logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SKŁADANOWSKA J
Liczba odnalezionych rekordów: 37



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/37
Rok: 2019
Autorzy: Marta Bykowska, Agnieszka Ludwiczak, Joanna Składanowska-Baryza, Marek Stanisz
Tytuł: The effect of high ultimate pH on the quality of three muscles from farm-raised fallow deer (Dama dama)
Źródło: Anim. Prod. Sci. - 2019, vol. 59, no. 6, s. 1176-1182, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1836-0939
Angielskie słowa kluczowe: farm-raised fallow deer ; high pH ; venison quality
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.275
Punktacja MNiSW: 70.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/37
Rok: 2019
Autorzy: Joanna Składanowska-Baryza, Marek Stanisz
Tytuł: Pre-slaughter handling implications on rabbit carcass and meat quality - a review
Źródło: Ann. Anim. Sci. - [2019], bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1642-3402 e-ISSN: 2300-8733
Uwagi: Publikacja posiada status: Ahead of Print [Dostęp: 26 sierpnia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: meat quality ; rabbit meat ; welfare
Charakt. formalna: PRE
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/37
Rok: 2019
Autorzy: Marek Stanisz, Agnieszka Ludwiczak, Joanna Składanowska-Baryza, Marta Bykowska-Maciejewska
Tytuł: The effect of age and ultimate pH value on selected quality traits of meat from wild boar
Źródło: Can. J. Anim. Sci. - 2019, vol. 99, 2, s. 336-342, bibliogr., abstr., rés.
p-ISSN: 0008-3984 e-ISSN: 1918-1825
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 maja 2019].
Angielskie słowa kluczowe: age ; high ultimate pH ; meat quality ; wild boar
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.850
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/37
Rok: 2019
Autorzy: Agnieszka Ludwiczak, Dominika Kulig, Joanna Składanowska-Baryza, Marta Bykowska-Maciejewska, Tomasz Tarnawski, Marek Stanisz
Tytuł: The effect of chilled storage on the quality of meat from the feral wild boar (Sus scrofa)
Źródło: Ital. J. Anim. Sci. - 2019, vol. 18, iss. 1, s. 1294-1301, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1594-4077 e-ISSN: 1828-051X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 września 2019].
Angielskie słowa kluczowe: wild boar ; meat ; quality ; chilled storage ; meat aging
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.265
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/37
Rok: 2019
Autorzy: Agnieszka Ludwiczak, Joanna Składanowska-Baryza, Marek Stanisz
Tytuł: Przewaga przechowywania chłodniczego nad mrożeniem w zachowaniu dobrej jakości danieliny
W: LXXXIV Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego "Osiągnięcia i perspektywy zootechniki w aspekcie zrównoważonego rolnictwa i ochrony środowiska" : Szczecin, 18-20 września 2019 r..
Adres wydawniczy: Szczecin : [b.w.], 2019
Szczegóły: s. 193, bibliogr.
ISBN: 978-83-7663-283-4
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/37
Rok: 2019
Autorzy: Joanna Składanowska-Baryza, Agnieszka Ludwiczak, Marek Stanisz
Tytuł: Wpływ metody ogłuszenia na cechy jakościowe mięsa królików
W: LXXXIV Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego "Osiągnięcia i perspektywy zootechniki w aspekcie zrównoważonego rolnictwa i ochrony środowiska" : Szczecin, 18-20 września 2019 r..
Adres wydawniczy: Szczecin : [b.w.], 2019
Szczegóły: s. 170, bibliogr.
ISBN: 978-83-7663-283-4
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/37
Rok: 2019
Autorzy: Agnieszka Ludwiczak, Joanna Składanowska-Baryza, Marek Stanisz
Tytuł: Wysokie pH a jakość mięsa warchlaków i przelatków
W: LXXXIV Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego "Osiągnięcia i perspektywy zootechniki w aspekcie zrównoważonego rolnictwa i ochrony środowiska" : Szczecin, 18-20 września 2019 r..
Adres wydawniczy: Szczecin : [b.w.], 2019
Szczegóły: s. 192, bibliogr.
ISBN: 978-83-7663-283-4
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/37
Rok: 2019
Autorzy: Agnieszka Ludwiczak, Marta Bykowska-Maciejewska, Joanna Składanowska-Baryza, Marek Stanisz
Tytuł: Influence of the method of storage on the quality of venison from wild fallow deer (Dama dama)
Źródło: Meat Sci. - 2019, vol. 156, October 2019, s. 98-104, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0309-1740
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 28 maja 2019].
Angielskie słowa kluczowe: freezer storage ; venison ; venison storage methods ; wild fallow deer
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.483
Punktacja MNiSW: 140.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
9/37
Rok: 2019
Autorzy: Marek Stanisz, Maciej Skorupski, Piotr Ślósarz, Marta Bykowska-Maciejewska, Joanna Składanowska-Baryza, Łukasz Stańczak, Małgorzata Krokowska-Paluszak, Agnieszka Ludwiczak
Tytuł: The seasonal variation in the quality of venison from wild fallow deer (Dama dama) - a pilot study
Źródło: Meat Sci. - 2019, vol. 150, April 2019, s. 56-64, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0309-1740
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: wild fallow deer ; effect of season ; venison quality ; vacuum packaging
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.483
Punktacja MNiSW: 140.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
10/37
Rok: 2018
Autorzy: Marta Bykowska, Marek Stanisz, Agnieszka Ludwiczak, Joanna Składanowska, Piotr Ślósarz
Tytuł: Quality of meat from three muscles of farmed fallow deer (Dama dama)
Źródło: Anim. Prod. Sci. - 2018, vol. 58, no. 2, s. 376-384, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1836-0939
Angielskie słowa kluczowe: chilled storage ; venison quality
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.275
Praca afiliowana przez UP
DOI:
11/37
Rok: 2018
Autorzy: Joanna Składanowska-Baryza, Agnieszka Ludwiczak, Ewa Pruszyńska-Oszmałek, Paweł Kołodziejski, Marta Bykowska, Marek Stanisz
Tytuł: The effect of transport on the quality of rabbit meat
Źródło: Anim. Sci. J. - 2018, vol. 89, iss. 4, s. 713-721, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1344-3941 e-ISSN: 1740-0929
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 maja 2018].
Angielskie słowa kluczowe: DFD-like quality ; rabbit meat ; stress ; transport
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.301
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
12/37
Rok: 2018
Autorzy: Joanna Składanowska-Baryza, Agnieszka Ludwiczak, Łukasz Sikora, Marta Bykowska, Marek Stanisz
Tytuł: Influence of transport on selected quality factors of rabbit meat
Tytuł równoległy: Wpływ transportu na wybrane cechy jakościowe mięsa króliczego
Źródło: Ann. Warsaw Univ. Life Sci. - SGGW, Anim. Sci. - 2018, no 57, (3), s. 289-297, bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1898-8830
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 lipca 2019].
Polskie słowa kluczowe: mięso królicze ; jakość mięsa ; transport ; stres ; mięso DFD
Angielskie słowa kluczowe: rabbit meat ; transport ; meat quality ; stress ; DFD
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
13/37
Rok: 2018
Autorzy: Agnieszka Ludwiczak, Maciej Skorupski, Piotr Ślósarz, Marta Bykowska, Joanna Składanowska-Baryza, Łukasz Stańczak, Małgorzata Krokowska-Paluszak, Łukasz Sikora, Marek Stanisz
Tytuł: Jakość mięsa byków daniela europejskiego (Dama dama) z obwodu łowieckiego w zachodniej Polsce
W: LXXXIII Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego "Wyzwania zootechniki w warunkach rolnictwa zrównoważonego" : Konferencja międzynarodowa, Lublin, 19-21 września 2018 r., Streszczenia.
Adres wydawniczy: Lublin : Polskie Towarzystwo Zootechniczne im. Michała Oczapowskiego - Koło w Lublinie, 2018
Szczegóły: s. 189
ISBN:
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
14/37
Rok: 2018
Autorzy: Joanna Składanowska-Baryza
Tytuł: Ocena podstawowych cech jakości mięsa królików pochodzących z krzyżowania hybryd króliczych
W: LXXXIII Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego "Wyzwania zootechniki w warunkach rolnictwa zrównoważonego" : Konferencja międzynarodowa, Lublin, 19-21 września 2018 r., Streszczenia.
Adres wydawniczy: Lublin : Polskie Towarzystwo Zootechniczne im. Michała Oczapowskiego - Koło w Lublinie, 2018
Szczegóły: s. 101
ISBN:
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
15/37
Rok: 2018
Autorzy: Marek Stanisz, Agnieszka Ludwiczak, Joanna Składanowska-Baryza, Marta Bykowska, Łukasz Sikora, Klaudia Robakowska
Tytuł: Wartość rzeźna królików pochodzących z krzyżowania hybryd Martini i Hyla
W: LXXXIII Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego "Wyzwania zootechniki w warunkach rolnictwa zrównoważonego" : Konferencja międzynarodowa, Lublin, 19-21 września 2018 r., Streszczenia.
Adres wydawniczy: Lublin : Polskie Towarzystwo Zootechniczne im. Michała Oczapowskiego - Koło w Lublinie, 2018
Szczegóły: s. 102
ISBN:
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
16/37
Rok: 2018
Autorzy: Marta Bykowska, Marek Stanisz, Agnieszka Ludwiczak, Joanna Składanowska, Piotr Ślósarz
Tytuł: The effect of muscle, time post-mortem and sex on the quality of meat from fallow deer (Dama dama) farmed in Poland
Źródło: Small Ruminant Res. - 2018, vol. 160, s. 12-18, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0921-4488
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 stycznia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: fallow deer ; venison quality ; meat maturation ; Poland
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.210
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
17/37
Rok: 2017
Autorzy: Joanna Składanowska-Baryza
Tytuł: Króliki brojlery - które rasy są najlepsze?
W: agroFakt.pl [Dokument elektroniczny].
Lokalizacja: Portal internetowy ; https://www.agrofakt.pl/kroliki-brojlery-ktore-rasy-sa-najlepsze/
Wiadomość z kategorii: Zwierzęta: Króliki, 17 listopada 2017.
Uwagi: [Dostęp: 5 lipca 2018].
Polskie słowa kluczowe: królik ; rasy zwierząt
Charakt. formalna: DE
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
18/37
Rok: 2017
Autorzy: Agnieszka Ludwiczak, Marek Stanisz, Marta Bykowska, Joanna Składanowska, Piotr Ślósarz
Tytuł: Effect of storage on quality traits of the semimembranosus muscle of farmed fallow deer (Dama dama) bucks and does
Źródło: Anim. Sci. J. - 2017, vol. 88, iss. 8, s. 1149-1155, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1344-3941 e-ISSN: 1740-0929
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 stycznia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: chilled storage ; fallow deer ; sex ; venison quality
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.402
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
19/37
Rok: 2017
Autorzy: Joanna Składanowska-Baryza
Tytuł: Czy wszystkie programy poprawiają poziom dobrostanu królików?
W: Ceny rolnicze [Dokument elektroniczny].
Lokalizacja: Portal internetowy ; https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/produkcja-zwierzeca/pozostale-zwierzeta-hodowlane/12394-czy-wszystkie-programy-poprawiaja-poziom-dobrostanu-krolikow
Wiadomość z kategorii: Produkcja zwierzęca: Pozostałe zwierzęta hodowlane, 27 maj 2018.
Uwagi: [Dostęp: 5 lipca 2018].
Polskie słowa kluczowe: królik ; dobrostan zwierząt
Charakt. formalna: DE
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
20/37
Rok: 2017
Autorzy: Joanna Składanowska-Baryza
Tytuł: Dodatki w żywieniu królików - pasze znane oraz przyszłościowe
W: Ceny rolnicze [Dokument elektroniczny].
Lokalizacja: Portal internetowy ; https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/produkcjazwierzeca/pozostale-zwierzeta-hodowlane/10698-dodatki-w-zywieniu-krolikow-pasze-znane-oraz-przyszlosciowe
Wiadomość z kategorii: Produkcja zwierzęca: Pozostałe zwierzęta hodowlane, 24 grudzień 2017.
Uwagi: [Dostęp: 4 lipca 2018].
Polskie słowa kluczowe: królik ; żywienie zwierząt
Charakt. formalna: DE
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
21/37
Rok: 2017
Autorzy: Joanna Składanowska-Baryza
Tytuł: Hodowla zwierząt futerkowych - ważna gałąź przemysłu rolnego
W: Ceny rolnicze [Dokument elektroniczny].
Lokalizacja: Portal internetowy ; https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/produkcja-zwierzeca/pozostale-zwierzeta-hodowlane/12147-hodowla-zwierzat-futerkowych-wazna-galaz-przemyslu-rolnego
Wiadomość z kategorii: Produkcja zwierzęca: Pozostałe zwierzęta hodowlane, 29 kwiecień 2018.
Uwagi: [Dostęp: 5 lipca 2018].
Polskie słowa kluczowe: zwierzęta futerkowe ; hodowla zwierząt
Charakt. formalna: DE
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
22/37
Rok: 2017
Autorzy: Joanna Składanowska-Baryza
Tytuł: Królik to nie tylko mięso
W: Ceny rolnicze [Dokument elektroniczny].
Lokalizacja: Portal internetowy ; https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/produkcja-zwierzeca/pozostale-zwierzeta-hodowlane/12514-krolik-to-nie-tylko-mieso
Wiadomość z kategorii: Produkcja zwierzęca: Pozostałe zwierzęta hodowlane, 09 czerwiec 2018.
Uwagi: [Dostęp: 5 lipca 2018].
Polskie słowa kluczowe: królik ; użytkowanie futrzarskie
Charakt. formalna: DE
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
23/37
Rok: 2017
Autorzy: Joanna Składanowska-Baryza
Tytuł: Rasy średnie królików, produkcja mięsa
W: Ceny rolnicze [Dokument elektroniczny].
Lokalizacja: Portal internetowy ; https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/produkcja-zwierzeca/pozostale-zwierzeta-hodowlane/12017-rasy-srednie-krolikow-produkcja-miesa
Wiadomość z kategorii: Produkcja zwierzęca: Pozostałe zwierzęta hodowlane, 16 kwiecień 2018.
Uwagi: [Dostęp: 5 lipca 2018].
Polskie słowa kluczowe: królik ; mięso z królika
Charakt. formalna: DE
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
24/37
Rok: 2017
Autorzy: Joanna Składanowska-Baryza
Tytuł: Wartości odżywcze mięsa króliczego
W: Ceny rolnicze [Dokument elektroniczny].
Lokalizacja: Portal internetowy ; https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/produkcjazwierzeca/pozostale-zwierzeta-hodowlane/10067-wartosci-odzywcze-miesa
Wiadomość z kategorii: Produkcja zwierzęca: Pozostałe zwierzęta hodowlane, 17 listopad 2017.
Uwagi: [Dostęp: 5 lipca 2018].
Polskie słowa kluczowe: mięso z królika ; wartość odżywcza
Charakt. formalna: DE
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
25/37
Rok: 2017
Autorzy: Joanna Składanowska-Baryza
Tytuł: Wartość rzeźna królików pochodzących z krzyżowania hybryd Martini x Hyla
W: LXXXII Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego "Nowoczesna hodowla a dobrostan zwierząt" : Poznań, 20-22 września 2017 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 271
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
26/37
Rok: 2017
Autorzy: Marek Stanisz, Agnieszka Ludwiczak, Joanna Składanowska-Baryza, Marta Bykowska, Łukasz Sikora, Dagmara Cichowlas
Tytuł: Wpływ wieku uboju na wybrane cechy jakościowe tuszy królików
W: LXXXII Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego "Nowoczesna hodowla a dobrostan zwierząt" : Poznań, 20-22 września 2017 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 272
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
27/37
Rok: 2017
Autorzy: Agnieszka Ludwiczak, Marek Stanisz, Dariusz Lisiak, Piotr Janiszewski, Marta Bykowska, Joanna Składanowska, Piotr Ślósarz
Tytuł: Novel ultrasound approach for measuring marbling in pork
Źródło: Meat Sci. - 2017, vol. 131, s. 176-182, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0309-1740
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 maja 2017].
Angielskie słowa kluczowe: ultrasonography ; internally examined carcasses ; meat marbling ; pig carcasses
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.821
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
28/37
Rok: 2017
Autorzy: Joanna Składanowska
Tytuł: Wartości odżywcze mięsa króliczego
Źródło: Porad. Gospod. - 2017, 6, s. 32-33, il., bibliogr.
p-ISSN: 0137-6780
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
29/37
Rok: 2017
Autorzy: Joanna Składanowska-Baryza
Tytuł: Królik - znaczenie gospodarcze, dobór ras i linii do produkcji mięsa
Źródło: Wiad. Zootech. - 2017, R. 55, nr 3, s. 13-23, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1731-8068
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 stycznia 2018].
Polskie słowa kluczowe: królik ; rasy zwierząt ; znaczenie gospodarcze
Angielskie słowa kluczowe: rabbit ; breeds ; meat production ; economic importance
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
30/37
Rok: 2016
Autorzy: A. Ludwiczak, M. Stanisz, D. Lisiak, M. Bykowska, J. Składanowska, P. Ślósarz
Tytuł: Novel approach to USG measurements on the longissimus muscle of pig carcasses
W: 62nd International Congress of Meat Science and Technology (ICoMST) : August 14-19, 2016, Bangkok, Thailand, Book of Abstracts / Ed. by Adisorn Swetwiwathana, Supaluk Sorapukdee, Kanlaya Boonyanuwat, Supapun Saringkhan.
Adres wydawniczy: Ladkrabang : King Mongkut's Institute of Technology Ladkrabang, 2016
Szczegóły: P04-17, bibliogr.
ISBN: 978-616-338-068-5
Angielskie słowa kluczowe: pork carcass ; scanning side ; ultrasound scanning.
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
31/37
Rok: 2016
Autorzy: Urszula Kaczor, Marek Stanisz, Marta Bykowska, J. Składanowska, Dorota Wojtysiak, Andrzej Kaczor
Tytuł: Fatty acid profile of intramuscular fat in supraspinatus, longissimus lumborum and semimembranosus muscles of farmed fallow deer
W: International Conference on Biotechnology and Welfare in Animal Science with a session on "7th Poultry Days" : Krakow, 23-24 June 2016.
Adres wydawniczy: Kraków : Publishing House of the University of Agriculture, 2016
Szczegóły: s. 187
ISBN: 978-83-64758-38-6
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
32/37
Rok: 2016
Autorzy: Joanna Składanowska, Agnieszka Ludwiczak, Marek Stanisz
Tytuł: Wpływ transportu królików na przydatność technologiczną ich mięsa
W: LXXXI Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego "Innowacyjność nauk o zwierzętach w XXI wieku" : Warszawa, 21-23 września 2016, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Warszawa : [b.w.], 2016
Szczegóły: s. 238
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
33/37
Rok: 2016
Autorzy: J. Składanowska, M. Stanisz, A. Ludwiczak, M. Bykowska, P. Ślósarz
Tytuł: The effect of storage of fallow deer (Dama dama) meat in vacuum packaging on selected quality traits
W: Proceedings of the 7th International Conference on the "Quality and safety in food production chain" : Wrocław 23-24 June 2016.
Adres wydawniczy: Wrocław : [Wrocław University of Environmental and Life Sciences], 2016
Szczegóły: s. 88-89
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
34/37
Rok: 2016
Autorzy: M. Bykowska, M. Stanisz, A. Ludwiczak, J. Składanowska, Ł. Sikora, P. Ślósarz
Tytuł: Influence of age and sex on meat quality from hybrid rabbits
W: Proceedings of the 7th International Conference on the "Quality and safety in food production chain" : Wrocław 23-24 June 2016.
Adres wydawniczy: Wrocław : [Wrocław University of Environmental and Life Sciences], 2016
Szczegóły: s. 9
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
35/37
Rok: 2016
Autorzy: A. Ludwiczak, M. Stanisz, M. Bykowska, J. Składanowska, A. Woźniak, P. Ślósarz
Tytuł: Quality of meat from wild boar (Sus scrofa) hunted in Wielkopolska region in Poland
W: Proceedings of the 7th International Conference on the "Quality and safety in food production chain" : Wrocław 23-24 June 2016.
Adres wydawniczy: Wrocław : [Wrocław University of Environmental and Life Sciences], 2016
Szczegóły: s. 59
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
36/37
Rok: 2016
Autorzy: Agnieszka Ludwiczak, Marek Stanisz, Marta Bykowska, Joanna Składanowska, Łukasz Sikora, Piotr Ślósarz
Tytuł: The effect of sex, storage time and muscle type on the quality French Lop rabbit meat
Tytuł równoległy: Wpływ płci, czasu przechowywania i rodzaju mięśnia na jakość mięsa królików rasy baran francuski
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2016, t. 12, nr 2, s. 45-49, bibliogr.
p-ISSN: 1733-7305
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 czerwca 2016].
Polskie słowa kluczowe: królik ; baran francuski ; płeć ; czas pomiaru ; jakość mięsa
Angielskie słowa kluczowe: rabbit ; French Lop ; sex ; time of measurement ; meat quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
37/37
Rok: 2016
Autorzy: Bartosz Kopciński, Joanna Składanowska, Tomasz Szwaczkowski, Marcin Hejdysz
Tytuł: Studenci Animal Production Management za granicą
Źródło: Wieści Akad. - 2016, 1/4 (208/211), s. 46-47, il.
p-ISSN: 1429-3064
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 grudnia 2016].
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP