logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: STASIŃSKA BOŻENA
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2016
Autorzy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Bożena Stasińska
Tytuł: Białka niekonwencjonalne i białka modyfikowane
W: Białka w żywności i żywieniu / Pod red. Jana Gawęckiego.
Inf. o wydaniu: Wyd. 3 popr. uzup.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2016
Szczegóły: s. 69-84, il.
ISBN: 978-83-7160-831-5
Liczba arkuszy: 1,0
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
2/6
Rok: 2004
Autorzy: Małgorzata Kania, Bożena Stasińska
Tytuł: Zastosowanie preparatu enzymatycznego Flavourzym do otrzymywania hydrolizatów drożdżowych
Źródło: Biotechnologia. - 2004, 3 (66), s. 260-270, il., bibliogr.
p-ISSN: 0860-7796
Polskie słowa kluczowe: hydrolizaty drożdżowe ; otrzymywanie ; drożdże ; Saccharomyces uvarum ; gęstwa drożdżowa ; autoliza ; hydroliza enzymatyczna ; Flavourzym ; zastosowanie
Angielskie słowa kluczowe: yeast ; autolysis ; yeast hydrolyzates ; Saccharomyces uvarum
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
3/6
Rok: 2001
Autorzy: Bożena Stasińska, Eleonora Lampart-Szczapa, Grażyna Mossor
Tytuł: Biochemia : Przewodnik do ćwiczeń
Inf. o wydaniu: Wyd. 3 popr.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2001. - 88 s. : il. ; 24 cm
ISBN: 83-7160-245-6
Polskie słowa kluczowe: biochemia ; ćwiczenia laboratoryjne
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 1997
Autorzy: Bożena Stasińska
Tytuł: Białka niekonwencjonalne i białka modyfikowane
W: Białka w żywności i zywieniu / Pr. zbior. pod red. Jana Gawęckiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 1997
Seria: Biblioteczka Olimpiady Wiedzy o Żywieniu ; z. 2
Szczegóły: s. 57-69, il.
ISBN: 83-7160-085-2
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 1994
Autorzy: Bożena Stasińska
Tytuł: Chemiczne modyfikacje białek niekonwencjonalnych przeznaczonych do celów żywieniowych : Wykład publiczny wygłoszony w Akademii Rolniczej Poznań na Wydziale Technologii Żywności w dniu 27.01.1994 r.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Poznański, 1994. - 45 s. : il. ; 23 cm
Seria: Biblioteczka PTŻ. Seria Popularno-Naukowa, ISSN 0867-5384, nr 12
Polskie słowa kluczowe: białka ; modyfikacja chemiczna ; preparaty białkowe
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/6
Rok: 1984
Autorzy: Bożena Stasińska, Jerzy R. Warchalewski
Tytuł: Otrzymywanie częściowo oczyszczonych preparatów alfa-amylaz ze słodu pszennego przy zastosowaniu dwóch schematów wyodrębniania
Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Żywn. - 1984, 15 (157), s. 39-49, il., bibliogr., abstr., rez.
p-ISSN: 0137-1762
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP