logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: STANGIERSKI JERZY
Liczba odnalezionych rekordów: 68



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/68
Rok: 2019
Autorzy: Tomasz Pawlak, Jolanta Gawałek, Antoni Ryniecki, Jerzy Stangierski, Idzi Siatkowski, Barbara Peplińska, Edward Pospiech
Tytuł: Microwave vacuum drying and puffing of the meat tissue - process analysis
Źródło: Dry. Technol. - 2019, vol. 37, iss. 2, s. 156-163, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0737-3937 e-ISSN: 1532-2300
Angielskie słowa kluczowe: meat snack ; microwave vacuum drying ; processing conditions ; puffing ; quality of puffed snaks ; response surface method
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.307
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/68
Rok: 2019
Autorzy: J. Stangierski, J. Tomaszewska-Gras, H. M. Baranowska, M. Krzywdzińska-Bartkowiak, P. Konieczny
Tytuł: The effect of deep pectoral myopathy on the properties of broiler chicken muscles characterised by selected instrumental techniques
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2019, vol. 245, iss. 2, s. 459-467, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: chicken breast muscle ; Deep Pectoral Myopathy ; computer image analysis ; differential scanning calorimetry ; low-field NMR
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.056
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/68
Rok: 2018
Autorzy: J. Sobczak, J. Stangierski, P. Marek, J. Kijowski
Tytuł: Effect of probiotic administration on productivity and quality of broiler chicken meat
Źródło: Anim. Nutr. Feed Technol. - 2018, vol. 18, s. 79-88, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0972-2963 e-ISSN: 0974-181X
Angielskie słowa kluczowe: broiler ; chickens ; carcass ; meat quality ; probiotic ; production
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.295
Praca afiliowana przez UP
DOI:
4/68
Rok: 2018
Autorzy: Dorota Weiss, Jerzy Stangierski, Hanna Maria Baranowska, Ryszard Rezler
Tytuł: Kinetic models of quality parameters of spreadable processed Gouda cheese during storage
Źródło: Food Sci. Biotechnol. - 2018, vol. 27, 5, s. 1387-1394, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1226-7708 e-ISSN: 2092-6456
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 października 2018].
Angielskie słowa kluczowe: processed cheese ; self-life modelling ; kinetic models ; Arrhenius equation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.888
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/68
Rok: 2018
Autorzy: Jerzy Stangierski, Wojciech Andrzejewski, Jolanta Tomaszewska-Gras, Bożena Grześ, Piotr Konieczny, Maria Urbańska
Tytuł: Effect of washing on the quality of surimi-like preparation obtained from soft tissue of freshwater mussel Sinanodonta woodiana (Lea, 1834)
Źródło: J. Aquat. Food Prod. Technol. - 2018, vol. 27, iss. 9, s. 961-974, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1049-8850 e-ISSN: 1547-0636
Angielskie słowa kluczowe: freshwater ; mussel surimi processing ; effectsprotein ; compositionSDS-PAGEDSC
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.682
Praca afiliowana przez UP
DOI:
6/68
Rok: 2018
Autorzy: Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Jerzy Stangierski, Jolanta Tomaszewska-Gras
Tytuł: Structure of muscle fibres in broiler chicken breast with symptons of deep pectoral myopathy (DPM)
W: Meat in technology and human nutrition under its working title Meat as a functional and pro-healthy part of our diet : V International Scientific Conference, Poznań - Tarnowo Podgórne, June 27-29, 2018, Abstracts of plenary lectures & poster presentations.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2018
Szczegóły: s. 58
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
7/68
Rok: 2018
Autorzy: Grzegorz Lesnierowski, Jerzy Stangierski
Tytuł: What's new in chicken egg research and technology for human health promotion? - A review
Źródło: Trends Food Sci. Technol. - 2018, vol. 71, January 2018, s. 46-51, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0924-2244
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 stycznia 2018].
Polskie słowa kluczowe: jaja kurze ; zdrowie człowieka ; żywność funkcjonalna ; żywność prozdrowotna ; substancje bioaktywne ; promowanie zdrowej żywności
Angielskie słowa kluczowe: chicken egg ; human health ; nutritious food ; bioactive ingredient ; health promoting function
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 6.609
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/68
Rok: 2017
Autorzy: Bożena Danyluk, Jerzy Stangierski
Tytuł: Thermoresistance and regeneration of heat-damaged E. faecium PCM 1859 in a medium with reduced pH value
Źródło: Fleischwirtsch. Int. - 2017, vol. 32, 1, s. 62-65, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0179-2415
Angielskie słowa kluczowe: Enterococcus faecium ; thermoresistance ; pH ; pasteurization ; canned-food
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
9/68
Rok: 2017
Autorzy: Bozena Danyluk, Jerzy Stangierski
Tytuł: Auswirkungen auf die Hitzeresistenz und Regenerationsfähigkeit von hitzegescha~adigtem E. faecium PCM 1859 : Untersuchungen an pasteurisierten Fleischkonserven mit abgesenktem pH-Wert
Źródło: Fleischwirtschaft. - 2017, 8, s. 98-102, il., bibliogr., Zsfassung., abstr.
p-ISSN: 0015-363X
Polskie słowa kluczowe: konserwy mięsne ; termoodporność ; Enterococcus faecium ; pasteryzacja
Angielskie słowa kluczowe: Enterococcus faecium ; thermoresistance ; pH ; pasteurization ; canned food
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: GER
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.139
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
10/68
Rok: 2017
Autorzy: Jerzy Stangierski, Krzysztof Kawecki
Tytuł: Określenie funkcjonalności preparatów enzymatycznych do produkcji wyrobów mięsnych poddanych obróbce cieplnej
Tytuł równoległy: Determination of the functionality of enzyme preparations for the production of heat-treated meat products
W: III Konferencja Naukowa Enzymos Enzymy w nauce i przemyśle : Lublin, 18 listopada 2017 r., Abstrakty / Red. Magdalena Staszczak, Anna Jarosz-Wilkołazka, Kamil Maciąg.
Adres wydawniczy: Lublin : Fundacja na rzecz promocji nauki i rozwoju TYGIEL, 2017
Szczegóły: s. 31-32
ISBN: 978-83-65272-63-8
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 stycznia 2018].
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/68
Rok: 2016
Autorzy: Jerzy Stangierski, Stefan Poliszko, Maciej Szczepka, Ireneusz Mizgalski
Tytuł: Audio-sensoryczna intuicyjna analiza akustyczno-emisyjnej aktywności produktów spożywczych
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2016, t. 21, nr 3, s. 146-158, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600 e-ISSN: 2392-1765
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 października 2016].
Polskie słowa kluczowe: produkty spożywcze ; aktywność akustyczna ; analiza sensoryczna ; trzaskliwość ; chrupliwość, ; chrzęstliwość
Angielskie słowa kluczowe: food products ; acoustic activity ; sensory analysis ; crackliness ; crispness ; crunchiness
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
12/68
Rok: 2016
Autorzy: Piotr Konieczny, Jolanta Tomaszewska-Gras, Wojciech Andrzejewski, Beata Mikołajczak, Maria Urbańska, Jan Mazurkiewicz, Jerzy Stangierski
Tytuł: DSC and electrophoretic studies on protein denaturation of Anodonta woodiana (Lea, 1834)
Źródło: J. Therm. Anal. Calorim. - 2016, vol. 126, 1, s. 69-75, il., bibliogr.
p-ISSN: 1388-6150 e-ISSN: 1588-2926
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 9 listopada 2016].
Angielskie słowa kluczowe: mussel ; Anodonta woodiana ; thermal stability ; DSC ; SDS-PAGE
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.953
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
13/68
Rok: 2016
Autorzy: Tomasz Pawlak, Antoni Ryniecki, Jerzy Stangierski
Tytuł: Puffing of pork: effects of process conditions on expansion ratio
Tytuł równoległy: Puffingi wieprzowe: wpływ warunków procesu na wskaźnik powiększenia objętości
Źródło: Przem. Spoż. - 2016, t. 70, 11, s. 15-17, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X e-ISSN: 2449-996X
Polskie słowa kluczowe: mięso wieprzowe ; suszenie mikrofalowo-próżniowe ; puffing ; wskaźnik powiększenia objetości
Angielskie słowa kluczowe: pork ; microwave-vacuum drying ; puffing ; expansion ratio
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
14/68
Rok: 2015
Autorzy: Dorota Weiss, Anna Kaczmarek, Jerzy Stangierski
Tytuł: Applicability of bacterial growth models in spreadable processed cheese
Tytuł równoległy: Zastosowanie modeli wzrostu bakterii w smarowalnym serze topionym
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2015, 14 (3), s. 199-205, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: ser topiony ; psucie się żywności ; model Baranyiego i Robertsa ; regresja nieliniowa
Angielskie słowa kluczowe: processed cheese ; food spoilage ; Baranyi and Roberts model ; non linear regression
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
15/68
Rok: 2015
Autorzy: Piotr Konieczny, Jolanta Tomaszewska-Gras, Wojciech Andrzejewski, Beata Mikołajczak, Maria Urbańska, Jan Mazurkiewicz, Jerzy Stangierski
Tytuł: Studies on thermodynamic and biochemical protein attributes of Anodonta Woodiana (LEA, 1834)
W: CCTA12 - 12th Conference on Calorimetry and Thermal Analysis and 5th Joint Czech - Hungarian - Polish - Slovakian Thermoanalytical Conference : 6-10 September 2015 Zakopane, Poland, Book of Abstracts.
Adres wydawniczy: Lublin : Maria Curie-Skłodowska University Press, 2015
Szczegóły: s. 506-507, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7784-684-1
Polskie słowa kluczowe: Anodonta Woodiana ; elektroforeza SDS-PAGE ; małże ; różnicowa kalorymetria skaningowa ; DSC ; stabilność termiczna
Angielskie słowa kluczowe: Anodonta woodiana ; elektrophoresis SDS-PAGE ; mussel ; DSC-differential scanning calorimetry ; thermal stability
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
16/68
Rok: 2015
Autorzy: Jerzy Stangierski, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: The influence of heating and cooling process on the water binding in transglutaminase-modified chicken protein preparation, assessed using low-field NMR
Źródło: Food Bioprocess Technol. - 2015, vol. 8, iss. 12, s. 2359-2367, il., bibliogr.
p-ISSN: 1935-5130 e-ISSN: 1935-5149
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 grudnia 2015].
Angielskie słowa kluczowe: mechanically recovered chicken meat ; myofibril preparation ; transglutaminase ; nuclear magnetic resonance
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.574
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
17/68
Rok: 2015
Autorzy: W. Białas, J. Stangierski, P. Konieczny
Tytuł: Protein and water recovery from poultry processing wastewater integrating microfiltration, ultrafiltration and vacuum membrane distillation
Źródło: Int. J. Environ. Sci. Technol. - 2015, vol. 12, iss. 6, s. 1875-1888, il., bibliogr.
p-ISSN: 1735-1472 e-ISSN: 1735-2630
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 sierpnia 2015].
Angielskie słowa kluczowe: water purification ; polypropylene membrane ; fouling ; rejection coefficient ; mechanically recovered poultry meat ; hydrophobicity ; downstream pressure
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.344
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
18/68
Rok: 2015
Autorzy: Grzegorz Lesnierowski, Jerzy Stangierski, Renata Cegielska-Radziejewska
Tytuł: New properties of the modified lysozyme and the possibility of its practical use
W: International Conference on Protein Engineering [Dokument elektroniczny] : October 26-28, 2015 Chicago, USA.
Adres wydawniczy: Chicago : OMICS International, 2015.
Lokalizacja: ePoster PDF ; https://protein-engineering.conferenceseries.com/2015/eposter-presentation.php%20http://protein-engineering.conferenceseries.com/2015/eposter/new-properties-of-the-modified-lysozyme-and-the-possibility-of-its-practical-use-protein-engineering-2015 [Dostęp: 23 listopada 2017].
conferenceseries.com
Polskie słowa kluczowe: lizozym ; modyfikacja ; lizozym modyfikowany ; wykorzystanie
Angielskie słowa kluczowe: lysozyme ; lysozyme modification ; practical application
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
19/68
Rok: 2015
Autorzy: J. Stangierski, G. Lesnierowski
Tytuł: Nutritional and health-promoting aspects of poultry meat and its processed products
Źródło: Worlds Poultry Sci. J. - 2015, vol. 71, iss. 1, s. 71-82, il., bibliogr.
p-ISSN: 0043-9339
Polskie słowa kluczowe: żywność funkcjonalna ; drób ; modyfikacja
Angielskie słowa kluczowe: functional food ; poultry ; modifiction
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.974
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
20/68
Rok: 2014
Autorzy: Stefan Poliszko, Jerzy Stangierski, Maciej Szczepka, Grzegorz Matusiak, Szymon Murawka, Ireneusz Mizgalski
Tytuł: Metoda korelacyjna sensorycznej i instrumentalnej oceny akustyczno-emisyjnych właściwości produktów spożywczych
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2014, t. 19, nr 1, s. 23-32, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Polskie słowa kluczowe: żywność ; emisja akustyczna ; chrupkość ; ocena instrumentalna ; ocena sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: food ; acoustic emission ; crunchiness ; instrumental evaluation ; sensorial evaluation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
21/68
Rok: 2014
Autorzy: Jerzy Stangierski
Tytuł: System gwarantowanej jakości żywności QAFP w branży drobiarskiej - stan obecny i kierunki działania
W: Identyfikacja i ocena żywności o gwarantowanej wysokiej jakości [Dokument elektroniczny] : Poznań, 2014.11.18.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 30
Polskie słowa kluczowe: QAFP ; drobiarstwo ; jakość
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
22/68
Rok: 2014
Autorzy: Dorota Weiss, Jerzy Stangierski
Tytuł: Zasady kinetyki Arrheniusa w modelowaniu zmian jakościowych w serze topionym
W: Identyfikacja i ocena żywności o gwarantowanej wysokiej jakości [Dokument elektroniczny] : Poznań, 2014.11.18.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 70
Polskie słowa kluczowe: sery topione ; kinetyka Arrheniusa ; przechowywanie
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
23/68
Rok: 2014
Autorzy: Hanna Maria Baranowska, Łukasz Masewicz, Ryszard Rezler, Jerzy Stangierski, Sławomir Bakier
Tytuł: Wiązanie wody w miodach
W: IV Sympozjum Inżynierii Żywności : Warszawa, 1-2 lipca 2014 / [Oprac. red. Magdalena Śledź].
Adres wydawniczy: Warszawa : [Wydawnictwo SGGW], 2014
Szczegóły: s. 22
ISBN: 978-83-7583-568-7
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
24/68
Rok: 2014
Autorzy: Jerzy Stangierski, Ryszard Rezler, Grzegorz Lesnierowski
Tytuł: Analysis of the effect of heating on rheological attributes of washed mechanically recovered chicken meat modified with transglutaminase
Źródło: J. Food Eng. - 2014, vol. 141, s. 13-19, il., bibliogr.
p-ISSN: 0260-8774
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 czerwca 2014].
Angielskie słowa kluczowe: poultry meat ; mechanically recovered poultry meat ; myofibril preparation ; transglutaminase ; rheology ; dynamic mechanical analysis
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.771
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
25/68
Rok: 2014
Autorzy: J. Kijowski, E. Kupińska, J. Stangierski, J. Tomaszewska-Gras, T. Szablewski
Tytuł: Paradigm of deep pectoral myopathy in broiler chickens
Źródło: Worlds Poultry Sci. J. - 2014, vol. 70, iss. 1, s. 125-138, bibliogr.
p-ISSN: 0043-9339
Angielskie słowa kluczowe: chicken ; musculus pectoralis minor ; myopathy ; aetiology ; induction ; prevention
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.089
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
26/68
Rok: 2014
Autorzy: Grzegorz Leśnierowski, Jerzy Stangierski
Tytuł: Jaja
W: Żywność prozdrowotna : Składniki i technologia / Red. Janusz Czapski, Danuta Górecka.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
Szczegóły: s. 359-368, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-730-1
Liczba arkuszy: 0,6
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
27/68
Rok: 2014
Autorzy: Jerzy Stangierski, Grzegorz Leśnierowski
Tytuł: Mięso drobiowe i jego przetwory
W: Żywność prozdrowotna : Składniki i technologia / Red. Janusz Czapski, Danuta Górecka.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
Szczegóły: s. 350-359, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-730-1
Liczba arkuszy: 0,67
Polskie słowa kluczowe: żywność prozdrowotna pochodzenia zwierzęcego ; mięso drobiowe ; przetwory z mięsa drobiowego
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
28/68
Rok: 2013
Autorzy: Jerzy Stangierski, Ryszard Rezler, Hanna Maria Baranowska, Stefan Poliszko
Tytuł: Effect of enzymatic modification on frozen chicken surimi
Źródło: Czech J. Food Sci. - 2013, vol. 31, no. 2, s. 203-210, il., bibliogr.
p-ISSN: 1212-1800 e-ISSN: 1805-9317
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 listopada 2013].
Angielskie słowa kluczowe: transglutaminase ; texture ; rheological ; NMR ; water activity ; DSC
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.741
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
29/68
Rok: 2013
Autorzy: Bożena Danyluk, Jerzy Stangierski, Hanna Gajewska-Szczerbal, Jan Pyrcz
Tytuł: Impact of environmental water activity on E. faecium thermoresistance and possibility of regeneration of heat-damaged cells in pasteurised canned meat
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2013, vol. 235, iss. 6, s. 1041-1047, bibliogr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 listopada 2013].
Angielskie słowa kluczowe: thermoresistance ; Enterococcus faecium ; water activity ; pasteurization
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.387
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
30/68
Rok: 2013
Autorzy: Jerzy Stangierski, Jan Zabielski, Bożena Grześ
Tytuł: Modification of functional quality of raw myofibril preparation obtained from water-washed mechanically recovered chicken meat
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2013, vol. 236, iss. 3, s. 449-458, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 listopada 2013].
Angielskie słowa kluczowe: poultry surimi ; functional properties ; transglutaminase ; modification
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.387
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
31/68
Rok: 2013
Autorzy: Jerzy Stangierski, Anna Kaczmarek
Tytuł: Effects of transglutaminase modification on tje quality of poultry surimi : Investigations on poultry surimi obtained from mechanically recovered chicken meat
Źródło: Fleischwirtsch. Int. China - 2013, 1, s. 50-54, il., bibliogr.
Angielskie słowa kluczowe: mechanically recovered poultry meat ; chicken surimi ; transglutaminase ; texture ; quality
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: CHI
Praca afiliowana przez UP
32/68
Rok: 2013
Autorzy: Grzegorz Leśnierowski, Robert Borowiak, Renata Cegielska-Radziejewska, Jerzy Stangierski
Tytuł: Resorcinol as protective agent in thermochemical modification of lysozyme
Źródło: Food Technol. Biotechnol. - 2013, vol. 51, no. 3, s. 410-413, il., bibliogr.
p-ISSN: 1330-9862
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 listopada 2013].
Angielskie słowa kluczowe: lysozyme ; resorcinol ; modification ; oligomers ; hydrolytic activity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.977
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
33/68
Rok: 2013
Autorzy: Grzegorz Leśnierowski, Robert Borowiak, Renata Cegielska-Radziejewska, Jerzy Stangierski
Tytuł: Zastosowanie jonów wapnia w termiczno-chemicznej modyfikacji lizozymu
Tytuł równoległy: Use of calcium ions in the thermal-chemical modification of lysozyme
Źródło: Przem. Chem. - 2013, t. 92, nr 8, s. 1431-1440, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-2496
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.367
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
34/68
Rok: 2013
Autorzy: Stefan Poliszko, Jerzy Stangierski, Grzegorz Matusiak, Piotr A. Baranowski, Ireneusz Mizgalski, Maciej Szczepka
Tytuł: Hybrydowy analizator aktywności akustycznej produktów spożywczych [HAAAPS]
Tytuł równoległy: The hybrid analyzer of food products acoustic activity [HAAAPS]
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 18-21
Polskie słowa kluczowe: chrupkość ; emisja akustyczna ; tekstura ; produkty spożywcze
Angielskie słowa kluczowe: crispness ; acoustic emission ; texture ; food products
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
35/68
Rok: 2013
Autorzy: Jerzy Stangierski
Tytuł: Elementy technologii przetwórstwa mięsa drobiowego
W: Zapewnianie jakości i bezpieczeństwa wyrobów drobiarskich : Seminarium poświęcone pamięci Profesora Adama Niewiarowicza (1918-1993), Poznań, 14.06.2013.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu, Katedra Zarządzania Jakością Żywności, 2013
Szczegóły: s. 54-56
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
36/68
Rok: 2012
Autorzy: Jerzy Stangierski, Ryszard Rezler, Hanna Maria Baranowska, Stefan Poliszko
Tytuł: Effect of enzymatic modification on chicken surimi
Źródło: Czech J. Food Sci. - 2012, vol. 30, no. 5, s. 404-411, il., bibliogr.
p-ISSN: 1212-1800 e-ISSN: 1805-9317
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 marca 2014].
Angielskie słowa kluczowe: transglutaminase ; texture ; rheology ; NMR ; water activity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.685
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
37/68
Rok: 2012
Autorzy: Jerzy Stangierski, Anna Kaczmarek
Tytuł: Effects of transglutaminase modification on the quality of poultry surimi : Investigations on poultry surimi obtained from mechanically recovered chicken meat
Źródło: Fleischwirtsch. Int. - 2012, vol. 27, 6, s. 69-73, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0179-2415
Angielskie słowa kluczowe: mechanically recovered poultry meat ; chicken surimi ; transglutaminase ; texture ; quality
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
38/68
Rok: 2011
Autorzy: Jerzy Stangierski, Jacek Kijowski
Tytuł: Mięso drobiowe oddzielone mechanicznie - charakterystyka towaroznawcza i wykorzystanie
W: Towaroznawstwo w zapewnieniu jakości żywności i bezpieczeństwa konsumenta : Materiały Konferencji Naukowej z okazji 50-lecia Zakładu/Katedry Towaroznawstwa Żywności Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu, Poznań, 17-18 maja 2011 r.
Adres wydawniczy: Poznań : Katedra Towaroznawstwa Żywności, Wydział Towaroznawstwa, Uniwersytet Ekonomiczny, 2011
Szczegóły: s. 9
Polskie słowa kluczowe: mięso drobiowe odkostnione mechanicznie ; jakość ; wykorzystanie
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
39/68
Rok: 2011
Autorzy: Grzegorz Leśnierowski, Jerzy Stangierski
Tytuł: Jaja spożywcze i przetwory jajowe
W: Towaroznawstwo żywności pochodzenia zwierzęcego / Pod red. Ewy Flaczyk, Danuty Góreckiej i Józefa Korczaka.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 poszerz. uzup.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
Szczegóły: s. 311-324, il., bibliogr.
ISBN: 83-7160-643-4
Liczba arkuszy: 0,88
Polskie słowa kluczowe: jaja spożywcze ; przetwory jajowe ; jakość
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
40/68
Rok: 2011
Autorzy: Jerzy Stangierski, Grzegorz Leśnierowski
Tytuł: Mięso drobiowe i jego przetwory
W: Towaroznawstwo żywności pochodzenia zwierzęcego / Pod red. Ewy Flaczyk, Danuty Góreckiej i Józefa Korczaka.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 poszerz. uzup.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
Szczegóły: s. 291-309, il., bibliogr.
ISBN: 83-7160-643-4
Liczba arkuszy: 1,18
Polskie słowa kluczowe: mięso drobiowe ; przetwory z mięsa drobiowego ; jakość
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
41/68
Rok: 2011
Autorzy: Jerzy Stangierski, Jacek Kijowski, Piotr Konieczny
Tytuł: Jakość i wykorzystanie mięsa drobiowego oddzielonego mechanicznie
Źródło: Zesz. Nauk. - Uniw. Ekon. Pozn. - 2011, 205, s. 202-210, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1689-7374
Uwagi: Tytuł zeszytu: Towaroznawstwo w kształtowaniu jakości i cech prozdrowotnych żywności. - ISBN 978-83-7417-643-9.
Polskie słowa kluczowe: mięso drobiowe odkostnione mechanicznie ; jakość ; surimi drobiowe
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
42/68
Rok: 2010
Autorzy: Piotr Konieczny, Jerzy Stangierski, Marzanna Hes, Jacek Kijowski
Tytuł: Selected quality attributes of dried turkey meat snacks with added rasins
Źródło: Fleischwirtsch. Int. - 2010, vol. 25, 4, s. 59-63, il., bibliogr.
p-ISSN: 0179-2415
Angielskie słowa kluczowe: convenience food ; dried meat products ; antioxidant activity ; raisins
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
43/68
Rok: 2009
Autorzy: Agnieszka Makowska, Wiktor Obuchowski, Hanna Paschke, Jerzy Stangierski
Tytuł: Effect of raw material composition and technological factors on gluten-free pasta quality
W: Food technology operations : New vistas / Ed. by Wiesław Kopeć and Małgorzata Korzeniowska.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2009
Seria: Monografie. Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, ISSN 1898-1151 ; 72
Szczegóły: s. 282-291, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-60574-67-6
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
44/68
Rok: 2009
Autorzy: Jacek Kijowski, Emilia Kupińska, Anna Kaczmarek, Jerzy Stangierski, Anna Popiół
Tytuł: Occurrence and characteristics of chicken breast muscles with DPM symptoms
Tytuł równoległy: Występowanie i charakterystyka mięśni piersiowych kurcząt z objawami DPM
Źródło: Med. Weter. - 2009, vol. 65, nr 7, s. 466-471, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0025-8628
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 marca 2017].
Angielskie słowa kluczowe: broiler chickens ; Deep Pectoral Myopathy ; frequency ; colour ; texture ; economic loss
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
45/68
Rok: 2009
Autorzy: Jerzy Stangierski
Tytuł: Kształtowanie jakości funkcjonalnej drobiowego preparatu miofibryli z zastosowaniem transglutaminazy
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2009. - 121 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
Seria: Rozprawy Naukowe. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ISSN 1896-1894, 402
Polskie słowa kluczowe: mięso drobiowe ; mięso odkostnione mechaniczne ; preparaty miofibryli ; właściwości funkcjonalne ; poprawa jakości ; dodatki do żywności ; transglutaminaza
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
46/68
Rok: 2009
Autorzy: H. M. Baranowska, R. Rezler, J. Stangierski
Tytuł: Temperaturowe właściwości białek drobiowych badane techniką low-field NMR
Tytuł równoległy: Temperature properties of poultry proteins examined using the low-field NMR
W: XXI Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PO WPSA : "Nauka praktyce drobiarskiej - praktyka drobiarska nauce", Wrocław - Szklarska Poręba, Poland, 7-9.09.2009.
Adres wydawniczy: Wrocław : DD Dobra Drukarnia, 2009
Szczegóły: s. 205-206
ISBN: 978-83-929472-3-3
Polskie słowa kluczowe: transglutaminaza ; MRJ ; białka drobiowe
Angielskie słowa kluczowe: MTG ; NMR ; poultry proteins
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
47/68
Rok: 2009
Autorzy: R. Rezler, H. M. Baranowska, J. Stangierski
Tytuł: Termoreologiczne właściwości białek drobiowych z dodatkiem transglutaminazy
Tytuł równoległy: Thermo-rheological properties of poultry proteins supplemented with transglutaminases
W: XXI Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PO WPSA : "Nauka praktyce drobiarskiej - praktyka drobiarska nauce", Wrocław - Szklarska Poręba, Poland, 7-9.09.2009.
Adres wydawniczy: Wrocław : DD Dobra Drukarnia, 2009
Szczegóły: s. 207-208
ISBN: 978-83-929472-3-3
Polskie słowa kluczowe: DMTA ; MTG ; surimi
Angielskie słowa kluczowe: DMTA ; MTG ; surimi
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
48/68
Rok: 2008
Autorzy: Jerzy Stangierski, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Analysis of texture and dynamics of water binding in enzymatically modified myofibrillar preparation obtained from washed mechanically recovered poultry meat
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2008, vol. 226, iss. 4, s. 857-860, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: myofibrillar preparation ; transglutaminase ; texture ; low field NMR
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.622
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
49/68
Rok: 2008
Autorzy: Jerzy Stangierski, Jacek Kijowski
Tytuł: Effect of selected substances on the properties of frozen myofibril preparation obtained from mechanically recovered poultry meat
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2008, vol. 226, iss. 6, s. 1415-1420, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: myofibrillar preparation ; cryoprotectants ; transglutaminase ; functional properties
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.622
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
50/68
Rok: 2008
Autorzy: Jerzy Stangierski, Hanna Maria Baranowska, Ryszard Rezler, Jacek Kijowski
Tytuł: Enzymatic modification of protein preparation obtained from water-washed mechanically recovered poultry meat
Źródło: Food Hydrocolloids. - 2008, vol. 22, iss. 8, s. 1629-1636, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0268-005X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: mechanically recovered poultry meat ; poultry surimi ; transglutaminase ; dynamic mechanical analysis ; nuclear magnetic resonance
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.511
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
51/68
Rok: 2008
Autorzy: Bożena Danyluk, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ, Edward Pospiech, Ryszard Kowalski, Piotr Konieczny, Jerzy Stangierski
Tytuł: Ocena trwałości mięsa pakowanego w różnych atomosferach ochronnych z wykorzystaniem lizozymu
W: XXIX Dni Przemysłu Mięsnego p.t. "Aktualne regulacje prawne w odniesieniu do żywności modyfikowanej genetycznie oraz ubocznych produktów pochodzenia zwierzęcego" oraz Sympozjum Naukowo-Techniczne p.t. "Postęp w Technologii Mięsa. Nauka - Praktyce" : Warszawa, 9 maja 2008 r..
Adres wydawniczy: [Warszawa] : [b.w.], [2008]
Szczegóły: s. 87
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
52/68
Rok: 2007
Autorzy: Danuta M. Napierała, Jerzy Stangierski
Tytuł: Tensile properties of wheat starch film with the addition of sorbitol and albumin
Tytuł równoległy: Mechaniczne właściwości folii skrobi z sorbitolem i albuminą poddanych jednoosiowemu rozciąganiu
Źródło: Acta Agrophys. - 2007, vol. 9, 1 (146), s. 123-133, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1234-4125
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 kwietnia 2017].
Polskie słowa kluczowe: film skrobiowy ; sorbitol ; albumina ; właściwości mechaniczne ; moduł Younga
Angielskie słowa kluczowe: starch film ; sorbitol ; albumin ; mechanical properties ; Young's modulus
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
53/68
Rok: 2007
Autorzy: Jerzy Stangierski, Jan Zabielski, Jacek Kijowski
Tytuł: Enzymatic modification of selected functional properties of myofibril preparation obtained from mechanically recovered poultry meat
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2007, vol. 226, iss. 1, s. 233-237, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: myofibril preparation ; transglutaminase ; thiol groups ; functional properties
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.159
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
54/68
Rok: 2007
Autorzy: P. Konieczny, J. Stangierski, J. Kijowski
Tytuł: Physical and chemical characteristics and acceptability of home style beef jerky
Źródło: Meat Sci. - 2007, vol. 76, iss. 2, s. 253-257, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0309-1740
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: meat products ; jerky ; texture ; colour
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.006
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
55/68
Rok: 2006
Autorzy: Bozena Danyluk, Jan Pyrcz, Hanna Gajewska-Szczerbal, Jerzy Stangierski, Magdalena Klem, Marek Siwulski
Tytuł: Leading to measurable profits. Role of mushroom powder in affecting the quality of sterilised meat products "luncheon" type
Źródło: Fleischwirtsch. Int. - 2006, vol. 21, 2, s. 44-46, 49-50
p-ISSN: 0179-2415
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
56/68
Rok: 2006
Autorzy: Jerzy Stangierski, Grzegorz Leśnierowski
Tytuł: Drób i przetwory drobiowe
W: Towaroznawstwo produktów spożywczych / Pod red. Ewy Flaczyk, Danuty Góreckiej i Józefa Korczaka.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2006
Szczegóły: s. 315-331, il., bibliogr.
ISBN: 83-7160-430-0
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
57/68
Rok: 2006
Autorzy: Grzegorz Leśnierowski, Jerzy Stangierski
Tytuł: Jaja i przetwory jajczarskie
W: Towaroznawstwo produktów spożywczych / Pod red. Ewy Flaczyk, Danuty Góreckiej i Józefa Korczaka.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2006
Szczegóły: s. 332-343, il., bibliogr.
ISBN: 83-7160-430-0
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
58/68
Rok: 2005
Autorzy: Jerzy Stangierski, Jacek Kijowski
Tytuł: Texture as predominant quality feature. Instrumental texture measurement techniques of meat and its processed products
Źródło: Fleischwirtsch. Int. - 2005, vol. 20, 1, s. 32-36, il.
p-ISSN: 0179-2415
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
59/68
Rok: 2005
Autorzy: Bożena Danyluk, Jan Pyrcz, Ryszard Kowalski, Jerzy Stangierski, Szczepan Waga
Tytuł: Wpływ stopniowego ogrzewania na jakość wybranych wędlin parzonych
Źródło: Med. Weter. - 2005, vol. 61, nr 3, s. 341-344, bibliogr.
p-ISSN: 0025-8628
Polskie słowa kluczowe: wędliny ; wędliny parzone ; jakość ; obróbka termiczna ; ogrzewanie ; tempo ogrzewania ; ogrzewanie stopniowe ; cechy jakościowe
Angielskie słowa kluczowe: T-heating ; sausages
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.259
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
60/68
Rok: 2004
Autorzy: Jan Zabielski, Alicja Jaworska-Piasecka, Jerzy Stangierski
Tytuł: Instrumental evaluation of colour changes in broiler breast and thigh muscles after irradiation treatment
Tytuł równoległy: Instrumentalna ocena zmian barwy mięśni piersiowych i udowych kurcząt brojlerów po zabiegu napromieniania
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2004, vol. 13/54, no. 3, s. 285-289, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: irradiation ; chicken meat ; colour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
61/68
Rok: 2003
Autorzy: Grzegorz Lesnierowski, Jacek Kijowski, Jerzy Stangierski
Tytuł: DSC, SDS-PAGE and spectrophotometry for characterization of modified lysozyme
Źródło: Electron. J. Pol. Agric. Univ. [Dokument elektroniczny]. - 2003, vol. 6, iss. 1, art. 11, il., bibliogr., abstr.
http://www.ejpau.media.pl/volume6/issue1/food/art-11.html
e-ISSN: 1505-0297
Uwagi: Topic: Food Science and Technology.
Angielskie słowa kluczowe: differential scanning calorimetry (DSC) ; spectrophotometry ; electrophoresis ; lysozyme modification ; lysozyme dimer ; hydrolytic activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
62/68
Rok: 2003
Autorzy: Jerzy Stangierski, Jacek Kijowski
Tytuł: Effect of selected commercial substances with cryoprotective activity on the quality of mechanically recovered, washed and frozen stored poultry meat
Źródło: Nahr.-Food. - 2003, vol. 47, no. 1, s. 49-53, il., bibliogr.
p-ISSN: 0027-769X
Polskie słowa kluczowe: mięso drobiowe ; mięso odkostnione mechaniczne ; mrożenie ; krioprotektanty ; mięso mrożone ; jakość
Angielskie słowa kluczowe: poultry meat ; mechanically recovered meat ; cryoprotective substances
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.614
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
63/68
Rok: 2002
Autorzy: Jerzy Stangierski, Jacek Kijowski
Tytuł: Influence of cooking regime on the physico-chemical properties of myofibril gels made from mechanically recovered broiler meat
Źródło: Fleischwirtschaft. - 2002, vol. 82, 3, s. 122-124, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0015-363X
Angielskie słowa kluczowe: poultry surimi ; thermal gelation ; cookloss ; gel strenght ; free thiol group
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.257
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
64/68
Rok: 2001
Autorzy: R. Cegielska-Radziejewska, J. Kijowski, P. Konieczny, J. Stangierski, W. Uchman
Tytuł: Żywność wygodna - wybrane surowce zwierzęce
W: Jakość i marketing w przemyśle spożywczym oraz żywność wygodna : Konferencje Naukowe Korporacji Producentów Żywności 1999-2001 / Oprac. red. Józef Mozio.
Adres wydawniczy: Poznań : P. W. "Interfound", 2001
Szczegóły: s. 77-97, bibliogr.
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
65/68
Rok: 2000
Autorzy: J. Stangierski, J. Kijowski
Tytuł: Optimization of conditions for myofibril preparation from mechanically recovered chicken meat
Źródło: Nahr.-Food. - 2000, vol. 44, no. 5, s. 333-338, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0027-769X
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line [Dostęp: 7 sierpnia 2017]. - Od vol. 48, no. 4 zmiana tytułu czasopisma na "Molecular Nutrition and Food Research".
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.698
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
66/68
Rok: 1999
Autorzy: Jerzy Stangierski, Jacek Kijowski, Jolanta Gras
Tytuł: Wpływ wybranych stabilizatorów białek na jakość suszonego sublimacyjnie przemywanego mięsa drobiu odzyskanego mechanicznie
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 1999, R. 6, nr 2 (19), s. 26-39, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1425-6959
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
67/68
Rok: 1997
Autorzy: Edward Pospiech, Beata Mikołajczak, Marion L. Greaser, Wen Chiang, Mirosława Krzywdzińska, Jerzy Stangierski, Bożena Grześ
Tytuł: Właściwości termiczne titiny z mięśni świń i bydła
W: Postępy w technologii i chemii żywności : XXVIII Sesja Naukowa, Streszczenia doniesień.
Adres wydawniczy: Gdańsk : Politechnika Gdańska, 1997
Szczegóły: s. 7
ISBN: 83-906490-5-5
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
68/68
Rok: 1992
Autorzy: Jacek Kijowski, Jerzy Stangierski, Grzegorz Leśnierowski
Tytuł: Enzymatyczny hydrolizat białkowy z frakcji kostnej po mechanicznym odkostnieniu kurczat
Źródło: Przem. Spoż. - 1992, t. 46, 5/6 s. 149-152, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: frakcja kostne ; hydroliza enzymatyczna ; hydrolizat białkowy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP