logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SPRINGER EWA
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2018
Autorzy: Aneta Tomczak, Magdalena Zielińska-Dawidziak, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Ewa Springer
Tytuł: Immunoreaktywne właściwości łubinu wąskolistnego
W: Prozdrowotne właściwości żywności. Aspekty żywieniowe i technologiczne : XXIII Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej "Żywność - tradycja i nowoczesność", Lublin, 24-25 maja 2018 / Pod red. Nauk. Małgorzaty Karwowskiej, Izabelli Jackowskiej.
Adres wydawniczy: Lublin : Towarzystwo Wydawnictw Naukowych "LIBROPOLIS", 2018
Szczegóły: s. 111-121, il., bibliogr., streszcz.
ISBN: 978-83-63761-51-6
Polskie słowa kluczowe: alergia pokarmowa ; łubin wąskolistny ; orzech ziemny ; reakcje krzyżowe ; soja
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/5
Rok: 2018
Autorzy: Aneta Tomczak, Magdalena Zielinska-Dawidziak, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Ewa Springer
Tytuł: Immunoreaktywne właściwości bialek łubinu wąskolistnego
W: XXIII Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej "Żywność - tradycja i nowoczesność"; VI International Session of Young Scientific Staff "Food - tradition and modernity" : Lublin, 24-25 maja 2018, Materiały konferencji naukowej.
Adres wydawniczy: Lublin : Towarzystwo Wydawnictw Naukowych "LIBROPOLIS", 2018
Szczegóły: s. 51-52
ISBN: 978-83-63761-74-5
Polskie słowa kluczowe: łubin wąskolistny ; immunoreaktywność ; surowica krwi
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/5
Rok: 2017
Autorzy: Jaroslaw Czubinski, Magdalena Montowska, Ewa Springer, Edward Pospiech, Eleonora Lampart-Szczapa
Tytuł: Immunoreactivity changes during lupin seed storage proteins digestion
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2017, vol. 243, iss. 12, s. 2095-2103, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 stycznia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: lupin seeds ; storage proteins ; allergenicity ; food allergy ; in vitro digestion
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.919
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/5
Rok: 2015
Autorzy: Paulina Górecka, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Agata Zemleduch-Barylska, Magdalena Zielińska-Dawidziak, Ewa Springer
Tytuł: The use of human serum to study the food products immunoreactivity
W: Food - Quality and Perspectives : XX Conference of Young Researcher - IVth International Session, 14-15 of May 2015, Rzeszów, Book of abstracts.
Adres wydawniczy: [Rzeszów] : [b.w.], 2015
Szczegóły: s. 41
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2015
Autorzy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Paulina Górecka, Agata Zemleduch-Barylska, Magdalena Zielińska-Dawidziak, Ewa Springer
Tytuł: Ocena alergenności makaronów opracowanych w ramach projektu "Bioaktywna żywność"
W: Żywność - Zdrowie - Przyszłość : XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Lublin, 25-26 czerwca 2015, Materiały konferencji naukowej.
Adres wydawniczy: Kraków : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności, 2015
Szczegóły: s. 92
ISBN: 978-83-935421-6-1
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 4 października 2016].
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP