logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: STANGIERSKI JERZY
Liczba odnalezionych rekordów: 70



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/70
Rok: 2019
Autorzy: Jerzy Stangierski, Agata Kawecka
Tytuł: An evaluation of the mechanical and sensory characteristics of selected foodstuffs for senior citizens
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2019, 18 (3), s. 305-315, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 października 2019].
Angielskie słowa kluczowe: foods for seniors ; rheology ; texture ; sensory evaluation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Inne bazy podające opis:
  • Web of Science Core Collection - Emerging Sources Citation Index

    Adres url:
    DOI:
    2/70
    Rok: 2019
    Autorzy: Tomasz Pawlak, Jolanta Gawałek, Antoni Ryniecki, Jerzy Stangierski, Idzi Siatkowski, Barbara Peplińska, Edward Pospiech
    Tytuł: Microwave vacuum drying and puffing of the meat tissue - process analysis
    Źródło: Dry. Technol. - 2019, vol. 37, iss. 2, s. 156-163, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 0737-3937 e-ISSN: 1532-2300
    Angielskie słowa kluczowe: meat snack ; microwave vacuum drying ; processing conditions ; puffing ; quality of puffed snaks ; response surface method
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.307
    Punktacja MNiSW: 100.000
    Praca afiliowana przez UP
    DOI:
    3/70
    Rok: 2019
    Autorzy: J. Stangierski, J. Tomaszewska-Gras, H. M. Baranowska, M. Krzywdzińska-Bartkowiak, P. Konieczny
    Tytuł: The effect of deep pectoral myopathy on the properties of broiler chicken muscles characterised by selected instrumental techniques
    Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2019, vol. 245, iss. 2, s. 459-467, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 stycznia 2019].
    Angielskie słowa kluczowe: chicken breast muscle ; Deep Pectoral Myopathy ; computer image analysis ; differential scanning calorimetry ; low-field NMR
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.056
    Punktacja MNiSW: 70.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    4/70
    Rok: 2019
    Autorzy: J. Stangierski, D. Weiss, A. Kaczmarek
    Tytuł: Multiple regression models and Artificial Neural Network (ANN) as prediction tools of changes in overall quality during the storage of spreadable processed Gouda cheese
    Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2019, vol. 245, iss. 11, s. 2539-2547, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 października 2019].
    Angielskie słowa kluczowe: processed cheese ; shelf-life modelling ; artificial neural network ; quality deterioration
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.056
    Punktacja MNiSW: 70.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    5/70
    Rok: 2018
    Autorzy: J. Sobczak, J. Stangierski, P. Marek, J. Kijowski
    Tytuł: Effect of probiotic administration on productivity and quality of broiler chicken meat
    Źródło: Anim. Nutr. Feed Technol. - 2018, vol. 18, s. 79-88, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 0972-2963 e-ISSN: 0974-181X
    Angielskie słowa kluczowe: broiler ; chickens ; carcass ; meat quality ; probiotic ; production
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.309
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    DOI:
    6/70
    Rok: 2018
    Autorzy: Dorota Weiss, Jerzy Stangierski, Hanna Maria Baranowska, Ryszard Rezler
    Tytuł: Kinetic models of quality parameters of spreadable processed Gouda cheese during storage
    Źródło: Food Sci. Biotechnol. - 2018, vol. 27, 5, s. 1387-1394, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 1226-7708 e-ISSN: 2092-6456
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 października 2018].
    Angielskie słowa kluczowe: processed cheese ; self-life modelling ; kinetic models ; Arrhenius equation
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.888
    Punktacja MNiSW: 20.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    7/70
    Rok: 2018
    Autorzy: Jerzy Stangierski, Wojciech Andrzejewski, Jolanta Tomaszewska-Gras, Bożena Grześ, Piotr Konieczny, Maria Urbańska
    Tytuł: Effect of washing on the quality of surimi-like preparation obtained from soft tissue of freshwater mussel Sinanodonta woodiana (Lea, 1834)
    Źródło: J. Aquat. Food Prod. Technol. - 2018, vol. 27, iss. 9, s. 961-974, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 1049-8850 e-ISSN: 1547-0636
    Angielskie słowa kluczowe: freshwater ; mussel surimi processing ; effectsprotein ; compositionSDS-PAGEDSC
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.707
    Punktacja MNiSW: 20.000
    Praca afiliowana przez UP
    DOI:
    8/70
    Rok: 2018
    Autorzy: Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Jerzy Stangierski, Jolanta Tomaszewska-Gras
    Tytuł: Structure of muscle fibres in broiler chicken breast with symptons of deep pectoral myopathy (DPM)
    W: Meat in technology and human nutrition under its working title Meat as a functional and pro-healthy part of our diet : V International Scientific Conference, Poznań - Tarnowo Podgórne, June 27-29, 2018, Abstracts of plenary lectures & poster presentations.
    Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2018
    Szczegóły: s. 58
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    9/70
    Rok: 2018
    Autorzy: Grzegorz Lesnierowski, Jerzy Stangierski
    Tytuł: What's new in chicken egg research and technology for human health promotion? - A review
    Źródło: Trends Food Sci. Technol. - 2018, vol. 71, January 2018, s. 46-51, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 0924-2244
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 stycznia 2018].
    Polskie słowa kluczowe: jaja kurze ; zdrowie człowieka ; żywność funkcjonalna ; żywność prozdrowotna ; substancje bioaktywne ; promowanie zdrowej żywności
    Angielskie słowa kluczowe: chicken egg ; human health ; nutritious food ; bioactive ingredient ; health promoting function
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 8.519
    Punktacja MNiSW: 50.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    10/70
    Rok: 2017
    Autorzy: Bożena Danyluk, Jerzy Stangierski
    Tytuł: Thermoresistance and regeneration of heat-damaged E. faecium PCM 1859 in a medium with reduced pH value
    Źródło: Fleischwirtsch. Int. - 2017, vol. 32, 1, s. 62-65, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 0179-2415
    Angielskie słowa kluczowe: Enterococcus faecium ; thermoresistance ; pH ; pasteurization ; canned-food
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    11/70
    Rok: 2017
    Autorzy: Bozena Danyluk, Jerzy Stangierski
    Tytuł: Auswirkungen auf die Hitzeresistenz und Regenerationsfähigkeit von hitzegescha~adigtem E. faecium PCM 1859 : Untersuchungen an pasteurisierten Fleischkonserven mit abgesenktem pH-Wert
    Źródło: Fleischwirtschaft. - 2017, 8, s. 98-102, il., bibliogr., Zsfassung., abstr.
    p-ISSN: 0015-363X
    Polskie słowa kluczowe: konserwy mięsne ; termoodporność ; Enterococcus faecium ; pasteryzacja
    Angielskie słowa kluczowe: Enterococcus faecium ; thermoresistance ; pH ; pasteurization ; canned food
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: GER
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.139
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    12/70
    Rok: 2017
    Autorzy: Jerzy Stangierski, Krzysztof Kawecki
    Tytuł: Określenie funkcjonalności preparatów enzymatycznych do produkcji wyrobów mięsnych poddanych obróbce cieplnej
    Tytuł równoległy: Determination of the functionality of enzyme preparations for the production of heat-treated meat products
    W: III Konferencja Naukowa Enzymos Enzymy w nauce i przemyśle : Lublin, 18 listopada 2017 r., Abstrakty / Red. Magdalena Staszczak, Anna Jarosz-Wilkołazka, Kamil Maciąg.
    Adres wydawniczy: Lublin : Fundacja na rzecz promocji nauki i rozwoju TYGIEL, 2017
    Szczegóły: s. 31-32
    ISBN: 978-83-65272-63-8
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 stycznia 2018].
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL, ENG
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    13/70
    Rok: 2016
    Autorzy: Jerzy Stangierski, Stefan Poliszko, Maciej Szczepka, Ireneusz Mizgalski
    Tytuł: Audio-sensoryczna intuicyjna analiza akustyczno-emisyjnej aktywności produktów spożywczych
    Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2016, t. 21, nr 3, s. 146-158, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1426-9600 e-ISSN: 2392-1765
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 października 2016].
    Polskie słowa kluczowe: produkty spożywcze ; aktywność akustyczna ; analiza sensoryczna ; trzaskliwość ; chrupliwość, ; chrzęstliwość
    Angielskie słowa kluczowe: food products ; acoustic activity ; sensory analysis ; crackliness ; crispness ; crunchiness
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 10.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    14/70
    Rok: 2016
    Autorzy: Piotr Konieczny, Jolanta Tomaszewska-Gras, Wojciech Andrzejewski, Beata Mikołajczak, Maria Urbańska, Jan Mazurkiewicz, Jerzy Stangierski
    Tytuł: DSC and electrophoretic studies on protein denaturation of Anodonta woodiana (Lea, 1834)
    Źródło: J. Therm. Anal. Calorim. - 2016, vol. 126, 1, s. 69-75, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1388-6150 e-ISSN: 1588-2926
    Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 9 listopada 2016].
    Angielskie słowa kluczowe: mussel ; Anodonta woodiana ; thermal stability ; DSC ; SDS-PAGE
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.953
    Punktacja MNiSW: 20.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    15/70
    Rok: 2016
    Autorzy: Tomasz Pawlak, Antoni Ryniecki, Jerzy Stangierski
    Tytuł: Puffing of pork: effects of process conditions on expansion ratio
    Tytuł równoległy: Puffingi wieprzowe: wpływ warunków procesu na wskaźnik powiększenia objętości
    Źródło: Przem. Spoż. - 2016, t. 70, 11, s. 15-17, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0033-250X e-ISSN: 2449-996X
    Polskie słowa kluczowe: mięso wieprzowe ; suszenie mikrofalowo-próżniowe ; puffing ; wskaźnik powiększenia objetości
    Angielskie słowa kluczowe: pork ; microwave-vacuum drying ; puffing ; expansion ratio
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 12.000
    Praca afiliowana przez UP
    DOI:
    16/70
    Rok: 2015
    Autorzy: Dorota Weiss, Anna Kaczmarek, Jerzy Stangierski
    Tytuł: Applicability of bacterial growth models in spreadable processed cheese
    Tytuł równoległy: Zastosowanie modeli wzrostu bakterii w smarowalnym serze topionym
    Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2015, 14 (3), s. 199-205, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 września 2015].
    Polskie słowa kluczowe: ser topiony ; psucie się żywności ; model Baranyiego i Robertsa ; regresja nieliniowa
    Angielskie słowa kluczowe: processed cheese ; food spoilage ; Baranyi and Roberts model ; non linear regression
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    17/70
    Rok: 2015
    Autorzy: Piotr Konieczny, Jolanta Tomaszewska-Gras, Wojciech Andrzejewski, Beata Mikołajczak, Maria Urbańska, Jan Mazurkiewicz, Jerzy Stangierski
    Tytuł: Studies on thermodynamic and biochemical protein attributes of Anodonta Woodiana (LEA, 1834)
    W: CCTA12 - 12th Conference on Calorimetry and Thermal Analysis and 5th Joint Czech - Hungarian - Polish - Slovakian Thermoanalytical Conference : 6-10 September 2015 Zakopane, Poland, Book of Abstracts.
    Adres wydawniczy: Lublin : Maria Curie-Skłodowska University Press, 2015
    Szczegóły: s. 506-507, il., bibliogr.
    ISBN: 978-83-7784-684-1
    Polskie słowa kluczowe: Anodonta Woodiana ; elektroforeza SDS-PAGE ; małże ; różnicowa kalorymetria skaningowa ; DSC ; stabilność termiczna
    Angielskie słowa kluczowe: Anodonta woodiana ; elektrophoresis SDS-PAGE ; mussel ; DSC-differential scanning calorimetry ; thermal stability
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    18/70
    Rok: 2015
    Autorzy: Jerzy Stangierski, Hanna Maria Baranowska
    Tytuł: The influence of heating and cooling process on the water binding in transglutaminase-modified chicken protein preparation, assessed using low-field NMR
    Źródło: Food Bioprocess Technol. - 2015, vol. 8, iss. 12, s. 2359-2367, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1935-5130 e-ISSN: 1935-5149
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 grudnia 2015].
    Angielskie słowa kluczowe: mechanically recovered chicken meat ; myofibril preparation ; transglutaminase ; nuclear magnetic resonance
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.574
    Punktacja MNiSW: 40.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    19/70
    Rok: 2015
    Autorzy: W. Białas, J. Stangierski, P. Konieczny
    Tytuł: Protein and water recovery from poultry processing wastewater integrating microfiltration, ultrafiltration and vacuum membrane distillation
    Źródło: Int. J. Environ. Sci. Technol. - 2015, vol. 12, iss. 6, s. 1875-1888, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1735-1472 e-ISSN: 1735-2630
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 sierpnia 2015].
    Angielskie słowa kluczowe: water purification ; polypropylene membrane ; fouling ; rejection coefficient ; mechanically recovered poultry meat ; hydrophobicity ; downstream pressure
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.344
    Punktacja MNiSW: 30.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    20/70
    Rok: 2015
    Autorzy: Grzegorz Lesnierowski, Jerzy Stangierski, Renata Cegielska-Radziejewska
    Tytuł: New properties of the modified lysozyme and the possibility of its practical use
    W: International Conference on Protein Engineering [Dokument elektroniczny] : October 26-28, 2015 Chicago, USA.
    Adres wydawniczy: Chicago : OMICS International, 2015.
    Lokalizacja: ePoster PDF ; https://protein-engineering.conferenceseries.com/2015/eposter-presentation.php%20http://protein-engineering.conferenceseries.com/2015/eposter/new-properties-of-the-modified-lysozyme-and-the-possibility-of-its-practical-use-protein-engineering-2015 [Dostęp: 23 listopada 2017].
    conferenceseries.com
    Polskie słowa kluczowe: lizozym ; modyfikacja ; lizozym modyfikowany ; wykorzystanie
    Angielskie słowa kluczowe: lysozyme ; lysozyme modification ; practical application
    Charakt. formalna: POS
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    21/70
    Rok: 2015
    Autorzy: J. Stangierski, G. Lesnierowski
    Tytuł: Nutritional and health-promoting aspects of poultry meat and its processed products
    Źródło: Worlds Poultry Sci. J. - 2015, vol. 71, iss. 1, s. 71-82, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0043-9339
    Polskie słowa kluczowe: żywność funkcjonalna ; drób ; modyfikacja
    Angielskie słowa kluczowe: functional food ; poultry ; modifiction
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.974
    Punktacja MNiSW: 30.000
    Praca afiliowana przez UP
    DOI:
    22/70
    Rok: 2014
    Autorzy: Stefan Poliszko, Jerzy Stangierski, Maciej Szczepka, Grzegorz Matusiak, Szymon Murawka, Ireneusz Mizgalski
    Tytuł: Metoda korelacyjna sensorycznej i instrumentalnej oceny akustyczno-emisyjnych właściwości produktów spożywczych
    Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2014, t. 19, nr 1, s. 23-32, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1426-9600
    Polskie słowa kluczowe: żywność ; emisja akustyczna ; chrupkość ; ocena instrumentalna ; ocena sensoryczna
    Angielskie słowa kluczowe: food ; acoustic emission ; crunchiness ; instrumental evaluation ; sensorial evaluation
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Praca afiliowana przez UP
    23/70
    Rok: 2014
    Autorzy: Jerzy Stangierski
    Tytuł: System gwarantowanej jakości żywności QAFP w branży drobiarskiej - stan obecny i kierunki działania
    W: Identyfikacja i ocena żywności o gwarantowanej wysokiej jakości [Dokument elektroniczny] : Poznań, 2014.11.18.
    Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
    Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2014
    Szczegóły: s. 30
    Polskie słowa kluczowe: QAFP ; drobiarstwo ; jakość
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    24/70
    Rok: 2014
    Autorzy: Dorota Weiss, Jerzy Stangierski
    Tytuł: Zasady kinetyki Arrheniusa w modelowaniu zmian jakościowych w serze topionym
    W: Identyfikacja i ocena żywności o gwarantowanej wysokiej jakości [Dokument elektroniczny] : Poznań, 2014.11.18.
    Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
    Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2014
    Szczegóły: s. 70
    Polskie słowa kluczowe: sery topione ; kinetyka Arrheniusa ; przechowywanie
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    25/70
    Rok: 2014
    Autorzy: Hanna Maria Baranowska, Łukasz Masewicz, Ryszard Rezler, Jerzy Stangierski, Sławomir Bakier
    Tytuł: Wiązanie wody w miodach
    W: IV Sympozjum Inżynierii Żywności : Warszawa, 1-2 lipca 2014 / [Oprac. red. Magdalena Śledź].
    Adres wydawniczy: Warszawa : [Wydawnictwo SGGW], 2014
    Szczegóły: s. 22
    ISBN: 978-83-7583-568-7
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    26/70
    Rok: 2014
    Autorzy: Jerzy Stangierski, Ryszard Rezler, Grzegorz Lesnierowski
    Tytuł: Analysis of the effect of heating on rheological attributes of washed mechanically recovered chicken meat modified with transglutaminase
    Źródło: J. Food Eng. - 2014, vol. 141, s. 13-19, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0260-8774
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 czerwca 2014].
    Angielskie słowa kluczowe: poultry meat ; mechanically recovered poultry meat ; myofibril preparation ; transglutaminase ; rheology ; dynamic mechanical analysis
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.771
    Punktacja MNiSW: 35.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    27/70
    Rok: 2014
    Autorzy: J. Kijowski, E. Kupińska, J. Stangierski, J. Tomaszewska-Gras, T. Szablewski
    Tytuł: Paradigm of deep pectoral myopathy in broiler chickens
    Źródło: Worlds Poultry Sci. J. - 2014, vol. 70, iss. 1, s. 125-138, bibliogr.
    p-ISSN: 0043-9339
    Angielskie słowa kluczowe: chicken ; musculus pectoralis minor ; myopathy ; aetiology ; induction ; prevention
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.089
    Punktacja MNiSW: 30.000
    Praca afiliowana przez UP
    DOI:
    28/70
    Rok: 2014
    Autorzy: Grzegorz Leśnierowski, Jerzy Stangierski
    Tytuł: Jaja
    W: Żywność prozdrowotna : Składniki i technologia / Red. Janusz Czapski, Danuta Górecka.
    Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
    Szczegóły: s. 359-368, il., bibliogr.
    ISBN: 978-83-7160-730-1
    Liczba arkuszy: 0,6
    Charakt. formalna: PRM
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 4.000
    Praca afiliowana przez UP
    29/70
    Rok: 2014
    Autorzy: Jerzy Stangierski, Grzegorz Leśnierowski
    Tytuł: Mięso drobiowe i jego przetwory
    W: Żywność prozdrowotna : Składniki i technologia / Red. Janusz Czapski, Danuta Górecka.
    Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
    Szczegóły: s. 350-359, il., bibliogr.
    ISBN: 978-83-7160-730-1
    Liczba arkuszy: 0,67
    Polskie słowa kluczowe: żywność prozdrowotna pochodzenia zwierzęcego ; mięso drobiowe ; przetwory z mięsa drobiowego
    Charakt. formalna: PRM
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 4.000
    Praca afiliowana przez UP
    30/70
    Rok: 2013
    Autorzy: Jerzy Stangierski, Ryszard Rezler, Hanna Maria Baranowska, Stefan Poliszko
    Tytuł: Effect of enzymatic modification on frozen chicken surimi
    Źródło: Czech J. Food Sci. - 2013, vol. 31, no. 2, s. 203-210, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1212-1800 e-ISSN: 1805-9317
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 listopada 2013].
    Angielskie słowa kluczowe: transglutaminase ; texture ; rheological ; NMR ; water activity ; DSC
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.741
    Punktacja MNiSW: 20.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    31/70
    Rok: 2013
    Autorzy: Bożena Danyluk, Jerzy Stangierski, Hanna Gajewska-Szczerbal, Jan Pyrcz
    Tytuł: Impact of environmental water activity on E. faecium thermoresistance and possibility of regeneration of heat-damaged cells in pasteurised canned meat
    Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2013, vol. 235, iss. 6, s. 1041-1047, bibliogr.
    p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 listopada 2013].
    Angielskie słowa kluczowe: thermoresistance ; Enterococcus faecium ; water activity ; pasteurization
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.387
    Punktacja MNiSW: 30.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    32/70
    Rok: 2013
    Autorzy: Jerzy Stangierski, Jan Zabielski, Bożena Grześ
    Tytuł: Modification of functional quality of raw myofibril preparation obtained from water-washed mechanically recovered chicken meat
    Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2013, vol. 236, iss. 3, s. 449-458, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 listopada 2013].
    Angielskie słowa kluczowe: poultry surimi ; functional properties ; transglutaminase ; modification
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.387
    Punktacja MNiSW: 30.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    33/70
    Rok: 2013
    Autorzy: Jerzy Stangierski, Anna Kaczmarek
    Tytuł: Effects of transglutaminase modification on tje quality of poultry surimi : Investigations on poultry surimi obtained from mechanically recovered chicken meat
    Źródło: Fleischwirtsch. Int. China - 2013, 1, s. 50-54, il., bibliogr.
    Angielskie słowa kluczowe: mechanically recovered poultry meat ; chicken surimi ; transglutaminase ; texture ; quality
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: CHI
    Praca afiliowana przez UP
    34/70
    Rok: 2013
    Autorzy: Grzegorz Leśnierowski, Robert Borowiak, Renata Cegielska-Radziejewska, Jerzy Stangierski
    Tytuł: Resorcinol as protective agent in thermochemical modification of lysozyme
    Źródło: Food Technol. Biotechnol. - 2013, vol. 51, no. 3, s. 410-413, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1330-9862
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 listopada 2013].
    Angielskie słowa kluczowe: lysozyme ; resorcinol ; modification ; oligomers ; hydrolytic activity
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.977
    Punktacja MNiSW: 25.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    35/70
    Rok: 2013
    Autorzy: Grzegorz Leśnierowski, Robert Borowiak, Renata Cegielska-Radziejewska, Jerzy Stangierski
    Tytuł: Zastosowanie jonów wapnia w termiczno-chemicznej modyfikacji lizozymu
    Tytuł równoległy: Use of calcium ions in the thermal-chemical modification of lysozyme
    Źródło: Przem. Chem. - 2013, t. 92, nr 8, s. 1431-1440, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0033-2496
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.367
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    36/70
    Rok: 2013
    Autorzy: Stefan Poliszko, Jerzy Stangierski, Grzegorz Matusiak, Piotr A. Baranowski, Ireneusz Mizgalski, Maciej Szczepka
    Tytuł: Hybrydowy analizator aktywności akustycznej produktów spożywczych [HAAAPS]
    Tytuł równoległy: The hybrid analyzer of food products acoustic activity [HAAAPS]
    W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
    Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
    Szczegóły: s. 18-21
    Polskie słowa kluczowe: chrupkość ; emisja akustyczna ; tekstura ; produkty spożywcze
    Angielskie słowa kluczowe: crispness ; acoustic emission ; texture ; food products
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL, ENG
    Praca afiliowana przez UP
    37/70
    Rok: 2013
    Autorzy: Jerzy Stangierski
    Tytuł: Elementy technologii przetwórstwa mięsa drobiowego
    W: Zapewnianie jakości i bezpieczeństwa wyrobów drobiarskich : Seminarium poświęcone pamięci Profesora Adama Niewiarowicza (1918-1993), Poznań, 14.06.2013.
    Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu, Katedra Zarządzania Jakością Żywności, 2013
    Szczegóły: s. 54-56
    Charakt. formalna: PRZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    38/70
    Rok: 2012
    Autorzy: Jerzy Stangierski, Ryszard Rezler, Hanna Maria Baranowska, Stefan Poliszko
    Tytuł: Effect of enzymatic modification on chicken surimi
    Źródło: Czech J. Food Sci. - 2012, vol. 30, no. 5, s. 404-411, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1212-1800 e-ISSN: 1805-9317
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 marca 2014].
    Angielskie słowa kluczowe: transglutaminase ; texture ; rheology ; NMR ; water activity
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.685
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    39/70
    Rok: 2012
    Autorzy: Jerzy Stangierski, Anna Kaczmarek
    Tytuł: Effects of transglutaminase modification on the quality of poultry surimi : Investigations on poultry surimi obtained from mechanically recovered chicken meat
    Źródło: Fleischwirtsch. Int. - 2012, vol. 27, 6, s. 69-73, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 0179-2415
    Angielskie słowa kluczowe: mechanically recovered poultry meat ; chicken surimi ; transglutaminase ; texture ; quality
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    40/70
    Rok: 2011
    Autorzy: Jerzy Stangierski, Jacek Kijowski
    Tytuł: Mięso drobiowe oddzielone mechanicznie - charakterystyka towaroznawcza i wykorzystanie
    W: Towaroznawstwo w zapewnieniu jakości żywności i bezpieczeństwa konsumenta : Materiały Konferencji Naukowej z okazji 50-lecia Zakładu/Katedry Towaroznawstwa Żywności Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu, Poznań, 17-18 maja 2011 r.
    Adres wydawniczy: Poznań : Katedra Towaroznawstwa Żywności, Wydział Towaroznawstwa, Uniwersytet Ekonomiczny, 2011
    Szczegóły: s. 9
    Polskie słowa kluczowe: mięso drobiowe odkostnione mechanicznie ; jakość ; wykorzystanie
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    41/70
    Rok: 2011
    Autorzy: Grzegorz Leśnierowski, Jerzy Stangierski
    Tytuł: Jaja spożywcze i przetwory jajowe
    W: Towaroznawstwo żywności pochodzenia zwierzęcego / Pod red. Ewy Flaczyk, Danuty Góreckiej i Józefa Korczaka.
    Inf. o wydaniu: Wyd. 2 poszerz. uzup.
    Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
    Szczegóły: s. 311-324, il., bibliogr.
    ISBN: 83-7160-643-4
    Liczba arkuszy: 0,88
    Polskie słowa kluczowe: jaja spożywcze ; przetwory jajowe ; jakość
    Charakt. formalna: PRM
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    42/70
    Rok: 2011
    Autorzy: Jerzy Stangierski, Grzegorz Leśnierowski
    Tytuł: Mięso drobiowe i jego przetwory
    W: Towaroznawstwo żywności pochodzenia zwierzęcego / Pod red. Ewy Flaczyk, Danuty Góreckiej i Józefa Korczaka.
    Inf. o wydaniu: Wyd. 2 poszerz. uzup.
    Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
    Szczegóły: s. 291-309, il., bibliogr.
    ISBN: 83-7160-643-4
    Liczba arkuszy: 1,18
    Polskie słowa kluczowe: mięso drobiowe ; przetwory z mięsa drobiowego ; jakość
    Charakt. formalna: PRM
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    43/70
    Rok: 2011
    Autorzy: Jerzy Stangierski, Jacek Kijowski, Piotr Konieczny
    Tytuł: Jakość i wykorzystanie mięsa drobiowego oddzielonego mechanicznie
    Źródło: Zesz. Nauk. - Uniw. Ekon. Pozn. - 2011, 205, s. 202-210, il., bibliogr., streszcz., abstr.
    p-ISSN: 1689-7374
    Uwagi: Tytuł zeszytu: Towaroznawstwo w kształtowaniu jakości i cech prozdrowotnych żywności. - ISBN 978-83-7417-643-9.
    Polskie słowa kluczowe: mięso drobiowe odkostnione mechanicznie ; jakość ; surimi drobiowe
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 6.000
    Praca afiliowana przez UP
    44/70
    Rok: 2010
    Autorzy: Piotr Konieczny, Jerzy Stangierski, Marzanna Hes, Jacek Kijowski
    Tytuł: Selected quality attributes of dried turkey meat snacks with added rasins
    Źródło: Fleischwirtsch. Int. - 2010, vol. 25, 4, s. 59-63, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0179-2415
    Angielskie słowa kluczowe: convenience food ; dried meat products ; antioxidant activity ; raisins
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    45/70
    Rok: 2009
    Autorzy: Agnieszka Makowska, Wiktor Obuchowski, Hanna Paschke, Jerzy Stangierski
    Tytuł: Effect of raw material composition and technological factors on gluten-free pasta quality
    W: Food technology operations : New vistas / Ed. by Wiesław Kopeć and Małgorzata Korzeniowska.
    Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2009
    Seria: Monografie. Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, ISSN 1898-1151 ; 72
    Szczegóły: s. 282-291, il., bibliogr.
    ISBN: 978-83-60574-67-6
    Charakt. formalna: PRM
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    46/70
    Rok: 2009
    Autorzy: Jacek Kijowski, Emilia Kupińska, Anna Kaczmarek, Jerzy Stangierski, Anna Popiół
    Tytuł: Occurrence and characteristics of chicken breast muscles with DPM symptoms
    Tytuł równoległy: Występowanie i charakterystyka mięśni piersiowych kurcząt z objawami DPM
    Źródło: Med. Weter. - 2009, vol. 65, nr 7, s. 466-471, il., bibliogr., abstr., streszcz.
    p-ISSN: 0025-8628
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 marca 2017].
    Angielskie słowa kluczowe: broiler chickens ; Deep Pectoral Myopathy ; frequency ; colour ; texture ; economic loss
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 6.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    47/70
    Rok: 2009
    Autorzy: Jerzy Stangierski
    Tytuł: Kształtowanie jakości funkcjonalnej drobiowego preparatu miofibryli z zastosowaniem transglutaminazy
    Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2009. - 121 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
    Seria: Rozprawy Naukowe. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ISSN 1896-1894, 402
    Polskie słowa kluczowe: mięso drobiowe ; mięso odkostnione mechaniczne ; preparaty miofibryli ; właściwości funkcjonalne ; poprawa jakości ; dodatki do żywności ; transglutaminaza
    Charakt. formalna: PM
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    48/70
    Rok: 2009
    Autorzy: H. M. Baranowska, R. Rezler, J. Stangierski
    Tytuł: Temperaturowe właściwości białek drobiowych badane techniką low-field NMR
    Tytuł równoległy: Temperature properties of poultry proteins examined using the low-field NMR
    W: XXI Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PO WPSA : "Nauka praktyce drobiarskiej - praktyka drobiarska nauce", Wrocław - Szklarska Poręba, Poland, 7-9.09.2009.
    Adres wydawniczy: Wrocław : DD Dobra Drukarnia, 2009
    Szczegóły: s. 205-206
    ISBN: 978-83-929472-3-3
    Polskie słowa kluczowe: transglutaminaza ; MRJ ; białka drobiowe
    Angielskie słowa kluczowe: MTG ; NMR ; poultry proteins
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL, ENG
    Praca afiliowana przez UP
    49/70
    Rok: 2009
    Autorzy: R. Rezler, H. M. Baranowska, J. Stangierski
    Tytuł: Termoreologiczne właściwości białek drobiowych z dodatkiem transglutaminazy
    Tytuł równoległy: Thermo-rheological properties of poultry proteins supplemented with transglutaminases
    W: XXI Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PO WPSA : "Nauka praktyce drobiarskiej - praktyka drobiarska nauce", Wrocław - Szklarska Poręba, Poland, 7-9.09.2009.
    Adres wydawniczy: Wrocław : DD Dobra Drukarnia, 2009
    Szczegóły: s. 207-208
    ISBN: 978-83-929472-3-3
    Polskie słowa kluczowe: DMTA ; MTG ; surimi
    Angielskie słowa kluczowe: DMTA ; MTG ; surimi
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL, ENG
    Praca afiliowana przez UP
    50/70
    Rok: 2008
    Autorzy: Jerzy Stangierski, Hanna Maria Baranowska
    Tytuł: Analysis of texture and dynamics of water binding in enzymatically modified myofibrillar preparation obtained from washed mechanically recovered poultry meat
    Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2008, vol. 226, iss. 4, s. 857-860, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 kwietnia 2017].
    Angielskie słowa kluczowe: myofibrillar preparation ; transglutaminase ; texture ; low field NMR
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.622
    Punktacja MNiSW: 24.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    51/70
    Rok: 2008
    Autorzy: Jerzy Stangierski, Jacek Kijowski
    Tytuł: Effect of selected substances on the properties of frozen myofibril preparation obtained from mechanically recovered poultry meat
    Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2008, vol. 226, iss. 6, s. 1415-1420, bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 kwietnia 2017].
    Angielskie słowa kluczowe: myofibrillar preparation ; cryoprotectants ; transglutaminase ; functional properties
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.622
    Punktacja MNiSW: 24.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    52/70
    Rok: 2008
    Autorzy: Jerzy Stangierski, Hanna Maria Baranowska, Ryszard Rezler, Jacek Kijowski
    Tytuł: Enzymatic modification of protein preparation obtained from water-washed mechanically recovered poultry meat
    Źródło: Food Hydrocolloids. - 2008, vol. 22, iss. 8, s. 1629-1636, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 0268-005X
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 kwietnia 2017].
    Angielskie słowa kluczowe: mechanically recovered poultry meat ; poultry surimi ; transglutaminase ; dynamic mechanical analysis ; nuclear magnetic resonance
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.511
    Punktacja MNiSW: 24.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    53/70
    Rok: 2008
    Autorzy: Bożena Danyluk, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ, Edward Pospiech, Ryszard Kowalski, Piotr Konieczny, Jerzy Stangierski
    Tytuł: Ocena trwałości mięsa pakowanego w różnych atomosferach ochronnych z wykorzystaniem lizozymu
    W: XXIX Dni Przemysłu Mięsnego p.t. "Aktualne regulacje prawne w odniesieniu do żywności modyfikowanej genetycznie oraz ubocznych produktów pochodzenia zwierzęcego" oraz Sympozjum Naukowo-Techniczne p.t. "Postęp w Technologii Mięsa. Nauka - Praktyce" : Warszawa, 9 maja 2008 r..
    Adres wydawniczy: [Warszawa] : [b.w.], [2008]
    Szczegóły: s. 87
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    54/70
    Rok: 2007
    Autorzy: Danuta M. Napierała, Jerzy Stangierski
    Tytuł: Tensile properties of wheat starch film with the addition of sorbitol and albumin
    Tytuł równoległy: Mechaniczne właściwości folii skrobi z sorbitolem i albuminą poddanych jednoosiowemu rozciąganiu
    Źródło: Acta Agrophys. - 2007, vol. 9, 1 (146), s. 123-133, il., bibliogr., abstr., streszcz.
    p-ISSN: 1234-4125
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 kwietnia 2017].
    Polskie słowa kluczowe: film skrobiowy ; sorbitol ; albumina ; właściwości mechaniczne ; moduł Younga
    Angielskie słowa kluczowe: starch film ; sorbitol ; albumin ; mechanical properties ; Young's modulus
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 4.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    55/70
    Rok: 2007
    Autorzy: Jerzy Stangierski, Jan Zabielski, Jacek Kijowski
    Tytuł: Enzymatic modification of selected functional properties of myofibril preparation obtained from mechanically recovered poultry meat
    Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2007, vol. 226, iss. 1, s. 233-237, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 kwietnia 2017].
    Angielskie słowa kluczowe: myofibril preparation ; transglutaminase ; thiol groups ; functional properties
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.159
    Punktacja MNiSW: 24.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    56/70
    Rok: 2007
    Autorzy: P. Konieczny, J. Stangierski, J. Kijowski
    Tytuł: Physical and chemical characteristics and acceptability of home style beef jerky
    Źródło: Meat Sci. - 2007, vol. 76, iss. 2, s. 253-257, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 0309-1740
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 kwietnia 2017].
    Angielskie słowa kluczowe: meat products ; jerky ; texture ; colour
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.006
    Punktacja MNiSW: 24.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    57/70
    Rok: 2006
    Autorzy: Bozena Danyluk, Jan Pyrcz, Hanna Gajewska-Szczerbal, Jerzy Stangierski, Magdalena Klem, Marek Siwulski
    Tytuł: Leading to measurable profits. Role of mushroom powder in affecting the quality of sterilised meat products "luncheon" type
    Źródło: Fleischwirtsch. Int. - 2006, vol. 21, 2, s. 44-46, 49-50
    p-ISSN: 0179-2415
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    58/70
    Rok: 2006
    Autorzy: Jerzy Stangierski, Grzegorz Leśnierowski
    Tytuł: Drób i przetwory drobiowe
    W: Towaroznawstwo produktów spożywczych / Pod red. Ewy Flaczyk, Danuty Góreckiej i Józefa Korczaka.
    Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2006
    Szczegóły: s. 315-331, il., bibliogr.
    ISBN: 83-7160-430-0
    Charakt. formalna: PRM
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    59/70
    Rok: 2006
    Autorzy: Grzegorz Leśnierowski, Jerzy Stangierski
    Tytuł: Jaja i przetwory jajczarskie
    W: Towaroznawstwo produktów spożywczych / Pod red. Ewy Flaczyk, Danuty Góreckiej i Józefa Korczaka.
    Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2006
    Szczegóły: s. 332-343, il., bibliogr.
    ISBN: 83-7160-430-0
    Charakt. formalna: PRM
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    60/70
    Rok: 2005
    Autorzy: Jerzy Stangierski, Jacek Kijowski
    Tytuł: Texture as predominant quality feature. Instrumental texture measurement techniques of meat and its processed products
    Źródło: Fleischwirtsch. Int. - 2005, vol. 20, 1, s. 32-36, il.
    p-ISSN: 0179-2415
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    61/70
    Rok: 2005
    Autorzy: Bożena Danyluk, Jan Pyrcz, Ryszard Kowalski, Jerzy Stangierski, Szczepan Waga
    Tytuł: Wpływ stopniowego ogrzewania na jakość wybranych wędlin parzonych
    Źródło: Med. Weter. - 2005, vol. 61, nr 3, s. 341-344, bibliogr.
    p-ISSN: 0025-8628
    Polskie słowa kluczowe: wędliny ; wędliny parzone ; jakość ; obróbka termiczna ; ogrzewanie ; tempo ogrzewania ; ogrzewanie stopniowe ; cechy jakościowe
    Angielskie słowa kluczowe: T-heating ; sausages
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.259
    Punktacja MNiSW: 10.000
    Praca afiliowana przez UP
    62/70
    Rok: 2004
    Autorzy: Jan Zabielski, Alicja Jaworska-Piasecka, Jerzy Stangierski
    Tytuł: Instrumental evaluation of colour changes in broiler breast and thigh muscles after irradiation treatment
    Tytuł równoległy: Instrumentalna ocena zmian barwy mięśni piersiowych i udowych kurcząt brojlerów po zabiegu napromieniania
    Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2004, vol. 13/54, no. 3, s. 285-289, il., bibliogr., abstr., streszcz.
    p-ISSN: 1230-0322
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 kwietnia 2017].
    Angielskie słowa kluczowe: irradiation ; chicken meat ; colour
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 6.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    63/70
    Rok: 2003
    Autorzy: Grzegorz Lesnierowski, Jacek Kijowski, Jerzy Stangierski
    Tytuł: DSC, SDS-PAGE and spectrophotometry for characterization of modified lysozyme
    Źródło: Electron. J. Pol. Agric. Univ. [Dokument elektroniczny]. - 2003, vol. 6, iss. 1, art. 11, il., bibliogr., abstr.
    http://www.ejpau.media.pl/volume6/issue1/food/art-11.html
    e-ISSN: 1505-0297
    Uwagi: Topic: Food Science and Technology.
    Angielskie słowa kluczowe: differential scanning calorimetry (DSC) ; spectrophotometry ; electrophoresis ; lysozyme modification ; lysozyme dimer ; hydrolytic activity
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    64/70
    Rok: 2003
    Autorzy: Jerzy Stangierski, Jacek Kijowski
    Tytuł: Effect of selected commercial substances with cryoprotective activity on the quality of mechanically recovered, washed and frozen stored poultry meat
    Źródło: Nahr.-Food. - 2003, vol. 47, no. 1, s. 49-53, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0027-769X
    Polskie słowa kluczowe: mięso drobiowe ; mięso odkostnione mechaniczne ; mrożenie ; krioprotektanty ; mięso mrożone ; jakość
    Angielskie słowa kluczowe: poultry meat ; mechanically recovered meat ; cryoprotective substances
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.614
    Punktacja MNiSW: 10.000
    Praca afiliowana przez UP
    65/70
    Rok: 2002
    Autorzy: Jerzy Stangierski, Jacek Kijowski
    Tytuł: Influence of cooking regime on the physico-chemical properties of myofibril gels made from mechanically recovered broiler meat
    Źródło: Fleischwirtschaft. - 2002, vol. 82, 3, s. 122-124, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 0015-363X
    Angielskie słowa kluczowe: poultry surimi ; thermal gelation ; cookloss ; gel strenght ; free thiol group
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.257
    Punktacja MNiSW: 10.000
    Praca afiliowana przez UP
    66/70
    Rok: 2001
    Autorzy: R. Cegielska-Radziejewska, J. Kijowski, P. Konieczny, J. Stangierski, W. Uchman
    Tytuł: Żywność wygodna - wybrane surowce zwierzęce
    W: Jakość i marketing w przemyśle spożywczym oraz żywność wygodna : Konferencje Naukowe Korporacji Producentów Żywności 1999-2001 / Oprac. red. Józef Mozio.
    Adres wydawniczy: Poznań : P. W. "Interfound", 2001
    Szczegóły: s. 77-97, bibliogr.
    Charakt. formalna: PRZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    67/70
    Rok: 2000
    Autorzy: J. Stangierski, J. Kijowski
    Tytuł: Optimization of conditions for myofibril preparation from mechanically recovered chicken meat
    Źródło: Nahr.-Food. - 2000, vol. 44, no. 5, s. 333-338, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 0027-769X
    Uwagi: Publikacja dostępna również on-line [Dostęp: 7 sierpnia 2017]. - Od vol. 48, no. 4 zmiana tytułu czasopisma na "Molecular Nutrition and Food Research".
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.698
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    68/70
    Rok: 1999
    Autorzy: Jerzy Stangierski, Jacek Kijowski, Jolanta Gras
    Tytuł: Wpływ wybranych stabilizatorów białek na jakość suszonego sublimacyjnie przemywanego mięsa drobiu odzyskanego mechanicznie
    Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 1999, R. 6, nr 2 (19), s. 26-39, bibliogr., streszcz., abstr.
    p-ISSN: 1425-6959
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    69/70
    Rok: 1997
    Autorzy: Edward Pospiech, Beata Mikołajczak, Marion L. Greaser, Wen Chiang, Mirosława Krzywdzińska, Jerzy Stangierski, Bożena Grześ
    Tytuł: Właściwości termiczne titiny z mięśni świń i bydła
    W: Postępy w technologii i chemii żywności : XXVIII Sesja Naukowa, Streszczenia doniesień.
    Adres wydawniczy: Gdańsk : Politechnika Gdańska, 1997
    Szczegóły: s. 7
    ISBN: 83-906490-5-5
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    70/70
    Rok: 1992
    Autorzy: Jacek Kijowski, Jerzy Stangierski, Grzegorz Leśnierowski
    Tytuł: Enzymatyczny hydrolizat białkowy z frakcji kostnej po mechanicznym odkostnieniu kurczat
    Źródło: Przem. Spoż. - 1992, t. 46, 5/6 s. 149-152, il., bibliogr., streszcz., abstr.
    p-ISSN: 0033-250X
    Polskie słowa kluczowe: frakcja kostne ; hydroliza enzymatyczna ; hydrolizat białkowy
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP