizm sekwencji regulatorowych genów związanych z cechami ilościowymi i jakościowymi mięsa bydła i świń : III Sympozjum Sprawozdawcze Projektu zamawianego PBZ-KBN-113/P06/2005, Instytut Genetyki i Hodowli Zwierząt Polskiej Akademii Nauk, Jastrzębiec, 26 - 27 stycznia 2009.
Adres wydawniczy: [Jastrzębiec] : [b.w.], 2009
Szczegóły: s. 50-51
Charakt. formalna: PDN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/16
Rok: 1998
Autorzy: B. Grześ, E. Pośpiech, K. Dolata, D. Stefańska
Tytuł: Changes in collagen content of cured and cooked meat
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 1998, vol. 7/48, no. 2 (S), s. 221-226, bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: Structure and Functionality of Food Products: Proceedings of a conference held in Mrągowo, Poland, 18-20 May 1998.
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
6/16
Rok: 1998
Autorzy: B. Grześ, E. Pospiech, K. Dolata, D. Stefańska
Tytuł: Changes in collagen content of cured and cooked meat
W: Structure and funcionality of Food Products : Programme and abstracts of the conference, Mrągowo, Poland 18-20 May 1998.
Adres wydawniczy: [Olsztyn] : [b.w.], 1998
Szczegóły: s. 66-67
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
7/16
Rok: 1997
Autorzy: E. Pospiech, A. Łyczyński, B. Grześ, A. A. Sosnicki, H. van der Steen, M. Pietrzak, Z. Firlej, E. Iwańska, B. Mikołajczak, K. Dolata, D. Stefańska, N. Michalak
Tytuł: Comparative assessment of meat quality of PLW and PIC pigs
W: Polsko-słowacko-czeska konferencja naukowa "Aktualne problemy w produkcji trzody chlewnej" : Olsztyn, 7 maja 1997.
Adres wydawniczy: Olsztyn : Wydawnictwo ATR, 1997
Szczegóły: s. 118
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
8/16
Rok: 1996
Autorzy: B. Grześ, E. Pospiech, D. Stefańska
Tytuł: Comparison of water retention and colour of meat treated with various salts at different pH value
W: 42nd International Congress of Meat Science and Technology "Meat for the consumer" : 1-6 September 1996, Lillehammer, Norway, Poster proceedings / Ed. K. I. Hildrum.
Adres wydawniczy: [Lillehammer] : MATFORSK - Norwegian Food Research Institute, 1996
Szczegóły: s. 357-358, bibliogr.
ISBN: 82-90394-58-6
Angielskie słowa kluczowe: meat curing ; water retention and colour of meat ; pH value
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
9/16
Rok: 1996
Autorzy: Edward Pospiech, Bożena Grześ, Witold Szulczyński, Dorota Stefańska
Tytuł: Proteinveränderungen bei temperaturbehandeltem Fleisch
Źródło: Fleischwirtschaft. - 1996, vol. 76, 5, s. 555-558, il., bibliogr.
p-ISSN: 0015-363X
Angielskie słowa kluczowe: pork ; protein changes ; conditioning ; water holding capacity ; denaturation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: GER
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Praca afiliowana przez UP
10/16
Rok: 1996
Autorzy: B. Grześ, E. Pospiech, M. L. Greaser, D. Stefańska
Tytuł: Ocena uwalniania α-aktyniny z tkanki mięśniowej poddanej działaniu soli peklujących
W: Postępy w technologii, przechowalnictwie i ocenie jakości żywności : XXVII Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Szczecin, 27 - 28 czerwca 1996, Referaty.
Adres wydawniczy: Szczecin : Dział Poligrafii Akademii Rolniczej, 1996
Szczegóły: s. 178-181, il., bibliogr.
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/16
Rok: 1996
Autorzy: A. Łyczyński, E. Pospiech, B. Grześ, A. A. Sosnicki, H. van der Steen, M. Pietrzak, E. Iwańska, B. Mikołajczak, N. Michalak, D. Stefańska, K. Dolata
Tytuł: Analiza cech rzeźnych tuczników PIC i wbp
W: Zootechniczno-ekonomiczne uwarunkowania mięsności świń : Rzeszów, 3-4 grudzień 1996 rok.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [1996]
Szczegóły: s. 146
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/16
Rok: 1995
Autorzy: B. Grześ, E. Pospiech, D. Stefańska, J. Włodarczyk, K. Wojtaszek
Tytuł: Ocena zmian struktury mięsa poprzez analizę zawartości miozyny w jego wycieku
W: Analityka w służbie człowieka i środowiska : Materiały V Polskiej Konferencji Chemii Analitycznej, Gdańsk, 03.09-08.09.1995. 2.
Adres wydawniczy: Gdańsk : [b.w.], 1995
Szczegóły: s. 403 [S3-27]
ISBN: 83-903904-9-3
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/16
Rok: 1995
Autorzy: E. Pospiech, B. Grześ, D. Stefańska, W. Szułczynski
Tytuł: Evaluation of water holding capacity of pork meat subjected to conditioning treatment
W: Properties of water in foods : Proceedings of the Sixth Seminar, May 1995.
Adres wydawniczy: [Warszawa] : [Warsaw Agricultural University], [1995]
Szczegóły: s. 69-77, il., bibliogr.
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
14/16
Rok: 1994
Autorzy: E. Pospiech, B. Grześ, W. Szułczynski, D. Stefańska
Tytuł: Analysis of the effect of the rate of porcine meat after-slaughter changes on proteins of its drip
W: Influence of genetics and non genetics traits on carcass and meat quality : IInd International Conference, Siedlce, 7-8 November 1994, Proceedings.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w], [1994]
Szczegóły: s. 169-174, il., bibliogr.
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
15/16
Rok: 1993
Autorzy: Edward Pospiech, Bożena Grześ, Dorota Stefańska
Tytuł: Wpływ różnych warunków przechowywania mięsa bydła na zmiany białek cytoszkieletowych
W: Jakość żywności - uwarunkowania surowcowe i technologiczne : XXIV Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Wrocław, 29-30 czerwca 1993, Streszczenia referatów i doniesień plakatowych.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydział Technologii Żywności Akademii Rolniczej, 1993
Szczegóły: s. 66
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
16/16
Rok: 1993
Autorzy: Edward Pospiech, Bożena Grześ, Dorota Stefańska, Witold Szułczynski
Tytuł: Zmiany białek w wycieku z mięsa świń
W: Jakość żywności - uwarunkowania surowcowe i technologiczne : XXIV Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Wrocław, 29-30 czerwca 1993, Streszczenia referatów i doniesień plakatowych.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydział Technologii Żywności Akademii Rolniczej, 1993
Szczegóły: s. 67
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP