logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SKRĘTY JOANNA
Liczba odnalezionych rekordów: 13



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/13
Rok: 2015
Autorzy: Katarzyna Waszkowiak, Anna Gliszczyńska-Świgło, Veronique Barthet, Joanna Skręty
Tytuł: Effect of extraction method on the phenolic and cyanogenic glucoside profile of flaxseed extracts and their antioxidant capacity
Źródło: J. Am. Oil Chem. Soc. - 2015, vol. 92, iss. 11/12, s. 1609-1619, il., bibliogr.
p-ISSN: 0003-021X e-ISSN: 1558-9331
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 grudnia 2015].
Angielskie słowa kluczowe: flaxseed ; solvent extraction ; phenolic compounds ; cyanogenic glucoside ; antioxidant activity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.505
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/13
Rok: 2015
Autorzy: O. Anjos, J. Fernandes, M.G. Campos, P. Russo-Almeida, A. Gramza-Michałowska, J. Skrety
Tytuł: Polyphenol content and free radical scavenging activity of bee pollen collected in Castelo Branco, Portugal
Źródło: Planta Med. - 2015, vol. 81, iss. 16, s. 1484-1485 [PM-214], bibliogr.
p-ISSN: 0032-0943 e-ISSN: 1439-0221
Uwagi: 63rd International Congress and Annual Meeting of the Society for Medicinal Plant and Natural Product Research (GA2015), Budapest, Hungary, 23-27 August 2015. Book of Abstracts.
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/13
Rok: 2014
Autorzy: Joanna Skręty, Anna Gramza-Michałowska, Józef Korczak
Tytuł: Owoce róży pomarszczonej jako czynnik przeciwrodnikowy
W: IV Sympozjum Inżynierii Żywności : Warszawa, 1-2 lipca 2014 / [Oprac. red. Magdalena Śledź].
Adres wydawniczy: Warszawa : [Wydawnictwo SGGW], 2014
Szczegóły: s. 177
ISBN: 978-83-7583-568-7
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/13
Rok: 2013
Autorzy: A. Gramza-Michalowska, J. Skrety, J. Hodunska, J. Kobus-Cisowska, D. Kmiecik, J. Korczak, A. Sidor, M. Czlapka-Matyasik, A. Kostrzewa-Tarnowska, M. Hes
Tytuł: Designing of food products enriched with tea (Camellia sinensis L.) extracts assigned for obese individuals
W: 8th Asia Pacific Conference on Clinical Nutrition : Health promotion through food and nutrition: Integrated science and art approaches. 9th-12th, June, 2013, Tokyo Bay Maihama Hotel Club Resort, Proceedings and abstracts.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2013]
Szczegóły: s. 131
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/13
Rok: 2013
Autorzy: Joanna Skręty, Anna Gramza-Michałowska, Andrzej Sidor
Tytuł: Możliwości wykorzystania róży pomarszczonej (Rosa rugosa) w żywności prozdrowotnej
Tytuł równoległy: Application of rose (Rosa rugosa) in pro-health food products
W: Nauka o żywieniu człowieka - osiagnięcia i wyzwania : Międzynarodowa Konferencja Jubileuszowa z okazji 35-lecia istnienia Wydziału nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji oraz 60-lecia pracy zawodowej w SGGW prof. dr hab., dr h.c. Stanisława Bergera, Warszawa, 28 czerwca 2013.
Adres wydawniczy: Warszawa : Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, 2013
Szczegóły: s. 96
Polskie słowa kluczowe: owoce róży pomarszczonej ; kwas askorbinowy ; żywność prozdrowotna
Angielskie słowa kluczowe: wrinkled rose fruits ; ascorbic acid ; pro-health food
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
6/13
Rok: 2013
Autorzy: Andrzej Sidor, Anna Gramza-Michałowska, Joanna Skręty
Tytuł: Potencjał przeciwutleniajacy soku z owoców aronii czarnoowocowej stabilizowanego ekstraktem goździków
Tytuł równoległy: Antioxidant potential of Black chokeberry juice stabilised with clove extract
W: Nauka o żywieniu człowieka - osiagnięcia i wyzwania : Międzynarodowa Konferencja Jubileuszowa z okazji 35-lecia istnienia Wydziału nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji oraz 60-lecia pracy zawodowej w SGGW prof. dr hab., dr h.c. Stanisława Bergera, Warszawa, 28 czerwca 2013.
Adres wydawniczy: Warszawa : Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, 2013
Szczegóły: s. 94
Polskie słowa kluczowe: sok z aronii ; aktywność przeciwutleniająca ; fotochemiluminescencja
Angielskie słowa kluczowe: black chokeberry juice ; antioxidative activity ; photochemiluminescence
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
7/13
Rok: 2013
Autorzy: Andrzej Sidor, Anna Gramza-Michałowska, Marta Drgas, Józef Korczak, Joanna Skręty
Tytuł: Ocena potencjału przeciwutleniającego przetworów z aronii przy wykorzystaniu fotochemiluminescencji (PCL)
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2013, t. 94, nr 4, s. 835-838, il., bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: aktywność przeciwrodnikowa ; fotochemiluminescencja ; Photochem
Angielskie słowa kluczowe: antiradical activity ; photochemiluminescence ; Photochem
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/13
Rok: 2013
Autorzy: Joanna Skręty, Anna Gramza-Michałowska, Andrzej Sidor, Józef Korczak
Tytuł: Wpływ wybranych warunków przechowywania na zawartość witaminy C w owocach róży pomarszczonej Rosa rugosa
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2013, t. 94, nr 4, s. 869-872, il., bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: owoce róży pomarszczonej ; kwas askorbinowy ; mrożenie ; suszenie ; przechowywanie
Angielskie słowa kluczowe: fruits Rosa rugosa ; ascorbic acid ; freezing ; drying ; storage
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/13
Rok: 2013
Autorzy: Joanna Skręty, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Plant carrier influence on bioactive compounds availability
Tytuł równoległy: Wpływ zastosowanego nośnika na dostępność polifenoli z ekstraktów roślinnych
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 146-147
Polskie słowa kluczowe: związki bioaktywne ; babka płesznik ; beta-glukany ; polifenole ogółem ; ekstrakcja
Angielskie słowa kluczowe: bioactive compounds ; psyllium ; beta-glucane ; polyphenols ; extraction
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
10/13
Rok: 2013
Autorzy: Joanna Skręty, Anna Gramza-Michałowska, Andrzej Sidor, Józef Korczak
Tytuł: Storage conditions influence on wrinkled rose fruits (Rosa rugosa) antioxidative activity
Tytuł równoległy: Wpływ wybranych warunków przechowywania na aktywność przeciwutleniającą owoców róży pomarszczonej (Rosa rugosa)
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 144-145
Polskie słowa kluczowe: róża pomarszczona ; Rosa rugosa ; związki bioaktywne ; przechowywanie ; aktywność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: wrinkled rose fruits ; Rosa rugosa ; bioactive compounds ; storage ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
11/13
Rok: 2013
Autorzy: Joanna Skręty, Anna Gramza-Michałowska, Józef Korczak
Tytuł: Propozycje nowych potraw z owoców róży pomarszczonej w profilaktyce niedoboru witaminy C u osób starszych
W: Współczesne problemy i zalecenia żywieniowe dotyczące dzieci, dorosłych i osób starszych : Konferencja naukowa, Leszno, 15 listopada 2013, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Leszno : Wyższa Szkoła Humanistyczna, 2013
Szczegóły: s. 33
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/13
Rok: 2012
Autorzy: Joanna Skręty, Anna Gramza-Michałowska, Andrzej Sidor
Tytuł: Chemiluminescence - a modern tool to assess the antioxidant activity plant extract
Tytuł równoległy: Chemiluminescencja - nowoczesne narzędzie oceny aktywności przeciwutleniającej ekstraktóe roślinnych
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 18-19
Polskie słowa kluczowe: chemiluminescencja ; przeciwutleniacze ; analiza składników żywności
Angielskie słowa kluczowe: chemiluminescence ; antioxidants ; analysis of components of food
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
13/13
Rok: 2012
Autorzy: Andrzej Sidor, Anna Gramza-Michałowska, Joanna Skręty
Tytuł: Using microplate reader in antioxidant potential of plant extracts determination
Tytuł równoległy: Możliwości wykorzystania czytnika mikropłytek do oznaczania potencjału przeciwutleniającego ekstraktów roślinnych
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 36-37
Polskie słowa kluczowe: czytnik mikropłytek ; aktywność przeciwutleniająca ; wolne rodniki
Angielskie słowa kluczowe: microplate reader ; antioxidant activity ; free radicals
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP